M

Teğmen
24 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
19 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
KAREKÖK MPS SERİSİ Mİ BEHZAT RASULİ Mİ?
Merhaba arkadaşlar. Aradım ama böyle bir karşılaştırma bulamadım.

Şu an elimde BR'nin tüm dersleri var. KAF 1 ile başladım, 3-4 konu bitirdim. Ama BR'de zorlandığım yerler oldu çok. Yine de sorun olmaz bir şekilde hallederim ama varsa "MPS Serisi (Mat MPS-1, 2, 3, 4, 5) daha iyidir, onunla devam et" diyen, BR'yi satıp MPS serisinden devam edeceğim.

Sizin yorumlarınız nelerdir? Teşekkürler.
M
7 yıl
Geometri\u0027de hangi hocayı tavsiye edersiniz?
Merhabalar. Konu açık ve net. Kafamdaki bir kaç alternatiften hangisini seçmem gerektiğine karar veremedim. Seviye orta ve üst olursa daha iyi olur. Kaynaklarım Birey B ve Karekök.
M
7 yıl
Lidibu kullanmış olanlar içeri
Merhaba arkadaşlar. Tekrar hazırlandığım bu senede her ders için uygun birkaç hocanın derslerini dinleme kararı aldım ve Fizik için seçimim Lidibu oldu, bir Fizik özürlüsü olarak da Moment konusunu sayelerinde cidden iyi anladım. Fakat hedefimin yüksek olduğunu söylemek istiyorum. Lidibu'dan verimli şekilde çalışırsam net sayım belli bir seviyeyi geçer mi? Yoksa "Lidibu çok temel anlatıyor, kolay sorular çözüyor, hedefine (20 net ve üstü) ulaşamazsın" gibi bir durum olur mu? Şimdiden teşekkürler.
M
7 yıl
Ben hiç bu kadar kötü olmadım. Ölmek istiyorum. Lütfen içeri.
Herkese merhaba. Dün akşam öğrenmemle beraber 12 saat hastanede yatmış olmamı ve akabinde iğrenç hissetmemi, midemin bulanmasını sağlayan bir olayı size en açık haliyle anlatacağım. Lütfen bana yardımcı olun.


2015 Haziran'ıydı. Daha annemle babam beraberler. Babam bir insanda kötü olabilecek tüm özellikleri üstüne toplamış bir adam. Dua ediyorum artık ayrılsınlar diye. Evden kovmuş beni yine. Bir orada, bir burada kalıyorum. Herkese mahçubum. Üniversite sınavı istediğim gibi geçmemiş bir de ikinci senem. Her şey kötü yani. İşte tam o anlarda bir kız çıktı karşıma. Saatlerimi, günlerimi, haftalarımı esir aldı. Bu durumdan mutluydum çünkü iyi geliyordu. Sürekli ama sürekli konuşma halindeydik. Ben düşünüyordum ki belli bir süre sonra, ben bu kızla çıkayım. Bakarsın bir sevgi doğar, güzel bir ilişkim olur.

16 Temmuz 2015.. İşten çıkmışım, arkadaşımla yürüyorum. Bir anda mesaj, "adadayım, hadi çık gel". Eve davet ediliyorum. Hemen koşuyorum kendi evime, büyük bir maratona giriyorum. En özenli biçimde hazırlanıyorum. Son ada motoruna 2 dakika kala atlamışım motora. Mutlu olmuşuz ikimiz de bu maceralı andan. Gidiyorum velhasıl, çıkmışım sigaramı içiyorum vapurda. Düşünüyorum, "ulan kızla ilk kez yüzyüze görüşeceğiz, ev ne kadar uygun bir seçim? "kaç tane kız eve çağırır ilk buluşmada?" Kafamda deli sorular. Bir anda hepsini unutuyorum. Benim kafamda tek bir artniyet yok. Onun da olmamasını diliyorum.

Büyükada'nın en tepelerinde bir eve çıkarıyor konum bilgisi beni. "Geldiğinde terlemiş olacaksın, boşuna duş alma evden çıkarken" hipotezini doğrulamış. Zile basıyorum. Kalbim ağzımdan yere fırlayacak. Açıyor kapıyı. Bir anda gökyüzünün rengi değişiyor. Evin, kapının, karşımdakinin de. Kırmızılar daha kırmızı, lacivertler daha lacivert. Şıpsevdi bir insan olmayan ben, sanırım aşık oluyorum saniyeler geçtikçe.

