Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
691
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2TB WD Harici usb disk ( Disk başlat diyor)
P
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

2TB kapasiteli Usb harici sabit diskim vardı. Birgün açtım hard diskimi bilgisayar görmez oldu. Disk yönetiminden girdim. Sanki yeni harddisk almış gibi disk başlat çıkıyor. Bu hard disk içerisinde bir sürü yedeğim vardı. Herhangi bir silme ve biçimlendirme yapmadım. Kendi kendine nasıl olduysa disk yeni alınan hard diskmiş gibi hareket ediyor. Bunu düzeltmenin bir yolu varmı. Hard diski diski başlat diyecem büyük ihtimalle de format atacak. Atmak istemiyorum. İçerisindeki bilgileri kurtarabiliriz diye düşünüyorum. Önerisi ve bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.



H
10 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

Biçimlendirme yapmamakla çok doğru yapmışsınız.

Disk arızaları yazılımsal ve fiziksel olarak ikiye ayrılır. Fiziksel arızalara kullanıcı seviyesinde müdahalede bulunmak zor ancak,

yazılımsal problemlerde, örneğin bölüm yapısı bozulmuş veya dosya sistemi hasar görmüş disklerde çeşitli programlar aracılığı ile işinizi görmeniz mümkün.

R-Studio, Easeus Data Recovery Wizard, Find and Mount gibi programları tavsiye edebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @patroller
P
10 yıl
Yarbay

P
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hard diski hdd tune programıyla tarattım biraz bozuk sektörler falan buldu.
Kurtarma programlarıyla taradım hiçbirşey bulamadım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.