Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
77
Cevap
9022
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Age of Wulin -Başlangıç Rehberi-
A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi


Age of Wulin (Amerikan sunucusu Age of Wushu) uzak doğu savaş sanatları ve kültürünü birleştirmeyi amaçlamış, benzer yapımlara göre farklılık sağlamaya çalışmış bu nedenle de belki de çizgi dışı yapısı onu çok da sabırlı olmayan oyuncu kitlesi için anlaşılmaz kılmıştır.Ancak size önerim biraz vakit ayırıp çözme girişiminde bulunmanız.

Forumda ayıntılı bir rehberi geçiniz, kısaca oynanışı özetleyen bir konuya rastlamadım Wulin hakkında.Öncelikle Wulin, Jianghu adı verilen eski uzakdoğu düşünce ve inanışlarını barındıran bir arka plan üzerine kurulmuş ve bu planı iyi işlemiş denebilir. Zamanın savunma ekolleri ve arkasındaki düşünceler yansıtılmaya çalışılmış.

Oyun başında karakterimizi oluşturduktan sonra size bir kaç senaryo önerisinde bulunacak olan oyunumuz bu hikaye seçiminize göre sizi bu Jianghudaki şehirlerden seçmiş olduğunuz senaryonun başladığı yere yollayacak ve bir süre oyun burada geçecek. Ben ve bir kaç arkadaşım ''Phoneix Oath'' senaryosunu seçtik ve size de bu senaryoyu öneririm başlangıç şehri gayet merkezi ve canlı.

Başlangıç görevlerinde size kısaca oyunu gösterdikten sonra size hangi okula katılmak istediğini soracak olan oyunumuzun kısaca özellikleri;

-Bilindik görev yap - yaratık kes tabanlı level sistemi oyunda yok. Seviyeniz yeteneklerinizi geliştirmeniz, daha doğrusu içselleştirmenizle ilgili. (oyunda zaten canavar yok gerçek dünya tabanlı canlılar)

-Öldürülen moblardan item (zırh,silah,para ... ) gibi itemler düşmez. Meslek ağaçları bu nedenle çok önemlidir.

-PK açıp open world pvp haritanın her yerine yayılmıştır, bunun yanında suçlu-kelle avcısı kapışmaları, kervan ve onları soymaya çalışanlar, şehir arenaları, battlegroundlar, okul savaşları , guild savaşları , köle ticareti , liderlik müsabakaları , ajanlık , bilgi çalma , rakip guild şehrini yağmalama gibi bir çok pvp faaliyeti mevcuttur ki pve'den ziyade pvpye dayalı bir oyundur.

-Oyundan çıktığınızda karakteriniz bir iş bulur ve bununla uğraşır bu sayede oyunda değilken de yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz puanları edinebilirsiniz ancak köle olarak kaçırılıp satılmanız da bir ihtimal bu durumda. İster oynayın ister oynamayın karakteriniz Jianghu'dan ayrılmaz.

-Oyunda yaptığınız mesleklere göre bir takım mini oyunlar mevcut. (Candy Crush , Go (Weiqi) , Guitar Hero oynamanız mümkün. )

-30 kadar dungeon (oyundaki adı Faction) ve yapılabilecek birçok raid var. Buralarda reputation, qi kasabilir ya da havada uçma , suda koşma gibi yetenek kitaplarını düşürebilirsiniz. Yine meslekler için tarifler de buralardan temin edilir.

-Random encounter denilen npclerle yaptığınız dedikodular sayesinde aldığınız bonus görevler mevcut. (Yirmi bin kadar quest olduğu söyleniyor oyunda)

-Oyunda diğer oyunlardaki exp burada birden farklı şekilde görülür. Bunlar çakralar için qi , cultivation point (yetenek seviyelerini yükseleten puanlar) ve bu puanlar için exp.


OKULLAR[/Center]




Oyunda doğruluk , denge ve kötülük olarak 3 farklı temel okul düşüncesi vardır. Bu düşünce size karşılığında uymanız gereken okul kuralları getirir.Örneğin kötülüğün okulları kendilerinden olmayanları öldürmenizi umursamazken iyilik okulları sizi çok fazla öldürmekten men eder. Yaptığınız kural ihlallerini okulunuuzn sunağında tövbe ederek sildirebilirsiniz bir süre bekleyerek. Doğruluk okulları Shaolin , Wudang , Emei ve Beggar's Sect, Denge okulları Scholar's Academy,Tang Clan ve Kötülük okulları ise Royal Guards ve Blissful Valley'dir Her okul öğrencisi 3 farklı teknikle savaşabilmektedir.