6 saat vaktim var bu evde. Güzel değerlendirmek lazım. Karnı ağrıyor. Açmış, yemek yememiş. Yapıyorum. Arkasından kahve. Şarkılar dinliyoruz. Tavlada bir güzel yeniyorum. Güzel deniz manzarasına bakıyorum. Yüzüne bile bakamıyorum, çekingenim. Şimdiden gözümden mi sakınıyorum ne. Osman'ı besliyoruz. Osman'la o gün tanışmıştım. O evin balkonuna takılan martı. Vakit su gibi geçiyor. Sabah oluyor. Gitmem gerekiyor. Giderken ilk kez öpüyorum, yanağıyla boynu arasından bir yerden. Bu nasıl heyecan, bunlar nasıl duygular. Ayaklarım inmiyor o yokuşu. Bir insanın bir kere aşık olabildiği bu dünyada, aşık oluyorum.

Bayramın birinci günü. O yüzden sabahın köründe çıktım evden. At pisliğinin kokusu bile anlamlı. Anneannemin evine yaptığım uzun yolculuk ne kadar da keyifli. Uyumamışım gece, ama uykum dahi yok. Varıyorum anneanneme, dakikalar bile geçmiyor bu sefer. En son dayanamıyorum, işim var diye çıkıyorum gidiyorum. Onu arıyorum. Yetmedi diyorum, yetmedi, geri geliyorum. Bir bakıyorum, aynı evdeyim. Her şey aynı güzelliğinde. O da hiç uyumamış. Gözlerinden uyku akıyor. Biraz muhabbetten sonra, dizimde uyuyor. Canım acıyor ters bir oturuştan dolayı, 2 saat kılımı kıpırdatmıyorum. Kıpırdatmıyorum ki uyusun. Uyanıyor. Dedesine gitmesi lazım, malum bayram. Maltepe'de dedesi. Bostancı'ya geçiyoruz motorla. Dalgalı saçları esiyor rüzgara doğru. Bir kere daha, bir kere daha aşık oluyorum. Beraberiz artık. Saçlarıyla oynuyorum. Hiçbir şey bu kadar güzel gelmiyor zorlu hayatıma.

Bostancı'da çay içiyoruz. Ben Ataşehir'e babaanneme, o Maltepe'ye dedesine gitmek üzere ayrılıyoruz. Ama artık beraberiz. O yüzden bu ayrılık koymuyor.

Velhasıl günler haftaları, haftalar ayları kovalıyor. Gitgide artarak büyüyen bir aşk. Ben ki zor bir insanım, kendimi çekemem, çekip çeviriyor beni. Büyülüyor. Benim için her şeyi yapabileceğini söylüyor. Ben de ona aynını söylüyorum. Her şey çok güzel...

Bir gün ilk kez ağladığını görüyorum karşımda. Ağlaması için hiçbir neden göremediğimden şaşırıyorum. Nedenini soruyorum. Çok zor anlatıyor. Anlatırken ağlıyor hüngür hüngür. 14 yaşındayken kendisinden 3 yaş büyük olan birine platonik aşık olduğunu, cesaretini toplayarak konuşmaya başladığını söylüyor. Sonrasında çocuğun onu kandırdığını, kızın evine girerek ona tecavüz ettiğini, bunu o zamanlar kimseye anlatamadığını, şimdi de bir kaç arkadaşının ve benim bildiğimi, ailesinin hala bilmediğini söylüyor. İçimden inanmamak geçmiyor bile. Nasıl ona bunu yaparlar diyorum. Sinirleniyorum. Çocuğu aramak, bulmak, dersini vermek istiyorum. Yalvarıyor ağlayarak. Yapma diyor. Kıyamıyorum, yapmıyorum. Bu mevzu daha fazla dillendirilmiyor.

2016 senesindeyiz. Ben Sakarya'da okuyorum. O da hazırlanıyor. Sakarya'ya geleceğim, başka hiçbir seçenek yok benim için diyor. Normalde Sakarya'yı istemediğini biliyorum, yapma diyorum. Ben seni istiyorum, istediğim yer senin yanın diyor. Bu bana çok romantik ve bundan dolayı inandırıcılıktan uzak geliyor. Gelmeyeceğini düşünüyorum Sakarya'ya.

Geliyor.

