Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
81
Cevap
5728
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Xbox One Hakkında Bilmeniz Gereken 33 Şey
R
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

1-Konsol offline çalışıyor.

Konsol ilk tanıtıldığında ortaya çıkan 24 saatte bir online olma zorunluluğu kaldırıldı. Konsolu alıp ilk kez çalıştırdığınızda bir kereye mahsus internetten update yapacak, daha sonra sonsuza kadar offline kullanabilirsiniz.


2-Kalp atış hızınızı ve yüz ifadenizi okuyabiliyor.

Xbox One, yeni nesil Kinect ile aynı anda 6 kişiye kadar hareket algılayabiliyor. Kim dikkatini oyuna toplamış, kim toplamamış anlayabiliyor.


3-Size uygun rakibi ararken bir yandan başka uygulamaları kullanın.

Yeni party scout sistemi ile oyunlarda DLC'lere sahip kişilere göre, yaşa göre, yetenek seviyesine göre ve dile göre ayrıntılı rakip arama yapabileceksiniz. Xbox size uygun rakipleri ararken siz diğer yandan uygulamaları kullanabilir, web'de gezinebilirsiniz.


4-Aynı gamertagi kullanabileceksiniz.

Aynı hesabınızı, arkadaş listeniz ve achievementlarınız ile beraber Xbox One'da kullanabileceksiniz. Aynı anda hem Xbox 360'ta hem de Xbox One'da aynı gamertaginiz ile login olabileceksiniz. Bunun için ekstra Live ücreti ödemenize gerek yok.


5-Dijital oyunlarınıza herhangi bir Xbox One'dan erişebileceksiniz.

Xbox 360'taki sistemden farklı olarak, oyunların dijital versiyonları çıkış günüyle aynı anda dijital markette de yerini alacak. Örneğin arkadaşınızın Xbox One'ında kendi hesabınıza girdiniz diyelim, oyun listeniz anında erişilebilir olacak ve oyunlarınızı download etmeye gerek kalmadan streaming sistemi ile oynayabileceksiniz.


6-Oyunlardaki en iyi anlarınızın videolarını kaydedin.

Yeni oyun DVR özelliği ile oyununuzu oynarken Xbox One, oynadığınız son 5 dakikanın kaydını tutacak ve siz bu kayıtı arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz. Bazı oyunlarda Upload Studio uygulamasına erişip kayıt üzerinde değişiklik yapabilecek, özel efekt ekleyebilecek veya sesli anlatım yapabileceksiniz.


7-Trolleri kendinizden uzakta tutun.

Sürekli olumsuz davranış gösteren oyuncular itibar seviyeleri nedeniyle oynadığınız oyunlarda filtrelenecek ve onlar kendi aralarında oynayacaklar.

LoL oynayanlar bilirler, ELO hell gibi bir cehennem bölgesi olacak herhalde Live'da. Tüm trollerin bir arada bulunacağı bir yer. Live Hell.


8-Konsol resmen ölüm sessizliğinde çalışıyor.

Microsoft'un donanım geliştirme laboratuarında ses geçirmez bir odada konsolu dinlemişler, çalıştığını zor duymuşlar.


9-Gamepad'i kimin tuttuğunu algılayabiliyor.

Kinect sayesinde odada kim var ve gamepad o an kimin elinde Xbox bunu anlayabiliyor. Gamepad el değiştirdiği zaman oyunda kimin skorunu güncelleyeceğini biliyor.


10-Achievement ilerleme durumunuzu takip edin.

Almaya en yakın olduğunuz achievementları görebileceksiniz, aynı şekilde arkadaşlarınızınkileri de takip edebileceksiniz. Hatta DVR özelliği ile entegre bir sistem olduğu için achievementları aldığınız anın videolarını izleyebileceksiniz.


11-Xbox 360 oyunlarını ÇALIŞTIRMAYACAK.

Aynı şey Xbox 360'ta bulunan arcade oyunlarınız için de geçerli fakat bu konuda kesinleşmiş birşey yokmuş. Microsoft arcade oyunlarınızı oynayabilmeniz için çalışmalarını sürdürüyormuşşş..(yerseniz)


12-Xbox 360'ınızı Xbox One'a bağlayabileceksiniz.

