Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
41
Cevap
3727
Tıklama
0
Öne Çıkarma
KAHRAMAN ANSİKLOPEDİSİ (İYİ,KÖTÜ,ÇİRKİN...HEPSİ)
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

SÜPERMAN

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: DC Comics
İlk görünüm: 1933
Gerçek adı: Clark Kent
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Gerçek kimliğini gizlemek için Clark Kent adını kullanır. 1.91 m boyunda ve 102 kilodur.
Ayrıca birçok lakabı vardır. Bunlardan bazıları : "The Man of Steel", "The Man of Tomorrow" ve "The Last Son of Krypton". Anlamları ise "Çelik Adam", "Yarının Adamı" ve "Kripton'nun Son Oğlu".

GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
X-ray görüşü: Superman bu özellikleri sayesinde herşeyin arkasını görebilir.Yalnızca kurşunun arkasını göremez.Bunun nedeni kurşunun içindeki maddelerdir.Kurşunun içini görememesi sonucu başına çok iş almıştır.
Teleskobik görüş: Bu yeteneği uzak mesafeleri yakınlaştırıp görmesini sağlar.(Uzak cisimlere zoom yaparak yakınlaştırır)..
Mikroskobik görüş: Bu yeteneği ise aşırı derece de küçük atomik seviyede ki cisimleri görebilmesini sağlar.(Yalnızca mikroskop ile görülebilecek boyutta ki cisimler)
Isı Saçan Bakışlar: Bu yeteneği sayesinde düşmanlarına zor anlar yaşatır.Soyguncuların kaçış arabalarını patlatabilir,ağır metalleri eritebilir.Heat vision olarak da bilinen bu özelliğiyle Superman Burst patmalarını oluşturur. Güneş'in çekirdeğinden çok daha sıcak bir seviyeye çıkartabilmektedir.
Diğer görüş yetenekleri: Superman ultraviolet ışınları , kızılötesi ışınları, elektromanyetik dalgaları ve karanlıkta görebilir. Superman denizin altını dahi görebilir.
Süper işitme: Bu özelliğiyle Superman her sesi duyabilir.Böylece her tehlikeyi sezip,zamanında o tehlikeleri önleyebilir.
Süper Ses: Superman çok iyi bir vantrologtur bütün insan ve hayvanların mimiklerini ve seslerini aynen taklit edebilir.
Süper Nefes: Bu yeteneği ile kasırga gücünde rüzgar üfleyebilir ve bu rüzgar hedefini dondurabilir. Superman nefes aldığında büyük miktarlarda havayı içine çekebilir ve bu yeteneğiyle zehirli gaz bulutlarını dağıtabilir. Tek bir üflemesiyle Güneş 'i söndüreceğine inanılır
Süper hipnotizma: Pre-Crisis Superman istediği zaman başkalarını hipnotize edebilir.Clark Kent’in Superman kimliğini gizlemek için bu yeteneğini kullanır.Clark Kent'in gözlükleri bu gücünü kullanmasına yardımcı olur sürekli çalışarak onun diğerleri gibi görünmesini sağlar,herkes onu iyi huylu,korkak adam olarak algılar ama fotoğraflarda Superman gibi çıkar.
Dayanıklılık: Bilinene göre Superman DC'nin en dirençli süper kahramanıdır.Evrenin en sert yumruklarına,dünyanın en güçlü patlamalarına dayanabilir.Bunun sebebi solar enerjinin getirdiği sertlik ve dayanma gücüdür.
Süper Güç: Superman’in gücünün büyüklüğü tam olarak belli değildir. Gezegenleri yerinden oynatabilecek güce sahiptir. Superman DC çizgi roman karakterleri arasında fiziksel güç olarak en güçlü karakter kabul edilir. Tek eliyle 200 Kentrilyon kaldırmış (yanında bulunan kişi hala max sınırının bulunmadığını söylemiştir) ve yine tek eliyle (kendini daha da geliştirmesiyle) Çifte Karadelik taşımıştır.
Süper Hız: Bu yeteneği Flash gibi inanılmaz bir hızda hareket edebilmesini sağlar. Uçmak koşmaya göre daha az yorucu çok daha işlevsel ve çok daha hızlıdır tabi herkesin aklına şu soru gelir Superman mi daha hızlı Flash mı tabiki Flash daha hızlıdır, zaten Flash'ın özelliği budur. Superman'in Flash'la arasındaki tek fark Flash katı maddelerin içinden maddeyi etkilemenden geçebilir(tabi isterse o maddeyi patlatabilir) Superman ise maddeyi etkilemeden geçemez. Superman sahip olduğu süper insan refleksleri sayesinde inanılmaz hızlarda hiçbir şeye çarpmadan hareket edebilir. Çok karmaşık işleri ve nesneleri normal bir insandan yüzlerce kat daha hızlı toplayabilir. Superman sadece 45 saniye içinde dünya turu yapabilir. Kendi etrafında çok yüksek hızlarda dönerek hortum oluşturabilir ya da matkap gibi yeri delebilir.
Solar enerji emme: Teknik olarak Superman bütün güçlerinin ortaya çıkmasının ve büyüklüğünün kaynağı Sarı Güneş'tir. Güçlerinin sebebi hücrelerinin aşırı derece de solar enerji emmesidir. Bununla birlikte Superman’e savaşlarda kuşkusuz çok büyük üstünlükler sağlar. Ayrıca başka yıldızlardan ve gezegenlerden de güç alabilir. Kızıl Güneş Superman’in güçlerini kaybetmesine neden olur.
Yaralanmamazlık: Bu yeteneği Superman’in hücrelerinin yoğunluğu nedeniyle ona kriptonit hariç zarar verilememesini sağlar. Superman zehir ve hastalıklardan etkilenmez.(Çok güçlü ışınlar hariç)
DC COMICS evreninde bazı serilerde "büyü diye bir şey yoktur" kabul edilir ve her şey bilimle açıklanır. Fakat bazı serilerde gerçekçiliğe aykırı şekilde büyüye de yer verilir, bazı kahramanların büyü güçleri vardır ve büyü Süpermen'in diğer bir zayıf noktasıdır, Süpermen bu serilerde büyü karşısında bir şey yapamaz.
Süper Zeka: Çizgi romanlarda kriptonlular doğuştan itibaren çok zeki canlılar olarak gösterilir. Sonuç olarak süper zeka kriptonlular için doğal bir yetenektir. Superman’in beyni bilgisayar gibidir, herşeyi hatırlar yeryüzündeki bütün dilleri konuşabilir, metropolis telefon defterinde ki bütün numaraları ve daily planet’te ki bütün dosyalarının içeriklerini bilir. Çok iyi analiz yeteneği vardır.

Güçlerini topluca yazarsak ; Gözlerinden Lazer Işını Çıkarabilme, Olağanüstü Güç, Süper Nefes, Süper İşitme vs... yoruldum :)

FLASH

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: DC Comics
İlk görünüm: 1956
Gerçek adı: Bartholomew Henry "Barry" Allen
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Birçok Flash vardır. İçlerinde en hızlısı ve en güçlüsü Bary Allen'dır. Diğer speedforce kullanıcıları Jay Garrick, Wally West, Eobard Thawne

SPEEDFORCE VE GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Speedforce; DC 'deki hız birimlerinden biri olup en yüksek hızı belirtmektedir. DC 'de hız bariyerleri vardır;
Ses, Işık, Zaman (bu bariyeri aşabilen zamanı kendisi için durdurur), Boyutsal (Dimension-Bu bariyeri aşabilen boyutlar arası yolculuk edebilir, ayrıyetten Işık Hızından en az 127 Milyon kat hızlı hareket edebilirler) ve en son SPEEDFORCE 'dur.
Bary Allen yukarıda görülen en yüksek hızı yani SpeedForce 'u kullanarak zamanda istediği bir yere gidebilir, boyut değiştirebilir vs. Yukarıda sayılanların hepsine hakimdir. Mesela Işık hızında ona atılan yumruklar sadece havada asılı duran ellerdir bu hızı kontrol ederken.
Ayrıca Bary Allen Superman 'in Speedforce 'u aşabileceğini düşünür. Hatta Batman 'e Superman 'in neden gücünü sakındığını sorar.
(Superman, Boyutsal bariyeri aşabilir fakat Flash gibi Speedforce 'a hakim edemeyişinden yüksek hızlarda giderken etrafına zarar verir)

Flash koşarak inanılmaz hızlara ulaşabilir. Katı maddelerin içinden Speedforce yardımıyla çok rahat geçebilir isterse o maddeyi patlatabilir. Flash'ın yumrukları SpeedForce 'u kullanırken gezegenlerin birbirine çarpması kadar şiddetli olduğu söylenir.