Özel sebeplerden dolayı ailemden destek alamıyorum Sakarya'da okurken. Hesabımızı, kitabımızı yapıyoruz. Aylık 1200 TL onun harçlığı var, 400 TL benim öğrenim kredim var, 400 TL de o kredi alıp bana verecek. Ben de iş bulup çalışacağım. Hepsi gerçekleşiyor. İlk defa bir işe mutlu gidip geliyor, bir yandan okuyorum. Hiçbir şeyden şikayetçi değilim. Eve çıkmışım tek başıma, o yurtta. Bir ev yapmışız ki şahane. Geliyor, gidiyor, kalıyor, kalmıyor vesaire. Çok mutluyuz. Ta ki o güne kadar.

Bir sabah kalkmışım yataktan, yanımda yatıyor. Uyuyor. Hiç uyandırmıyorum. İşe gideceğim. Çıkıyorum yola. Huzursuz olmak için hiç bir sebebim yok ama huzursuzum. Nedenini bilmiyorum. Açıyorum dükkanı oturuyorum. Huzursuzluğum katlanarak artıyor. Patron geliyor. Hiç duraksamıyor bile.. İşler kötü diye beni işten çıkarma kararı aldığını söylüyor. Direkt fenalaşıyorum. Hiç bir işe yaramıyor bu. Çıkarıyorlar. Gidiyorum eve. Söylüyorum ona. Hallederiz diyor, hallederiz... Sıkma güzel canını.

Halledilmiyor.

Ekonomi rezalet, iş yok, olanlar ya komedi paralar veriyor ya da okulla işi yürütebileceğim saatlerde değil. İş bulamıyorum. Parasız kalıyorum. Kira bir şekilde ödeniyor, karın bir şekilde doyuyor ama mutsuzum. Gün geçtikçe de mutsuzlaşıyorum. 1 buçuk senedir mutlu olan adam inanılmaz mutsuz. Bu psikolojiye de yansıyor. Bitmeyen kavgalara, bağrış çağrışlara dönüşüyor. Bu bir gün ona şiddet uygulamama yol açıyor. Gittikçe dibe batıyorum. Pişmanlık bir işe yaramıyor. Git diyemiyorum, gitmese bir türlü. Zaten kendisi de gidemiyor. Çünkü seviyor. Zamanlar geçiyor, yine iş yok, yine mutsuzluk. Sürekli kavgalarla geçen haftalar, aylar.

En sonunda ne mi oluyor? Nisan ayının 29'unda ona dördüncü kez şiddet uyguluyorum. Bitiyoruz. Tamamen bitiyoruz. Artık zaten bitmemiz gerekiyor. Yine de tedavi olmam gerektiğini, olursam hep burada olduğunu, ilk zamanlarda olan beni her zaman isteyeceğini söylüyor. Bu şekilde yoruluyorum, sana olan saygımı kaybediyorum, olmuyor diyor. Ve gidiyor. O süreçte de kavgalar ediliyor. İnat ediyorum. Ben hasta değilim, tedaviye de ihtiyacım yok diyorum. İyice tıkıyorum yolları. Bir daha gelmemek üzere gidiyor.

Mayıs, Haziran bir şekilde geçiyor. Okulu bırakıyorum, onsuzken onunla aynı şehirde olma ihtimalim bile beni korkutuyor. İstanbul'a dönüyorum. İş bulmuşum çalışıyorum. Nihayetinde Temmuz geliyor. Onsuzluk derinden vurmaya başlıyor. 10 Temmuz gibi konuşuyoruz. Keşke Sakarya'ya gelmeseydin diyorum. "İyi ki gelmişim, koynunda uyuyabildim en azından diyor. Boğazım düğümleniyor. Bu cümleden hala bana karşı içindekilerin bitmediğini çıkarıyorum.

16 Temmuz... Yıldönümümüze kalmış 19 saat. Sabah 05:30. Atlıyorum arabaya, gidiyorum kapısının önüne. Kapındayım, çıkar mısın cama diyorum. Hayır diyor. Onu tanıyorum, o çıkar normalde bir şeyler hissediyorsa. Çıkmıyor. Tenezzül bile etmiyor. Git, polis çağırırım diyor. Gidiyorum. Bir daha gelme diyor, başkası var. Bunu beni kendinden uzaklaştırmak için söylediğini düşünsem de cidden başkasının olma ihtimali yüreğimi kanatıyor. Düşünüp duruyorum, senaryolar yazıyorum.

17 Temmuz. Yıldönümümüz olacaktı beraber olsaydık. 24 saat hiç uyumuyorum, iki satır bir şey yazar mı diye bekliyorum. Yazmıyor. Ben zaten yazamıyorum zira engellemiş beni. Yazmaması da gerçekten bir başkası olduğunu gösteriyor gibi oluyor.

