Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
3740
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Galaxy S4 i9500 için Süper Kulaklık sesi arttırımı (headphones)
Y
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yesilcin.com'a da yazmıştım. burayada eklemek istedim.

Dostlar S3 için bir gainconfig düzenlemesi vardı hatırlarsanız onu indiriyorduk.
Bu da S4 i9500 için gainconfig dosyasına bizim elle yapacağımız bir düzeltme şeklinde olacak. Sadece kulaklık çıkışlarında artış olacak , diğer zil de ve alarmda falan değişiklik olmayacak , yani gayet güzel bir mod.
Denediğim kadarıyla 32 den 47'(43 yaptım)ye çıkmak en mantıklısı. Bu düzeltmeyi aldığım "droid news" forumunda 50 denmiş ama ben 50'yi iyi bulmadım sanki biraz fazla gibi geldi ama 47 (43 yaptım) iyi. 43 değeri gerçekten çok daha iyi dostlar. Eskisini silmedim yapılan düzeltmeyi görün istedim.

Fazla ayrıntıya girmiyorum , sadece root lu cihazlarda rw yapılmış dosya sisteminde çalışacaktır. Herkesin deneyerek cihazlarını riske atmasını istemediğimden ben sadece nerede değişiklik yapılması gerektiğini paylaşıyorum. Herhangi bir dosya vs, paylaşmayacağım. Bilenler uygularsa daha iyi şimdilik. Bu konuda tepki alabilirim ama kusuruma bakmayın lütfen. Bilinçsizce yapılmasın sadece ilgilenenler yapsın diye düşünüyorum. Belki ilerleyen günlerde memnun kalınırsa kendi gain conf dosyamı paylaşırım yada başka bir arkadaş paylaşır. Ben s3 teki gibi çok memnunum bu Wolfson çipinden :)

/system/etc/default_gain.conf dosya bu dur. sadece kulaklık içindir yani speaker için değil (dışarıya daha çok ses vermesi için değildir bu mod, kulağa daha çok ses verir sadece 3 ve 4 pinli kulaklıklar için çalışacaktır.
Bu kadar bilgiden sonra buyrun değişecek alanlar.

Modifier "Normal" {
SupportedDevice {
"Headset Out"
}
Enable {
{ "Noise Gate Switch", 0 },
{ "HPOUT1 Digital Volume", 112 },
{ "HPOUT1L Input 1 Volume", 43 },
{ "HPOUT1R Input 1 Volume", 43 },
}
}

Modifier "Normal" {
SupportedDevice {
"Headphone"
}
Enable {
{ "Noise Gate Switch", 0 },
{ "HPOUT1 Digital Volume", 112 },
{ "HPOUT1L Input 1 Volume", 43 },
{ "HPOUT1R Input 1 Volume", 43 },
}
}

Son adım olarak telefonu bir kapatıp açacağız.

Hepinize saygılar ve sevgiler.



S
11 yıl
Binbaşı

Deneyen oldu mu



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Y
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ben zamanında denemiştim :) Sorun yok merak etmeyin.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MEBakanı
P
9 yıl
Yarbay

Hocam default_gain.conf dışında ilave olarak Volume.db diye bir dosyayı daha mod'lamak lâzımmış. Bu doğru mu? Dayımda S4 var, bu arada default_gain.conf dosyasında sadece kulaklık değil hoparlör (speaker), bluetooth gibi çıkışlar içinde ses artırımı yapılabiliyor diye biliyorum?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yosunkaya
Y
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hayır sadece default_gain.conf dosyası 4.** sürümü androidler için geçerli ve yeterli modlamadır. Lollipop vs için sanırım bu mod çalışmayabilir. Sanırım diyorum denemedim çünkü. diğer dosyayı modlamanıza gerek yok üstadım., eğer lollipop sürümü kullanmıyorsanız.

Evet dediğin gibi Bluetooth , speaker , headphone gibi birimlerde ses artışı için bu conf dosyasını kurcalamak gereklidir .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 27 Temmuz 2015; 12:08:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar lütfen yardım edin samsung galaxy s4 telefonumla görüşme yaparken karşı tarafın sesi çok az geliyor... telefonum 5.0.1 root lu telefona root explorer kurdum default_gain.conf dosyasından hangisinin seviyesini yükseltirsem görüşme esnasında karşı tarafın sesini daha net duyarım konu ile ilgili yardım ederseniz sevinirim neyi denediysem olmuyor mount R/O da yapıyorum değişiklik yaparken değiştirdim yerler değişiyor telefonu kapatıp açıyorum ama bi tuturamadım kulaklık takarak görüşmeden bahsetmiyorum normal telefon kulaklıksız görüşmeden bahsediyorum karşı tarafın sesi az geliyor bilen arkadaşlar yaprdım ederse sevinirim tşk


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Çavuş

hocambelki bir yardım edersiniz rootlu imei kayıtlı i9505 imde malesef wifi unutma sorunu explorer la bir dosya değiştirmem gerekiyor ama malesef telefon izin vermiyor sebebini biliyormusunuz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

@canbazoğlu ;

Telefonda dosyaları değiştirmek istiyorsanız eğer, öncelikle cihazınızın root lu olması gerekmekte, daha sonra değiştireceğiniz dosyanın root explorer tarzı bir programla sadece okunabilir modundan , okunup yazılabilir moduna değiştirilmesi gerekiyor. Bu dosyanın sizin tarafınızdan değiştirilebilir olması bu yapacağınız izine bağlıdır. Yani R/W (read/write) hakkına sahip olan bir dosya değiştirilebilir. Her ne kadar konuyla alakalı olmasa da benzer bir işi bizde ses arttırımı esnasında yaptığımızdan yardımı olabileceğini düşündüm. Bu şekilde bahsettiğiniz dosyayı değiştirebilirsiniz. Ama cihazınızın root lu olması şart. Nasıl yaparım demeyin onu bu konuda açıklayamam.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.