Güçlerini topluca yazarsak ; Süper hız, Moleküler yoğunluk kontrolü, Zaman yolculuğu, Başkalarının hızını çalma, Sürtünmesiz aura, Olasılık tahmini

BAT-MAN

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: DC Comics
İlk görünüm: 1939
Gerçek adı: Bruce Wayne
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Batman'in gizli kimliği milyarder sanayici, playboy ve hayırsever olan Bruce Wayne'dir. Henüz çocukken ailesinin öldürülmesine şahit olan Wayne, pek çok çeşitli alanlarda kendini eğittikten sonra yarasa temalı kostüm ve ekipmanları ile suça karşı savaşa başlar. Pek çok diğer süper kahramanlar gibi süper güçleri yoktur, zekası ve dedektiflik yeteneğini, şirketi sayesinde bilim, teknoloji ve kişisel serveti ile destekleyerek savaşını sürdürür. Takma adı:Kara Şovalye

GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Güçlerini topluca yazarsak ; Uzman Dedektif, Kaçış Sanatları Ustası, Dahi Düzeyinde Zeka, Üst Düzey Fiziksel Güç, Dövüş Sanatları Ustası

HULK

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1962
Gerçek adı: Bruce Banner
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
İnanılmaz bir güce sahip olan bu yeşil dev, duygularını(öfkesini) kontrol edemez. Radyasyon kaynaklı mutasyon geçirmiştir.Ordu Captan America'yı süper güçlü yapan süper asker projesini yeniden başlatır,fakat bunu yapabilecek zekada birini bulmalıdır bunun üzerine, Doktor Bruce Banner'ı kandırıp onu radyasyon kalkanı yaptığına inandırırlar,Bruce Banner teorisinden o kadar emin olur ki bunu kendi üstünde dener radyasyon onu öldürmez fakat Hulk'a dönüştürür. Hayatının tehlikede olduğunu hissettiğinde ya da aşırı derecede sinirlendiğinde Hulk'a dönüşmektedir.

GEÇMİŞİ VE GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Güçleri babasının ona ufakken enjekte ettigi farklı yasam formlarının DNA sı mesela denız yıldızının bı kolunu kesdıgınızde o koldan tam bir vücut çıkması gibi... Bu dna ların toplamında bu tür bır canavar ortaya çıkmıştır ve gama radyasyonuna marus kalmasıda bu canavarın ortaya çıkmasına sebep olmuştur... Gücü sınırsız değildir. Hulkun gücünün sınırsız denmesinin nedeni güç seviyesinin çok çok aşağıdan başlayıp sinirlenerek bir binayı hareket ettirecek kadar güçlenmesidir.

Hulkun asıl amacı sinirlenerek gücünün World War Hulk taki kadar güçlü olmayı amaçlamasıdır. Bu ne Hulk un kafasında olan bir şey nede Bruce Banner in. Bu Hulkun DNA sındaki gizlenmiş bir şeydir ki World War Hulk kadar sinirlenip güçlenemeyeceği için gücünün bir sınırı yokmuş gibi gözükür.(World War Hulk ta Hulk, Evrendeki kozmik varlıkların silahlarıyla Sinirlenmesine gerek kalmadan gücününün doruklarına çıkarılmıştır. Bu yüzden Hulk normal olarak sinirlenmesiyle asla ve asla o kadar güçlü olamaz)

Güçlerini topluca yazarsak ; Yüksek Güç, Yüksek Dayanıklılık, Hızlı iyleşme

SPİDER-MAN

< Resime gitmek için tıklayın >
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1962
Gerçek adı: Peter Benjamin Parker
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Örümcek Adam, kendi duygusal ve kişisel problemlerini süper güçleriyle çözemeyen, süper güçlerinin çoğu zaman ilişkilerini olumsuz yönde etkilediği bir kahramandır. Kariyerinin ilk yıllarında "Daily Bugle" gazetesine Örümcek Adam fotoğrafları satarak yaşamını sürdürmüş ve adını yaygınlaştırmıştır. Birçok sorunu olmasına karşın, suçla mücadeleye büyük önem atfeder. Örümcek Adam'ın amcası Ben Parker'dan aldığı ilkesi "Büyük güç büyük sorumluluk getirir"dir.

GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Güçlerini topluca yazarsak ; Her yüzeye yapışabilme, Örümceğin orantılı güç ve çevikliği, Tehlikeleri önceden haber veren Örümcek Hissi, Ağ fırlatabilme yeteneği

İRON-MAN

< Resime gitmek için tıklayın >
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1963
Gerçek adı: Anthony Edward "Tony" Stark
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Ünlü bir mucit ve milyoner olan Tony Stark, - ayrıca bayan hayranlarıyla arası çok iyidir - Stark Endüstrileri adlı babasından kalan şirketin başına geçmiştir ve silâh üretimine başlamıştır. Silâhlardan para kazanmıştır, yani insanların kanına girerek. Bu durum Tony Stark'ı insanlara karşı sorumlu hissetmesine neden olacaktır.Babasının ve kendisinin iş ortağı olan Obadiah Stane'nin gizli bir işbirliği ile Afganistan'daki bir terör örgütü Tony Stark'a bir suikast düzenler. Bu suikastte Stark'ın vücuduna şarapnel parçaları girmiştir. Özellikle kalbi büyük hasar görmüştür. Tony Stark'ın ölmemesi için Yinsen isimli bir cerrah Tony'nin göğüsüne bir çeşit mıknatıs yerleştirir ve Tony'nin ölümü engellenir. Kendisi de Ark-Reaktörünü ve o reaktörden güç alan ilk zırhını icat eder ve oradan kaçmayı başarır. Yaptığı ilk zırhı oldukça ilkeldir ve bu zırhı kendisi yönetmektedir. Tony'nin kurtulduğunu öğrenen iş ortağı Obadiah Stane, onu şirketten attırmaya çalışır. Tony, zırhın tasarımını mükemmelleştirerek J.A.R.V.I.S'i zırha dâhil eder. Tony Stark'ın bu zırh içinde hatâ yapma olasılığı çok düşüktür. İlk olarak kendisine suikast düzenleyen terör örgütünün bir kampını havaya uçurur. Daha sonradan da Iron Man olmaya karar verir.

GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Stark'ın yaptığı zırh çok fonksiyonludur. Zırhın bilgisayarı J.A.R.V.I.S sayesinde düşmanlarını kolayca yenebilir. Zırhında çok gelişmiş güçlü ve akıllı füzeler, değdiği yeri yok eden lazerler, manyetik kalkanlar, püskürtücü ışınlar (Repulsor) ve ayaklarında uçmaya yarayan roketleri vardır.
Zırh ark-reaktörü, itici motorlar ve çeşitli silahlardan oluşmuştur. Daima geliştirmektedir.