19 Temmuz. Instagram profiline sürekli girip bakıyorum. Kilitli ama yine de bakıyorum. O gün bir değişiklik. Bio'suna "B" yazmış. B ben değilim tabi. Bir başkası. İşin kötüsü C, D, E... olsa yine tamam ama B vukuatlı bir harf. Aklıma iki kişiyi getiriyor. Bu ikisinden biri olursa ortalık yıkılır, diğerinin zaten olma ihtimali dahi yok diyip geçiyorum.

Bunu öğrenmem gerekiyor. Nasıl bilmiyorum ama öğreneceğim. Yurttaki oda arkadaşına yazıyorum cevap yok, bölümdeki en yakın arkadaşını takip ediyorum ki bir şeyler yazayım cevap yok, ben kendim onu takip ediyorum cevap yok. Sabah 06:30. Deli gibi içiyorum. Başlamışım kusmaya. Mesaj atıyor.

- senin derdin ne?
+ kim olduğunu öğrenmek istiyorum. peşini bırakacağım sonra.
- kim biliyor musun? söyleyeyim mi?
+ söyle.
- Burak. (İsim temsilidir.)


Beynimden vuruluyorum. Burak, ona zamanında tecavüz eden o pislik. Nasıl olabilir? İmkan yok. Yalan söylediğini düşünüyorum.

+ yalan söylüyorsun. kanıtla.


Kanıtlıyor. Nasıl ya? Nasıl? BİR İNSAN NASIL TECAVÜZE UĞRADIĞI KİŞİYLE BERABER OLUR? BU HANGİ ÖZSAYGISIZLIĞIN ÖRNEĞİDİR? Bokunuzda boğulun diyip kapatıyorum konuyu. Sonrasında hastanedeydim zaten. Tahliller, tomografiler, serumlar, sedyeler, yataklar. 12 saat. Midem bulanıyor. Normalde dert etmemem gerekiyor ama ölüyorum. 22 senelik hayatımın en kötü günü ki ben 2 gün bir tabak çorba içemediğim günler gördüm bu hayatta. Ona rağmen hayatımın en kötü günü. Midemin bulantısı hiç geçmiyor.

Şiddet uyguladım diye "sen değişmezsin" diyip benden ayrılan insan, kendisine tecavüz eden adam hakkında "insanlar değişebilir, o da değişmiş" diyerek kalbini açıyor. Beraber oluyor. Benim midem bulanıyor. Nefesim daralıyor. Gözlerim kararıyor. Ölmek istiyorum.

Lütfen bana yardım edin.
M
7 yıl
KYK Kredi/Burs bir kez mi veriliyor?
Merhabalar. Ben bu sene 3.sınıfa geçiyorum üniversitede fakat bıraktım yeniden hazırlanmak için. KYK bursunu kesilmesin diye kaydımı aldırmadım veya okulu dondurmadım çünkü tek geçim kaynağım. Okula ilk girdiğim sene almıştım bursu. Sonra ikinci senemde krediye döndü tabi malum. Şimdi şunu merak ediyorum. Bu adamlar bunu 4 sene boyunca veriyorlar. Peki, ben önümüzdeki sene yeni bir okul kazanınca, tekrar KYK'ya başvursam 4 sene boyunca kredi/burs verirler mi? Hiç sanmıyorum ama sorayım dedim. Herkese teşekkürler şimdiden.
M
7 yıl
Palme YGS Fizik SB\u0027de Vektörler konusu yok?
Merhaba. Bir ders çalışma programı uyguluyorum ve bu program gereği bir dersin bir konusunu bitirip soru bankasından testlerini çözüyorum.

Bugün sırada Fizik dersinden Vektörler konusu var. İyi güzel de Palme'nin YGS Fizik Soru Bankası'nda Vektörler konusu yok?

Bunun nedenini bilen var mı acaba? Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler.
M
7 yıl
ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)
En Üst Edit : Konuya olan ilgi azaldığı için günlüğü devam ettirmiyorum. Zira programım ilerlemeye devam ediyor.