< Resime gitmek için tıklayın >

Doğruluğun temsilcisi Shaolin okulu kendini Buddha inancına adamış muhafızlardan oluşur ancak erkekler bu okula alınabilmektedir.Silah olarak uzun sopa ve yumruk-avuç teknikleri kullanırlar. İnanılmaz komboları ve dayanıklılıklarıyla öne çıkarlar. Stun ve diğer control kabiliyetleri en parlak yönlerindendir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Wudang okulu kendi felsefi yapısı gereği doğruluk ve adaleti sağlama görevini yüklenmiş, iyilik ve kötülük dengesinde iyiliğin kötülüğe mağlup olmaması misyonunu yürütmeyi amaçlamıştır. Wudang öğrencileri dayanılılıkları ile öne çıkarlar. Rakiplerinden daha uzun süre hayatta kalma becerileri önemli bir artılarıdır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Dilenciler kendilerine has dövüş stilleri ile doğruluğu sağlmaya çalışmaktadırlar. Okul ön şart olarak dilencilik mesleğini öğrenmenizi istemekte. Oyun videolarına ayırabilecek vaktiniz olduğunda bir beggar videosu pvp'de neler yapabileceklerini size hemen gösterecektir.Hava üstünlüğünü kaptırmayan okul olan beggarlar sizi havaya atıp sonra yakalayıp yere atmaya başladığında sonunuz gelmiş demektir ^^ Sarhoş dövüş stili de kendilerinde ;)

< Resime gitmek için tıklayın >

Emeiler Shaolinlerin kız kardeşleri olarak sadece kadın üye kabul etmektedirler. Healer sınıfı gibi gözükmelerine rağmen pvp için ideallerdir. Damageleri diğer okulları aratmadığı gibi kendilerini iyileştirme özellikleri büyük bir artılarıdır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer okullardan 'Clan' olmaları nedeniyle ayrılan bu öğreti takipçileri pvplerin baş kahramanları ve diğer okulların belalarıdır. Denge (Natural) tarafında bir okul olan Tanglar oyunun suikastçi sınıfıdır. Uzaktan attıkları zehirli dartlar ve yakından kullandıkları bıçaklar eşliğinde pvp seven oyuncuların bir çoğuna ev sahipliği yaparlar. En az 2 gap closer (mesafe kapatma) yeteniğini harika biçimde kullanamıyorsanız bir Tangi durdurmanız gerçekten zor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Scholar's Academy Natural taraf okulu olarak genellikle dünyadan ayrı durup kendi kültürel ilerleyişine odaklanmıştır. Bu okulda karar kılan bir öğrenci bir kültürel mesleği öğrenmiş olmalıdır. Okul kılıç ve tekme tekniklerinde ustadır. Tekme tekniğinin ustaları oyun okullar arasında gayet adil olsa da bir adım öne çıkmaktadırlar. 1 vs 1 de tekme stili kullanan Scholarlar oyun sonu galipleri denebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kötülük okullarından İmparatorluk muhafızları acımasız yapıları gereği işkence tekniklerinde ustalaşmışlardır. Kullandıkları pala ve yumruk stilleri yakın dövüş , halat tekniği ise uzun mezil açısından bu okulu güçlü kılmaktadır.Özellikle halat ve kılıç ustaları rakipleri zorlmakta ve pvp seven oyunculara hitap etmekte. Uzaktan rakibe hasar verip onu yanınıza çekip daha sonra zincire boğma fikri gayet iyi işliyor ;) Arkadaşınız siden önce Tang Clan aldıysa onların belası olan Royal Guards tam size göre ^^

< Resime gitmek için tıklayın >

Kötülüğün 2. ve belki de gerçekten tam anlamıyla kötü temsilcisi Blissful Valley öğretisi öğrenci katli haricinde hiç bir kural tanımıyor. Gizemli dövüş teknikleri zehirli vuruşlara olanak sağlıyor. Çok yüksek hasar verebilmesine rağmen kullandığı bazı yeteknelerin kendi can değerini de düşürmesi rakibi hızlıca ortadan kaldırmanızı gerektiriyor. Nispeten dayanıklılığı düşük okulları yeri geldiğinde kolayca alt edebilmesine rağmen hayatta kalma yeteneği yüksek olan rakipler biraz zorluyor.




