Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
1650
Tıklama
1
Öne Çıkarma
6-7 Eylül 1955
O
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hasarları

13 kişi öldürülmüştür.
300 kişi yaralanmıştır.
400 tecavüz.

4.214 ev, 1.004 işyeri, 73 kilise, bir sinagog, iki manastır, 26 okul ile aralarında fabrika, otel, bar gibi yerlerin bulunduğu 5.317 mekân saldırıya uğramıştır.

''Atamızın evi Bomba ile hasara uğradı'' manşetleri halkı galeyana getirmek üzere kullanılmaya başlandı.Ancak sonrada anlaşıldı ki o bombayı MİT koymuştur.

Kıbrıs Türktür Cemiyeti Başkanı Hikmet Bil ve üyeleri cezaevine girdi. Ama "Ya bizi serbest bırakırsınız ya da biz bazı şeyleri ifşa ederiz" deyince serbest bırakıldılar. Olaylar halkın üzerine kaldı. Çünkü mahkemede, "Türk milleti galeyana geldi, olayları gerçekleştirdi" denildi. Kimse ceza almadı. İkinci dava Yassıada'ydı. Menderes ve hükümet üyeleri yargılandı. Bu davada da olaylar sadece hükümet üyeleri üzerine yıkıldı. Menderes, defalarca MAH yani MİT Başkanı'nın mahkemeye çağrılmasını istedi. Ama hep reddedildi. Olaylar aydınlatılmadı.


Daha bir özür dilenmemiştir bile...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldWolF3 -- 8 Eylül 2014; 13:52:39 >

O
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Nüfus mübadelesi sonucunda 1925 yılında yaklaşık 100.000'e düşen İstanbul'daki Rum nüfus, 2006 yılında 2.500 kişiye kadar düşmüştür.





Ayrıca Anadolu'daki çoğu hacı-hoca-ağa bu olaylar nedeniyle zenginleşmiştir.



O
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

1974 yilinda yesilkoyde polis, yeni baslamis memuriyete. aralarinda ermeni mustafa dedikleri bir polis varmis. ermeni mustafa ortalik karisik olunca mutlu , huzurlu olunca husursuz olurdu dedi. ermeni mustafa denmesinin nedeni ermeni olmasi degilmis. bu olaylar oldugu zaman bir ermeni vatandasin buyukada da bosalttigi eve gidip yerlesmis 5 sene vergisini odeyince o ev onun olmus. devlet buna izin vermis. haram demedi mi dedim. gavur diye algiliyorlar bir kere dedi babam. tipki simdiki dinciler gibi gavurun malina konmakta bişey gormuyorlar. asil ironik olan adamin lakabinin ermeni mustafa olarak anilmasi. o donemin polislerindenmis



''lefter, nebil özgentürk’ün çektiği belgeselde 6-7 eylül olaylarıyla ilgili soruya cevap vermek için kamerayı kapattırmış, sonra sadece “günlerce ağladım” diyebilmiş. bu psikolojiyi bize anlatın…





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldWolF3 -- 8 Eylül 2014; 14:23:19 >

O
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Menderes denen asagilin yedigi haltlarin en buyugudur.Genc Cumhuriyet'i lekeleyen bir olay.Zorla sunnet edilen papazlar ve tecavuze ugrayan kadinlar filan da olmustur.Istanbul'daki son gayri muslim toplulugu da boylece temizlemis oldular.Varlik vergisi,askale surgunleri ile basladi 6,7 eylul ile de bitti.

Cok aci olaylar yasanmis gercekten.Olaylara birinci elden tanik olmus insanlarla sohbet etmistim..rezil olaylar olmus

6-7 eylülde yakıp yağmalamaları için Anadolu'dan binlerce insan kamyonla getiriliyor.Açlıktan ağzı kokan insanlar ertesi gün kiliseden,evlerden aldıkları altın eşyalarla köylerine dönüyor.Kısa sürede zengin oluyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
10 yıl
Yüzbaşı

atatürkün evi bombalandı diye mi yapılmıştı bu? bombalayanlar türktü galiba?



O
10 yıl
Yarbay

Bununla ilgili saglam kaynak icerin vikipedi disinda site var mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

Bununla ilgili saglam kaynak icerin vikipedi disinda site var mi?

