Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
748
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gülsuyunda neler oluyor?
J
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

2 gündür gulsuyunda catismalar varmis. Dun 3 sivil bugun tam 4 polis vurulmuş. Yollar kapatilmis catisma var molotof atiyolarmis taksici soyledi. Gulsuyunda oturan arkadaslar var mi? Son durum ne? Noluyo bunlara anlamiyorum. Yine mi torbacilarla devrimcilerin olayi..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
11 yıl
Binbaşı

Dhkpc ile çeteler kapışıyor rant kavgası.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Gulsuyu=Hakkari,Şırnak..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı

Nerden anladınız rant kavgası olduğunu ? Bu arada vurulanların sayısı 3 şuan.



J
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Maltepe Gülsuyu'nda Olaylar: 2'si Ağır 5 Yaralı

Güncel, 30.09.2013 09:33
Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde daha önce 9 kişinin yaralandığı olayın devamında, uyuşturucu çeteleri ile DHKP-C üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada 1'i kadın 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Çıkan olaylardaki yaralıların çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedilirken, örgüt üyelerinin, ellerindeki uzun namlulu silahlarla nöbet tutarak barikat kurduklar gözlendi.

Çete üyeleri ile DHKP-C mensupları arasında Gülsuyu'nda gece boyunca devam eden olaylarda örgüt üyesi Hasan Ferit Gedik (21), Gökhan Aktaş (25), Abdullah Kıyak, Yalçın İleri ve Semiha Ateş adlı kişilerin silahla vurularak yaralandığı ileri sürüldü. İki gündür süren olaylarda örgüt üyeleri, çetelere karşı sabaha kadar silahlı nöbet tutarken, zaman zaman polisle de çatıştı. Bölgede silah seslerinin yükseldiği olaylarda mahallede gergin bekleyiş sürerken, bu gece başından silahla vurulduğu kaydedilen Halk Cephesi üyesi Hasan Ferit Gedik ile Gökhan Aktaş'ın Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı, daha sonra ağır yaralıların ambulansla başka hastanelere sevk edildikleri kaydedildi. Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırılan Abdullah Kıyak ile Hasan Ferit Gedik ve Gökhan Aktaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, çıkan olaylarda bacağına kurşun isabet eden ve Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi süren Semih Ateş ile Yalçın İleri'nin ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.

ELLERİ SİLAHLI VE YÜZLERİ MASKELİ KİŞİLER MAHALLEDE BARİKAT KURDU

Sabaha kadar süren olaylarda Gülsuyu Mahallesi, Anıt Meydanı ve Mesut Caddesi üzerinde ellerinde hafif ve uzun namlulu silahlarla sokağa inen yüzleri maskeli DHKP-C üyeleri, "Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız" yazılı pankart açıp sloganlar attı. Maskeli bazı örgüt üyeleri, "Bu saldırılar karşısında mahallemizi terk edip gideceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz devrimciyiz. Şimdi mahallemizi ele geçirmek isteyenlere karşı direniyoruz" dedi.

Öte yandan hastanede yaralı yakınları ile görevliler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Yaralıların başka hastanelere sevk edildiği sırada yaşanan gerginlik, güvenlik görevlilerinin araya girmesi ile sona erdi.

Başından vurulan Gökhan Aktaş'ın kız kardeşi Fatma Aktaş, ağabeyinin kısa süre önce cezaevinde nişanlandığını hatırlatarak gözyaşı döktü. Aktaş, "Evini tuttu eşyaların dizdi. Şimdi hastanede yaşam savaşı veriyor" dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT HASTANEYİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan olayları haber alan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, hastaneye gelerek tedavi gören yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. CHP'li Öğüt, "Dünkü Gülensu'daki çatışmaların devam var. Az önce bir kızımız getirildi. Dizinden vurulmuş. Ondan önce getirilen 2 kişi başından vurulmuş durumları ağır. Muhtemelen özel hastane bulundu ambulanslarla oraya nakledilecek. Bir hastamız daha var o da karnından kurşunlanmış o da ameliyatta. Hayati tehlikesi yok. Burada 4 yaralı var. Şu anda ölümden bahsediliyor. Şu an ölen yok. Kimin ateş ettiği hakkında henüz bilgim yok ben sağlık durumları için doktorlarla görüştüm" dedi

Diğer yandan olayların ardından Halk Cephesi üyeleri de hastaneye gelerek basın açıklamasında bulundu. Grup adına açıklamayı Demet Şahin yaptı. Demet Şahin Çete saldırıları aylardır sürüyor. Bu saldırılar devrimci demokrat kurumları basmaya, devrimci demokratik insanları yaralamaya önlerini kesmeye kadar gitmiştir. Bu çeteler bu kadar pervasız saldırılara nasıl girişiyorlar. Şu anda arkadaşlarımız Hasan Ferit Gedik ve Gökhan Aktaş ağır yaralıdır. Yoğun bakım ünitesinde yer bulunamadığı için saatlerdir burada tutuluyorlar" şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından dağılan grup, hastanedeki bekleyişlerini sürdürdü.

Bölgedeki gerginlik sabaha kadar sürdü. - İSTANBUL



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Teğmen

A
11 yıl
Yarbay

Baba cenazeyi defnetmek isteyecek..
Hayır..Olmaz..
Buna sen karar veremezsin diyecekler , sonra suçlu devlet olacak,Hadi ordan
http://tvarsivi.com/player.php?y=15&z=2013-10-02%2019:20:00



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.