Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
2915
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GTA IV ekran kartı sorunu
E
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar GTA V'in PC ye çıkmasına birkaç ay kala GTA IV'ü bitirmek istedim. Ama yeni laptopuma kurduğumda bir sorunla karşılaştım. 2 gün tüm forumlarda gezip çözemediğim sorunumu yüzlerce kişinin de yaşadığını farkettiğim için sorunun çözümünü yazıyorum.

SORUN: LAPTOPDA 2 TANE EKRAN KARTI VAR VE GTA IV YÜKSEK PERFORMANSLI EKRAN KARTI YERİNE İNTEL HD 4000'İ GÖRÜYOR.

NOT: Bu sorun nVidia denetim masası ayarlarından, yönetici ile açarak veya buna benzer akla gelen gelen ilk çözüm seçenekleriyle çözülmemektedir.

ÇÖZÜM: 1-) OYUNUN YÜKLÜ OLDUĞU DİZİNDE (ÖR: C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV ) BULUNAN LaunchGTAIV E SAĞ TIK YAP VE MASAÜSTÜNE KISAYOL OLUŞTUR.
2-) MASAÜSTÜNDE YENİ METİN BELGESİ OLUŞTUR.
3-) METİN BELGESİNE "-availablevidmem 3.0" "-availablevidmem 5.0" VEYA İSTERSEN "-availablevidmem 60.0" YAZ (kesme işaretlerini yazmadan) BUNUN AMACI GTA IV e GİRDİĞİNİZDE GRAFİK AYARLARINDA BU SONUCU YAŞAYANLARDA EKRAN HAFIZASI 27MB GİBİ KÜÇÜK BİR SAYIDA GÖRÜLÜR VE ÖRNEĞİN "-availablevidmem 3.0" YAZDIĞIMIZDA BUNU 3 İLE ÇARPARAK 81MB OLUR YA DA -availablevidmem 60.0 YAZDIĞINIZDA 1620MB HAFIZA OLUR. BU DA YÜKSEK AYARLARDA OYNAMANIZ İÇİN YETERLİDİR.
4-) METİN BELGESİNE -availablevidmem 60.0 YAZDIKTAN SONRA commandline İSMİNİ VER.
5-) commandline.txt METİN BELGESİNİ OYUN DİZİNİN OLDUĞU YERE (ÖR: C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV ) YAPIŞTIR.
6-) DAHA SONRA BİRİNCİ ADIMDA MASAÜSTÜNDE OLUŞTURDUĞUMUZ LaunchGTAIV KISAYOLUNA SAĞ TIKLAYARAK ÖZELLİKLERE GİR.
7-) ÖZELLİKLERDE HEDEF KISMININ SONUNA BİR TIK BOŞLUK BIRAKIP AYNI ŞEKİLDE -availablevidmem 60.0 EKLE (ÖR: "C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -availablevidmem 60.0)
8-) OYUNA MASAÜSTÜNDE BULUNAN LaunchGTAIV DEN GİREBİLİRSİN. İYİ OYUNLAR!!!



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.