Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1419
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: <<<<YENİ CLİO 4 PAYLAŞIM PLATFORMU ANA KONU>>>>
_
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: hot_sauce
her çin arabası kötü değilse gidip çin üretimi arabaya 80 bin verip alabilirsin dostum allah mutlu etsin, ne diyeyim.

bizim clio'ya gelecek olursak, benim aracımda viraj demirinden gelen sesten başka sorun olmadı. o da gevşetilerek ya da 10dkda değiştirilerek hallolan bir şey. yeni üretimlerde zaten halletmişlerdir diye düşünüyorum... aracımın boyasında da sorun yok, direksiyon kutusunda da sorun yok. ne olacak şimdi? clio sorunlu araç mı diyeceğiz?

her üretilen clio4ün boyası sorunludur, ya da direksiyon kutusu arızalıdır izlenimi vermek tamamen art niyetli bir hareket, ve yanıltıcı. zaten servisler bu sorunların arkasında duruyor, ücretsiz işlem yapıyor. örneğin fren balataları da %90 indirimle değişti, çabuk bittiği için; rüzgar sesi için fitiller ücretsiz değişti, bagaj kilidi ayarı ücretsiz yapıldı, viraj demiri ücretsiz değişti, sorun yaşayanların direksiyon kutuları da halledildi bildiğim kadarıyla... sadece bir kaç kişiden duydugumuz boya olayının neticesini bilmiyoruz. bunu da dediğim gibi bütün cliolara mal etmek ne kadar dürüstçe ve mantıklı sen karar ver artık. benım aracın "sorunlarıyla" ilgili kullanıcısı olarak yazacaklarım bunlar.

arabayı uzaktan gören aklıevvelin biri çıkıyor diyor ki "clio lar sorunlu yaa, boyası kalkıyo, viraj demirinden ses geliyo" sonra sizin gibi forumları takip eden arkadaşlar okuyunca kafası karışıyor ve "aa acaba sorunlu mu" diyor . siz bilgi ararken kafa karışıklığı buluyorsunuz... benim eleştirdiğim de bu işte... bu aracı kullanmayanlar kullananlardan daha çok eleştirmeye hatta kuş kadar beyinleriyle b.k atmaya çalışıyor . tamamen kedi-ciğer meselesi. ben de kullanıcısı olarak gerçekten clio4le ilgili bilgi almak isteyenleri araç konusunda aydınlatıyorum olay bu.

cliosunda sorun yaşamayan ve memnun olan kullanıcılar buraya memnunum diye yazsa 158 değil 1000 sayfa olur konu.



Silinmiş mesajım. Allah Allah. Tekrar yazalım bari n'apalım.

Evet, reno arkasında duruyor malının. Boyası atan arkadaşın durumunu söyleyeyim "kapota endüstriyel asit dökmüşünüz, don kararımız budur" denilmiş. Arkadaş da avukata vekalet çıkartmış, Reno ile davalık olmuş daha 6 aylık aracı yüzünden. Aracının arkasında durmak bence bu değil. İyi ki almamışım, çünkü alsam ben şahsen aracımı her gün endüstriyel asit ile yıkayacaktım. Çünkü herkes aracını endüstriyel asit ile yıkıyor diye biliyorum ben. Zaten araç başka neyle yıkanır ki yani aklıma başka birşey de gelmiyor... Aman siz siz olun reno servise gidince aracınızı endüstriyel asitle yıkadığınızı falan söylemeyin sakın. Garanti dışı bırakıyorlar. Adamlar artık boş vakitlerinde ne çekiyorlarsa... İçki yada ot kafası değil bu, reno kafası işte. :D Evet sorun olur, mersedeste bile boyada hata çıkar. Ama sorunlara mantıklı yaklaşmak ile hayal gücünün sınırlarını zorlayarak suçu tüketiciye atmak arasında kalite farkı olduğuna inanıyorum ben.

