Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
1275
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Vektron elektronik ve yuksek fiyatlandirmasi.
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamlar,

Yakin zamanda seasonic x-850 alip coil whine sorunu yasadigim icin alternatif olarak corsair rm serisini almaya karar vermistim. Alacagim rm 850 urununde termal problem oldugundan bu sorunun asildigi guncellenmis seriyi bekleyeyim dedim ama pisman oldum. Amazonda 145 dolar olan urun hali hazirda sadece inventusta bulunuyor ve 460 lirayken yeni parti vatan bilgisayara daha agresif bir fiyatlandirma ile 520 liradan girmis durumda. Bu durumu acip inventusla konustugumda onlarin da vektronun anlamsiz fiyatladirmasina tepkili oldugunu gordum. Utanmadan 145 dolarlik en ust sinif bile olmayan guc kaynagina 500 kusur lira istiyorlar. Hele bir de cooler masterin vanguard serisi var ki o tam rezillik. 850w icin 650-700 lira istiyorlar, peki.

Bu kosullar altinda kesinlikle seasonic almayacagim kesinlestigi icin ne yapacagimi sasirdim. Seasonic almak istemiyorum cunku coil whinedan ziyade akortek bilisime guvenmiyorum. Telefonlarini kafalarina gore acan firmadan hayir gelmez diyorum. Onerisi olan var mi? Artik lanet olsun diyip limitimi 500 liraya yukselttim ama piyasadaki fiyatlandirma mide bulandirici oldugu icin en azindan psikolojimi daha az bozacak bir urun konusunda fikir danisayim dedim.

Simdiden tesekkurler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 28 Şubat 2014; 1:22:15 >

K
10 yıl
Yarbay

TR de yok ama belki gelirse kesinlikle Enermax Platimax serisi oneriyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mordeaur
X
10 yıl
Yarbay

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-1000w-absolute-serisi-moduler-guc-kaynagi.html

Selamlar ;

Hocam ilginizi cekermi bilmem fakat linkteki poweri oneriyorum ben. Bu powerle ilgili forumda cok olumsuz yorumlar vardı. Bende hasbel kadar mecbur kalıp bunu almıstım.
Su anda 2 yılına girmek uzere masallahı var. Uzerinde 3 adet R9 280x le mining yapıyor ve 2 aydır tık demedi. O kartlara AX1200 bile dayanamayıp ısınma sorunu yapmısken hic gozumuze gorunmeyen psu harika iş cıkarmasını bende anlamadım fakat gozle gorunen bir gercek var iyi psu yapmıslar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mordeaur
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: zin6zinzin6

"Agresif fiyatlandırma" tabiri, zarar edercesine ucuza satıp rakip silme işine verilen isimdir diye biliyorum.

Dogru dediniz, dalginligima gelmis. Basligi hemen duzeltiyorum.



M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

@killnOd

Hocam onerdiginiz guc kaynagi Turkiye'de olsa alacagim ilk urun olurdu, iyi bilirim. :) Acilen ihtiyacim oldugu icin gorunen o ki bu sacma fiyatlandirmaya ragmen rm serisi alacagim, alternatif bulamiyorum. En azindan 5 yil garanti ve kafa rahatligi var.

@xdeliruzgar

Oneriniz icin tesekkurler ama maalesef gold verimliliginde cok sessiz bir urun ariyorum. Olay zaten fiyat/performansi gecti. Distributorler madem bizi kazikliyor, en azindan duzgun bir urunde kaziklanayim diyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @killnOd , @xdeliruzgar
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: zin6zinzin6

Şimdi de anlatım bozukluğu olmuş.

Fiyatlandırma, pahalı değil "yüksek" olur.

Selamlar,

Gece gece bayagi guldum kendime, ince ayrintilar icin tesekkurler. Insan uzun sure yabanci dille icli disli oldugunda bu tur hatalar olabiliyor. Gec olmadan mudahale ettigimiz iyi oldu. En son hatami da duzeltiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Yarbay

Fiyatlandırma konusunda kesinlikle haklısınız . İnsan karşıda ki firmanın biraz empati yapıp kendini son kullanıcı yerine koymasını bekliyor ama nerede ? .Adamlar %40 %50 kar payı olmadan ürün satmıyor.Hayır tamam pazar sınırlı anlıyorum da biz İsveç,Norveç gibi yüksek gelirli ülkeler değiliz ki .Ülkenin durumu insanların gelir seviyesi belli.

