Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
4772
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMD/Intel Ekran Kartı Geçişi Probleminin Çözümü (UnifL Sürücüsü)
G
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Öncelikle merhaba. Bildiğiniz üzere yeni dizüstü bilgisayarlarda çift ekran kartı kullanımı iyice arttı. AMD/Intel, AMD/AMD, Nvidia/Intel gibi değişik şekillerde yüksek performans ve düşük güç tüketimi olarak çift ekran kartı kullanılıyor. Bunların arasında en çok problem çıkartan ikili AMD/Intel ekran kartları. Bunun için özelleştirilmiş bir sürücü paketi bulunuyor. UnifL sürücü paketi AMD/Intel sürücülerini ve Grafik Geçişi için özel olarak üretilmiş ekstra bir sürücüyü daha barındırıyor.

Eğer bu problemi yaşıyorsanız UnifL sürücü paketini kurmadan önce bilgisayarınızdan eski ekran kartı sürücülerini ve yazılımlarını tamamen kaldırmanız gerekiyor. Bu işlemi Denetim Masasından yazılımları ve Aygıt Yöneticisinden ilgili aygıtlara sağ tıklayarak kaldır seçeneğinden (Tabiki kaldır dedikten sonra bu aygıtın sürücü yazılımını sil seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.) gerçekleştirebilirsiniz.

UnifL sürücülerinihttp://leshcatlabs.net/category/unifl/ adresinden bulabilirsiniz. Sayfada Beta sürücüleri de bulunuyor fakat ben stabil sürücüleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca indireceğiniz sürücünün altındaki notları da dikkatle okuyun.

Önemli Not: Bazen bilgisayarınızdaki eski sürücünüzle ilgili her şeyi silseniz bile bazı kalıntılar olabilir ve UnifL sürücüsünü kursanız bile probleminiz çözülmeyebiliyor. Bu gibi durumlarda işletim sisteminizi baştan kurmak ve başka hiçbir sürücü kurmadan UnifL sürücüsünü kurmak sorununuzu çözecektir.

Çok Önemli Not: UnifL sürücüsü sadece Windows 7 & Windows 8 64 Bit sürümlerinde kullanılabilmektedir. 32 Bit işletim sistemlerinde çalışmıyor.

Daha önce bu problemle ilgili çok soru sorulmuş UnifL sürücüsüyle ilgili de çok yanıt var ama konu olarak bulamadım. Umarım bu problemi yaşayanlara yararlı olur.

Düzeltme: Eğer AMD/Intel grafik kartları arasında geçiş yapıp yapamadığınızı bilmiyorsanız (Çünkü bunu anlamak biraz zor olabiliyor.) TechPowerUp GPU-Z programını kullanabilirsiniz. Yüksek performans atadığınız herhangi bir programı veya oyunu açın. GPU-Z programından Yüksek Performanslı AMD ekran kartınızı seçin. Sensors sekmesine gelin. Karşınıza çıkan ekranda GPU Load %0 dan yüksekse grafik kartınız kullanılıyor demektir. Eğer sürekli %0 da ise problem vardır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-139A81225 -- 25 Ağustos 2013; 14:53:36 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.