ÜST EDİT : 14 TEMMUZ 2017 03:00 İTİBARİYLE PROGRAM YGS KONULARININ KASIM AYININ 1. VEYA 2. HAFTASINDA BİTECEĞİ ŞEKİLDE DÜZENLENECEKTİR. PROGRAMA UYANLAR VEYA UYACAKLAR YENİ PROGRAMI DİKKATE ALSINLAR. GEOMETRİ DERSİNDE YGS VE LYS AYRIMI OLMADIĞINDAN GEOMETRİ KONULARI ŞUBAT AYININ SON HAFTASINDA BİTECEK ŞEKİLDE DÜZENLENECEKTİR.
ÜST EDİT 2 : MAT 1'DE PROBLEMLER ÇOK KOLAY BİTMEYECEĞİNDEN MAT 1, ARALIK SONUNA KADAR SÜRECEK.
ÜST EDİT 3 : BU PROGRAMDA İPİN UCU KAÇARSA BİR DAHA TO-PAR-LA-YA-MAZ-SI-NIZ. O YÜZDEN HEDEFİ YÜKSEK OLAN, ÇALIŞMASINA VE AZMİNE GÜVENENLER BAŞLASIN LÜTFEN.



Herkese merhabalar arkadaşlar. Bugün yani 10 Temmuz 2017 itibariyle artık kafamdaki belli soru işaretlerini atıp hazırladığım programa çalışmaya başladım. Hangi kaynakları kullanıyorum, hangi dersi kimden çalışıyorum, programım nasıl, hedeflerim neler bunları size kısaca anlatayım diyorum, belki faydası dokunur.




1. HEDEFİM/HEDEFLERİM NE?




Sakarya Üniversitesi'nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okuyordum fakat mutlu değildim çünkü hedefim bu değildi. Hedefimle örtüşen tek şey mühendislik okumamdı. Bu bana yetmedi ve bu yüzden bıraktım. Hedefim hep İstanbul Teknik Üniversitesi olmuştu. Bugün de İTÜ'de İnşaat veya Elektrik, veya Yıldız'da Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini kendime hedef edindim. Yıldız kafamda yoktu fakat Bilgisayar Mühendisliği çok övüldü. Zaten bilgisayara, kodlamaya, yazılımlara olan ilgim çok büyük olduğundan bunu da hedef listeme koydum.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2. PROGRAMIM NASIL?


Benim kafamda düşünerek taşınarak hazırladığım bu programa sistematik bir biçimde uyarsanız bence hedeflerinize ulaşacaksınız.


İlk 5 hafta; < Resime gitmek için tıklayın >


İkinci 5 hafta; < Resime gitmek için tıklayın >


Üçüncü 5 hafta; < Resime gitmek için tıklayın >


Dördüncü 5 hafta; < Resime gitmek için tıklayın >


Beşinci 5 hafta; < Resime gitmek için tıklayın >


Altıncı 5 hafta; < Resime gitmek için tıklayın >


31-32-33. hafta; < Resime gitmek için tıklayın >


Bu programa uyulabilirse, ben çok rahat hedefinize ulaşacağınıza inanıyorum. Yeter ki uysun. Bazı bilgiler vereyim. Matematik uzun süreceğinden dolayı 25 hafta yani Aralık'ın son haftası, Geometri hem YGS hem LYS konuları biteceğinden 33 hafta yani Şubat'ın 2. haftası, Türkçe-Fizik ve Biyoloji planlanan gibi 18 haftada yani Kasım'ın 2. haftasında, Tarih, Coğrafya ve Kimya daha erken bitiyor. Bu programda görülüyor. O yüzden o boş anları yetiştiremediğim konularda kullanarak yetiştireceğiz. 18 hafta sonrası ben programı LYS dersleriyle devam ettireceğim. YGS konuları bitmiş olacak ama sürekli denemeler çözüyor, tekrarlar yapıyor olacağız. Program böyle. Sorusu olan buyursun. Bu arada, Tarih ile Coğrafya'nın erken bitme nedeni bu iki dersi yüzeysel geçecek olmamız.



Programın yapılmasında bu konudan faydalandım, @viper_3 arkadaşıma emekleri için teşekkür ederim. Siz de konuya bakın, tavsiyemdir.



Ben aynı zamanda bir işte çalışıyorum. Buna rağmen bu programı yapabileceğime inandım. Siz de inanın. İnanmadan başarıya ulaşamazsınız. Özgüveniniz olmalı.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




3. KAYNAKLARIM NELER VE HANGİ HOCALARDAN FAYDALANIYORUM?

Türkçe'de Önder Hoca'dan,
Matematik'te Behzat Hoca'dan,
Geometri'de Ceyhun Hoca'dan (Behzat hoca yetiştirirse ondan devam edeceğim.)
Fizik'te Umut Öncül'den,
Kimya'da Hocalara Geldik ve İbrahim Atakuru'dan,
Biyoloji'de Selin Hoca'dan,
Tarih ve Coğrafya'da Hocalara Geldik'ten yararlanacağım. Araştırmalarım sonucu böyle uygun gördüm.