Güçlerini topluca yazarsak ; Genius düzeyinde akıl, Bir cyberpathic onun bir önceki sürümü ile bağlantılı çalışan zırhlı takım elbise, Insanüstü gücü ve dayanıklılık, Mach 3 süpersonik uçuş, Enerji püskürtücü ışınlar, Füzeler, Rejeneratif yaşam desteği (bazen güneş enerjisi ile çalışan)

CAPTAİN AMERİCA

< Resime gitmek için tıklayın >
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1941
Gerçek adı: Steven Grant Rogers
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
25 Aralık 1914'te fakir bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Nazilerin Avrupayı ele geçirmesine seyirci kalmak istemeyen Steve, orduya yazılmak istemiş ancak vücudu zayıf olduğu için reddedilmiştir. General Chester Philips, Steve’e ordunun süper asker projesine katılabileceğini ve bu sayede Nazilerle savaşabileceğini, ancak serumda bir hata çıkarsa anında öleceğini söylemiştir. Steve bu projeyi başarıyla tamamlamış ve bir atlet kadar güçlenmiş olarak çıkmıştır.
Steve Rogers, II. Dünya Savaşı sırasında Amerika'nın en büyük süper kahramanı olarak görev yapmıştır. Avrupa'da Nazilerle savaşmış ve Amerika'yı Nazi tehlikesine karşı korumuştur.
1945 yılında bir uçakta süper suçlu Baron Zemo tarafından hazırlanan bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken bomba patlamış ve Yüzbaşı Amerika'nın vücudu okyanusun buz gibi sularına gömülmüştür.
Damarlarında dolaşan serumun gücü sayesinde ölümden kurtulan ve okyanusun dibinde yıllarca donup kalan Yüzbaşı'nın vücudu onu bulan İntikamcılar tarafından hayata döndürülmüştür. Yüzbaşı Amerika kendine geldikten sonra bu ekibe katılmış ve zamanla liderleri olmuştur. O bir kez daha Amerikan idealleri için savaşmaya başlamış ancak kız arkadaşını kaybetmesinden dolayı ideallere olan inancını da kaybetmiştir.

GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
KALKAN'ın ÖZELLİKLERİ
Adamantiyum - Vibranyum karışımı bir maddeden yapılmıştır.
Sadece Thor'un gücü ve Jean Grey'in Phoenix adlı ruhu kalkana zarar vermiştir.
Her türlü baskıyı minimum değere indirir.
Bumerang gibi kullanılarak birden fazla düşman yere serilebilir.
NOT: Kalkan o kadar dayanıklıdır ki Hulk'ın acı kuvvetine bile dayanmıştır.

YÜZBAŞI AMERİKA'nın ÖZELLİKLERİ
Yüzbaşı Amerika yakın dövüşte boks ve judo karışımı özel bir teknik kullanır.
Süper çevikliği sayesinde 1 mili (1.6 km), bir dakikanın altında koşabilir.
Olimpik bir atletle eşit konumdadır.
Süper güçlü olmamasına rağmen fiziksel yetenekleri insanın olabileceği maksimum seviyededir.
Ustalıkla kullandığı yakın dövüş tekniği ve kalkanıyla dünyanın en iyi süper kahramanlarından biridir.

Güçlerini topluca yazarsak ; Dövüş sanatları ustası, Üst düzey fiziksel ve zihinsel kondisyon, Uzman akrobat, taktikçi ve nişancı, Mükemmel bir savaş komutanı

WOLVERİNE

< Resime gitmek için tıklayın >
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1974
Gerçek adı: James Howlett
Uyruğu: Kanada

AÇIKLAMALAR
Bir mutant olan Wolverine, hayvani his ve reflekslere ayrıca kendi kendini iyileştirme özelliğine (hayatta kalma özelliği de denebilir) sahiptir. Bu sayede alabileceği tüm yaraları kendiliğinden iyileşir (Zihinsel yaralar da dahil olmak üzere). Bu iyileşme özelliği sayesinde; Weapon-X tarafından bir süper asker olması için tüm iskeleti neredeyse parçalanamaz bir metal olan Adamantium ile kaplanmıştır ve bu işlem sırasında hafızası silinmiştir. Operasyon sırasında kemikten olan keskin pençeleri adamantium ile kaplanmış ve bunun sonucunda Wolverine yenilmez olmuştur. Bu pençeler demiri bile kesebilecek niteliktedir. Pençelerinin kesemediği bilinen tek nesne ise Kaptan Amerika'nın kalkanıdır. (Fakat Ultimate Wolverine vs Hulk adlı bir çizgi roman serisinde Adamantium metali parçalanmıştır. Ve başka bir seride ise Magneto tarafından Adamantium iskeleti yerinden sökülmüştür ve böylece Wolverine eski kemik formuna dönmüştür.) Ayrıca, yumruk yumruğa dövüşte de tam bir ustadır.

GÜÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Güçlerini topluca yazarsak ; Kendini iyileştirme, İnsanüstü duyu, güç, çeviklik, dayanıklılık, uzun ömürlülük, Adamantium'la kaplanmış iskelet yapısı, Adamantium'la kaplanmış pençeler, Uzun ve keskin köpek dişleri, Uzman dövüşçü, casus, kılıç ustası ve samuray, Son derece zeki ve çeşitli dillerde akıcı şekilde konuşabilme

X-MEN

< Resime gitmek için tıklayın >
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1963
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMA
X-Adamlar; hayalî mutantlar olarak; evrimdeki bir değişim sonunda, insanüstü güçlerle doğan ve genelde ergenlik döneminde ortaya çıkan özelliklere sahip hayali kahramanlardır.

Normal insanlar olan Homo Sapiens türü, gizlenen ve endişe içinde yaşayan diğer tür olan Homo Superiors yani mutantlara karşı korku, nefret ve güvensizlik beslemektedirler. Birçok bilimadamı mutantların evrimdeki bir sonraki adım olduğunu düşünür, ve bu yüzden mutantları insanlık için bir tehlike olarak görür. İşte, hikâyedeki bu ana nokta, "insanların bilmedikleri ve anlamadıkları şeylerden korkup nefret etmeleri"dir.

Mutantlar ve insanlar arasındaki bu anlaşmazlıkta; bazı mutantlar güçlerini kötüye kullanırlar. (X-Men düşmanı Magneto(Manyeto) ve Apocalypse(Kıyamet) gibi) Bu mutantlar, normal insanlardan daha üstün olduklarını ve süper güçleriyle insanları devirerek Dünya'yı yeniden şekillendirmeleri gerektiğini düşünür.

Bu düşüncenin karşısında olan, insanlar ve mutantların barış içinde ve birlikte yaşaması gerektiğini düşünen mutantlar ise insanlar tarafından gördükleri işkence ve dışlama yüzünden oldukça az sayıdadır. Bunun üzerine, insanların düşüncelerini okuyabilen ve kendi düşünceleriyle yönlendirebilen Profesör Charles Xavier (Profesör X) tarafından, barışçıl düşünceyi destekleyen ve bu düşünceyi yaymak için içinde güçlü mutant üyeleri barındıran X-Men grubu kurulur. Xavier, oldukça zengin bir mutant olup, genç mutantları geliştirerek onları Magneto'nun dünyasından, Brotherhood of Mutants ve diğer mutant tehlikelerden uzak tutmaya çalışır. Profesör X'i özel kılan niteliği, sadece düşünceleriyle tüm insanlığa istediğini yaptırabilecek kadar güçlü bir mutant olmasına karşın, barışa giden yolu özgür iradeyle ve uzlaşmayla yürümesidir.

Not: X-Men içindeki tüm karakterleri ayrıntılı yazmak zor olacağı için X-Men hakkında bir kaç kısa not ekledim.

THE FANTASTİC FOUR

< Resime gitmek için tıklayın >
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1961
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
eed Richards Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan bir bilim insanıdır. Uzayla ilgili birçok araştırma yapan Reed Richards'ın en büyük yardımcıları karısı Susan Richards ve onun erkek kardeşi Johnny Storm ve arkadaşı Ben Grimm'dir. Uzaya gönderilecek uzay gemisi üzerinde çalışan Reed Richards ve Sue Richards, Johnny Storm ve Ben Grimm normal uçuş gününden bir gün önce gizlice uzay gemisini uçuşa hazırlayıp uçururlar. Uzay gemisi normal bir şekilde kalkar. Uzayda yol alırken birdenbire kozmik radyasyon ışınlarına maruz kalırlar.Bu ışınlar hepsinin üzerinde değişkliklere yol açar.

