Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
890
Tıklama
0
Öne Çıkarma
OpenWrt Router Önerileri
P
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba Ustadlar,

Buradaki "wifiturk" mekalede ilk defa duyduğum openwrt kelimesi sonucu aniden bu konuya aşırı ilgi duymaya başladım.
Öncelikle yapmak istediklerimi sonrada 3 gündür yaptığım araştırmalar sonucu edindiğim bir kaç modeli yazıp sizlerinde tavsiyesi ile bir router almak istiyorum.
Öncelikle üstte linkini verdiğim konuda geçenleri denemek istiyorum, sadece test amaçlı, merak, bu şekilde kullanım daimi değil.(aynı chipsette bir usb alıcım var, awus036h)

Cihazı aslen daha sonra sıfırlayıp aşağıdaki uygulamalar için kullanacağım,
A- Bendeki interneti belli ip lere hız ve kota sınırlaması ile dağıtmak, gerekirse verilen sürede neti kesecek (ttnet gibi belli bir kotaya gelince hız düşecek)
B- harici bir hdd bağlayıp bunu ağda istediğim kişilere paylaştırmak, üzerinden film izlemek, ftp ve nas server kurup dosya alışverişi yapmak.
C- modemden verdiğim kablosuz interneti yine kablosuz dağıtmak, kablosuz girenler üyelik ile girecekler(kullanıcı adı şifre ile)
D- Torrent client oluşturup bunun ile takılı olan Hdd ye film indirmek
E- cihazdan nete bağlanan pc lere farklı vpn ler atayıp nete çıkışlarını burdan vermek, örneğin farklı ülke ip leri ile çıkış yaptırmak.
F- youtubede görüp çok sevdiğim MP3 Player, müzik kontrolü ve WiFi internet radio "Mp3 çalar + wifi radyo" "Music Player" olayını uygulamak.

Araştırıp Edindiğim kadarı ile piyasada ortalama 50-100 tl aralığındaki openwrt, dd-wrt vs ile kullanılan en aktif cihazlar alttakiler

1- Tplink TL-WR703N (piyasada yok çinden alınabiliyor)
2- Tp-link Tl-mr3020
3- Tp-link Tl-wr740n veya wr741nd
4- Tp-link Tl-wr1043nd
5- Asus 520GU

Daha bir çok model var fakat genelde Usb destekli olanlar bunlar diye bunları yazdım wr74x hariç, yapmak istediklerim normal olarak alan ve bellek gerektiriyor, uygulamalar kurulacak , hdd den film izlemek için veri tranfer hızı gerekiyor vs, burada dolayısıyla öne çıkan ram, rom, mbps oluyor, üstteki tp link ler hepsinde 4mb rom, 32 mb ram var sadece 1043nd de 8mb rom var, burdaki listeye göre yapmak istediklerimi karşılayacak cihaz size göre ne olur ? yazdıklarım arasında az da leriye yönelik düşünürsek hangi cihazı önerirsiniz, veya bu listede olmayan önerebileceğiniz başka hangi cihazlar olabilir, bu fiyatlara yakın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.