Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
753
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Spd Kullananlar Karda Dikkat!
E
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dün Konya'ya yağan karda eski garaj tarafına gitmek için bisikletle yola çıktım. Taktım kulaklığı bir yandan da kar yağıyor çok güzel oluyor gerçekten. Tavsiye ederim.

Neyse gideceğim yere gittim indim bisikletten yürüdüm sonra markete girdim mermer kısma bastığım anda dengeyi kaybetmem bir oldu. Ayakkabının altındaki demir kısmın boşluklarına karlar dolmuş semsert bir buz oluşmuş resmen buz pateni yapıyormuş gibi hissettim

Zaten sonrasında ise pedala da oturtamadım karlar yüzünden girmiyordu. Tavsiyem karda giymeyin ya da iner inmez altını temizleyin.

Teşekkür eder herkese iyi sürüşler iyi forumlar dilerim.



P
9 yıl
Yarbay

kar buz olmasa bile metalde de kayıyor :D
ayrıca çamurda yürüyünce kilitlenemeyecek hale geliyor bazen mecbur kalıyoruz çamurda yürümeye de

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

bunun için zaten kapaklar var ama genelde yol bisikleti için :D malum yol ayakkabısıyla yürümek işkence

mtb için kendiniz yapmanız gerekebilir zaten türkiyede bulmak zor

cleat cover diye ararsanız bulursunuz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl
Yarbay

spd kullanlar özellikle yol bisikletinde yağmur yağmış ve kaldırımlarda caddelerde parkelerin içine su doluyor ön teker bir anda takılabiliyor yanlamasına kayabiliyor o yuzden bir pedal boşta kalması iyi olur. birde tahta çabuk suyu çekiyor üzerinden geçmemeye dikkat edin geçen yağmurda dizimin üstüne yapıştım çok yavaş giderken spd yi çıkaramadım bile yağmurda bir anda yapışabiliyorsunuz o kadar su oluklu lastik aldım yinede 23 hacim lastik ile ıslak zeminde dikkat etmek lazım. bir de bahçeleri yıkayanlar var yolu olduğu gibi sabunlu suyla yıkıyorlar geçen bir arkadaş 50 ile giderken güneşli havada bahçeyi ve yolu sabunlu suyla yıkayan bir apartman görevlisi yuzunden metrelerce sürüklendi o hızda kaskı vardı korumuş tabi bir yere kadar spd aslında çok rahat tabi alışıncaya kadar bir kaç kez düşüyorsunuz durduğunuzda spd olduğunu unutursanız yapışıyorsunuz yere. tabi aniden teker kayarsa hazır olmadığınız için spdyi çıkartana kadar yine yere yapışıyorsunuz o yuzden aklınız sürekli spd de olması lazım ben 1 aydır kullanıyorum halen tek sefer de takamıyorum kitleyemiyorum tabi yol bisikleti spd pedalları mtb gibi çift yönlü değil onun da etkisi var biraz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.