Kaynaklarım da böyle. KAF2, KAF3, KAF4 yolda. Tabi kaynaklar bu kadar az olmamalılar. O yüzden eklemeler kesinlikle olacak. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.


< Resime gitmek için tıklayın >


KAYNAK GÜNCELLEMESİ 1

< Resime gitmek için tıklayın >

KAF2 ve KAF3 geldi. Geometri, Tarih ve Coğrafya kaynağı alacağım en yakın zamanda bir kaç tane.

KAYNAK GÜNCELLEMESİ 2

< Resime gitmek için tıklayın >


Bugün de bunları aldım. ÜçDörtBeş Yayınları'nı ve Birey B soru bankalarını çok merak ediyordum. Bakalım.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


4. KALEM TAVSİYESİ?

"Kalemin tavsiyesi mi olur yeeaaa" dediğinizi duyar gibiyim. Bence böyle düşünmeyin. Hızınızı kesen veya aksine sizi hızlandıracak kalemler var. Performansı fiyatına göre çok iyi olduğunu düşündüğüm, lise 3. sınıftan beri kullandığım ve başka kalemin yüzüne bile bakamadığım bir kalemden bahsedeyim sizlere; Rotring 500.

< Resime gitmek için tıklayın >

35-40 TL'ye bulursunuz piyasada. Yazışınız kesinlikle hızlanacaktır. Hız önemli. Tavsiye ediyorum.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




5. GÜNLÜK


Dediğim gibi bugün, yani 10 Temmuz'da programıma başladım. Bugünden itibaren sürekli ne yapıp yapmadığımı editleyeceğim.

10 Temmuz 2017; Önder Hoca'dan Kelimede Anlam konusu bitirildi. Palme Soru Kitabı'ndaki 14 testin hepsi çözüldü..
11 Temmuz 2017; İşlem Yeteneğinden sonra Tam Sayılar konusu da bitti. 7 tane testi var kitapta. Yalnız sadece 1 tanesini çözebildim çünkü çok yoruldum. Bugün 300 soru çözdüm Matematik'ten. Geometri'ye başlamadan testleri bitireceğim hemen.
12 Temmuz 2017; Behzat hoca Tam Sayılar'da çok zorladı! Çok gıcık bir konu. Yine de çözdüğüm son 2 testte gayet iyi sonuç aldım. Orada son 2 test kaldı. Kafamın daha iyi alacağına inandığım bir zamana bıraktım zira çok önemli 2 testten sözediyorum.
Geometri'de 1.haftanın konusu olan Doğruda Açılar ile 2.haftanın konusu olan Üçgende Açılar hem konu anlatımı hem soru çözümü olarak bitti. Behzat hoca çok iyi anlatmış Geometri'yi, şimdilik bunu söyleyebilirim. Programdan geride kaldığım tek şey dünden kalan 2 test ki onları da daha uygun bir ana bıraktım, istesem devam ederdim. Şu anlık tıkır tıkır işliyoruz. Yarın yani 13 Temmuz'da Fizik ile görüşmek üzere.
13 Temmuz 2017; Bugün çok dışarıda kaldım... Kitaplarla uğraş, birkaç ufak tefek işle uğraş fatura olsun, taksit olsun, bir de çalışma masası bak derken daha yeni eve geldim. (22:00) Şimdi Fizik-Vektörler var programımızda. Yalnız bir değişiklik olmuş olacak ki sayısal vektörler konusu YGS değil LYS'de artık. O yüzden Fizik Bilimine Giriş konusunu ele alacağız ilk haftada. An itibariyle konu anlatımı bitti, soru bankasındaki 4 testi temizlemeye başladım. (01:10) Saat 01:55 itibariyle de Fizik Bilimine Giriş konusu sorularıyla, konu anlatımıyla bitti.
14 Temmuz 2017; Bugün öğlen 15:30 da işe gitmeden önce 11:00-12:00 gibi uyanıp ders çalışacaktım. Uyanamadım. Direkt işe gittim. Ama orada da boş durmadım. Birey B'den geldiğim yere kadar Geometri testlerini temizledim. Şimdi eve geldim, an itibariyle Kimya'ya başlıyorum. (00:20) Kimya Bilimi konusu, konu anlatımı ve soru çözümü tamamen bitti. (02:30)
15 Temmuz 2017; Bugün cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında püskürtülen demokrasi zaferinin 1. yıl dönümü kutlamalarında olduğumdan derse 1 gün ara verdim :) şaka şaka. Arkadaşıma 1 ay öncesinden söz vermiştim, çok zorladı kıramadım sabaha kadar onunlaydım. Biyoloji çalışamadım yani 15 Temmuz'da. Çözümü basit. (bkz. 16 Temmuz 2017)
16 Temmuz 2017; Dün çalışamadığım Biyoloji'ye an itibariyle başladım. 2 adet konunun anlatımı + sorularını halledecektim. Bugün bunları hallettim. Fakat Tarih ve Coğrafya'ya maalesef bakamadım. Yarın Türkçe'nin kısa süreceğini ve Tarih ve Coğrafya'dan devam edeceğimi umuyorum.
17 Temmuz 2017; İkinci haftaya girerken; sadece Tarih ve Coğrafya eksiğiyle, bir de iki tane Matematik testi eksiğiyle girdik. Bugün yine Türkçe ile başladık. Programda iki konu vardı ama ben üç konuyu birden bitirdim. (Cümlede Anlam, Anlatım Biçimleri, Düşünceyi Geliştirme Yolları) Şimdi bu 3 konuya ait soru bankasında 26 tane test var. Ama takdir edersiniz ki bir sayısalcının hayattan soğumadan bir günde 26 Türkçe testi çözmesi çok zor. O yüzden 15'te kaldım. Yarın Matematik ile devam.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


