Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1467
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Jungle - Jungler Support Rehberi
M
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ufak bir giriş ile başlayayım.Yaklaşık 1 senedir Chen,Enigma,CM,Ench gibi herolarla botlarda/lobilerde/pubda jungle oynuyorum.Tecrübelerimi siznle paylaşmaya çalışacağım.

[size=4]Giriş


Basitçe jungler supportların iyi ve kötü yanlarından bahsedelim.

+ları

Miss sıkıntısı olmadan rahatça smoke gank atabilmesi
Exp/farm sıkıntısı yaşamaması,
Daha erken online olması
Rakip takımı agresif oynamaya zorlaması
Jungle'da daha çok vakit geçirmek > stack'ler ile core oyuncularının daha rahat kasmalarını sağlaması

-leri

Agresif oyun stiline karşı riskli olması
Bazı offlaner'lara karşı avantaj vermesi (BH,Batrider vs.)
Agresif trilane'lere karşı map kontrolünü kaybettirmesi
Jungle'ın wardlanması durumunda deward ile uğraşarak zaman/para kaybı yaratması
Kötü spawnlar sonucu iyi bir başlangıç elde edilememesi

Genel olarak bu şekilde.Görüldüğü üzere bazı faktörler şansla alakalı olsa da bazıları karşı takımın oyun stilini değiştirerek/uygun hero pickleyerek çözebilecek şeyler.Bu yüzden TI3'te jungle support pickleri 1-2 pickte yapılabilirken 6.80'den sonra izlediğim 50-60'a yakın maçta 3. pick daha göze batıyor.

[size=4]Jungle Kullanımı


"S" : Small(Küçük) Kamp
"M" : Medium(Orta) Kamp
"L" : Large(Büyük) Kamp

[size=3]Başlangıç

Burada hangi kampların başlangıç için en iyi seçenek olduğunu belirtmeye çalıştım.Özel olarak Enigma Radiant durumunda 20.-25. saniyede ranged creep'i deny'lamak mid'iniz için çok faydalı bir strateji olacaktır.Dire'da yapmanız halinde ilk eidolonlarınız yok olabilir,hemen clarity'nizi kullanın.

Chen/Ench "L" : Kısaca büyük creep'i dönüştürüp ufağı öldürün.Bu olayı 1. dakikadan önce bitireceğinizden hızlıca "M" kamplarından birine yönelip stack yapmanız yararınıza.

Enigma "M" : Radiant'ta deny ile dönüşen eidolonlarınızı hemen yakındaki "M" kampına yönlendirip 1. dakika bitmeden temizleyin.Vaktiniz yeterse yakındaki "L" kampı stackleyin.

Doom : "L" ile başladık.En kötü gelebilecek kamp Centaur.Onun dışındaki tüm nc'lerin en az 1 defansif skill'i var.Hızlı jungle için kesinlikle en iyi kamp troll kampı.Bulursanız 1 kere "S" temizledikten sonra "M" kamplarına yoğunlaşabilirsiniz.

Melee Jungler'lar : "S" ile başladık.0.53'te stackleyerek hızlıca 2 level olabiliriz.Buda avantajımıza.

[size=3]Yararlı Jungle Taktikleri

Double Stack

http://www.youtube.com/watch?v=CIeisc9cW84

Chen/Ench oynarken yapabileceğiniz en önemli şey.Video'da görüldüğü üzere;creep'inizi bir yana,kendinizi bir yana koyup ikisiyle birden iki kampı stack'leyeceksiniz.İlk seferde yapmanız neredeyse imkansız,o yüzden tavsiyem bot/lobi oyunlarıyla bir kaç sefer denemeniz.Verebileceğim en güzel taktik,ilk önce creep ile :53'te , hero ile de :55'te çekerek yapmak.

Heroya Özel Taktikler

Chen/Enchantress : Chen/Enchantress demek,stacklemek demek.Çünkü NC kontrolünü almanızı sağlayan skilleriniz var.Buda Wildkin gibi bir nimeti kullanmanıza olanak sağlıyor.Riske girmemek açısından benim favorim "L" kampları stacklemek.Çünkü Mud Golem'ler canınızı yakabiliyor.3-4 kere stacklediğiniz kampları veya double stack yaptığınız 2 kampı Wildkin'in tornado skill'iyle kolayca temizleyebilirsiniz.Buda ciddi derecede hızlı level almanız ve beklenmedik zamanlarda güzel gankler çıkarmanız ya da hızlı bir Meka demek.

Chen için;İlk "L" kampta Wildkin çıkarsa alabilirsiniz fakat Enchantress için kesinlikle almamalısınız.Onun yerine rastgele bir "M" kamptaki büyük creeplerden birini alıp hızlıca kampı temizledikten sonra double stack deneyin.Vaktiniz yetmeyebilir bu yüzden tek kampı stacklesenizde yeterli.Sonra Wildkin'e dönüp 80 saniye içinde rahatlıkla 2 stack+1 kamp temizleyebilirsiniz.

Enigma için ; NC'lerin gruplara skill attığını hepiniz biliyorsunuzdur.Ufacık yavrularınızın Centaur Stomp yemesini istemiyorsanız hızlıca tab ile eidolonlarınızı birbirinden uzaklaştırın.Bunu alışkanlık haline getirin,çünkü bunu yapmaya başladığımdan beri bir kez bile eidolonlarım ikiye bölünmeden ölmedi.Kontrol kolaylaşıyor,canı azalanı kolayca görüp uzaklaştırabiliyorsunuz.

Choke Point

Kendinizi ağaçların arasına sıkıştırıp aldığınız zararı azaltan bir taktik.Melee Jungler'lar için daha çok kullanılıyor.Ameleliğin lüzmu yok deyip şu video'yu atıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=ombJB_vUoYE

Ek : Biraz eskiden hazırladığım,bir rehber.Biraz editledim şu an fakat hatalar,typolar olabilir.Vaktim olmadığı için okuyamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeFSuH -- 2 Ağustos 2014; 16:30:54 >

S
10 yıl
Binbaşı

Eline saglik guzel olmus hic beceremedigim enc hakkinda guzel bilgiler edindim


Linkleri direk video olarak koyabilirsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Binbaşı

Elinize sağlık açıklayıcı olmuş bayağı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
10 yıl
Yüzbaşı

hocam cm ile nasıl yapıyorsunuz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Teğmen

2. skili creplerde çok uzun süre donduruyor, youtuba yazsan bulursun jungle guide


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @G. House
R
10 yıl
Yarbay

publarda sıkıntı olmuyor pek nc oynamak. ama ciddi maçlarda 4 kamp birden blocklanınca haliyle insan üzülüyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Teğmen

başıma geldiği için diyorum. hızı yavaş olmasına rağmen tornadoyu düşmanın üzerine salmak iyi bir taktik olabiliyor. bir yandan da koridordaki dürtünce adam geri kaçmak zorunda kalıyor. tabii ki kek gibi wildkin'i ortada bırakmayın =))



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.