Hepsi kozmik radyasyon ışınlarından dolayı bayılırlar. Geminin yardımcı pilotu uzay gemisini normal bir şekilde dünyaya indirir.Kozmik ışınlar yüzünden Reed Richards'ın her yeri uzamaya başlar.Sue Richards ise görünmez kadın olur. Johnny Storm ise Alev adam'a dönüşür.Ben Grimm ise Taş Adam'a dönüşür. Fantastik Dörtlü bir takımdır. Her zaman birlikte hareket ederler ve olayların üstesinden gelirler.

GRUBUN ÜYELERİ VE GÜÇLERİ

  • Bay Fantastik (Mr. Fantastik): Asıl adı Reed Richards'dir. Özel gücü her tarafının uzayabilmesidir.Bunun dışında zeki ve baş bilim insanı olduğu için Bay Fantastik olarak anılır.
  • Görünmez Kadın (İnvisible Woman):Asıl adı Susan Storm'dor. Görünmez olabilmektedir.Bunun yanında manyetik bir savunma da yapabilmektedir.
  • Alev Adam /Meşale Adam /İnsan feneri (Human Torch): Asıl adı Johnny Storm'dur.Alevi kontrol edebilir ve uçabilir.Alevden bir süper nova yaratabilir.
  • Şey (The Thing): Asıl adı Ben Grimm'dir.Kozmik radyasyon sonucu vücüdu kaya ile kaplanır.Muhteşem bir süper-insan kuvvetine sahiptir.


Arkadaşlar sizlerde sevdiğiniz ve eklemek istediğiniz karakterlerin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde yazarak, tüm karakterleri bu konu başlığı altında toplayalım.

Yararlanılan Kaynaklar : Marvel Comics, DC Comics, Wikipedia ve Kendimden eklemeler ve düzeltmeler.

NOT: Bu bölümde karakterleri dövüştürmüyoruz. Onun için şu karakter bunu döver diye yorumlar olmazsa sevinirim. Bu konuyu bir SÜPER KAHRAMAN ansiklopedisi olarak geliştirmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 14 Şubat 2014; 14:38:21 >

G
10 yıl
Binbaşı

SPAWN:

Albert Francis Simmons, Detroit’ te dünyaya gelmişti. Hayatının aşkı olan Wanda Blake ile evliydi. Çok yetenekli bir asker olan Simmons, Amerikan Ordusu’ nda hemen göze battı ve ard arda başarılar kazandı. Bu sayede Yarbay rütbesine kadar ulaşan Simmons, Amerikan Gizli Servis Örgütü’ ne katıldı. Oradan CIA’ e transfer olan Simmons, başarılı kariyerine burada devam etti. Direktör Jason Wynn tarafından, ülke içi ve dışında güvenliği sağlamak amacıyla oluşturulan ve sadece elit, ayrıcalıklı askerlerden oluşan, çok gizli örgüt; US Security Group’ a alındı.
Simmons, Botswana’ daki Knightstrike Operasyonu esnasında, ekip arkadaşı Bruce Stinson; diğer adıyla “Chapel” tarafından ihanete uğrayarak, Jason Wynn’ in emriyle öldürüldü. Al Simmons, yetkili bir asker olsa da; aslında bir tetikçiydi. Bu yüzden ölüm onu cehenneme götürdü. Cehennemde şeytan “Malebolgia” ile anlaşma yapan Spawn, Malebolgia’ nın cehennem ordularını komuta etmeyi kabul etti. Tek bir şart karşılığında... Karısı ve hayatının aşkı Wanda’ yı son bir kez daha görebilmek...

Malebolgia, Al Simmons’ ı dünyaya geri gönderdi. Ufak bir hafıza, baştan aşağı yanmış bir beden ve büyülü güçler ile... Ayrıca onu kontrol etmesi için, başına “Clown” adlı bir adamını da takmıştı. Simmons yavaş yavaş durumu anlamaya başladı ve ölümünden itibaren 5 yıl geçmiş olduğunu fark etti. Wanda’ yı son kez görme kararını gerçekleştirme anının geldiğini düşündü. Büyülü güçlerini, yanık ve korkunç bedenini eski haline dönüştürmek için kullanmayı denese de, bambaşka bir insan görüntüsüne kavuştu. Bu farklı görünümü ile karısı Wanda’ yı görmeye giden Simmons, bir zamanlar en yakın arkadaşı olan “Terry Fitzgerald” ile Wanda’ nın evlenmiş olduğunu gördü. Cyan isimli bir kız çocuklarına sahip olmuşlardı... Tamamen yıkılan Simmons’ ın önünde artık iki seçenek kalmıştı. Ya Şeytan’ ın yolundan gidecekti, ya da ondan intikam alacaktı...
Artık “Spawn” olarak bilinen Al, ilk maceralarında Anti-Hero görünümlü bir yol izledi. Sokak çetelerini temizledi, organize örgütlere, mafyalara karşı savaştı. Billy Kincaid adlı bir çocuk katilini feci şekilde öldürdü. İçinde Jason Wynn olan Anti-Spawn’ a karşı savaştı. (Wynn olduğunu bilmiyordu) Görevi tüm cehennem tohumlarını avlamak olan melek, Angela’ nın saldırısından kurtuldu. Zamanla yaşadığı sokağın hükümdarı oldu, oradaki evsizlerle arkadaş haline geldi. Bölgelerine de “Rat City” ismini verdiler. Aynı sokakta tanıştığı yaşlı bir bunak “Cogliostro” ile tanıştı. Bu gizemli bunak Spawn hakkında, Spawn’ ın bildiğinden bile daha fazlasını biliyordu. Cogliostro ve Clown, Spawn’ ı güçlerini kullanması konusunda yönlendirdiler. Birisi iyilik adına, diğeri ise şeytanın adına...
Spawn daha sonra Harry Houdini ile tanıştı. Houdini, Spawn’ a güçleri hakkında yeni detaylar öğretti ve geliştirmesinde yardımcı oldu. Spawn, Terry Fitzgerald’ ı öldürmek üzere olan mafya üyelerinin ve cyborg Overtkill’ in elinden kurtardı. Spawn’ ın yüzü Houdini ile tanışması sırasında yaralanmış ve ortasından yarılmıştı. Houdini, yüzünü dikmesini ve güçlerinin onu eski haline getireceğini söylemişti. Spawn’ ın sokaktan dostu Bobby, ayakkabı bağı vasıtasıyla Spawn’ ın yüzünü dikmiş ve Spawn, yüzü “ayakkabı bağından dikişli” bir kahraman olarak çizgi roman tarihinde hatırlanır bir kareye imza atmıştı. Bu ayakkabı bağı daha sonra Terry Fitzgerald tarafından alınmış ve kızı Cyan onu bir çeşit kolye olarak kullanmıştır.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38C7E608-754C-4B4B-A9C2-5E5418594086 -- 12 Şubat 2014; 18:59:16 >

C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler. Desteğinizin devamını bekliyorum.
+1 Spawm




Bu mesajda bahsedilenler: @Dawinter
G
10 yıl
Binbaşı

Bende copy paste yapıyorum..
Bilmediğim şeyler değil ama hem tekrar tekrar yazmak sıkıcı geliyor.



C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

GHOST RİDER

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel
İlk görünüm: 1972
Gerçek adı: Johnny Blaze
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMA
çok sevdiği üvey babasının ölümüyle yıkılan john blaze babasını tekrar hayata döndürmek için şeytanla anlaşma yapar..anlaşma sonucu gündüzleri john blaze, geceleri de ghost rider olmaktadır..ancak zamanla johny blaze ve ghost rider bütünleşmeye mutualist bir yaşam sürmeye başlarlar..artık ortamda ne zaman kötülük hissedilse orada john değişmekte ve ghost rider olmaktadır..