OYNANIŞ



Öncelikle oyunda olmazsa olmazınız mesleklerden kısa söz etmek gerekirse;

< Resime gitmek için tıklayın >

İlk sırada yer alan toplayıcılık meslekleri olarak madenci , oduncu , balıkçı , çiftçi ve avcı olabilirsiniz. Bu mesleklerin hepsi aynı karakter tarafından alınabilmektedir.

İkinci sıra ise sadece bir meslek seçebildiğimiz üretim dalı. Bu meslekler sayesinde terzi , aşçı , takı yapıcısı , demirci , bitki uzmanı yada zehir imalatçısı olabilirsiniz

Üçüncü sıra ise kültür meslekleri. Müzisyen , go (weiqi) oyuncusu , bilgin ya da ressam olabilirsiniz.

Son sırada da pazar alanı mesleklerinden dilencilik ve falcılık bulunmakta. Dilenerek oyunculardan ya da npclerden para alabilir , falcılıkla düşmanlarınızın kordinatlarını bulabilirsiniz.


İkinci değerli rehber bilgisi cultivation ve qi hakkında. Oyunun diğer oyunlara pek benzemediğinden daha önce bahsetmiştim. Oyun yaptığınız görev, eventler (ajanlık , kervan muhafızlığı vb. ) ya da hayat faaliyetleri sonucu size exp vermekte. Bu verilen exp her 100 saniyede bir kere 266 cultivationa dönüşüp birikir. Bir karakter en fazla 999 tecrübe puanı sahibi olabilir.Bu nedenle tecrübeniz doluysa cultivationa dönüşene kadar tekrar tecrübe kazanamazsınız.Bu nedenle oyunda kazanmaya çalıştığınz temel birim tecrübe puanı değil cultivation. Cultivation skillerinizin seviyesini yükseltmek için kullanılan puan birimidir. Yetenekler 3 şekilde bu puanlarla geliştirilmektedir.

*Zamanla kendi kendine (Internal Cultivation) -Bu metod sayesinde siz başka şeylerle meşgul olsanız bile karakter yetenklerini geliştirir-

*Kendi başınıza kata hareketleri çizerek. (Practice Martial Arts) -Bu yöntemde oyun parası ile cultivaionu skillerinize geçirmeniz mümkün, günlük bir de limiti var-

*Takım katası. (Team Practice) - 10 kişilik takım ile uzak doğu sporlarının temel hareketleri tekrarlanır günlük limiti bulunmaktadır ama en hızlı kasma yöntemidir-

< Resime gitmek için tıklayın >


Şimdi ise gelelim qi puanlarına. İstediğiniz çakraları açtığınızda yaptığınız her saldırı ve kazandığınız her exp size qi olarak geri döner. Çakralar sizin özelliklerinizi güçlendiren pasif bufflardır denebilir. Çakralarınız qi ile doldukça verdikleri özellikler artmaktadır. Meridian sayfasına geçip activate dediğinizde seçtiğiniz çakra qi toplamaya başlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

oyun başlarında biraz sabırlı olursanız oyundaki pvp - pk gerçekten iyi. Uzakdoğu kültürü ve savunma sanatları hoşunuza gidiyorsa ve her gün yeni bir şey keşfedebileceğiniz bir oyun arıyorsanız kesinlikle wulin oynamalısınız. Mini oyunlarından tutun dedikodu ile o hep ne işe yaradığını düşündüğünüz yerlerin random encounter görevi size verildiğinde oyunun çok çok farklı yönlerini göreceksiniz. Ancak tekrar söylüyorum asıl önceliğiniz pvp ise oyun daha çok beğeninizi alacaktır.
Yeni arkadaşlar başlarda zorluk çekecekler biraz ama ilk bir kaç günden sonra ne nedir tamamen anlamaya başlıyorsunuz. Rakip okullardan belge çalma ya da okul savaşlarında bulunma etkinliklerine bir başladığınız mı da vaz geçemiyorsunuz. Arkadaşlarınızı da davet etmenizi öneririm arkanızda güvendiğinz kişilerle bir şehirde pk açıp geleni geçeni kesmek ve onların da topladığı adamlarla şehirde kaos başlatmak harika. Karakteriniz güçlendikçe oyun da sizi daha bir etkileyecek.

Şu an için oyunda tek bir Türk guildi var adı ise istiklal. Guild lideri gayet yardım sever bir abimiz , nick'i ise Hasta. Kendisine her türlü sorularınız yöneltebilirsiniz. Guilde de bekleriz tabi ;). Guild savaşları ve guildçe kervan yağmalama yahut bir şehre pk baskını gayet zevkli oluyor.