6. KONUYU TAKİP EDENLERDEN ÖNERİ VE TAVSİYELER, ÖNEMLİ BİLGİLER


Bugün (12.07.2017) itibariyle konuda gözüme çarpan önemli gördüğüm bilgileri, detayları da burada paylaşacağım ki herkes tek mesaj içerisinde okuyabilsin.


1) @lnxüssüxintürevi ve @gunners49; Geometri'de YGS kitabının gereksiz olduğunu, LYS'den devam etmenin daha mantıklı olduğunu söylediler.

2) @Vioman; Kimya Adası kanalını tavsiye etti. Hocalara Geldik veya İbrahim Atakuru'dan beğenmeyenler veya alternatif arayanlar buyursunlar.

3) @itachi-sama; Biyolojide yazmanın, özet çıkarmanın, hatta kitabın özetini çıkarmanın çok faydalı olduğunu söyledi. Youtube'de belli başlı animasyonlar olduğunu, izlenebileceğini söyledi. Bulursam linkleri buraya ekleyeceğim.

4) @gunners49; EİS Geometri föylerini tavsiye etti. Alternatif arayanlar buyursunlar.


5) @Ranez; Yazılım alanında yoğunlaşacak kişilerin mühendislik seçiminde Elektrik Mühendisliği'nden ziyade Matematik Mühendisliği'ni tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bu yorumu İTÜ için yaptı.

6) @Ranez; Bir bölüm tercih edileceği zaman insanları hobilerine, zevklerine vs. göre yönlendirebilecek seçmeli dersler listesine bakılması tavsiyesinde bulundu. Link : Buraya tıklayın

7) Son zamanlarda bir çok kişiden Kimyaözel hakkında olumlu yorumlar duyuyorum, özellikle LYS konularında. For your information.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7. ÇÖZEMEDİĞİM SORULAR?



< Resime gitmek için tıklayın >



Böyle bir klasörün içine, her ders için bir dosya koydum. Her dosyanın içine, çözemediğim soruları kesip, kağıtları yapıştırıp koyacağım. Haftada 1 kere falan hocalara sormaya gideceğim Ağustos'tan itibaren. Tavsiye ederim, sistematik çalışmış, sorularınızı eritmiş olursunuz.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


8. WHATSAPP GRUBU


Konuyu takip eden çokça arkadaş var gördüğüm kadarıyla. O yüzden @Insurgent ile Whatsapp grubu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