Geceleri gerçek yüzünü açığa çıkaran ghost rider'ın her şeyden önce tamamen siyah ve deri bir kıyafeti, üzerinde 70li yıllardan kalma metalci motorcu harleyci ceketi vardır..tamamen yanmakta olan bir vücudu vardır ama görünümünü en karizmatik kılan noktası boynunun üst tarafıdır..boynunun yukarısı tamamen alevlerle
kaplıdır ve kafanın olması gereken yerde bir kafatası vardır..john blaze kardeşimiz hikaye gereği motorsiklet akrobatı olduğundan dolayıdır ki ghost rider'ı tamamlayan aksesuarı da bir motordur..ama bu motor marvel karakterlerinin aksesuarları arasında (blade'in kılıcı, wolverine'in tırmığı vs.) en karizmatiğidir..hell cycle
adındaki bu motor tamamen cehennem alevinden yaratılmış olup (marvel'ın yalancısıyım) inanılmaz bir güce sahiptir..

Güçlerini topluca yazarsak ;Sınırsız insanüstü bir güç ve dayanıklılık, Güçlü ve ruhani alev becerisi, Boyutlar arası krallıkları arasında ve herhangi bir yüzey boyunca seyahat edebilme, Cehennem Zinciri,Ölümsüzlük, Ateşli Motosiklet, Cehennem Pompalı Silahı, Günahları bağışlama ve bedelini belirleme, Diriliş, Hızlandırılmış iyileşme faktörü, Ruhani varlık
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 11:05:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

BLADE

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel
İlk görünüm: 1973
Gerçek adı: Eric Brooks
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMA
Asıl adı Eric Brooks olan Blade, dünyaya vampir bir adamın ve normal bir kadının çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ancak o daha doğmadan babası onu terk eder, annesi ise ona tek başına bakamayacağını düşünür ve onu sokağa bırakır. Bunun bir nedeni de onunda giderek bir vampire dönüşmeye başlamasıdır. Blade sokaklarda büyür. Daha çocukken diğerlerinden farklı olduğunu fark eder. O tam bir vampir değildir, ama kana ihtiyaç duyar ve diğer vampirler kadar da güçlüdür. Bu yeteneklerini fark eden bir vampir avcısı olan Whistler, onu yanına alır ve eğitir, böylece Blade vampirlerin kabusu olur. Bir yandan da tam bir vampire dönüşmeden annesini bulmak hayattaki tek amacıdır.

Güçlerini topluca yazarsak; Süper-insan gücü, hızı, çevikliği, dayanıklılığı, hızla iyileşme yeteneği, Olağandışı yaratıkları hissetme kabiliyeti, Savaş sanatları ustası, Kılıç Ustası ve Nişancıcılık
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 11:18:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

DR. MANHATTAN

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: DC Comics
İlk görünüm: 1985
Gerçek adı: Dr Jonathan "Jon" Osterman
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
joe gill ve steve ditko'nun yarattığı captain atom karakterinden esinlenilmiştir.

baba mesleği olan saatçilikle uğraşırken, hiroşimanın bombalanmasının ardından babası "artık çağ değişti, saat maat boş işler" diyip jon'un bütün saat tamir setini camdan döküp onu nükleer fiziğe yönlendirir. princeton üniversitesini bitirip mesleği adına devam ettirdiği deneylerden birinde moleküllerine ayrılır ve yok olur. fakat, saat tamirindeki ustalığı ile bağlantılı olsa gerek, vücudunun aksine yok olmayan bilinci, yavaş yavaş bünyeyi geri toplamayı başarır. ilk başta çalıştığı askeri üste, masmavi parlayan bir sinir sistemi, beyin ve bağlı iki göz görünüp yok olur. bir kaç gün sonra çitlerin dışında, kas sisteminin yarısı var olan bir iskelet belirip çığlık atıp tekrar kaybolur. jon, dağılmasının iki hafta sonrasında, yemekhanenin ortasında bütün bir vücutla ortaya çıkar ve bu da watchmen adlı kitabın ana karakterlerinden birinin doğuşunun hikayesidir.

tekrar oluşma sürecinde kazandığı yapısı sebebiyle kendisi dahil bütün maddeleri molekül düzeyinde algılayıp kontrol edebilmektedir. bu sebeple, sabit bir boyutu, rengi, zaman algısı, konumu ve hatta tek bir konumu yoktur.

ALNINDAKİ İŞARET; alnındaki işaret monad'dır. Monad, gnostik inançlar da da tek olan, tanrı olan olarak geçer. geometrik olarak dr manhattan'ın alnına çizdiği işaretin monad ile tek bir farkı vardır, o da çizilen çemberin başlangıcını ve sonunu birleştiren yerde de bir nokta bulunur. bu da bir nevi ouroboros'tur. monad, geometrik bir mükemmellik sembolüdür. pisagor'a göre evreni var eden yüce varlığın tekliğinin, tüm evrene yayılarak her zerreye nüfus etmesinin sembolüdür.

Güçlerini topluca yazarsak; Kozmik Güçleri var, Adaptif, Blast Güç, Yoğunluk Kontrolü, Kopya, Enerji Manipülasyon, Kuvvet Alanı, Şifa, Akıl, Yaralanmazlık, Uçma, Ömür, Aşamalandırılması / Hayalet, Postcognition, Önsezi, Psionic, Boyut Manipülasyon, Dayanma gücü, Süper Güç, Telekinezi, Teleport, Time Travel



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 14:18:00 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
10 yıl
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Wonder Woman (Harika Kadın) ilk olarak Aralık 1941′de yayınlanan DC Comics’in All Star Comics çizgi romanının 8. sayısında okuyucunun karşısına çıktı. William Moulton Marston’ın yarattığı karakterin amacı çizgi roman dünyasında oluşan erkek egemen (Superman, Batman ve Green Lantern) ortama farklılık getirmekti. Harvard mezunu olan William Moulton Marston’ın psikoloji dalında doktorası vardı. Eşi Elizabeth Holloway Marston ve Olive Byrne ile yaşadığı çok eşli hayat ile özel yaşamı gündemde olan W.M. Marston’ın kan basıncı üzerine yaptığı çalışmalar yalan makinasının günümüzdeki şeklini almasına yardımcı olmuştur. Ancak 1947 senesinde W.M. Marston hayata gözlerini yumdu (1893 doğumlu) ve Wonder Woman’ın yakalayacağı başarılara tanık olamadı.

Wonder Woman gelen her türlü kurşun saldırısını karşılayabilen, hatta bu kurşunları düşmanına tekrar atabilen bir süper kahramandır. Wonder Woman uçabilir ve halkalarıyla atak yapabilir. Amazon kraliçesi Hippolyte kilden yaptığı bir heykelin kendi kızı olarak hayat bulması için olympos dağındaki tanrılara yalvardı. Böylece WONDER WOMAN dünyaya geldi ve adalet birliğinin saygın ve güçlü bir üyesi oldu. Güç olarak Superman ve Batman'den sonra adalet birliğinin en güçlü üyelerinden biridir. Aynı zamnada Batmanin sevgililerinden biridir" target="_blank">< Resime gitmek için tıklayın >



C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

HELL BOY

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Dark Horse Comics
İlk görünüm: 1993
Gerçek adı: Anung Un Rama
Uyruğu: -

AÇIKLAMALAR
Hellboy, bir Nazi Komando Timinin II. Dünya Savaşını kazanabilmek için yaptıkları bir ayin ile (Ragnarok Projesi) Grigori Rasputin'in cehenneme açtığı bir boyut kapısından yıldırım ile dünyaya getirilir (İngiltere, Doğu Bromwich 24 Aralık 1944). Hellboy dünyaya gelince, Nazi komando timinin neyin peşinde olduğunu öğrenmekle görevli olan Amerikalı bir keşif birliği tarafından bulunur ve ekipte yer alan Trevor Bruttenholm tarafından kendisine "Hellboy" adı verilir.
Hellboy bulunduktan sonra Amerika’ya götürülür ve Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu 'nda büyür ve bir paranormal dedektif olur. Burada takım arkadaşları olan Liz Sherman, Johann Kraus ve Abraham Sapien ile tanışır.
Genellikle maceralarında vampirler, kurtadamlar, Naziler, hayaletler ve de en büyük düşmanı ve dünyaya getiriliş nedeni olan Ogdru Jahad ve uşağı büyücü Gregor Rasputin ile mücadele eder.
Hellboy’un babası Hellboy: Zincirli Tabut hikâyesinde okuyucunun karşısına çıkmıştır. Görünüş olarak Hellboy’a çok benzeyen bir iblistir; dev bir iblis atı ve üzerinde asılı bir sürü kancası vardır. Kendine inananları ve gücünü isteyenleri ölünce alır ve kancalarına geçirerek yanında taşır. Hellboy’dan en az 30 kat daha büyüktür ve boynuzları vardır. Annesi ise bir insandır (cadıdır), 16 yaşındayken bu iblisin gücünü istemiş ve bu güç onun içinde yaşayan bir varlığa dönüşmüştür. Kadın öldüğünde Hellboy cehennemde doğmuştur.