Yine oyun içersinde yahut burada bana (oyunda Agnusdei) ulaşabilir sorularınızı sorabilirsiniz. Konu altında da istek ve önerileriniz bekliyorum. Eğer başka açıklama isterseniz ekleyebilirim. Teşekkürler ; iyi eğlenceler.

Oyunun lowest grafikleri (laptopum ısınmasa high açarım belki ama ^^) şu şekilde;

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkhail -- 20 Kasım 2013; 21:21:33 >

A
10 yıl
Binbaşı

Oynayan ve oynayacaklar için değişik, değişik olduğu kadar da ilginç bir oyun.Eline sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Yarbay

Vakit öldürmek içinmi oynanır yoksa ciddi olarak zaman ayırmaya degecek bir oyunmu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
10 yıl
Binbaşı

Ciddi anlamda zaman ayırmaya değecek çok zevkli bir oyun ama ben beğenmediğim yanları yüzünden bıraktım

Beğenmediğim yanları;
1-Oyunda gerçekten iyi bir sıralamaya girmek istiyorsan günlük görevleri her zaman yapmalısın ve bu görevler bi ton sıkıcı görev dolusu.Hergün aynı şeyleri yapmak sıkıyor bi süre sonra
2-Oyunun para sistemi berbat.Görevlerden gelen paralarla sadece repair npc itemleri tarzı şeyler yapılıyor.Tezgahdaki şeyler için gerçek parası gerekiyor.Gerçek para olmadan çok zor durumlar.Dilencilere verlen para da gerçek para olduğu için veren olmuyor
3-En sevmediğim yön ise skill sistemi.Ben başta skillerin hepsini kullanabiliceğiz sanıyodum.Meğer 3 skill çeşidinden birini seçip oynuyomuşsun ve birinde sadece 4 5 skill ancak var.(farklı skill türünden bir skill bastıktan sonra 20 saniye filan beklemen gerekiyor diğer skilli basmak için, buda combo olayını bozuyor).Ben skill çok luğuna önem veriyorum.Birde oyundaki bütün skilleri açmak 2-3 saat sürmüyor.Ben lvl atladıkça yavaş yavaş skilleri açma taraftarıyım.İlerdeki skilin kapalı olması beni oyuna bağlıyordu binevi.Bu dediğim bu oyun için pek uymazdı tabi ama şahsi görüşler bunlar tabi
4-Sadece bir meslek kasabiliyor olmamız.Mesela ben aşçı mesleğini kasmıyorsam eğer yemek yapamıyorum ve canım bitiyor.Bidaha yan karakterle yemek yap buna aktar filan zor oluyor.
5-Oyunda biri gelip seni hemen kesebiliyor(pk modu)
6-Oyunda lvl sistemi tam olarak yok.Antreman ile lvlini yükseltiyorsun skilleri yükselttiğin gibi ve oyuna para veren kişiler çok çok hızlı lvl kasabiliyor.(bu sistem çok farklı ilgi çekici olabilir ama ben canavarları keserken içinden ex çıkması taraftarıyım, normal lvl sistemini özletti oyun bana)
7-Oyuna başlamadan önce suda yürüme duvarda yürüme gibi şeyler herkezde olucak sanmıştım ama sonradan dungeonlardan düştüğünü öğrendim.Bence bu özelliklerin herkezde olması ilk lvlerde oyuncu çekmek için yararlı olabilirdi

Oyunu bırakalı baya oldu o yüzden başka neler vardı hatırlayamadım ama bunlara takmayan kişiler oynasın derim ben.Çünkü bu sardıklarıma nazaran kat kat daha çok güzellikler var oyunda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grappler_Baki -- 20 Kasım 2013; 16:51:26 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
10 yıl
Yarbay

güzel paylaşım eline sağlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Grappler_Baki

Ciddi anlamda zaman ayırmaya değecek çok zevkli bir oyun ama ben beğenmediğim yanları yüzünden bıraktım

