Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
7043
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RHINOCEROS 3D KURSU
O
6 ay
Er
Konu Sahibi


Satışta: Satıcıyla iletişime geçiniz.

www.rhinotr.net

Herkese merhaba.. 3D işi ile uğraşıp farklı bir program öğrenmek isteyen veya bu işe yeni başlamayı hedeflemiş arkadaşlar için , piyasada 13 sene gibi uzun bir tecrübeye sahip birisi olarak Rhinoceros 3D kursu vermekteyim. Daha önce kurumsal ve bireysel bazlı kurslar verdim. Vaktimin azlığından dolayı kurs eğitimine biraz ara vermek durumunda kaldım.. Artık vakit olayını halletik sayılır. Dileyen arkadaşlar için gündüz yada akşam ( sadece hafta sonları ) eğitimlerimiz olacaktır. İlanı yeni açtığım için düzenlemek ve referansları eklemek biraz zaman alacak. Bu yüzden kısaca kurs hakkında bilgi vererek başlangıç yapmayı düşünüyorum. Müfredat Rhinoceros 5 üzerinden işlenecektir.

NOT : AŞAĞIDA YAZMIŞ OLDUĞUM KURS İÇERİĞİ ( MADDELER HALİNDE SIRALAMIŞ OLDUKLARIM ) YAZIMI TAMAMEN BANA AİTTİR. BİRKAÇ SİTEDE BU YAZILARIN AYNISINI GÖRDÜM , DENK GELEN ARKADAŞLAR PAYLAŞIRLARSA SEVİNİRİM. BU SİTELERİ İFŞA ETMEK GEREKİYOR..


[size=3]Rhinoceros nedir , neler vaad eder önce bunlara bir bakalım ; ( Rhino3d web sayfasından çeviri ile )

...................Bugünün aranılan tasarımcısı olmak için , tasarımlarınızı hızlı bir şekilde geliştirebileceğiniz , başkalarıyla paylaşabileceğiniz , bunları pazarlayabileceğiniz veya imal edebileceğiniz hızlı bir araca ihtiyacınız olacaktır. Rhino ; basit bir el çizimi , herhangi bir bilgisayar çizimi , taranmış bir belge veya sadece bir fikir ile başlayıp , çalışmalarınızı çok kısa bir zamanda ve kusursuzca , render almaya , animasyon hazırlamaya , imalata , inşaaya yada analiz etmeye hazır hale getirir. Boyutları ve karmaşıklık limiti olmaksızın Rhino , 3 boyutlu çizgilerinizi , yüzeylerinizi , ve katılarınızı oluşturur , düzenler , analiz edebilir , belgeleyebilir , sunabilir , animasyona ve farklı formatlara çevirebilir.

Rhino ; Tasarımlarınızdaki , prototiplerinizdeki yada imalatlarınızdaki herhangi bir unsuru , boyutlarına bakmaksızın , en hassas şekilde işlemenize - oluşturmanıza olanak tanımaktadır.
Rhino ; size modellemeleriniz üzerinde bir sınırlama yada sıralama yapmaksızın özgürce düzenleme olanağı tanır. Modelleme yaparken , modelinizin istediğiniz kısmını istediğiniz an oluşturabilirsiniz.
Rhino ; pek çok programla uyumlu dosya alışverişi yapabilmektedir.
Rhino ; en ağır yüzey ve birçok formattaki dosyaları okuyabilir ve üzerinde düzeltmeler yapabilir.
Rhino ; birçok cihazla örneğin ; yazıcı , tarayıcı ve 3D tarayıcılar ile çabucak iletişim kurarak size kolaylıklar sağlar.
Rhino'nun basit arayüzü ile , çalışmalarınıza daha rahat odaklanabilirsiniz.
Rhino ; yüksek bilgisayar donanımları gerektirmediği için , düşük sistemlerde bile rahatça çalışmanıza olanak tanır.
Sonuç olarak , Rhino , büyük bütçeli bilgisayar donanımları gerektirmeyen , kısa zamanda öğrenilebilen basit yapısı , sıradan Windows programları seviyesindeki fiyatı ve uluslararası desteği ile bugünün geçerli çizim araçlarından biridir..



Programın tanıtımı bu şekilde. Şimdi gelelim Kurs içeriğine ;

Rhinoceros eğitim zamanı ortalama 20 saat sürecektir. Kursiyerin temel düzeyine göre bu süre bir miktar artabilir veya azalabilir. Kurs içeriği aşağıdaki aşamaları kapsamaktadır ;

RHINOCEROS KURSU İÇERİĞİ

1 PROGRAM ARAYÜZÜNÜ ANLAMA

Programın genel tanıtımı, komut girme seçenekleri, kaydetme, import-export işlemleri. Ayrıca menü yerleşimleri ve buton açıklamaları.

2 MENÜLERE GİRİŞ
Programın menü gruplarından Edit ve View menü grubunun detaylı açıklamaları. Çizimdeki objelerin renk kodlamaları, layerlar, çeşitli gruplandırma işlemleri, nesne seçme, çoklu seçim, seçilenleri gizleme ve geri getirme, çizime resim ekleme gibi temel işlemler.

