J

Yüzbaşı
25 Ekim 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
6 yıl
Oyun bilgisayarı (bütçe sınırı yok)
Arkadaşlar merhaba Öncelikle uzun uzun anlatmadan önce bilgisayarımı periyodik bir zamanda upgrade mi yapmalıyım (her yıl yada her 2 yılda bir gibi) yoksa direk en güzel oyun pc'sini mi almalıyım bu konuda özellikle tavsiye istiyorum. Periyodik upgrade yapmamı istememin en temel sebebi parçaların bozulma ihtimali ve garantilerinin bitişi. Ayrıca yeni teknolojiler çıkarsa kartımın uyumlu olmasını isterim. (dx13 olur vs. herhangi bir yenilik yarın öbürgün tut ki yepyeni bir teknoloji ile kartların performansı artar o yüzden güncel kartlar olması da işime gelir)
Değerlendirirken parça fiyatlarını Türkiye'ye göre değil de benim vereceğim fiyatlara göre değerlendirseniz çok iyi olur :)

Yakın zamanda ABD dönüşümde
CPU : AMD Ryzen 7 1800X
GPU : EVGA GTX1080TI SC2 GMNG 11GB
RAM : EVGA MEM 16GB 2X8GB DDR4 2400 C15
Anakart: Gigabyte BA350
HDD : WD 1 TB
SSD : 512 GB Sandisk Ultra II
PSU : Cooler Master G750M 750W

olacak şekilde bir sistem topladım.. her şey iyiydi güzeldi fakat bana çok fazla geldi özellikle yoğun olduğum bu dönemde pek oyun da oynamıyordum. Oynadığım oyunlarda sistemi zorlamıyordu. Bu tarz bir pc sanki son nesil oyunları oynatmak için. Sistemi güzel bir fiyata sattım Türkiye'de daha sonra.

Şuan elimde eski bir pc var sanırım yeniden kullanılabilecek tek şey kasası ve 600W PSU.

Oynadığım oyunlar H1Z1, Dota 2 belki pc'yi dizdikten sonra fortnite de oynayabilirim. İlgimi çeken bir multiplayer oyun olursa oynarım Cod WW2,BF1 falan oynayacağım max oyunlar. Hikayeye dayalı Single Player oyunları oynamıyorum Witcher 3'tür, Assasin Creed'tir vs. sistemi kastıracak bir oyun oynayacağımı sanmıyorum

1080P 60 hz monitörüm var.. Bi ihtimal 2K (2560*1440)'lık 144hz bir monitör alabilirim G-sync yada free sync farketmez GPU'ya karar verdikten sonra alacağım.

Bahsettiğim özelliklere uygun olarak

gtx 1060 yada 1050 Ti düşünüyordum. 1070 yeniden çok fazla geliyor gibi.. parçaları da abd üzerinden alacağım o yüzden aşağıdaki fiyatlardan karşılaştırmalıyız.

1050 Ti - 150 $
1060 3gb - 220 $
1060 6gb - 280 $
1070 - 400 $
+ vergi
gibi bir fiyat olacak.

1060 3 gb yada 1050 ti çok mu kötü olur genelde oynamak istediğim oyunlar için yeterli gibi fakat 144 hz alırsam sanırım zorlanır kartlar. Bütçe kısıtım olmasa da uygun bir şekilde yapmak istiyorum pc'yi. 1070 nereden baksanız 2 tane 1060 parası. 400$ vermek yerine 200 dolara 1060 alıp 2 yıl sonra başka bir 200$'lık kart alsam hangisi mantıklı olur.
Yada önerebileceğiniz alternatif AMD bir kart var mı? hem belki böylece daha üstün kart alıp monitörü de freesync alarak ucuza kapatabiliriz olayı.

İşlemci olarak
Bu karta uygun mu işlemci seçmek gerekli. yoksa en iyi işlemciyi al ileride lazım olur der misiniz ?
Şahsen ryzen r7 1800x'i bile 350$ gibi bir fiyata almıştım şuanda
i7 8700k - 420$
i7 8700 - 330$
i7 7700 - 280$
r7 1800x - 350$
r7 1700x - 300$

+ vergi gibi fiyatlara alabiliyorum.
4 çekirdek kalmasından dolayı i7 7700k'yı aslında pek düşünmüyorum.
özellikle 8700k - 8700 - 1800x arasında gidip geliyorum yeniden bu farklar arasında en iyi f/p'ı verdiğim fiyatlara göre hangisi gösterir. bu 3 işlemciden birini alırsam uzun süre götürür beni diye düşünüyorum. yapmam gereken tek şey önümüzdeki 5-6 yıl sadece gpu upgrade etmek olur gibi. Hemde günlük kullanımda çok rahat ederim. Ama bunun yerine daha düşük cpu mu almalıyım. İstediğim oyunları ve çıkabilecek oyunları alacağım gpu ve gelecekte upgrade edeceğim gpu ile oynatabilecek en iyi cpu çözümü nedir ?