HDMI Inputtan Xbox 360'ı bağladığınız zaman hemen konsollar arası geçiş yapabileceksiniz.


13-Oyunların achievementları güncellenebilecek.

Oyunlara çıkışından sonra achievementlar duyurulabilecek.


14-Yeni bir achievement türü geliyor.

Zaman kısıtlı challenge tarzında achievementlar gelecek, örneğin tüm oyuncular toplamda 1 hafta içinde 1 milyon headshot yapmalı gibi olacak. Bu achievementlar gamerscore'a puan olarak eklenmeyecek, daha çok yeni harita, karakter eşyaları ve artwork gibi ödülleri olacak.


15-Kinect artık daha küçük odalarda problemsiz çalışabilecek.

4 feet (1.2 metre) genişlikte TV'nin önünde boş bir alan olması yeterli olacak.


16-Tek Xbox Live Gold hesabı ile diğer hesaplarınızı Gold üye statüsünde kullanabileceksiniz.

Diğer hesaplarınızda (evdeki diğer kullanıcıların hesapları da olabilir) aynı gold üye gibi multiplayer oynayabilecek, uygulamaları kullanabileceksiniz.


17-Headset kutu içeriğine dahil olacak, fakat siz yinede Kinect'i aynı iş için kullanabileceksiniz.

Kinect'te bulunan yeni mikrofon arka plandaki sesleri izole ederek sesinizi efektif bir biçimde duyabilecek. Odada başkaları konuşuyor olsa bile gamepad elinizde olduğu için sizin sesinize odaklanacak ve böylece bağırmak zorunda kalmayacaksınız.


18-Anasayfanız kişiselleştirilebilir olacak ve reklam bulunmayacak.

Xbox oynadığınız oyunları, izlediğiniz filmleri ve konuştuğunuz diğer kullanıcıların hesabını tutup ona göre anasayfanızı alakalı şekilde güncelleyebilecek. Anasayfanızda hiçbir reklam bulumayacak fakat diğer menülerde bulunacakmış.


19-Güncellemeler sizi rahatsız etmeden gerçekleştirilecek.

Eğer konsolunuz sürekli internete bağlı ise güncellemeler otomatik olarak, siz konsolu kullanmadığınız zamanlarda yüklenecek ve böylece herhangi bir bekleme zorunluluğu gerekmeyecek.


20-Arkadaş listenize 1000'den fazla kişi ekleyebilirsiniz.

Xbox One'da bulunan Cloud sistemi ile sınır olmadan istediğiniz kadar kullanıcıyı arkadaş listenize ekleyebileceksiniz.


21-Şimdiden 20 tane exclusive oyun duyuruldu ve duyurulmaya devam edecek.

Şu ana kadar Ryse, Dead Rising 3, Forza 5, Kinect Sports Rivals, Killer Instinct, D4, yeni Halo, Below, Quantum Break, Sunset Overdrive, Crimson Dragon ve Black Tusk'ın yeni oyunu duyuruldu. Ayrıca LocoCycle, Titanfall, Plants vs. Zombies Garden Warfare, Project Spark, Zoo Tycoon ve Powerstar Golf gibi oyunlar Xbox 360'a da çıkacak.


22-Achievement'lar Gamerscore'dan fazlasını verecek.

Sanatsal çizimleri, kilitli haritaları, karakterleri ve oyun içi eşyaları achievementlar sayesinde açabileceksiniz.


23-Kendi şarkı listesinizi yapıp dinleyebilirsiniz.(Xbox 360'taki özellik aynen ve daha kapsamlı olarak devam ediyor)

Arkaplanda çalışan müzik uygulaması ile oyun sırasında şarkılar arasında anında seçim yapabileceksiniz.


24-Xbox One sizi anında tanıyacak, arkadaşınızın evinde olsanız bile.

Kinect sizi görür görmez tanıyıp hesabınıza login olacak. Tek yapmanız gereken arkadaşınızın evinde bir kerelik hesabınıza giriş yapmak. Daha sonra gittiğinizde sizi tanıyıp kendisi hesabınıza giriş yapacak.


25-Sesinizi kullanarak çalıştırabileceksiniz.

Sistem düşük güç tüketim modunda her zaman çalışır durumda olacak. Odaya girip "Xbox, On" demeniz konsolu çalıştırmak için yeterli olacak.


