Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
853
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DGS LYS___________
B
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar 2 tane Meslek Yüksek Okulu Bitiren ( örneğin : inşaat teknikerliği ve maden teknikerliği ) bitiren biri istediği bölümden DGS ile tercih yapa bilir mi ?

Örneğin : inşaat teknikerliğinden = inşaat mühendisliğine

Maden teknikerliğinden = Maden mühendisliğine

geçiş yapa bilir mi. yoksa birinden birini sec yada son bitirdiğin gecerlı gıbı bir durum var mı ?

sanırım cok az kişi bu sekılde bır durumda kalmıstır.

aranızda bu sekılde olan yada cevresınde olan yada kesın bılgısı olan arkadas var mı ?

1 tane myo bıtırıp sonra aöf lısans tamamlayan ve myo bıtırdıgı bolumden DGS Yapan var bunu bılıyorum. ama 2 tane myo bıtırıp dgs yapan var mı bunu bılemıyorum ?


Şimdiden cok teşşekkür ederim.



B
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

+++



Y
10 yıl
Teğmen

Yapmaması için neden yok ki sonuçta çift diploması var istediğini tercih edebilir. Çap yapan mühendis gibi düşün hem makine hem inşaat diploması var mesela kpss girse ikisindende tercih yapabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

BU KONUDA DAHA ÖNCE YAPAN OLMAMIS SANIIRM. HIC BIR YERDE DENK GELMEDIM. KESIN BILGIYEDE ULASAMADIM. KONU ACMAK ISTEDIM



M
10 yıl
Er

Iki myo diplomanla iki muh bolumu ayni anda dgs yle okumaktan bahsediyorsan dgs ye basvurdugunda ikisinden birin secmen gerekeceginden teknik olarak mumkun degil iki muh. bolumu.Geriye ÇAP yapmak kaliyor onunda bir cok sartlari var.Yuksek ortalama, ders planindaki butun derslerini alip basarmis olmak, FF veya VF olmamasi gibi.DGS ile gecen birisininde haliyle ders programlari daginik oluyor, alttanda illa bir kac ders alacagi icin arti muaf oldugu icin ortalamasi cok dusuyor..Kisaca buna binaen DGS linin ÇAP yapabilmeside cok zor oluyor.Yok bahsettigin istedigimden biriyle DGS okumaksa serbestsin.Hangisin istrersen secebilirsin.Ilk veya enson bitirdigin diye bir sey yok..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bodrum67z
B
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

MR.METE :


EVET 2 Myo dıploma ıle ıstedıgım bolumden dgs ye gece bılırmıyım dıye sordum. ılk yada son dıye bırsey yok dıyorsunuz anladım.

bu bılgı teyıt edılmıs bır bılgımı yoksa mantık olarak mı cevapladınız. örnegı var mı ?

puan hesaplanırken ınsaat muh. ve maden muh. dgs sayısal puan turunden hesaplanıyor. dolayısıyla dgs basvururken mezun oldugunuz programı yazın dıyor. ıkısını bırden belırtmelımıyım. basvurular az önce basladı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.