Güçlerini topluca yazarsak; Ruhani varlık, Doğaüstü canlılarla savaşma bilgi ve deneyimi, iblis gücü ve dayanıklılığı, ateşe bağışık, hızlı iyileşir, farklı diller konuşabilir, yok edilemez özellikteki Kıyametin sağ Eli dünyanın sonunun anahtarıdır, cehennemde kıyametin ateşten tacını giyerdi.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 15:38:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

SİLVER SURFER

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1966
Gerçek adı: Norrin Radd
Uyruğu: -

AÇIKLAMA
Silver Surfer ya da gerçek adıyla (kendi dünyasındaki adı) Norrin Radd, Zenn-La isimli kendi gezegenini kurtarmak amacıyla kendini Galactus'un hizmetine sunan ve onun bitmek bilmeyen açlığını doyurmak için yaşam enerjisi dolu gezegenler bulan genç bir astronom ve süper kahramandır. Galactus'un Power Cosmic isimli gücünün ufak bir kısmı ile donatılmış olan sörfü ile tüm uzayı dolaşan kahraman, ışık hızından daha hızlı bir şekilde uçabilmektedir. Gümüşi görünümü ve surf tahtası üzerinde kozmik güçlerle donanmış galaktusun elçisi, dünyadaki görevi esnasında Galactusa isyan ettikten sonra dünyaya hapsolmuş bir süper kahraman haline gelmiştir.Korumak için kendini Galactusa adadığı gezgende Shalla Ball adlı bir sevgilisi vardır.

Güçlerini topluca yazarsak; İnsan üstü güç, insan üstü refleksler, dayanıklılık, duyular, çeviklik, Moleküler ve Enerji Manipülasyonu, İyileştirme kabiliyeti, Işık Hızı ötesinde uçabilme, Kozmik Güçler
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

THOR

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1950
Gerçek adı: Thor Odinson
Uyruğu: Norveç

AÇIKLAMALAR
Thor - veya Donnar - İskandinav mitolojisinde en güçlü tanrılardan biridir. Gücü babası Odin tarafından teslim edilmiş ve iki sihirli nesneye dayanmaktadır. Bu nesnelerden biri Mjöllnir'dir. "Miyölnir" diye okunur. Mjöllnir, adının anlamı "parçalayıcı" olan kocaman bir çekiçtir. Çekici Brokk ve Eitri isimli iki cüce kardeş yapmışlardır. Çekiç yapılırken Loki sinek kılığına girip cüceleri ısırarak rahatsız edince bir kaza olmuş, çekicin sapı kısalmıştır.
Bu iki cüce ayrıca bu çekice birçok farklı özellik vermiştir. Çekiç, Thor'un onu kolayca saklayabilmesi için küçülebilir. Ayrıca bir bumerang gibi, bir düşmana atılınca düşmana tüm gücüyle çarpar ve sahibinin ellerine geri döner. Thor kılık değiştireceği zaman çekici ile kendi yörüngesinde hızlıca döner. Fırtınaları çekici ile kontrol eder, yağmurları onunla yağdırır. Çekici ile evlilikleri ve nesneleri de kutsayabilir.
Onun güçlü olmasını sağlayan bir diğer sihirli nesne de altın Megingjord adlı kemerdir. Bu kemer Thor'un gücünü 2 misli daha arttırır.

Güçlerini topluca yazarsak; İnsanüstü dayanıklılık , uzun ömür , hız ve gücü, Özel Çekiç, Özel kemer , Boyutlu ulaşım, Şimşek ve elektrik kontrolü, Uçma, Havayı kontrol ediyor.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 13:01:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

LOKİ

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1949
Gerçek adı: Loki Laufeyson
Uyruğu: -

AÇIKLAMALAR
Loki Laufeyjarson veya Loki İskandinav mitolojisinde Kötülük tanrısıdır. Loki,Iskandinav tanrilarinin savasip yendigi Buz Devlerin'den biridir. Babasi Farbauti annesi ise Laufeydir. Savas sirasinda Buz Devlerine ihanet ederek Aesir Tanrilarina onemli bilgiler vermistir. Bu hareketi Odin'in onu kan kardesi olarak kabul etmesini saglamistir. Loki karmasik bir karaktere sahitir. Diger Aesir Tanrilarin'a oyunlar oynayarak eglenir.En onemli tuzaklarindan biri kor tanri Hodr'i kandirarak,Odinin oglu Balder'in oldurulmesini saglamak olmustur. Bu hareketinden sonra Odinin kan kardeslik bagindan cikarilmis,dunyanin derinliklerindeki bir magraya hapsedilmistir.Ayrica sekil degistirme yetenegine sahiptir. Loki'nin,Angrboda ile evliliginden Jormungandr, Fenris/Fenrir ve Hel adinda cocuklari vardir.Sigyn ile olan evliliginden ise Narfi ve Vali adli iki cocugu bulunmaktadir. Loki magrada oldurulen oglu Narfi nin bagirsaklariyla bir tasa baglanmis olarak yatmaktadir. Tepesindeki sarkitlara dolanmis dev yilanin agzindan akan zehir gozlerine damlamakta ama eii Sigyn elindeki tahta kapla Loki'yi korumaya calismaktadir. Ancak kap doldugu zaman, bosaltmak icin uzaklastiginda Loki zehirden etkilenmekte ve bu da Iskandinav inanclarina depremlere sebep olmaktadir. Bu ceza Iskandinav mitolojisinde mahser gunu olarak aslandirilan Ragnarok'a kadar devamedecektir. Ragnarok geldiginde Loki, Odin'in oglu Heimdall ile dovusecek, bu dovusun galibi olmayacak ve her ikisi de savasta olecektir.

Marvel bu hikayeden ilham alarak Loki karakterini Venüs 6'ncı sayı Ağustos 1949 da yayınlamıştır.

Güçlerini topluca yazarsak; Genius düzeyinde istihbarat, Frost Giants üyesi olmasına rağmen, Loki Asgardlılar gibi; Insanüstü gücü , dayanıklılık , şifa faktör , dayanıklılık ve uzun ömürlü, Mistik güçleri aracılığıyla kullandığı yetenekler: Telepati, Uçma, Shapeshifting Inter-boyutlu ışınlanma, Psişik yeteneği, Astral seyahat, Moleküler yeniden düzenlenme,Enerji patlaması, Illusion kopya oluşturma, Hipnoz


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 15:26:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

GALACTUS

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1966
Gerçek adı: Galan
Uyruğu: -

AÇIKLAMALAR
Galan adı ile tüm yıldızlardaki en gelişmiş medeniyetin olduğu Taa gezegeninde doğdu. Fakat bu gelişmiş medeniyet aynı zamanda bu gezegende yaşayanların sonları oldu. Big Bang benzeri bir tür patlama ile bu gezegenin yeraldığı evren tüm yaşayanları ile birlikte yokoldu. Bir uzay kaşifi olan Galan patlamadan kurtuldu. Ölen evrenin merkezindeki bir çeşit kozmik yumurtaya doğru gemisini harekete geçirdi. Hedeflerine yaklaştıkça gemi mürettebatının tümü radyasyon zehirlenmesinden ölürken Galan hayatta kaldı. Galan bu kozmik yumurtanın içine girip onunla bir bütün olduğunda "Gezegenler Yıkıcısı" Galactus ortaya çıkmış oldu.