Beğenmediğim yanları;
1-Oyunda gerçekten iyi bir sıralamaya girmek istiyorsan günlük görevleri her zaman yapmalısın ve bu görevler bi ton sıkıcı görev dolusu.Hergün aynı şeyleri yapmak sıkıyor bi süre sonra
2-Oyunun para sistemi berbat.Görevlerden gelen paralarla sadece repair npc itemleri tarzı şeyler yapılıyor.Tezgahdaki şeyler için gerçek parası gerekiyor.Gerçek para olmadan çok zor durumlar.Dilencilere verlen para da gerçek para olduğu için veren olmuyor
3-En sevmediğim yön ise skill sistemi.Ben başta skillerin hepsini kullanabiliceğiz sanıyodum.Meğer 3 skill çeşidinden birini seçip oynuyomuşsun ve birinde sadece 4 5 skill ancak var.(farklı skill türünden bir skill bastıktan sonra 20 saniye filan beklemen gerekiyor diğer skilli basmak için, buda combo olayını bozuyor).Ben skill çok luğuna önem veriyorum.Birde oyundaki bütün skilleri açmak 2-3 saat sürmüyor.Ben lvl atladıkça yavaş yavaş skilleri açma taraftarıyım.İlerdeki skilin kapalı olması beni oyuna bağlıyordu binevi.Bu dediğim bu oyun için pek uymazdı tabi ama şahsi görüşler bunlar tabi
4-Sadece bir meslek kasabiliyor olmamız.Mesela ben aşçı mesleğini kasmıyorsam eğer yemek yapamıyorum ve canım bitiyor.Bidaha yan karakterle yemek yap buna aktar filan zor oluyor.
5-Oyunda biri gelip seni hemen kesebiliyor(pk modu)
6-Oyunda lvl sistemi tam olarak yok.Antreman ile lvlini yükseltiyorsun skilleri yükselttiğin gibi ve oyuna para veren kişiler çok çok hızlı lvl kasabiliyor.(bu sistem çok farklı ilgi çekici olabilir ama ben canavarları keserken içinden ex çıkması taraftarıyım, normal lvl sistemini özletti oyun bana)
7-Oyuna başlamadan önce suda yürüme duvarda yürüme gibi şeyler herkezde olucak sanmıştım ama sonradan dungeonlardan düştüğünü öğrendim.Bence bu özelliklerin herkezde olması ilk lvlerde oyuncu çekmek için yararlı olabilirdi

Oyunu bırakalı baya oldu o yüzden başka neler vardı hatırlayamadım ama bunlara takmayan kişiler oynasın derim ben.Çünkü bu sardıklarıma nazaran kat kat daha çok güzellikler var oyunda.

yorumun için teşekkürler ben de okuyacak diğer arkadaşlara bilgi olması için söylediklerin hakkındak konuşmak istiyorum;
şöyle ki;
1- Sıralama için bahsettiğimiz pvp sıralaması ise günlük görevlere ihtiyacımız yok. Her pazar düzenlenen okul turnuvasında ilk 7'ye girerek okulunuzun lideri olabilirsiniz.Ama hedefiniz en iyi oduncu olmaksa mecburen odun kesmelisiniz, ki günlük görevi de kestiğin odundan 2 tanesini bana ver şeklinde oluyor.

2-Oyunda 2li para sistemi bence bir artısı.Kültürel açıdan gerçekten Ming dönemi Çin'inde para halk arasında gümüş sikke olarak kullanılırken , resmi pazar yerlerinde gümüş para kullanılmaktaydı.Oyun buna atfen bu sisteme sahip çıkmış. 2 para birimi de zorlanmadan kasılabilir. Eğer tarım için yada madencilik için vaktiniz varsa zorlanmadan ticaret parası kasabilirsiniz. Dilenciler ise npclerden silver coin , oyunculardan ise silver dileniyor. İstediğiniz birimi biriktirmek dilenerek de elinizde. Dilenme yeteneğiniz geliştikçe karşı taraf size para verdiğinde gizemli bir paket elde ediyor ve içinden ne çıkacağı belli olmuyor.

3-Skilllerin 3ünü de kullanabilirsiniz. Ayrıca öğrenebileceğiniz skilller sınırsızdır. Örneğin bir Royal Guard 3 skill ağacını da kullanabilir (oyun başında halat öğreten görev zinciri biraz daha güçlendiğinizde size yumruk ve kılıç tekniklerini de öğretecektir. Bu kadar da değil oyunda zindanlardan düşüreceğiniz teknik kitapları ile hiçbir okula ait olmayan özgün teknikleri de öğrenebilirsiniz. Yine bitmedi karşı okullardan çaldığınız belgelerle onların tekniklerini de öğrenebilirsiniz. Bir shaolin beggar skillerini de bir beggar kadar ustaca olmasa da kullanabilir.

4-Diğer tüm dalların meslekleri alınmasına rağmen üretim mesleklerinden yanlızca biri alınabilir ki bu oyun ekonomisinin oluşması için zorunlu denebilir. Bir kimse hem tailor hem demirci hem de craftsman olabilse idi sanıyorum ki pazar'a ayda bir uğrar çok az para harcardı. Ancak senin görüşünde olan kişileri duyan snail games expansion ile 2. mesleği de kullanıma sunmayı amaçlıyor.