3 MENÜLER, CURVE & SURFACE
Curve Menüsü, Bu menüde çizgiler oluşturma, çizgiler üzerinde düzenlemeler, nokta işlemleri, 2D şekiller oluşturma ve bunları düzenleme, çizgilerden yüzeyler oluşturma işlemleri. Snap, Ortho, Planar, Osnap menülerinin detaylı olarak incelenmesi
Surface Menüsü, Bu menüde, çeşitli yüzey oluşturma seçenekleri, yüzey oluşturulacak bölüme göre izlenecek yöntemler, yüzeyler üzerinde düzenlemeler, çizgi-yüzey ilişkileri, layer değişimleri ve renklendirme seçenekleri gösterilecektir.

4 MENÜLER, SOLİD & TRANSFORM
Solid Menüsü, Bu menüde, katı model oluşturma işlenecektir. Çeşitli katı modelleme örnekleri, katıların birbiri arasındaki etkileşimler, katılar üzerinde çeşitli düzenlemeler, birleştirme, çıkarma ve iki katının kesişimlerini alma bahisleri işlenecektir.
Transform Menüsü, Bu menüde, oluşturulan çizim yada nesnelerin taşınması, kopyalanması, çoklu kopyalama, başka bir nesneye hizalama, çeşitli doğrusal olmayan taşıma yöntemleri ve klonlama işlemleri işlenecektir.

5 MENÜLER, TOOLS & DİMENSİON
Tools Menüsü, Bu menüde, programla ilişkili çeşitli araçların anlatımı işlenecektir. Komut kısayolları, Digitizer bağlantısı yapılması, ve programın genel ayarlarının yapılması gösterilecektir.
Dimension Menüsü, Bu derste, yapılan nesnelerin ölçülendirilmesi, ölçeklendirilmesi, yapılan modelin kurallı teknik resminin çıkarılması, çizime yazı ekleme, ve yazıcıya gönderme işlemleri işlenecektir.

6 MENÜLER, ANALYZE, LİGHTS, RENDER OPTIONS & MATERİAL
Analyze Menüsü, Bu derste, oluşturulan çizim yada nesneler hakkında çeşitli teknik bilgilerinin alınması, örneğin, yüzey alanları hesaplaması, yada yüzey hakkındaki teknik bilgilerin çıkartılması, hacimsel nesnelerin ağırlık merkezlerinin bulunması, herhangi bir çizginin uzunluğunun çıkartılması, bir yay’ın radius ölçümleri gibi oluşturduğumuz objeler hakkında bilgileri nasıl alabileceğimiz işlenecektir.
Aydınlatma, Material ve Render Ayarları Menüleri, Tamamladığımız projemizin sunumu için gereken aydınlatma, materyal kaplama ve render ayarları uygulanacaktır.

7 GENEL TEKRARLAR, SORU-CEVAPLAR, PRATİK UYGULAMALAR
Son olarak, programda öğretilen konuların genel bir tekrarı, kursiyerlerin takıldığı noktaların cevaplanması ve her kursiyerin doğaçlama uygulamaları işlenecektir.


[size=3]Not : Kurs Saat Ücreti ; 400 TL dir. Ödeme şekli ; kurs başlangıcında ücretin yarısı , kurs ortasında da yarısı şeklinde olacak şekilde ayarlanabilir. Kurs 20 saati geçerse , 20 saat sonrası için her saat %30 indirimli olarak hesaplanacaktır. Kurs alacak arkadaşlarla kurs yeri hakkında müzakere edilecektir. Ancak , standart kurs adresi Bayrampaşa - Maltepe olacaktır.( 3D Harman Logolu çizimler bana aittir. Diğer görseller alıntıdır.


[size=4]SELİM USTA / 532 250 02 87 ( Mesaj atarsanız , size dönüş yaparım )



< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSINOS -- 11 Ekim 2023; 15:3:24 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
D
9 yıl
Er

Başarılar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorne -- 26 Ocak 2015; 2:59:03 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl
Er

Zamanında çok aramıştık Rhino kursu bulamamıştık. Forumda ilanı görünce şaşırdım.

Başarılar dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
6 yıl
Er

A



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Er

Grasshopper eklentisinde iyi misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Dorne

Başarılar
Çok teşekkürler..



O
4 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: yaky

Zamanında çok aramıştık Rhino kursu bulamamıştık. Forumda ilanı görünce şaşırdım.

Başarılar dilerim.
Çok teşekkürler.. aklınızda bulunsun :)



O
4 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Grasshopper eklentisinde iyi misiniz?
Grasshoper kullanmıyorum maalesef. Bir ara kurcalamıştım ancak , hem vakitsizlik diyelim , hem de alanım olmadığından detaylı bakma şansım olmadı. Daha çok yüzey modelleme konularında ders veriyorum.



K
2 yıl
Er

Merhabalar, yaklaşık 7 8 senedir solidworks kullanıyorum tasarımlarımda, Rhinoceros öğrenmek ne gibi bir katkı sağlar ? Aynı zamanda 3d yazıcı aldım tasarımlarımı oradan çıktı alıyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.