Bu haberleri sadece vikiden almadım,gazete makalelerinden vsde aldım.Ayrıca üstüne birçok kitap yazılmış.Bizzat tanıkların yorumları,birçok röportajda var kısa kısa.İzleyebilirsiniz de okumak yerine :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Yarbay

Menderes ve Celal bayar'ın başarı ile hayata geçirdikleri tarihimizin en su katılmamış şerefsizliklerinden biridir.
Utanmasalar bunu chp yaptı diyecekler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar bu fotoğraf gerçek mi kanım dondu.

+18
< Resime gitmek için tıklayın >

+18



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

Menderes ve Celal bayar'ın başarı ile hayata geçirdikleri tarihimizin en su katılmamış şerefsizliklerinden biridir.
Utanmasalar bunu chp yaptı diyecekler.

Biliyorsun iktidarın bizzat cumhuriyet dönemiyle yüzleşmekle görevli tarihçileri(!) var.Ama olaylar Demokrat Parti dönemine denk geldiyse bu yüzleşme olayı hiçbir zaman gerçekleşmiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay

G
10 yıl
Yüzbaşı

genelde utanç verici olaylarda başka milletler suçlanır, şimdi kimi suçlarlar acep.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 23 Eylül 2014; 22:31:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Binbaşı

İngiliz Basınının uydurması sonucu bu olaylar gerçekleşti ve yapılan bu olaylar ile ne zenginler türedi ondan öncesine kadar zenginlik ağırlıklı olarak gayrimüslimler arasında dağılmıştı.Olaylar sonucunda ülke olarak ağır maddi yaptırımlar ödedik bu barbarlık yüzünden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyzk -- 23 Eylül 2014; 21:26:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Binbaşı

bu olayı savunduğum yok ama kıbrıs türk kesiminde yaşananlar,osmanlının son döneminde balkanlarda yaşananlar...bunlar için özür dileyen oldu mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Binbaşı

Nüfus Mübadelesi, Lozan anlaşmasında masada oturan devletlerinin isteğiyle anlaşmaya konmuştur. Türk hükümetinin isteğiyle, yunan halkı Anadolu'dan sürülmemiştir. Türkiye'den yabancı devletlerin isteği ile göçe zorlanan Rumlara karşılık, Yunanistan'daki Türk halkı da Anadolu'ya göç etmek zorunda bırakılmıştır.

Hep Rum halkı ezilmiş gibi göstermek isteyen zavallı insanlar, mübadelenin ne olup, olmadığını önce öğrensinler.

1955'de değil, önce 1942'yi öğrenin. ABD, TBMM basmıştır. 1946- 1947 de Celal Bayar ve Adnan Menderes CHP den ayrılarak, ABD nin isteği ile DP' yi kurdular. ABD'nin desteği ile iktidar oldular. Menderes, ABD'de bazı sanayi tesislerin kurulması talebinde bulundu. ABD karşı çıkınca. O da siz kurmazsanız biz, kurduracağımız ülkeyi biliyoruz dedi ve abd' ye karşı gelmiş oldu. Uçakla abd 'den ayrıldı. İngiltere üzerindeyken uçağı düşürüldü. Bu kazadan kurtuldu.

1060 da ihtilali yaptıran abd' idi. İhtilali yapanlar ile CHP'nin de bir ilişkisi olmamasına karşılık, abd isteğiyle CHP'ye yükletilmeye hep çalışıldı. İhtilali yapanların başını çekenlerin içinde Alpaslan Türkeş de vardı! Menderes'i Eskişehir-Kütahya yolunda yakalayan ve tutuklayan da Alpaslan Türkeş'tir.

Bakın
Yazıcıoğlu Ahmed Bican
ENVAR-ÜL AŞIKİN
ÇİLE YAYINLARI
H. 1397 - m. 1977

TAKDİM ve TAKRİZ (Önsöz)
Yazan
Mehmed Şevket EYGİ
3. Paragraf

"... Allah'a sonsuz hamd-ü senalar olsun ki, 30 - 35 seneden beri DİN HAYATIMIZI YENİDEN CANLANDIRMAK gayesiyle şayan-ı tebcil bir EĞİTİM ve NEŞRİYAT faaliyeti hayatını BAŞLATMIŞ bulunuyoruz. Temennimiz odur ki, BUGÜNKÜ HÜRRİYET ve SRBESTİ AZAMİ şekilde değerlendirilerek elinizde gördüğünüz gibi klasik DİN KİTAPLARI geniş halk kütlelerine arz olunsun..."

Bugün din denilen! (Kitabın basım tarihi: 1977!)
1977 - 35= 1942!
1977 - 30= 1947!