5-Pk'ya maruz kalmamak istiyorsanız oyun başında (login ekranı) agree to battle freely seçeneğini kapatabilrisiniz. Bu seçeneği kapatan kişiler oyunda herhangi bir vs faaliyetnde bulunamazlar.

6-Canavar keserken exp yetine qi geliyor ki kendi çakranızı bu qi ile 108 levele kadar kasabilirisniz. Bu özlemi olan oyuncular çakra exp barlarını diğer oyunlarda olduğu gibi ekranın orta alt kısmına koyabilirler.

7- İleri doğru uçma ve havada dönme yetenekleri oyunun ilk zindanından başlangıç seviyesinde kolayca elde edilebilir, ancak duvarda - suda koşma ve kayma yetenkleri için forbidden zone yapmalısınız ki çoğu oyuncu bu nedenle forbidden yapıyor.

Yorum için tekrar teşekkür ederim tekrar oynamayı düşünürsen aramıza beklerim ;)


quote:

Orijinalden alıntı: judge54

güzel paylaşım eline sağlık


quote:

Orijinalden alıntı: A.N.E.Y.H.

Oynayan ve oynayacaklar için değişik, değişik olduğu kadar da ilginç bir oyun.Eline sağlık.


sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkhail -- 20 Kasım 2013; 18:45:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Binbaşı

Size de teşekkür ederim yazıyı okuyacak kişiler için güzel bir soru cevap oldu.Bilmediğim ayrıntıları da öğrenmiş oldum.Zaten öyle oyunu çok oynamamıştım sen daha tecrubelisin, ana lvlim 19 filandı benim sadece.Benim eleştirdiğim taraflar aslında olması gerekenler tabikide ama etkiliyor benim gibi bazı kişileri işte.Oyuna en gerçekçi havayı katmaya çalışmışlar hep.En basit örnekle normal oyunlarda bineklere tek tuşla saniyede binerken burada ıslık çalıp sonra yavaşça biriniyoruz.Diğer şeyleri fazladan söyledim ama beni asıl oyundan iten yine söyleyeceğim gibi skill sistemi oldu.Ben 3 skill ağacını da 2 3 saate açıyodum ve sonra hepsini denedikten sonra sıkılmaya başlıyodum.Alışmışım bikere son lvlere kadar hep yeni skilller açmaya.Haa yine oynardım o andan sonra ama 3 skill ağacınıda bir arada kullanamadığımı öğrenince(tabi belli bir saniye bekleyince kullanılıyor ama serilik gidiyor) direk orada koptum ben işte.İlerde başka bir uzak doğu oyununda görüşürüz belki




Bu mesajda bahsedilenler: @Destroyer3000
A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Vakit öldürmek içinmi oynanır yoksa ciddi olarak zaman ayırmaya degecek bir oyunmu?

vakit öldürmek için oynarsan yeterli güce sahip olamayacağından daha çok ciddi zaman ayırmayı gerektiren ve pk sistemi sayesinde buna değebilecek oyun ancak bir çevreniz olmasını tavsiye ederim oyun için yoksa bazen tek başınıza ajanlık - kervan muhafızlığı yahut meslek kasmaktan başka bir şey bulamadığınız anlar oluyor baya bir güçlenene kadar.Yine afk skilll geliştirebilme olanağı ile oyun başında uzun süre olamasan da geri kalmıyorsun. Okul ve iş ile uğraşanlar ve sınav dönemlerinde geri kalırım diye düşününler için ideal oyun diyebilirim.



N
10 yıl
Yüzbaşı

Eline saglik

Eu serverda user durumu nedir acaba ?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.FranzZ

Eline saglik

Eu serverda user durumu nedir acaba ?