Sayılamayacak kadar uzun bir zaman sonrasında Galan'ın tekrar yaratılmış uzay gemisi ikinci bir Big Bang'in oluşması ile Galactus bu kozmik yumurtadan dışarı çıkmış oldu. Evrende hayat tekrar ortaya çıkıp şekillenmeye başlarken Galactus kısa süre önce ölü olan bir evrenin küllerinden dirilmiş oldu. Yaşamasının tek yolunun içinde yaşam olan gezegenlerin enerjilerini o gezegendeki tüm yaşam bitene kadar çekmek olduğunu anladı. Galactus bu amacı için Taa II adını verdiği dev bir uzay gemisi inşa etti.

Güçlerini topluca yazarsak; İnsanın hayal gücünün çok ötesinde bir kozmik güçtür. Kozmik Güç sahibi: Gerçekliği değiştirebilir, Moleküler manipülasyon, Matter manipülasyon, Enerji değişikliği, Yaşam gücü manipülasyon, Kozmik bilinç, Telepati, Telekinezi
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

GREEN LANTERN

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: DC Comics
İlk görünüm: 1940
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Şimdi, şöyle özetleyebiliriz green lantern'ların hikayesini, OA gezegenindeki guardians diye bilinen ve amaçlarıvevrene kontrol getirmek kaosu yok etmek için uğraşmaktadırlar, o yüzden de barışı ve düzeni sağlayacak yaratıklar üretmeye başlamışlar... önce manhunter ismi ile anılan sibernetik organizmalar yapmışlar, fakat onlar fazla fazla strict olduklarından, mükemmel dinginliği ölüm sessizliğinde bulduklarından pek işe yaramamış, bunun üzerine corps' da geliştirdiği ve bunu takan insanlara iradeleriyle her türlü şeyi maddeye getirmelerini sağlayan yüzükler yaratıp green lantern diye anılacak olan insanlara dağıtmışlar... İlk green lantern Allen Scottur. green lantern diye anılan kahramanlar da bu yüzükleri takan insanlardır... green lantern'ın tek bir kişinin macerası olmadığı, bir organizasyonda zamanla görev alan insanları anlatıyor olması...

Green Lanter üyeleri; Alan Scott, Kyle Rayner, John Stewart, Hal Jordan, Guy Gardner, Sinestro, Simon Baz

Güçlerini topluca yazarsak; yüzüklerin, sahipleri zihinleriyle değişik objeler oluşturur, Yüzük sahiplerinin güçlü iradeleri vardır, İradeleri ile orantılı güçte nesneler oluşturur.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 20:47:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

THE MASK

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Dark Horse Comics
İlk görünüm: 1989
Gerçek adı: Stanley Ipkiss
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Maske, Norveç mitolojisindeki kötülük,karmaşa ve muziplik tanrısı Loki tarafından yapılmış (Sadece yaptığı maskenin gücü buysa Loki :] ) ve Dünyaya atılmış bir maskedir. Efsaneye göre maskeyi takan kişi lokinin güçlerinin bir kısmına sahip olurmuş.

Bankacı Stanley Ipkiss, toplumun itip kaktığı, itibar görmeyen biridir. Araba tamircisi tarafından dolandırılır, disco korumaları tarafından hor görülür. Bedbaht halde deniz kıyısına gidip kaderine üzüldüğü sırada, denizde parlayan bir şey görür. İnsan zannederek denize koşar; ancak bir maske ile karşılaşır. Stanley'in evine götürdüğü maske, intikam alacak, belalara bulaşacak, komedi yaratacaktır. Yaptıklarının ucu elbette ki Stanley'e dokunacaktır.

MASKENİN güçlerini topluca yazarsak; İstediği cisim, kişi ve hayvana dönüşebilir, Işık hızında koşabilir, Bir şey yaptığında pişmanlık duymaz, İstediği cismi yaratabilir, Kaslarını hayal edemediğiniz boyutlara ulaştırabilir, Işınlanabilir, İstediği gibi şişmanlar ve zayıflayabilir, Lastik gibidir, Yaralanmaz, Hatta takıldığı zaman ölümsüzlük getirir, Aşırı eğlence düşkünüdür insanları rahatsız edecek kadar.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 13 Şubat 2014; 20:31:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

BLACK WİDOW

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1964
Gerçek adı: Natalia Alianovna (Natasha) Romanova
Uyruğu: Sovyet Rusya

AÇIKLAMALAR
Black Widow, Marvel evreninin en sağlam ve en seksi kadın karakterlerinden biri. Black Widow çizmek, daha doğrusu çizdiği karakterin hakkını vermek de her babayiğidin harcı değil.
Tam adı, Natalia “Natasha” Alianovna Romanova. İlk defa Nisan 1964′te “Tales of Suspense”in 52. sayısında ortaya çıkmış. Femme fatale bir ajan olarak ortaya çıkan Romanoff [daha çok bu isim kullanılıyor] çizgi roman tarihinin en seksi kadınları arasında 31. olmuş ama bence çok daha üst sıraları hak ediyor.

Güçlerini topluca yazarsak; Yavaşlamış yaşlanma, Gelişmiş bir bağışıklık sistemi, Anormal üstün atletik durum, Kapsamlı askeri, göğüs göğüse çarpışma, dövüş sanatları, ve casusluk eğitimi, Hipnoz, Geliştirilmiş psikolojik savunma
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Binbaşı

Rogue:

< Resime gitmek için tıklayın >

Rogue, 2. nesil X-Men'in en güçlü karakterinlerden biridir.
Mutant güçleri onun için bir hediye ve bir ceza gibidir. Dokunduğu kişinin gücünü ve hafızasını dokunma süresinin 20 katı bir güçle kopyalamaktadır. Ama her kişi bir parçasını zihninde bırakmaktadır.
İlk kez Erkek arkadaşı Cody ile öpüşürken gücü ortaya çıkar ve çocuğu komaya sokar. Bu korku ve dışlanma ile evden kaçar. Onu Mystique bulur ve kendi kızı gibi bakıp ona güçlerini nasıl kullanacağını öğretir. Ve bir gün bu güçleri Ms. Marvel'a (Carol Danvers) karşı kullanır. Bilinmeyen bir sebepten (Ms. Marvel'in Kree genetikleri sonucu olması muhtemel) onun bütün güçlerini kalıcı olarak emer. Artık dokunup güç emmenin yanında uçabilmektedir. Bedeni zarar görmez bir hale gelir ve büyük ağırlıkları kaldırabilecek bir güce sahip olur. Rogue'un güçleri daha sonra tekrar bir değişim geçirmiştir, artık daha önce dokunmuş olduğu kişilerin güçlerini istediği zaman kullanabilmektedir.
Rogue, ilk önce kötü melezler birliğinde Mystique yanında savaşmaktadır ve bu örgütün başı "Magneto"'dur. Bu sırada The Avengers, uzay şövalyesi Rom ve sonunda X-Men'le çatışıp ve neredeyse tek başına X-Men"i yenebilecek bir seviyeye yükselmektedir. Fakat zihnindeki Ms. Marvel'in zorlaması ile kaçar ve Charles Xaiver'a danışır. X-Men'e kabul edilir. Önce düşmanca karşılanan Rogue, bir kavgada Wolverine’in sevgilisinin hayatını kurtarmak için kendi hayatını feda edercesine öne atılmasıyla kendini kabul ettirmeye başlar.
Gambit ile yaşadığı derin acılı aşk, sevdiklerine dokunamamak, kurtarılması gereken insanlar, mutantlar... Bu gelgitler arasında yaşam savaşı veren Rogue, güzelliği ve tavrı ile en sevilen X-Men'lerden biridir.

