Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
878
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Monster Notebook ,Izgarasına Göre Ne Önerirsiniz ? (Resimli)
0
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar laptobum fazla ısınıyor , sıcak havalarda uzun süreli kullanımda bazen kapanıyor. Oyunlarda 20-30 dk geçince acayip ısınıyor ve fps değerleri de başlangıca göre düşüyor.Bu duruma çözüm arıyorum.

Öncelikle laptobu açıp fanlarını temizleyeceğim , termal macunu yenileyeceğim. Macun olarak şunu kullanacağım
http://www.vatanbilgisayar.com/zm-stg2-super-thermal-macun.html testlerde başarılı sonuçları var ve tr de kolay bulunabiliyor .

Buna ek olarak bir de laptop soğutucu almayı düşünüyorum. Notebook altının fotosunu koydum.Yıldızlı alanlar en çok ısınan bölgeler , kırmızı yuvarlaklardan hava çıkışı oluyor , mavi yuvarlaktan hava girişi oluyor.
Altta ızgara sayısı fazla değil soğutucu çoğunlukla ızgarasız düz plastik alana üfleyecek bu durumda soğutucu alsam sizce faydasını görür müyüm?(soğutucudan beklentim max.5 derece) Ne önerirsiniz.
Bir de soğutucuyla laptobun sıcak hava çıkışına alttan ters yönde hava vermiş olacağız bu durum laptop içindeki hava akışını bozar mı ?
Ben araştırdığım kadarıyla CFM değeri en yüksek ve fiyatı da en uygun ürün olarak bunu buldum.Plastik ama cfmsi epey iyi diğer ürünlere göre. Kendim soğutucu yapmayı da düşündüm ama iş görür dediğiniz bir soğutucuyu alıp hiç uğraşmak istemiyorum 100 TL ye kadar önerilerde bulunabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim
http://www.vatanbilgisayar.com/r9-nbc-cmc3-gp-notepal-notebook-sogutucu-stand.html

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



_
10 yıl
Binbaşı

Isinmanin en buyuk sebebi tozlanmadir, siz once icini acip macunu yenileyin, fanlarin icini komple sokun izgaranin ic kisminda toz katmani varsa temizleyin. Sonrasinda etkisi olmazsa sogutucu almayi dusunun derim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.