Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2492
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kadro Boyunun Önemi
-
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar şu sıralar 26'' bir mtb almak istiyorum.Boyum 1.68 cm araştırdığım kadarıyla 16 inç kadro kullanmam lazım.Benim merak ettiğim kadro boyunun sürüşteki etkisi nedir? Yani 16 kadro ile 18 kadro benim kullanımı mı nasıl etkiler?



S
10 yıl
Yüzbaşı

Kadro boyu dendiğinde büyük bir çoğunluğun aklına; pedal göbeği ile sele borusunun üst noktası arasındaki mesafe, bir başka deyişle kadronun dikey eksenli borusunun yüksekliği gelir.

Bu tamamen hatalı ve eksik bir düşünce. Çünkü kadro dediğimiz iskelet, sadece o borudan ibaret değil. Belli başlı geometrik açılardan oluşan bir şey bu ve eğer kendi vücut ölçünüze uygun kadroya sahip bir bisiklet kullanmazsanız bu size ilerde eklem sıkıntıları olarak geri dönüş yapar. Şöyle bir örnek vereyim;

16" kadrolu bir bisikletin, sele ile gidon arasında kalan kadro üst borusunun mesafesi ile 18" kadrolu bir bisikletin üst boru mesafesi aynı olmayacaktır. 16" olan bisiklete oturup gidonları tuttuğunuzda daha dike yakın bir oturma pozisyonunuz olurken, bu sefer 18" kadrolu bisiklete oturduğunuzda diğerine nazaran daha fazla eğilmeniz gerekecek. Küçük bir bisiklete sığmak ve rahatça sürebilmek için kendi vücut hacminizi küçültmeye çabalarken, size büyük gelen bir bisiklete bindiğinizde de bisikleti kontrol edebilmek için gereğinden fazla uzanacaksınız ve bu nedenle de kontrol/hakimiyet sıkıntıları yaşayacaksınız. Haliyle vücut ölçülerinize uygun olmana bir kadroya sahip bisiklet sürüş esnasında ağrılara, sızlamalara yol açarak sağlık problemleri yaşamanıza neden olacaktır.

İlk paragrafta belirttiğim hatalı algı, aslında burada kendini gösteriyor. Herkes "uygun sele yüksekliği" muhabbetine takıldığı için "Kadroyu küçük alsam bile, seleyi yükselterek bunu telafi ederim" şeklinde bir mantık yürütüyor. Hadi seleyi yükseltip/alçaltıp uygun sele yüksekliğine erişme imkanı var tamam da peki yanlış kadro boyu seçimi halinde kadro üst borusunun uzunluğu muhabbeti ne olacak? Kadroyu mu parçalayacaklar yoksa bir yerlere ilave kaynak mı yaptıracaklar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Tesla-
-
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İlk paragrafta yazdığınız durum bu yazıyı okuyana kadar benim içinde geçerliydi.Öncelikle bu bilgilendirme için teşekkürler.

Sizce 1.68 boy için uygun mtb kadrosu nedir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fefa
S
10 yıl
Yüzbaşı

Bunun için toplam boy uzunluğundan ziyade, iç bacak boyunuzun uzunluğu önemli.

Çıplak ayakla ya da çorapla düz bir zemine basıp, kasığınıza kadar olan mesafeyi ölçerseniz iç bacak boyunuzu öğrenebilirsiniz. Ardından da o değeri, aşağıdaki adreste bulunan hesaplayıcıya (sabit kadrolu seçeneği ile) girdiğinizde size uygun olan kadro boyunu gösterecektir.

http://www.mtbtr.com/kadroboyu/hesapla.asp




Bu mesajda bahsedilenler: @-Tesla-
G
10 yıl
Yarbay

18 sana büyük gelir. Ben aldım bin pişman oldum hayattan soğudum.. Sağ dizimde ve boynumda ağrılar oldu..
16 veya 16,5 uygun olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Tesla-
-
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Robert Knepper

18 sana büyük gelir. Ben aldım bin pişman oldum hayattan soğudum.. Sağ dizimde ve boynumda ağrılar oldu..
16 veya 16,5 uygun olur.


Teşekkürler.16 inç alacağım.



G
10 yıl
Yarbay

Kadro üst boruyu bacak arasına alip degiyor mu yoksa 4-5 cm boşluk var mi kontrol et. Degiyorsa kadro sana büyük / yuksek gelir degmiyorsa boyuna uygundur alirsin..

Alirken bunu mağazada ki görevli ile konuş.
Hangi model/marka da karar verdin ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.