Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
645
Tıklama
0
Öne Çıkarma
McLaren, yeni modellerinde otomobilde silecek dönemini bitiriyor
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Otomobil camı sileceğinin, 1903 yılında Amerikalı kadın mucit Mary Anderson tarafından icat edilmesinden bu yana teknolojik olarak çok büyük bir değişim gösterdiği söylenemez. Günümüzde en lüks otomobilden en ucuz otomobile kadar her araçta teknolojik olarak benzer şekillerde ancak mutlaka bu sileceklerden bulunuyor. McLaren, önümüzdeki dönemde üreteceği modellerinde cam sileceklerini tamamen kaldırarak bu işlevi yüksek teknoloji ile çözmeyi planladığını duyurdu.

Süper otomobil üreticisinin Baş Tasarımcısı Frank Stephenson, İngiliz gazetesi Sunday Times’a verdiği röportajında; üst düzey bir askeri yetkili ile sohbeti sırasında, askeriyenin bazı hava araçlarında silecek sorununu yüksek frekanslı elektronik sistemler ile çözdüklerini öğrenmesi sonucunda bu teknolojinin benzerini otomobillerinde uygulamaya karar verdiklerini belirtiyor.
Tam olarak nasıl bir teknoloji kullanılacağını belirtmese de gazetenin yorumuna göre McLaren, 2015 yılında üreteceği modellerinde tıpkı diş doktorlarının plakları temizlemek için kullandığına benzer yüksek frekanslı ses dalgalarının oluşturacağı itme kuvvetini kullanarak, otomobilin camı üzerindeki su, böcek ve çamur gibi dış etkenlerin giderilmesini planlanıyor. Projeye ilişkin tahminlerden öte bir detaya henüz sahip değiliz ancak Mary Anderson’un bu alandaki 100 yılı aşkın hakimiyetinin sona ermesi yakın gibi görünüyor.






G
10 yıl
Yarbay

Sileceğin yağmur damlalarını silmesinin zevkini veremeyeceği kesin. Sırf onun için yağmur bekliyorum aslında.



T
10 yıl
Yarbay

Ses dalgaları bizim arabesk şarkıları duyunca geri tepmesin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Ses dalgaları bizim arabesk şarkıları duyunca geri tepmesin



Bu konuyu hakkında bilgi vermek gerek McLaren'e gerekli iyileştirmeleri yaparlar :D



T
10 yıl
Yüzbaşı

maclerene binen kaç kişi arabesk dinler orasıda tartışılır


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @thecaliph16
S
10 yıl
Teğmen

S
10 yıl
Yarbay

McLaren bütün araçlarının 1.6 modellerini çıkarırsa bizler de alırız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.