Çok uzun ve sıkıcı bir konu olmuş olabilir :) Özür diliyorum aklımdaki herşeyi anlatmak istedim. Buna rağmen sonuna kadar okuyup yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ediyorum :)
J
8 yıl
Pathos GB Satışı (Şuanda Stok Yok)
Merhabalar Pathos Serverında GB Satışı yapmaktayım.

Not : Tüm GB'ler satılmıştır.
----------------------------------------
14 Şubat 2016 - 11:08 itibariyle güncel fiyatlar aşağıdaki gibidir.


Kalan Stok : 0m
---------------------------------------------
Kabul edilen ödemeler ;
Enpara, Cepteteb veya İş Bankası ile Havale
Tüm bankalara EFT
Paypal

6 yıldır forumun üyesiyim. 2. el forumunda çok aktif üye olmasam da ara ara satışlarımdan referanslar mevcuttur.
Önce ödeme sonra teslimat şeklinde alışverişi yapabiliriz. Yine de güven sorunu yaşayan arkadaşlar ufak miktarlarda birden fazla alışveriş şeklinde yapabiliriz :).
J
8 yıl
Windows Kurulum
Merhabalar, Şöyle bir sıkıntım var sıfırdan yeni bir pc topladım fakat elimde format atabilmek için USB disk yada CD-ROM mevcut değil. Dolayısıyla geçici olarak zaten işletim sistemi kurulan başka bir hard diski takacağım buradan yeni aldığım hard disk'e windows kurmak istiyorum fakat problem şu yeni nesil windows'larda masaüstü kurulumu yaparken hangi diske kurmak istediğinizi size sormuyor win7 ve öncesinde seçenek çıkıyordu karşımıza. Fakat windows cd'si yada özel biçimlendirilmiş format disk'lerinden başlatmadığımız sürece hangi diske kurmamız gerektiğini sormuyor.

Bununla ilgili çözümü olan yada atladığım nokta varsa bana hatırlatabilecek olan biri var mı acaba ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
J
9 yıl
izmirden wildcarda otobüs
Merhaba arkadaşlar Dokuz eylül üniversitesi elektronik sporlar toplulugu olarak bir etkinlik düzenledik ve izmirden 32 kişilik bir araç ile istanbula gitmeye karar verdik bugun hala 8 kişi eksiğimiz var etkinlik her türlü gerçekleşecek universite dışından da kayıt almaya karar verdik ve biliyorum son birkaç saat kaldı ama bir çılgınlık yapip bizle gelmek isterseniz akşam 11'de bornovada 10.30'da bucadan aracımız hareket edecek detayları resimden veya pm atarak öğrenebilirsiniz

< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca eğer boş yerimiz kalırsa istanbulda biletleri de normal fiyattan (15 tl) satabiliriz ve riotun bize sağlayacağı kolaylikla grup halinde sıra beklemeden iceri gireceğiz.

İlgilenen arkadaşların pm'ini bekliyorum bu akşam görüşmek üzere
J
10 yıl
Silinebilir
- lag sebebiyle aynı başlıktan 2 tane açılmış -
silinebilir
J
10 yıl
CLG ceza almış
Takımı Kore'ye yollayıp 5 yedekle çıktıkları sırada ceza almışlar. (özet olabilmesi için önemli noktaları kalın olarak yazdım)
Ama sebebini tam anlayamadım.Biri anlatabilir mi ?

Riot CLG'ye Kore Turnuva Realm'i Acc'ları vermiş ki bu da kural dışıymış. Ama riot burada suçu üstlenmiş bir anlaşmazlık oldu diye. Fakat CLG aldığı bu hesapları takım daha koreye gitmeden biri kullanmış galiba. Hesap paylaşımı yasak olduğu için de yabancı insanların OGN'in düzenlendiği sunucuları giriş yapmasına imkan vermesi gibi güvenlik açığına sebep olmaktan ceza almışlar gibi anladım ama net olarak biri çevirirse en alttaki linkten güzel olur eklerim ana başlığa

-------------------------------------
Ceza Yedikleri Kural :

Section 10.2.7 of the official LCS ruleset states:

If LCS or Riot determines that a Team Member has violated the Summoner’s Code, the LoL Terms of [Use], or other rules of LoL, LCS officials may assign penalties at their sole discretion.

The League of Legends Terms of Use prohibits players from sharing, transferring, selling or trading user accounts and/or login credentials.
-------------------------------------

Ceza olarakta aşağıdaki gibi ceza almışlar
-------------------------------------
The following players will be fined $1,250 each for their transgressions:
Austin "Link" Shin, Marcel "dexter" Feldkamp, Yiliang "Doublelift" Peng, Zaqueri "Aphromoo" Black

Yani : Ana takımdaki 4 oyuncu 1250$ ceza yemiş (dexter,dl,aphro,link)
-------------------------------------
These players are also subject to sanctions by Riot Korea, including a 2-year ban from OGN and KeSPA-owned tournaments including but not limited to OGN Champions, Masters, and NLB. Read here for more details (Riot Korea ruling).

