Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
1987
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TL-ANT2415D i Bullet2HP ye bağlamak için kablo
A
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar yeni aldığım TL-ANT2415D anteni Bullet2hp ye bağlamak istiyorum. Fakat antenin N tipi soketi direğe bağlamak için kullanılan metal kısmın içinde kalıyor. Yani Bullet2hp nin girmeyeceği bir yerde. Kısa bir kablo tavsiyesi gerekiyor. Aynı durum başına gelen veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Kablonun bir tarafı N tipi erkek diğer tarafı N tipi dişi olacak. İnternetten biraz araştırdım ama ihtiyacımı karşılayacak bir kablo bulamadım. 1 kablo buldum o da 5 mt. 4.5 db kaybı var ve benim için gereksiz. 20 cm lik bir kablo bile uzunluk olarak yeterli olur. Yani en az kayıplı en kısa kablo kullanmak istiyorum.

Hatırlatmak için ürün resimlerini ekliyorum. Aradığım türden kablo en son resimde mevcut.

Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



H
10 yıl
Yüzbaşı

Antenin dibindeki boru gibi parçayı kullanmazsanız sorun çözülmez mi? Bullet açıkta durması gerekiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu şekilde olmuyor mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepYek -- 20 Mart 2014; 18:06:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Evet söylediğiniz gibi oluyor ama çok abep duruyor ve açıkta duruyor. yani bu şekilde ancak deneme amaçlı kullanılabilir. Kalıcı olarak kullanmak için o metalin içinden bullete kadar gelecek bir kablo gelmesi lazım. En mantıklısı bu.

Cevabınızı için teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HepYek
H
10 yıl
Yüzbaşı

Bullet açıkta kalsa hiç bir şey olmaz. Plastiğinde güneş ışınlarına dayanaklı UV miktarı yüksek. Güneşte diğer ürünler gibi gevremez. Ayrıca yağmur kar almaz. Bullete hiç bir şey olmaz.

Cihazım bütün kış boyunca dışarıda duruyor. İsterseniz video gönderebilirim. Yaz kış dışarıda. İki kış geçirdi Tp link antene göre bullet'in kondüsyonu mükemmel.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepYek -- 24 Mart 2014; 2:01:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Aslında söylediğiniz mantıklı , Pisikolojik men söyledğiniz gibi sorunsuz çalışacağını bildiğim halde kablo aradım. Galiba estetik sorunum var. Cevabın için teşekkür ederim. Ant2415D ile denemelerim başarısız oldu. Yani artık bu anteni kullanmayacağım. Daha önce Ant2424B vardı. -90 db görüyor ama bağlantı çok yavaş ve rüzgar ve yağmurdan etkileniyordu. Bu anteni yön sorunu olmasın diye almıştım. Şimdi tek seçeneğim 6 mt daha yukarı çıkartmak olacak ant2424d yi. Saygılar




Bu mesajda bahsedilenler: @HepYek
H
10 yıl
Yüzbaşı

Omni anteniniz sinyali nereden alıyorsa o hizaya çekmenizi öneririm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepYek -- 24 Mart 2014; 2:00:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
10 yıl
Yüzbaşı

Örnek bir değer vereyim.

D.link ANT24-1202 + bullet hp2 (ap mod)

Arada 1.5 km

Tp link ant 2415d + bullet (station mod)


8 mbit hız iletiyor. Antenler birbirini görüyor ve aynı hizada.

Net hızı 16mbit. Karşı taraf 800 900 kb/sn download yapabiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepYek -- 24 Mart 2014; 2:00:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Benim sorunum antenlerin birbirini gördüğünden emin olamamam. Yüksek ihtimal görmüyör. googla a göre mesafa 2.3 km. ama 20 mt rakım farkı var. Arada yüksek binalarda var ama iki anten arasına mı denk geliyor bilinmiyor. bir ara -83 db ye kadar düşürmüştüm ant2424b ile . Wi-Fi bağlantısı 1.5 Mbit di. İnternet 0.4 mbit olarak geldi. Tabi yeterli olmadı. İlk yağmurda -90 db oldu. Düzeltek için uğraştım daha aşağı düşüremedim. İki tarafa da 6 metre yukarı direk çıktım. sallanmasın diye güneşenerjilerine bağladım. Çalışma alanı dar olduğu için daha fazlasını yapamadım. Biri işyerim diğeri evim. 2415d de başarısız olunca , bıraktım uğraşmayı. Biraz havalar ısınınca iki tarafa da 6 mt daha ilave edecem. -83 yakalayabildiysem , yeni yükseklikle sorunsuz kullanmayı umuyorum. Saygılar




Bu mesajda bahsedilenler: @HepYek
H
10 yıl
Yüzbaşı

Antenleri deneme yaparken bizde olumsuz sonuçlar aldık. Iki nokta birbirini görmüyordur diye düşünüyorduk.

Sonra iki nokta arasında gece lazer tuttuk ve binalar arasinda kalan boşluğu fark ettik. Antenleri birbirini gören noktaya sabitledik. Sonuç tahmin edemeyeceğimiz kadar tatmin edici oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
10 yıl
Yüzbaşı

Alıcı Tp link anteninin olduğu noktadan samsung s3 Telefonum ile 1.2 mbit alıyorum. Görmeden kimse inanmıyor. Iddaya giriyorlar ve kaybediyorlar.


"Bizim evde arka odadan çekmiyor bu iş nasil oluyor" diyorlar. :)) Bullet ve dlink anteni bilen yok tabi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Er
Konu Sahibi

:) Bende S4 ile işyerinden gönderdiğim sinyali 1 km. ilerden sorunsuz alıyorum. internete giriyorum. Hatta ters yönde bile arada engel olduğu halde yaklaşık 500 mt çekiyor. Ama eve gelince sadece görmekle kalıyor işte. Kanaatim rakım farkı ve Binalar. Saygılar




Bu mesajda bahsedilenler: @HepYek
C
9 yıl
Er

bu antene nasil bi accesspoint takabilirim yardimlarinizi bekliyorum



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Binbaşı

W
9 yıl
Yüzbaşı

merhaba arkadaşlar N dişi N erkek Sormuşsunuz sanırım o tür ara parçayı kabloya gerek kalmadan araya birleştirici konnektör atabilirsiniz nasıl bir şey olduğunu size yarın foto olarak atabilirim ayrıca bullet yeni mi aldınız evet ise nereden bende düşünüyorum bir tane



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.