< Resime gitmek için tıklayın >



C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

V

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Vertigo
İlk görünüm: 1982
Gerçek adı: Bilinmiyor
Uyruğu: İngiltere

AÇIKLAMALAR
V for Vendetta isimli çizgiroman serilerinde yer alan bir kurgu karakterdir. Sürekli giydiği Guy Fawkes maskesi ve koyu renkli kıyafetleri ile gizemli bir anarşist devrimcidir. Moore'a göre bir amaç için dövüşen bir kahraman ya da sadece delilik yapan birisi olup olmadığına okuyucuların karar verebilmesi için aynı anda hem kötü hem de iyi bir karakter olarak tasarlanmıştır.

yıl 1998. 80'ler ingiltere'sinden izler taşıyan bir yakın gelecek tasarımı. bir liderin hakimiyeti altında faşist bir yönetim hakim. V, eski bir savaşın kurbanlarından birisidir ve sürekli gülen ürkütücü maskesini yüzünden çıkartmadan gölge galerisinde yaşamaktadır. parasızlıktan vücudunu satmak üzere olan bir genç kızı kurtarıp nostaljik, sürreal inine getirir.

bir süre sonra, v anarşist eylemlerine başlar. mekanının nerede olduğu kesinlikle tam olarak belli değildir fakat bu garip mekanın kapıları her yere açılabilmektedir. bir metroya ve hatta liderin karargahlarına. V'nin yıkıcı eylemleri baskıcı sisteme zarar vermeye başlar. ki o anarşistleri yıkıcılar ve yaratıcılar olarak ikiye ayırır. bu eylemler zamanla sistemin ve lider biraderin sonunu hazırlayacak ve londra'da saf anarşi ortaya çıkacaktır.

ne kadar güçlü bir eser olduğunu ve ne kadar iyi çizildiğini kelimelere dökebilmek çok mümkün değil. V'nin gizemli, hayranlık uyandırıcı, korkutucu görünüşü, hareketleri ve rengarenk, nostaljik bir labirenti andıran mekanı nasıl anlatılabilir bilmiyorum. V'nin hayatına soktuğu kadına aydınlanması için verdiği ceza unutulmaz.

çizgi roman ve grafik roman sanatının doruk noktalarından birisidir. ayrıca resim tekniği açısından da psychedelic renkler ve çizgiler yoluyla okuyucunun bilinçaltını harekete geçirir. alan moore'un metni ise bu hareketi kamçılar.

Güçlerini topluca yazarsak; Yüksek seviyede fizyolojik güçler, refleksler ve zihin kapasitesi; silahlı veya yakın dövüşte üstün yetenek, silah, patlayıcı ve yıkım uzmanlığı, Genius düzeyinde akıl, Nitelikli bilgisayar korsanı, Gizlenme ustası
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 14 Şubat 2014; 14:26:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ROBOCOP

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 1990
Gerçek adı: Alex J. Murphy
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
Bir çete çatışmasında çete üyeleri tarafından kurşuna dizilerek acımasızca öldürülen polis memuru Alex Murphy'nin bedeni çelikten yapılmış bir robotla birleştirilir ve RoboCop adı verilir. Aynı zamanda Alex Murphy robotla birleştirilirken hafızası silinmesine rağmen tekrar geri kazanmıştır.
Bence marvel'in en zayıf karakterlerinden birisi ama sonuçta suçla mücadele veren bir robot/insan karışımı bir polis

Güçlerini topluca yazarsak; Insanüstü gücü ve dayanıklılık, yapay genius düzeyinde zeka, kanun adamı kanunun verdiği yetkiler :)
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckelemc -- 14 Şubat 2014; 14:25:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

SENTRY

< Resime gitmek için tıklayın >
KISA BİLGİLER
Yayımcı: Marvel Comics
İlk görünüm: 2000
Gerçek adı: Robert Reynolds
Uyruğu: Amerika Birleşik Devletleri

AÇIKLAMALAR
2000 yılında, Bob Reynolds adındaki bir karakter, bir anda kendisinin bir milyon güneşin patlaması gücündeki “Sentry” olarak bilinen süper kahraman olduğunu anımsar. Bunu hatırlamasıyla birlikte ezeli düşmanı Void’in bu dünyaya geri döneceğini de anımsar. Bunun üzerine Reynolds, acilen Marvel’in önde gelen süper kahramanlarını yaklaşan tehlike konusunda uyarmak için harekete geçer.
Birçok kahramanın zihninde, Reynolds’un onlarla bire bir konuşmasının ardından, Sentry ile ilgili unutulan anılar canlanmıştır. Örneğin, Peter Parker, bir zamanlar çektiği Sentry fotoğrafı ile Pulitzer ödülü kazanmıştır. Angel’la, O’nun uçma korkusunu yenmesine yardımcı olmak için sayısız defa uçmuştur. Hulk, Sentry’i asla unutmamıştır, fakat O’ndan bahsettiği zamanlarda O’nu "Golden Man" olarak çağırmaktadır. Sentry, Hulk’un öfkesini kontrol altında tutabilmesi için O’na yardım etmiştir. Daha sonra bunun Sentry’nin sahip olduğu sakinleştirici auraya bağlı olduğu ve bu sayede Hulk’un sadece iyilik için savaşan bir güç olması, halk tarafından onaylanmasına yardımcı olduğunu görürüz. İnsanlar, Sentry ile ilgili kendi anılarını hatırladıklarında, eski ortağı Scott’u da anımsarlar. En önemlisi de, Mr. Fantastic, Robert Reynolds’la kendisinin, bir zamanlar en iyi dostlar olduklarını ve Sentry’nin genellikle Fantastic Four’la beraber takım olup dünyayı tehdit eden tehlikelere karşı beraberce savaştığını anımsar. Zaman geçtikçe, dünyanın geri kalanı da yavaş yavaş Sentry’nin dünya için yaptığı iyilikleri hatırlamaya başlayacaktır.
Sentry’nin neden tüm dünyaca unutulduğu konusunda derin bir araştırmaya giren Richards ve Reynolds önemli bir keşifte bulunurlar: Void ve Sentry, aynı ruhun birbirinden yırtılmış iki parçasıdır, Sentry’nin dünya tarafından unutulmasının nedeni Reynolds’dır. Reynolds, güçlerini kullanarak Sentry’i dünyanın ve kendisinin zihninden silerek, Void’in de herkes için yok olmasını ve unutulmasını sağlamaya çalışmıştır. Dünyanın birleşmiş kahramanları, Void’in gelişini bekler ve bunun için hazırlık yaparken, Reynolds, daha önce yaptığı fedakarlığı yeniden yapmak zorunda olduğunu anlayacaktır. Mr. Fantastic, CLOC ve Doktor Strange’in yardımlarıyla Sentry’i bir defa daha dünyanın hafızasından silerler.

GüÇLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Sentry’nin güneş enerjisi tabanlı yetenekleri tam anlamıyla bilinememekle birlikte, süper gücü, zarar görmezlik özelliği, süper hızı, uçabilme özelliği ve ışığı kontrol etme kapasitesi olduğu bilinmektedir. Sentry’nin yetenekleri ve gücü, vücudundaki moleküllerde bir faz kayması oluşturarak her atomun geçerli zaman çizelgesinde bir an önde olmasına sebep olan deneysel bir serumdan kaynaklanmaktadır. Serum, bilinçte hiper-duruma neden olan bir fotosentetik reaksiyonu açığa çıkarmaktadır. Gerçek olan şudur ki; Sentry’nin güçleri limitsizdir.

Güçlerini topluca yazarsak; İnsanüstü kuvvet, hız, dayanıklılık, çeviklik, refleksler, duyu, dayanıklılık, Yaralanmazlık,Uçuş, Telepati, Diriliş, Şifa faktörü, Zihinsel kontrol, Enerji kontrolü,
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >