Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1084
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Modem Arayüzüne Ulaşılamama Sorununa ÇÖZÜM
A
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bazı arkadaşlar modemlerinin arayüzüne ulaşmakta sıkıntı yaşıyorlar. Bende bu konudaki deneyimlerimi ve çözüm yolunu sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bu sorunun modeminiz ile bir ilgisi olmadığını bilin. Modeminize atacağınız Reset ancak geçici bir çözüm olacaktır ve bu sorunun tekrar oluşmasına engel değildir. Modeminize yeni Firmware yüklemekte çözüm değildir.

Bu tamamen sizin Network ayarlarınızla ilgili bir sorundur. Kullandığınız herhangi bir program, yada yeni yüklediğiniz bir Ethernet sürücüsü bu soruna sebep olabilir. Aslında sorun Ethernet sürücünüzde değil, sürücünün yeni verdiği ayarlarda yada bir programın network ayarlarınızı yeniden yapılandırmasından kaynaklanır.

ÇÖZÜM NEDİR?

Bu işin çözümü, sisteminize en uygun Network ayarını yeniden yapılanmaktan geçiyor. Bunu yapabilmek için Auslogic Bootspeed isimli programı öneriyorum.

BURADAN İNDİRİN

Programın son sürümünü (Deneme sürümüdür) yukarıdan, yada malum yerlerden küreklenmiş versiyonlarını indirebilirsiniz.

Auslogic Bootspeed programını açtığınızda All Tools kısmından Internet Optimizer kısmına girin.

< Resime gitmek için tıklayın >

Daha sonra internet hızınıza göre perceredeki seçeneklerden birini (Ben Average seçeneğini seçtim) seçerek programın network ayarlarını analiz etmesini sağlayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Son adım olarak, analizden sonra gelecek Optimize butonuna basın ve işlem bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bütün bu işlemlerin sonunda Modem arayüzünüzün istediğiniz gibi çalıştığını göreceksiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 15 Ocak 2014; 0:38:26 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.