26-Xbox One'a normal bir şekilde konuşabilirsiniz.

Daha önce Xbox 360'ta olduğu gibi Kinect'in önceden belli komutlarını okumak zorunda değilsiniz. Direk "Xbox, what's everybody playing?" diyerek arkadaşlarınızın neler oynadıklarını görebileceksiniz.


27- Bölge kısıtlaması yok.

Oyunları hangi ülkeden alırsanız alın bölge kısıtlaması olmaksızın oynayabileceksiniz.


28-Smartglass bir gamepad kadar hızlı çalışıyor.

16 kişiye kadar akıllı telefonlarınız ile Smartglass uygulamasını kullanarak Xbox One'ı kontrol edebilirsiniz. Poker oynama potansiyelini düşünün demişlerde bana 4 kişi okey oynamak yeterde artar.


29-USB ile harddisk kapasitenizi genişletebileceksiniz, malesef konsol çıkışında bu özellik olmayacak.

Konsolla birlikte gelen 500 gb dolduğu zaman herhangi bir usb harddiski bağlayıp kapasitenizi artırabileceksiniz. Fakat bu özellik konsolun çıkışından sonra gelecek.


30-Aynı anda hem oyun oynayın, hemde TV izleyin.

TV kanalını ekranın bir bölümüne sabitleyerek hem izleyebilir, kalan bölümünde de oyun oynayabilirsiniz. Bir yandan Kurtlar Vadisi izleyip, diğer yandan Call of Duty'e akmaya hevesli Polat Alemdar adayı ergenlere duyurulur.


31-Xbox One kullanımı akıllı telefon ve tabletlerinize taşıyor, hemde ücretsiz.

Smartglass uygulaması ile akıllı telefon ve tabletlerinizi kullanarak arayüzü kontrol edebilecek ve mesaj yazabileceksiniz. Örneğin bir yandan oyunu oynarken, bir yandan da telefonunuzdan achievement yardım bilgilerini ve oyunla ilgili ipuçlarını takip edebileceksiniz.


32-Oyun oynarken chatleşin.

Konsolda halihazırda bulunan Skype desteği ile oyun oynarken sesli veya görüntülü bir şekilde iletişim kurabileceksiniz.


33-Oyun oynarken canlı yayın yapın.

Konsolda bulunan Twitch.TV uygulaması ile oyun oynarken diğer oyunculara canlı yayın yapabilir, dilerseniz canlı yayın yapan oyuncuları izleyebilirsiniz.



Kaynak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razura -- 8 Eylül 2013; 2:00:39 >

V
11 yıl
Yarbay

Reserved



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
11 yıl
Yarbay

Çevirine,emeğine sağlık abicim.

Hiç sıkılmadan okudum,e konu Xbox One:)

üçüncü kez 360 alıcağıma para biriktirip,XOne mı alsam ne


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Razura
R
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Eyvallah hocam, konu Xbox olunca ağır işsiz moduna giriyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sir Maximus
V
11 yıl
Yarbay

Konu için ellerine sağlık harika bilgiler içeriyor....

@Razura



D
11 yıl
Yarbay

Yahu saka maka adamlar cidden "All in One" bir cihaz yapmislar,"TV-Live-Games-Bluray-Kinect" Su online özelliklerine bi bak arkadas,neredeyse kan grubuna göre oyuncu bulacak yok artik

Ulan ben hala cevap bekliyorum PS4'de Trophy Sync. otomatik mi olacak diye adamlar Ach. sayesinde DLC acilacak diyor,valla helal olsun ne diyim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl
Yarbay

[size=0.1]*Not : Burada yazılı olan sistemler Xbox Live gerektirir.TV bağlantısı için kablolu tv bağlantısı gereklidir . Eklemeden edemedim servislerimiz sadece Amerika odaklıdır tv'yi avrupada babayı izlersiniz
Microsoft co hayırlu uçuşlar diler


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

[size=0.1]*Not : Burada yazılı olan sistemler Xbox Live gerektirir.TV bağlantısı için kablolu tv bağlantısı gereklidir . Eklemeden edemedim servislerimiz sadece Amerika odaklıdır tv'yi avrupada babayı izlersiniz
Microsoft co hayırlu uçuşlar diler


Burada kastedilen Amerikan kablolu tv yayınları değil, sen uydu alıcını hdmi in'den bağlarsan direk kendi tv yayınına geçiş yapabilirsin demek oluyor.