DÜZENLEMELER


Önemli Edit 1

ARKADAŞLAR KUSURUMA BAKMAYIN BÜYÜK HARFLERLE YAZACAĞIM. LÜTFEN ÖZEL MESAJDAN OLSUN, FORUMDAN OLSUN "HOCAM BEHZAT'IN DERSLERİNİ İNDİR DE BANA AT" , "50 LİRA ATAYIM DA ORTAK OLALIM" GİBİSİNDEN TEKLİFLERLE GELMEYİN. ÖZELLİKLE DERSLERİ İNDİREYİM MANTIĞIYLA HİÇ GELMEYİN. HEM CİDDEN EMEK HIRSIZLIĞI, HEM BEN MİYİM BU KÖYÜN ENAYİSİ DE 500-600 TL VERDİM? HEPİNİZ BİR İŞ BULUP ÇALIŞIP PARANIZI KAZANABİLİRSİNİZ TIPKI BENİM GİBİ. BANA DA PARA ANNEDEN BABADAN YAĞMIYOR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Velhasıl kelam, böyle bir program hazırlamanın iyi olacağını, bir kişiye bile faydalı olsam mutlu olacağımı ve azimleneceğimi düşündüm. Bu sebeple sormak istediğiniz sorular varsa 22 yaşına az kalmış biri olarak sorularınızı yanıtlayabilirim, tecrübe olarak önünde olduğum kişiler vardır diye düşünüyorum. Günün 18 saati sorularınıza yanıt verecek durumdayım. En fazla 5-6 saat uyuyorum.


Herkese çalışmalarında başarılar diliyorum. Kalemimiz keskin olsun.
M
7 yıl
YGS-LYS beraber mi çalışılmalı ayrı ayrı mı? Lütfen içeri
Merhaba arkadaşlar, soru başlıkta olduğu gibi net. Şu kafamdaki belirsizlikler yüzünden bir türlü çalışmaya başlayamadım. Mantıklı cevaplara göre birinden birini seçip başlayacağım artık. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bir de, doğru ve mantıklı bir ders çalışma programını nasıl hazırlayabilirim? Ekim ayının ilk gününe kadar günde 6 saatim var. Ekim ayından sonra bütün gün bütün saatler benim.
M
7 yıl
Başlayalım mı artık?
Herkese merhabalar;

Bu konuyu görmüşseniz durumu biliyorsunuzdur, yaklaşık 1 ay kadar önce okuduğum okulu bırakmaya karar vermiştim. Hedeflerim kendimce yüksek. Artık Temmuz ayını da gördük. İş ve sosyal hayat beni çok yordu ama sosyal hayatı tamamen hayatımdan çıkarıp düzenli bir uykuya geçmeye ve derslere başlamaya sanırım hazırım. Yine önceki konuda da söylemiş olduğum gibi şu an çalışıyorum ve 30 Eylül veya 1 Ekim günü işi bırakıyorum.

Sonuç olarak artık başlamak gerek değil mi, İTÜ aşkına? :)

Not : Kaynaklarım şu anlık bunlar, Türkçe daha almadım, Behzat hocanın diğer kaynakları alınacak. Üstüne şunları eklesen çok iyi olur diyebileceğiniz kaynaklara açığım. Hepimizin şansı bol olsun, iyi çalışmalar, iyi tatiller...
M
7 yıl
iPhone 6S tamir veya değişim konusu
Merhabalar, garantisi bitmiş bir 6S'im var, yurtdışı cihazı. 11 Nisan'da bitti garanti. Telefona 3000 TL para verdim, o yüzden hemen değiştirmek istemiyorum, kaldı ki durumlar da müsait değil. Telefonun birçok sorunu var;

-Kasada soyulmalar
-Konuşma esnasında karşı tarafa ses gitmemesi
-Titreşim motorunda sorun
-Pilin çabuk bitmesi

vs...

Ben bu telefonu gönül rahatlığıyla kullanmak için en azından kasasının değişmesini ve mikrofonunun tamir edilmesini istiyorum. Ama kasa değişimi ve tamir işlerini Apple Store yapmıyor diye biliyorum. Apple Store büyük ihtimal cihaz değişimi diyecektir, bir de 1500 TL isteyecektir. Bir de bu meblağı nakit isteyecektir. Bunu nakit verebilecek durumda da değilim. Ben Apple Store bu şartlarda çalışıyor diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Bu durumda orjinal kasa değişimi ve mikrofon tamiri yaptırabileceğim, İstanbul'da, güvenilir neresi vardır? Kasanın orijinal olması kesinlikle önemli ve ön arka tüm kasanın değişmesini istiyorum. Bunun için güvenilir bir yer varsa ve bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bu telefonu bu şekilde de satabilirim aslında. Ama ne kadar eder bilinmez. O konuda da fikirleriniz varsa çok makbule geçer. Sorunları yukarıda yazdım, telefonun fotoğraflarını da koyarım yakın zamanda.

Herkese iyi akşamlar, iyi bayramlar. :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.