Clio4 e viraj demirinden, direksiyon kutusdan, bagaj kapağından ve yüksek hızlarda aynadan gelen sesler, 10bin de eriyen balatalar.... Bunların hepsi hemen tüm cliolarda yok mu? Kimisi rahatsız olmaz servise götürmeden kullanır, kimisi rahatsız olur servise götürür. Bir sürü (serviste sonradan düzeleceği vaad edilen) sıkıntı var. Her bir tanesine bir kulp takar isteyen, sağa sola çeker... Reno düzeltip de üretse ya, üretmiyor. Şikayet olursa getirir servise yaparız = reno kafası... Bak mesela EDC si bozulan birkaç kişi de var onları söylemedim bile. Servis önce mırın kırın etmiş sonra değiştirmiş. Ama boya ile ilgili şikayetlerde hiç ilgilenmemişler. Her zaman tüketici suçlu. Sadece bu arkadaş değil, başka boya sıkıntılı örneklerde de öyle. Direk kuş s.çmış de gitsin. O da yemezse de endüstriyel asit dökmüşsün diyerek tüketiciyi başından at... Bu servisin değil, renonun son sözü bir de. Bakar mısın?. Ha belkide arkadaş endüstriyel asit döktü, bilemeyeceğiz. Mahkeme sonucunu duyarız illaki... Evet her EDC sorunlu değil. Her Clio4 boya arkadaşın başına gelen kadar kötü değil ama diğer araçlara göre çok daha kolay çizilen bir boya olduğu da aşikar. Ben demiyorum, sahipleri söylüyor!

Şimdi aracı kötülemek için foruma mı gitmiş oldum? Yoo alacaktım, hoşuma gitmişti, ama sıkıntılarını görünce almaktan vazgeçtim. Bu sıkıntıları da dile getiriyorum. Bunlar benim değil, sahiplerinin orada burada şurada dediklerinin derlenmesi. Sonuçta onca para veriyoruz. Alacak olan ne alacağını bilsin. Ne zararı var?

Şimdi çinde V40 üretiliyor diye dalga geçmenize gelelim. V40'ın sorunları var mı? Nelerdir? Çinde üretilmiş mesela, kronik sorunu bu mu size göre? Yani araç çatır patır dökülüyor çok adi çok kalitesiz demek mi oluyor bu? Gerçekten bilmiyorum. Lütfen yahu eksilerini, sorunlarını biliyorsanız söyleyin onu da bilelim. Daha almadım çünkü, araştırdım Clio4 gibi ama ben bulamadım. Yurtdışı forumlara da baktım, yok yok yok. Çin arabası muhahaa diye gülüşüyorsunuz, o kadar para verilir mi lan Çin aracına diyorsunuz, eyvalla da, internette bir aratın bakalım ne sorunları varmış. Siz bulursanız söyleyin, inceleyelim de almadan önce bir daha düşünelim. Tabi bulabiliyorsanız. İşte olay burada. Çin aracı diye dalga geçmek kolay. Şimdi anladınız mı asıl reno sizle nasıl dalga geçiyor? Ben bunu dile getiriyorum sadece. Ha servis ağıydı falan ülkemizde cılız, bakımı daha pahalı vs... bunlar ayrı konular ama araçda sıkıntı yok anladığım kadarıyla. Cliodan çok daha sağlam gibime geliyor.

Evet reno ilk bakışta al benisi olan güzel bir araç yapmış. Ama eksileri var. Boyası da eski clioların boyası ile alakasız derecede kalitesiz. Clio2 lerin kaportada 6 ay kuş pisliği ile gez izi kalmaz. Clio4 e 1 hafta bekletmeye cesareti olan var mı?
Renonun bu mantığı yanlış, bu böyle gitmesin diyoruz. İnsanlar bundan şikayetçi olursa, Clio4 almaz ise "seve seve" düzeltecekler çünkü araçlarını. Artık 180 ile gitsende aynalardan ses gelmeyecek. Kasislerden geçsen de bagaj kapısı oynamayacak, viraj demirleri ve direksiyon kutusu ses çıkartmayacak yada kuş pisliği ile 1 ay gezsen birşey olmayacak. Ama yok. Düzeltilsin istemiyorsunuz nedense. Bunların sorun olduğunu kabul etmiyorsunuz. Eeee arz talep dengesi. Siz Clio4 çok güzel çok güzel harika, tadından yenmez, hiç bir sorunu yok diyorsanız ........ öyle kullanıcıya böyle araç. 2 yıldır düzeltmediler, düzelmez de. Sonuçta siz mutluysanız bunları hepsini hak ediyorsunuz demektir.

cagdaktan gene duramamışsın. Ben sana bana bulaşma demedim mi? İlla kırıcı mı konuşmam lazım? Sen kendi kapasitene yan. Bendekinin onda biri kadar olsa keşke. Ne diyelim, Allah kaportana endüstriyel asit döktürsün emi! :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.