Riot Kore ekibi tarafından ayrıca 2 yıl boyunca düzenlenecek OGN ve KeSPA'nın ev sahipliği yaptığı tüm organizasyonlardan da ceza yemişler anladığım kadarıyla
------------------------------------
HİKAYESİ :

During Week 11 of the NA LCS, Counter Logic Gaming (CLG) sent five of their team members to Korea to practice for upcoming live events. On the day prior to their departure, CLG management requested live accounts from Riot.

At this time, Riot miscommunicated to CLG that, according to standing policy regarding Korean accounts, CLG could receive Tournament Realm (TR) accounts, but not live accounts. Further internal investigation revealed that this was actually not the standing policy. The correct policy is to give teams visiting Korea for non-tournament purposes Live accounts, not TR accounts. This policy is necessitated by the potential instability of the Tournament Realm and security exposure entailed by giving non-OGN teams access to Korean TR accounts.

Recognizing our error and CLG’s urgent practice needs in Korea, we provided CLG with provisional TR accounts within 24 hours of their landing as a temporary measure for practicing while the error was corrected.
During this time, it was brought to our attention that members of CLG were engaging in illicit account sharing despite having a legitimate practice option pending in the provisional TR accounts while also being aware that such an action was against the rules.

After the correct policy was ascertained, Riot granted CLG official live accounts and retracted the TR accounts in accordance with standing Riot policy.

Our own miscommunications are a mitigating factor in assessing penalties, but account sharing constitutes a clear violation of the League of Legends Terms of Use, no matter the situation.

-------------------------------------

Kaynak :http://na.lolesports.com/articles/league-legends-competition-ruling-counter-logic-gaming-0
J
10 yıl
1800 civarı laptop tavsiye
Laptop oyun amacıyla kullanılacak fakat Battlefield vs.'dir çok yüksek oyunlar oynanmayacak,
Ekran çözünürlüğü çokta önemli değil 1366 x 768 olsa kafi
Isınma sorunu falan olmasın,
Güzel ve sağlam bir kasası olsun en az 5 yıl gidecek cinsten kalitede olması önemli, Kasanın ağır olmasının vs. önemi yok
Performansından çok sağlamlığa bakıyorum şuanda. SSD içeren modeller olursa günlük kullanımı hızlandırmak için iyi olabilir ama şart değil.
League of Legends vs. Dota 2 aralığında düzgün fps verebilecek bir sistem yeterli.
Marka takıntım yoktur.
Fiyatı istediğim aralığa çekebilecek kadar performanstan ödün verebilirim (eğer güzel bir modelse birazcık daha üstüne çıkabilirim ama 2000'i kesinlikle geçmemeli)
lenovo'ları inceledim z510 g510 vs. fena durmadı ama kasa kaliteleri hakkında pek bilgim yok.

Bu özelliklere uyan sizin tavsiye edebileceğiniz bir laptop var mıdır ?
J
10 yıl
1 Adet Arcade Hecarim (1 adet riot blitz te eklendi)
wwu7cvck4murde

hala çalışıyor kod , ilk gören alır.
J
10 yıl
Gaia 36k np\u0027li 69 level asas 75 TL!
Char KO'dan çok anlamayan ben tarafından kasılmıştır, üzerinde görev itemleri vs. var eskiden oynardım bir özlem başladım kasayım dedim fakat oyun sarmadı ve 1 haftalık daha exp presi olan charımı satıyorum. Kesinlikle Genie dahi kullanılmadan elle kasılmıştır.

level 69
Server Gaia
Np 36.5K
J
10 yıl
6 pin x2 alternatifi (ekran kartı ile PSU bağlama Soru)
Merhabalar elimde COOLER MASTER ELITE RC-430 kasa var
içinde beraber gelen 500W'lık PSU var

Bugün bir ekran kartı aldım POWERCOLOR HD7870 Fakat 6 pin kablo yetersizliğinden çalıştıramadım.

Şimdik şöyle oluyor PSU'e bağlı 2 adet 4 pin ve 1 adet 6 pin kablom var. Fakat ekran kartına 2 adet 6 pin takmam lazım 1 adet 6 pin yetersiz kalıyor

4 pin'lerden biri anakarta bağlı diğeri boşta.
1 adet 6 pin + 1 adet 4 pin takıp çalıştırma şansım var mı ?
veya dönüştürücü alsam 2. 6pin girişini normal kablolardan üretsem yer mi biri direk 6 pin / diğeri dönüştürülmüş şekilde ? (resimdeki gibi bir kablo ile)
< Resime gitmek için tıklayın >

varsa alternatif çözümlerinizi bekliyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.