Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
480
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HDD sorunu (Sorunuda pek anlamadım)
R
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi günler arkadaşlar. 95'den beri bilgisayar kullanıyorum ve bu problemle ilk defa karşılaştım. Muhtemelen w7 ile alakalı bir durumdur fakat dediğim gibi pek bir bilgim yok.

Öncelikle hatayı tanımlamam gerekirse, bilgisayar başlanğıçta hdd'yi görmüyor. Fakat boot ayarlarına girdiğimde hdd var. Açılışta sanki hdd'yi görmüyor gibi beni setup ekranına yollamak için "F1'e" basın diyor. Setupa girdiğimdeyse herşey yerli yerinde. Her seferinde bu hata ile karşılaşıyorum. (makine birde ötüyor görmediği için) Tam olarak bilemiyorum belki ben hdd'yi görmüyor gibi düşünüyorum ve bu hatayı veriyor diyorum. Bu hata başka şekilde hiç karşıma çıkmadı.

Setup ekranını geçtikten sonra (bir türlü sorun bulamadım). İşletim sistemi normal bir şekilde açılıyor ve w7 açıldığında buna benzer bir hata ile karşılaşıyorum(Resim ekte mevcut). Bu hata karşıma geldi geleli kullanımda pek farkedilmese hdd'nin yazma ve okumasında sorun olduğunu hissettiriyor. Torrent indirirken dosya kontrolunde bariz bir şekilde hissediliyor. Dosya kontrol ediliyor diyor fakat indirme bir türlü başlatılamıyor.

Hal böyleyken bildiğim tüm yöntemleri kullandım neden kaynaklı olabilir diye fakat sorunu çözmeyi başaramadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Uyguladığım yöntemler:

-Bios ve Boot ayarlarını bildiğim kadar kontrol ettim
-Hdd kablolarını kontrol ettim.(2.hddyi çıkartım ve tek hdd olarak çalıştırmayı denedim)
-Hdd başka bir bilgisayarda denedim(sorunsuz açtı fakat içerisinde yüklü sistem farklı olduğundan işletim sistemini açmasına izin vermedim :D 1TBlık veri var format atmak istemiyorum :D)
< Resime gitmek için tıklayın >



K
10 yıl
Yarbay

öncelikle şiddetle önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. hdd bad sector yapmış olabilir. hdd bölümlerinize sağ tıklayıp özellikler araçlar şimdi denetle tıklayıp sistemi denetleyin. biraz uzun sürecektir. sonrasında sisteminizi aynı yerden birleştirmeyi deneyin. sorun devam ederse internetten hdd bakım ve onarım programları var. hoşunuza gideni indirip onları deneyin. eger yine olmazsa son olarak hdd tune programını indirip hdd bad sector taraması yapın. sonuca göre durumu buraya mesajını alıntı olarak yazarsan ona göre bişeyler söyleyebiliriz. benim aklıma gelenler bunlar.



R
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öneriniz için teşekkürler simdi sistem yedeklemesi yapmaya çalışıyorum bütün dosyaları yedeklemeye çalıştığımdan çok uzun sürüyor 1 saate yakındır %7'de. Belki takılmışta olaiblir ama durdurmak istemedim. Bad sector olduğunu sanmıyorum daha önce bad sector oluşmuştu (baska hdd de) fakat böyle bir şeyle karşılasmadım yinede dediğiniz yöntemleri tamamen deneyip tekrar buraya yazarım yardımlarınız için teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @kmlhyt
R
10 yıl
Binbaşı

HDD calustigi zaman vurma yapiormuydu
2 biostan DVD girişini cikar daha doğrusu DVD satasini cikar anakarttan 1 cil olarak görüp hatta veriyor olabilir 2 cisi baş sectorle başka PC tak tarar eskuyse miladi dolmuatur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Binbaşı

Yanlis değilsem HDD miladuni doldurmuş eskiden basima gelmişti içeriği yedekle



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Breaak4Love

HDD calustigi zaman vurma yapiormuydu
2 biostan DVD girişini cikar daha doğrusu DVD satasini cikar anakarttan 1 cil olarak görüp hatta veriyor olabilir 2 cisi baş sectorle başka PC tak tarar eskuyse miladi dolmuatur

Hdd'de vurma yapmıyor hatta normalden bile sessiz :D söylemis olduğunuz boot kontrollerini daha önce yaptım fakat bir işe yaramadı. Tam oalrak ne olduğunu anlamadım Hdd'yi görmüyor gibi davranıyor fakat aslında görüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hd Tune kullanarak tarama yaptırdım. Uzun sürdü ama sonunda bitti (8 saate anca :D ) fakat ilk defa kullandığım için tam olarak ne neyi ifade eder bilemedim. Tarama bittiğinde buraya sonuçları yollamamı istemiştiniz. Sonuçları resim olarak yolluyorum.

Bir de bahsetmiş olduğunuz diğer yöntemleri denedim. Pek bir sorunla karşılaşmadım yedekleme %7ye gelince takılıyor ve açıkcası hd tune dan daha uzun sürüyor ondan pek ona uğraşmadım. HDD bakım onarım programları kullanmadım daha önce kullanmadığım için bir şeyleri karıştırmaktan çekindim ama eğer resimlerde ki sonuçlara göre kullanmam gerekiyorsa kullanabilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @kmlhyt
E
10 yıl
Yarbay

Öncelikle geçmiş olsun ortadaki resim bad sectör olduğunu gösteriyor,yapacağınız ilk iş başka bir hdd alıp sizin için önemli olanları kurtarmak daha sonra bad sectörler hakkında forumda konular vardı onlara bir bakın belki hdd bir kısmını kurtarabilir ve arşiv olarak kullanabilirsiniz,(ben 4-5 defa low level format denedim bad sectör için ancak en iyisi 1 hafta sonra sorun çıkartıyor)

Yinede denemekte fayda var belki bad sectörler fiziksel değil yazılımsaldır bu işlem işinize yarayabilir,ancak bu hdd güvenip önemli verilerinizi riske atmayın.Geçmiş olsun.@RwN




Bu mesajda bahsedilenler: @RwN
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.