Onun dışında sorunlu RM750 ve RM850 serileri 1341 altı seriler ve onlar da benim bildiğim kadarıyla Türkiye' de yok şu an hepsini yeni parti.Ama aklınızda olsun Seasonix X serisi RM serisinden daha kaliteli. X serisi daha önceden Corsair in Gold olan AX serisiyle aynı seviyedeydi. RM serisi düşünülürken TX yerine fiyat-performans oranı yüksek ve sessizlik ön planda tutularak çıkarılmış bir güç kaynağıydı ama....



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: zin6zinzin6

Hayırdır abi? Nerde yaşıyorsun? Meslek nedir?

Konu şişecek ama neyse.

Selamlar,

Ekstra bir durumum yok acikcasi. :) Ankara bilkentte burslu ogrenciyim. :)



M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamlar,

Cevabiniz icin cok tesekkurler. Verdiginiz bilgileri arastirma surecinde ben de bir cok kez teyit ettim. X serisi komponent olarak gercekten basarili ama bir kusur ay once satin aldigim x-850 inanilmaz bir coil whine sesi cikardigi icin iade etmek zorunda kalmistim. Bu surecte akortegi arayip bilgi almak istedigimde de sikinti yasadim. Pek umarsiz geldiler, firmanin musteri hizmetlerinden biraz cekiniyorum.

Amacim corsair catisi altinda bir urun tercih etmek acikcasi. Rm serisinin komponentlerinin ust seviye olmadiginin farkindayim ama en azindan coil whine konusunda garanti verdikleri bir urun. Inventusa 750-850 icin mail attigimda barkodu sormustum ve 1333 yanitini aldim. Onlar da termal durumu bildigi icin vektronun yeni partisi ile revize edilmis urunler gelecek dediler. 1341 ve sonrasi barkodlu urunler 1 hafta once gumrukten gecti. Ne yazik ki vektron son satis yapan firmalari biraz kizdirmis. Cok pahali teklif veriyorlar...

Sonuc olarak ya gidip 460 lira verip potansiyel termal problemli rm850 yi alacagim ya da 520 liraya problemin giderildiginden emin oldugum urune ekstra hava parasi 60 lira daha verip vatandan alacagim. Bu dediklerim de olmazsa akortek ile riske girip coil whine orani biraz yuksek olan seasonic ile yeniden sansimi deneyecegim. Turkiye'deki bu fiyatlandirmalarla insan kafayi yer bunu anladim.




Bu mesajda bahsedilenler: @OneTreeHill
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: zin6zinzin6

"Yabancı dil" gerekçe sunulunca aklıma başka şeyler geldi de.

Anladim hocam. Muhabbet ettik, iyi oldu. Dil bilgisi ve anlatim hatalari forumda oldukca fazla, belki insanlara ornek olmusuzdur. Minik olsa dahi her detay onem arz ediyor. :)



L
10 yıl
Yarbay

Vektron hiç bir zaman ucuz olmadı, orada bulunan aynı ürün farklı firmalar da daha ucuza satılıyordu, bunu çok gördüm.

Teknobiyotik'e gelince de, şahsen oradan bir çok ürün aldım ve alıyorum da hiç bir şekilde mağdur olmadım, son zamanlar da yeni merkezlerine taşınmaları ve sonrasında kadro ve iç yapısının değişmesiyle de oldukça hızlı servis vermeye başladılar, en son R9 270X Sapphire Vapor-X ekran kartı aldım, sağolsunlar gayet iyi ilgilendiler.

İhtiyacın olan güçteki psu için alternatif öneriyorum;

Seasonic G Serisi 750W 80Plus Gold
http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-750-w-80-gold-12v-62a-moduler-guc-kaynagi-sea-g-750.html

Seasonic X-750 80+ Plus Gold
http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-750-80-plus-gold-750w-guc-kaynagi.html


Seasonic X-850 80+ Plus Gold
http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-850-80-plus-gold-850w-moduler-guc-kaynagi.html

SilverStone Strider Gold 850W
http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-gold-850w-80-plus-gold-single-rail-70a-moduler-guc-kaynagi.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

Vatandan bugün RM750 aldım. ESki yada yeni seri olduğunu nasıl anlarım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Vatandan bugün RM750 aldım. ESki yada yeni seri olduğunu nasıl anlarım?

Merhabalar,

Barkod kodu 1341 ve üzeri ise yeni seridir. Vektronun garanti verdiği bütün RM serileri vatandakiler dahil yeni seridir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

İyi o zaman 1342 ile başlıyor.Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mordeaur
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Rica ederim. Ürün kesinlikle harika ve kullandığım en sessiz güç kaynağı. Herhangi bir ses ve ısınma sorunu yaşamamakla birlikte sistemin en soğuk parçası diyebilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @white_power
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.