Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
924
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türkiyede yaşam
C
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar. Konuyu üniversiteler bölümüne açmıştım ve cevap veren olmamıştı. Ben de daha fazla ilgi olur diye buraya açtım. Eğer kurallara aykırı ise affola. Gelelim konumuza. Ben azerbaycan vatandaşıyım. Türkiyede üniversite okumayı düşünüyorum.(Büyük ihtimal ODTÜ) Türkiyede yaşayan, çalışan ve okuyan insanlar olarak sizlerden öğrenmek istediğim bir konu var. Türkiyede hayat pahalımıdır? Bir öğrenci geçinmek için aylık ne kadar lira ihtiyaç duyar? Ne ucuzdur? ne pahalıdır? Şimdiden teşekkürler.



G
10 yıl
Onbaşı

İstanbul,Ankara,İzmir gibi şehirlerde yaşam tabi ki pahalıdır. Türkiye'de asgari ücret ; 849 lira NET. Sizin ülkeniz de sanırım 105 Azerbaycan manatı idi. Buda 300 lira civarı yapıyor. Yani var sen düşün arada ki farkı Aylık gider sana bağlıdır aslında, sigara-alkol kullanıyormusun ? Ne kadar sosyalsin sinema vs ? 300-400 lira ile bir ay idare eden öğrencilerde var 1500-2000 bin lira yetmiyor ayda diyen öğrencilerde var. Maddi durumun iyi değilse KYK Bursu'na yada özel vakıfların burslarına başvurabilirsin. Maddi durumum iyi ancak daha fazla param olsun diyorsan KYK kredisine başvurursun ayda 280 lira gibi bir yan gelirin olur tabi geri ödeme koşuluyla işe girip çalışmaya başladığında

Yurt fiyatlarına buradan bakabilirsin;

http://yurtlar.metu.edu.tr/oda-olanaklari-ve-fiyatlari

ODTÜ'ye gelirsek Türkiye'nin en iyi Teknik Üniversite'sidir. Yurtdışında (Amerika,Avustralya vs) pek geçerli olmasa'da ODTÜ'nün (Bu kötü olduğundan değil Türkiye'nin hiç bir üniversitesinin ağırlığı yok o ülkelerde) Türkiye'de her zaman iş alımlarında en revaçta olan diploma sıralamasında ilk üçtedir hep.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafik Tasarımcı -- 2 Temmuz 2014; 0:19:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Connor.Kenway -- 2 Temmuz 2014; 11:09:42 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.