Teşekkürler şu an gpotato bünyesindeki (EN) WhiteLotus serverı gayet kalabalık. Özellikle savaş etkinliklerinde bu oyuncu miktarı çok bariz kendini gösteriyor. Yine pazar alanlarının yoğun olduğu suzhou ve chengdu gibi şehirlerde şehir içinde aktif olarak yüzden fazla oyuncuya rastlayabilirsiniz yarım saat içersinde. Yine aynı zaman diliminde arena ve deathmatch meydanları gayet dolu. Geceleri 2'den sonra battlefield meydanları boş olsa da hala spylık yapan oyuncular okul bölgelerinde görülüyor. 3 başlangıç şehiri de her zaman yeni oyuncuları barındırıyor. Tek bir merkez olmadığı için pazar şehirlerine nazaran daha az oyuncu var başlangıç şehirlerinde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Grappler_Baki

Ciddi anlamda zaman ayırmaya değecek çok zevkli bir oyun ama ben beğenmediğim yanları yüzünden bıraktım

Beğenmediğim yanları;
1-Oyunda gerçekten iyi bir sıralamaya girmek istiyorsan günlük görevleri her zaman yapmalısın ve bu görevler bi ton sıkıcı görev dolusu.Hergün aynı şeyleri yapmak sıkıyor bi süre sonra
2-Oyunun para sistemi berbat.Görevlerden gelen paralarla sadece repair npc itemleri tarzı şeyler yapılıyor.Tezgahdaki şeyler için gerçek parası gerekiyor.Gerçek para olmadan çok zor durumlar.Dilencilere verlen para da gerçek para olduğu için veren olmuyor
3-En sevmediğim yön ise skill sistemi.Ben başta skillerin hepsini kullanabiliceğiz sanıyodum.Meğer 3 skill çeşidinden birini seçip oynuyomuşsun ve birinde sadece 4 5 skill ancak var.(farklı skill türünden bir skill bastıktan sonra 20 saniye filan beklemen gerekiyor diğer skilli basmak için, buda combo olayını bozuyor).Ben skill çok luğuna önem veriyorum.Birde oyundaki bütün skilleri açmak 2-3 saat sürmüyor.Ben lvl atladıkça yavaş yavaş skilleri açma taraftarıyım.İlerdeki skilin kapalı olması beni oyuna bağlıyordu binevi.Bu dediğim bu oyun için pek uymazdı tabi ama şahsi görüşler bunlar tabi
4-Sadece bir meslek kasabiliyor olmamız.Mesela ben aşçı mesleğini kasmıyorsam eğer yemek yapamıyorum ve canım bitiyor.Bidaha yan karakterle yemek yap buna aktar filan zor oluyor.
5-Oyunda biri gelip seni hemen kesebiliyor(pk modu)
6-Oyunda lvl sistemi tam olarak yok.Antreman ile lvlini yükseltiyorsun skilleri yükselttiğin gibi ve oyuna para veren kişiler çok çok hızlı lvl kasabiliyor.(bu sistem çok farklı ilgi çekici olabilir ama ben canavarları keserken içinden ex çıkması taraftarıyım, normal lvl sistemini özletti oyun bana)
7-Oyuna başlamadan önce suda yürüme duvarda yürüme gibi şeyler herkezde olucak sanmıştım ama sonradan dungeonlardan düştüğünü öğrendim.Bence bu özelliklerin herkezde olması ilk lvlerde oyuncu çekmek için yararlı olabilirdi

Oyunu bırakalı baya oldu o yüzden başka neler vardı hatırlayamadım ama bunlara takmayan kişiler oynasın derim ben.Çünkü bu sardıklarıma nazaran kat kat daha çok güzellikler var oyunda.

3. madde de söylediğin skill setleri arası geçiş 20 saniye değil 7 saniye sürüyor.



N
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Destroyer3000

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.FranzZ

Eline saglik

Eu serverda user durumu nedir acaba ?

Teşekkürler şu an gpotato bünyesindeki (EN) WhiteLotus serverı gayet kalabalık. Özellikle savaş etkinliklerinde bu oyuncu miktarı çok bariz kendini gösteriyor. Yine pazar alanlarının yoğun olduğu suzhou ve chengdu gibi şehirlerde şehir içinde aktif olarak yüzden fazla oyuncuya rastlayabilirsiniz yarım saat içersinde. Yine aynı zaman diliminde arena ve deathmatch meydanları gayet dolu. Geceleri 2'den sonra battlefield meydanları boş olsa da hala spylık yapan oyuncular okul bölgelerinde görülüyor. 3 başlangıç şehiri de her zaman yeni oyuncuları barındırıyor. Tek bir merkez olmadığı için pazar şehirlerine nazaran daha az oyuncu var başlangıç şehirlerinde.

Tskler

Bende baslamayi dusunuyorumda ingilizce problem yes no hi baska bisi yok



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.FranzZ

Bende baslamayi dusunuyorumda ingilizce problem yes no hi baska bisi yok

Bu evet önemli bir nokta oyunun ingilizce istemi yüksek fakat yine oyun içinde bize ulaşırsanız oyunun temel noktalarında ve dile dayalı sorunlarda yardımcı olabiliriz. Görevleri genelde okumaya gerek yok zaten yanda mission kısayoluna linki düşüyor ve tıkladığınızda görev yerine otomatik olarak gidiyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Çavuş

Eline sağlık.Bende yeni başladım.


