Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1809
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aksesuar Inceleme : Xbox One için HDMI Splitter
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

Aslında direkt olarak Xbox One'a ait bir aksesuar değil. Ancak Xbox'ın çok sevdiğim ve severek kullandığım/kullanacağım bir özelliği (TV) için çok faydalı bir aparat.

Bildiğiniz gibi Xbox One üzerinde bir adet HDMI IN girişi var. Buraya HDMI çıkışı olan herhangi bir cihaz bağlayabiliyorsunuz. Ben Digiturk'un kutusunu bağladım. Yalnız buradaki sorun şu. Xbox Power saving modunda da olsa, Instant On modunda da olsa bu HDMI dan gelen görüntüyü passthrough yapamıyor. Yani eğer Digiturk kutusunu Xbox'a bağlarsanız, Digiturk'u TV'den izleyebilmek için Xbox sürekli açık olmak zorunda. Tabi bu da Xboxın açık olmasını gerektirmeyen durumlarda gereksiz enerji kaybı demek.

Bu noktada şöyle bir aparat devreye giriyor. Herhangi bir kaynaktan gelen HDMI görüntüsünü 2'ye çoğaltıyor. Yani herhangi bir çözünürlük ya da ses kısıtlaması olmadan görüntüyü aynı anda 2 farklı cihazda alabiliyorsunuz.

Bu aparatların doğru dürüst çalışanları yurt dışında 20 dolar civarında. Amazon.com da inceleyebilirsiniz.

* Ürün, çalışmak için 5V 1A adaptöre ihtiyaç duyuyor. Bu da saatte 5w harcaması demek. Yani 1 ay sürekli takılı kaldığında 5x24x30 = 3600 watt yakıyor. Ayda 1-1.5 TL farkedecektir sadece.

* Ürünün çalışması için toplam 3 adet HDMI kablo lazım.

- Ürün ile kaynak arasında
- Ürün ile Xbox arasında
- Ürün ile TV arasında

* Ürün üzerindeki her bir porta ait led ışığı var. Bu ışıklardan bağlantının kontrolünü yapabiliyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonuç olarak, kablo tak çıkar yapmaya gerek kalmadan Xbox üzerinden HDMI çıkışı olan herhangi bir görüntü kaynağını izleyebiliyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.