Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1030
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pil İle Çalışan Robotta Pic Ve Sensör Resetlenme Sorunu
N
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,engelden kaçan bir robot yaptım ve beslemesini 1.5 voltluk 4 pil ile yapıyorum.Robotta 6 voltluk dc motor kullanıyorum ve başta motorlar çalışmaya başladığında pic reset atıyordu ama bunu pic'in brown-out reset seçeneğini kapatarak çözdüm fakat mesafe ölçüp engel algıladığım ultrasonik mesafe sensörü motorlar çalışmıyorken yani karşısında engel varken gayet rahat şekilde algılama yaparken motorlar çalıştıktan sonra karşısına engel çıksa da algılama yapamıyor.Motorların çektiği akımdan dolayı sensörün yeterli beslemeyi alamadığını düşünüyorum fakat sizce sorunum ne olabilir?Piller yetersiz geliyor veya gerilim düşüyor ise bunu girişe bir kondansatör bağlayarak çözebilmem mümkün mü tek çarem yüksek mAh'lık bir pil kullanmak mı?Şimdiden teşekkürler.



E
10 yıl
Binbaşı

Besleme voltajında çökme meydana geliyor sebebi ise motorların ilk çalışmada olur bunu önlemenin yolu beslemenin giriş ve çıkışının en yakın yerine 1000mf kondanstor koyacaksın .

ege


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Binbaşı

Motorlara da 100nf bağlarsan iyi olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Teğmen

motor sürücü olarak ne kullanıyosun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Yüzbaşı

Motorun beslemesini pic'den ayırma şansınız varsa daha da güzel olur.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.