P
11 yıl
Yarbay

O
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Hala PS4 alacak olan?

Konsol oyuncularını %70'i . Yüksek ihtimal sende dahil .


Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
11 yıl
Çavuş

Bu konuyla çok adam tokatlarsın hocam
@Razura



P
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Hala PS4 alacak olan?

Konsol oyuncularını %70'i . Yüksek ihtimal sende dahil .


O %70 de ben yokum olanlara da şimdiden geçmiş olsun diyelim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Binbaşı

Burası karışır. Reserved



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
11 yıl
Yarbay

quote:


5-Dijital oyunlarınıza herhangi bir Xbox One'dan erişebileceksiniz.

Xbox 360'taki sistemden farklı olarak, oyunların dijital versiyonları çıkış günüyle aynı anda dijital markette de yerini alacak. Örneğin arkadaşınızın Xbox One'ında kendi hesabınıza girdiniz diyelim, oyun listeniz anında erişilebilir olacak ve oyunlarınızı download etmeye gerek kalmadan streaming sistemi ile oynayabileceksiniz.


Nasıl yani Onlive gibi mi?
Bu arada teşekkürler konu için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:


5-Dijital oyunlarınıza herhangi bir Xbox One'dan erişebileceksiniz.

Xbox 360'taki sistemden farklı olarak, oyunların dijital versiyonları çıkış günüyle aynı anda dijital markette de yerini alacak. Örneğin arkadaşınızın Xbox One'ında kendi hesabınıza girdiniz diyelim, oyun listeniz anında erişilebilir olacak ve oyunlarınızı download etmeye gerek kalmadan streaming sistemi ile oynayabileceksiniz.


Nasıl yani Onlive gibi mi?
Bu arada teşekkürler konu için.


Evet, yazıda stream şeklinde olacağını söylüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay

"Azure Cloud" sayesinde oynanabilecekmis


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yarbay

21.maddenin içinde birşeyler eksik oraya girerse olur bak işte alırın hemen.
bu arada hiçmi imtimal yok beyler 360 daki oyunları oynamanın ?
şimdi bir oyun için almayak gidipte 360 one dururken.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 8 Eylül 2013; 0:47:09 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Binbaşı

T
11 yıl
Yarbay

Paylaşım icin tesekkurler

Cok guzel bilgiler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
11 yıl
Binbaşı

@Opricnik

Bıkmadın mı artık trollemekten konuları? Nerede tartışma başında sen. Uzun süredir tartışmalara yorum yapmıyorum ama yeter artık. PS4 fanı olabilirsin ama bu Xbox'a ait her konuyu aşalayacağın anlamına gelmiyor. İki konsolun da artı-eksi yönleri olacaktır illaki ama birini yüceltirken, birini bir tarafa sokmayın. Umarım iki konsola da sahip olur çoğu arkadaş da o zaman anlar neyin iyi olduğunu.

-

Özellikler harikulade gözüküyor. Özellikle;

-Gamepad'i kimin tuttuğunu algılayabiliyor.
-Kalp atış hızınızı ve yüz ifadenizi okuyabiliyor. (Çay da demleyebiliyo mu acaba?)
-Oyunların achievementları güncellenebilecek. (Oyun ömrünü çok daha fazla uzatacaktır.)
-Kinect artık daha küçük odalarda problemsiz çalışabilecek. (Benim ve yer sıkıntısı yaşayanlar için çok çok iyi.)
-Oyun oynarken chatleşin. (Skype desteği diyoruz. Şu anki Live Chat zaten mükemmel özellikle rakiplerine göre. Ama düşünün siz PC'de de olsanız,telefonda da olsanız oyun oynayan bir arkadaşınızla konuşabilirsiniz. Bütün platformları birbirine bağlıyor çok güzel.)
-Oyun oynarken canlı yayın yapın. (Bu ayrı bir eğlence olacaktır.)

Bir konsoldan beklenenin fazlasını yapıyor bu alet, Kinect 2'nin de nasıl geldiğini tech videolarından biliyoruz zaten. Büyük ilgiyle bekliyoruz bakalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMEA -- 8 Eylül 2013; 1:07:09 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Opricnik