Okul olarak ne önerirsin ,oynaması kolay olan ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kısaca okullardan yukarıda da bahsettim pvp seviyorsan ve nispeten kolay olsun dersen tavsiyem tang , ama biraz da dayanıklılık istersen shaolin seçebilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @skyHawkk
O
10 yıl
Yüzbaşı

Bilgiler ve rehber için teşekkürler. Ben bi arkadaşla başlayacağım ancak kafama bir soru takıldı farklı okulları seçmemiz onunla beraber oynamamıza engel olur mu ? veya nasıl etkileri olur teşekkürler şimdiden





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orafike -- 20 Kasım 2013; 23:25:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Orafike

Bilgiler ve rehber için teşekkürler. Ben bi arkadaşla başlayacağım ancak kafama bir soru takıldı farklı okulları seçmemiz onunla beraber oynamamıza engel olur mu ? veya nasıl etkileri olur teşekkürler şimdiden

evet oyuna başlarken biz de bu soruyu çok düşünmüştük. Farklı okul seçimi beraber oynamanıza engel teşkil etmez. Hatta biriniz kötü diğeriniz iyi olsa bile beraberce oynayabilirsiniz. Tek fark okulunuza yenetekleri ögrenmek için gittiğinizde ayrılmanız ve yenetek öğrenirken farklı görevler yapacak olmanız. O süreç de 1-2 saati geçmeyen bir zaman dilimi ( hatta biz hiç ayrılmayalım derseniz diğer okul öğrencisi de sizin okulunuza gelebilir okullar savaş zamanları dışında düşman değiller) Savaş zamanlarında ise okul topraklarında düşman olursunuz savaşa katılırsanız, yoksa yine okullarınız savaş halinde bile olsa beraber takılmanıza engel yok. Üstüne üstlük benim tavsiyem de farklı okullar olmanız. Örneğin ben ve 3 arkadaşım başladığımızda Royal Guard, Scholar's Academy ,Tang Clan ve Beggar's Sect seçmiştik.

Ancak burada belirtmek isterim her okulun temel kuralları vardır.
İyilik okulları çok fazla mesum öldürdüklerinde yahut köle kaçırdıklarında cezaya çarptırılırlar.
Kötülük okullarında ise bu tip kurallar yoktur. Sadece kendi okulunuzdan kimseyi öldürmemeniz istenir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
10 yıl
Yüzbaşı

Oyun free to play olsa da vip ile normal oyuncu kasma hızı olarak çok fark ediyor. Vip de internal skili ofline iken kasabiliyorsun ayrıca qi kasma hızı kat kat fazla.Vip ne kadar derseniz 20-30 lira arası bir şeye geliyor aylık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Jayruk

Oyun free to play olsa da vip ile normal oyuncu kasma hızı olarak çok fark ediyor. Vip de internal skili ofline iken kasabiliyorsun ayrıca qi kasma hızı kat kat fazla.Vip ne kadar derseniz 20-30 lira arası bir şeye geliyor aylık.

evet oyunun tek ödeme ile az da olsa öne geçiren farkı vip üyeliği 20 lira kadar eden vip ücreti sizin vip olmayan oyunculara göre daha hızlı kasmanızı sağlıyor bu hızlı kasma bilgisayarınız kapalı olsa bile skill gelişimine devam etme şeklinde ki bu bilgisayarı açık bırakarak dengelenebilen bir durum. Ama qi hızı açısından vip üstünlüğü yine şöyle açıklanabilir normal oyuncunun 2 vuruşunun verdiği qi vip tarafından tek vuruşla alınabiliyor doğrudur. Ancak başka cash ile satılan hiçbir materyal artı sağlamıyor. Bu materyaller genellikle at, görünüş kıyafetleri gibi şeyler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
10 yıl
Binbaşı

bu oyunu 1 yıl öncesinden takip ediyordum sabırsızlanıyordum atmosfer falanda harikaydı ama o iğrenç combat sistemi maalesef oyunun bütün değerini gözümden aldı götürdü onun dışında gezmek keşfetmek isteyenler için güzel bir oyun haritasıda büyüktü hatırladığım kadarıyla atla git git bitmiyordu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 21 Kasım 2013; 3:11:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.