Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
589
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pasif İçicilik ve Sigaranın Zararları
E
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Pasif İçicilik Nedir?

Tütün mamüllerinin ya da sigaranın yanmasıyla oluşan duman ve sigara içen kişinin dışarıya üflediği dumanın karışımını solumak zorunda kalmaya pasif içicilik denir.

Sigara içenler sadece kendilerine değil, etrafındaki insanlara da zarar verirler. Yoğun sigara dumanına maruz kalan kişiler, sigara içmeyenlere göre 5 kat daha sigaranın oluşturduğu risklere yakındırlar. sigaranın zararları tüm vücudumuza etki eder. Hatta sigaranın kendi halinde yanmasıyla ortaya çıkan duman, solunan dumandan daha tehlikeli olabilmektedir. Sigarayı çektiğimiz zaman duman bir filtreden geçer ve içindeki bazı maddeler süzgeçte kalarak süzülür. Oysa normal yanan tütün süzülmeden havada dolaşır. Bu da diğer dumana göre 4 kat fazla kimyasalı içerisinde barındırır.

Pasif İçicilik Neden Zararlıdır?


Türkiye’de 2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre; iş yerlerinde sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kalarak pasif içici konumunda olan yaklaşık 5 milyon insan vardır. Bunların 1 milyonu kadın 4 milyonu erkektir. Pasif içici olarak sigara içtiğiniz zaman normal bir sigara içicisine oranla; 4 kat fazla karbonmonoksit gazı, 50 kat fazla amonyak ve daha bir sürü zehirli maddeyi kat kat fazla almaktasınız. Öncelikle solunum yolları hastalıkları olmak üzere, kalp damar hastalıkları ve sinir sistemi rahatsızlıklarının doğrudan hedefi durumundasınız. Sigara içen kişilerin yakalandığı tüm hastalıklar, sigara içmediğiniz halde sizinde başınıza gelme riski çok fazla olmaktadır.

Kaynak:http://www.sigaraninzararlari.net/pasif-icicilik-ve-zararlari.html

http://www.sigaraninzararlari.net/pasif-icicilik-ve-zararlari.html



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.