ABD'nin meclisi basması ve DP' nin kuruluşu ile birlikte, abd Müslümanlığı başlatılmıştır!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Binbaşı

Türk Milletinin tarihinde utanç duyulacak bir olay yoktur. Var diyenler belge göstersinler. Ama arşiv belgelerini.
Akdeniz'e

TÜRKLERİN TARİHİ
Pasifik'ten Akdeniz'e 2000 Yıl

Jean-Paul ROUX

Çeviriye ve yayıma katkı programı çerçevesinde yayımlanan bu yapıt,
Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın, Türkiye'deki Fransa Büyükelçiliği'nin ve İstanbul
Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilmiştir.

Yani, belge isteyecek olanlar, kültür merkezinden isteyebilirler! Bizde tarihçi falan yok! Bizimkiler arşivlere girip araştırma da yapamazlar. ABD ne derse ona göre tarih yazarlar.

Sayfa: 42, 1. paragraf

"Kırtasiyeci bat uygarlığında, TÜRK ARŞİVLERİNİN gerçekten ŞAŞKINLIK verici NİTELİK ve NİCELİKLERİNİ kavramak güçtür. Bunları her yerde, işgal ettikleri TÜM BÜYÜK kentlerde RASLANIR, çünkü TÜRKLER HER ŞEYİ KAYDETMİŞ ve MUHAFAZA ALTINA ETMİŞLERDİR. Bu konuda BİR TEK örnek vermek yeter. Türkiye Cumhuriyetinin büyük ölçüde Osmanlı İmparato0rluğu vezirlerinin arşivlerinden oluşturulmuş BAŞBAKANLIK ARŞİVLER Genel Müdürlüğü arşivlerinde YÜZ MİLYONDAN FAZLA BELGE bulunduğu ve belgelerden bazılarının YÜZLERCE SAYFALIK bir KÜTÜK de olabildiği bilinmektedir. Kütüphaneler de OLAĞAN ÜSTÜ ZENGİNDİR. İstanbul'da yirmi (20) kadar kütüphane vardır ve bunların başlıcaları Topkapı Kütüphanesi ile Süleymaniye Cami Kütüphanesi'dir. Süleymaniye Cami Kütüphanesindeki ELYAZMASI SAYISI, 56.483 olduğu düşünülmektedir. İNSAN (olan) İSTER İSTEMEZ BİR KARŞILAŞTIRMA yapmak zorunda kalıyor. FRANSA kralı V. CHARLES' in döneminde (M. S. 1480), KİTAPLIĞINDA 1200 ELYAZMASI olduğunu, bunun son derece (Engizisyon mahkemelerince) YÜKSEK BİR MİKTAR SAYILDIĞINI, bu nedenle de "KİTAPLIĞIN" o dönemin seçkin aydınlarını çeken bir yer durumuna getirdiğini (insan olanlara) ANIMSATLATMAKLA yetinelim." diyor!

Bizde tarihçi veya üniversiteli olsa, 56.000'kere yerin dibine girer.

Bakın bakalım öğrendiğiniz tarih kitaplarında: Avrupa ırklarının tarih sahnesine çıkış tarihleri, Jermenler gibi (M. S. 453) den önce bir tekinin ismi/adı geçiyor mu?

453 de ise Attila, LEON adını alarak Bizans dedikleri İstanbul İmparatoru oluyor!

Sayfa: 75, 1. satır
"...Papa Attila'nın karşısına çıkar ve kendisini çekilmeye ikna eder. O da Loup gibi, Aignan gibi, PARİS' in koruyucusu Nanterreli güzel kız gibi, Aziz BÜYÜK LEON adıyla (MURADINA) ERMİŞLER listesine eklenmiştir..."

Papa: Belad ile Attila'nın amcalarıdır. Nanterreli ise anneleridir. Attila, Leon adını almıştır. Belad, Loup veya Aignan adını almıştır. Yani, Batı Hun imparatorluğu Belad ile Attila arasında ikiye bölünmüştür. Roma ve Bizans olarak. Roma: RUM ULUSU, Katolik dinini, Bizans: RUM ULUS, Ortodoks dinini almıştır. Batı Hun (Kan) imparatorluğundan önce iki ULUS ve iki DİN yaratılmıştır!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Yüzbaşı

her milletin utanması gereken şeyler vardır. yoktur demek aşırı milliyetçilikten başka bir şey değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.