Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1036
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hosting ve WEB Tasarım ile ilgili Görüş Öneri İstek
W
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Son zamanlarda forumumuzda hosting hizmeti veren, web tasarımı yapan ve bundan kazanç sağlayan kişi ve kurumların mesajlarına sıkça gözlemlemekteyiz.

Bu tarz konular yada konular içerisindeki mesajlar gerek bölüm konuları gerek ilgili konuyu dağıtmakta ve oluşan konuşmalar farklı boyutlara bile ulaşabilmektedir.

Donanımhaber olarak hosting ve web tasarımı işlerinin günümüzde olduğundan daha da ciddi kavramlar olarak karşımıza çıkacağını düşünmekteyiz gelecekte.

Bu sebepten dolayı hosting satışı yapan, domain hizmetleri veren yada web tasarımı yapan kişi ve özelliklede kurumlara ait mesajların tek bir bölüm altında toplanmasının ve bu sayede bu hizmetlerin karşılaştırılmasının daha rahat olacağını ve karar aşamasının kolaylaşması amacıyla sadece bu konuların yer alacağı bir yapılanmaya gitme kararı aldık.

Sizlerden ricamız bu konu hakkında fikirlerinizi bizimle paylaşmanız. Olası fikir ve önerilerinizi mantık çerçevesi içinde bizlerle paylaşmanızı ve sizlerin daha rahat kullanabileceği formatın belirlenmesinde katkılarınızı bekliyoruz.




M
18 yıl
Binbaşı

Düşüncem ;

Bir yandan gerekli bir yandan gereksiz.
Nedenmi ;

Şuanki mevcut olan alt forum ları temizlemiş olucaksınız.Buda güzel olucak tabi.
Fakat yeni açıcagınız bölüm tamamiyle reklam yuvası olucak.Buda şahsen beni huzursuz edicek.Tahminim diğer insanlarıda.

Benim görüşürüm ;
Mevcut kurallar la devam edip hatta kuralları dahada katılaştırıp ( tabiki hosting , tasarım vs hakkındakiler ) yola devam etmek.Donanımhaberi reklam yuvası haline getirmemek en akıllıcası geliyor.

Tabi herkesin görüşünede saygı duyarım.

Dip not : Sonuç olarak bende bu işi yapıyorum fakat gereksiz geldi bana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
18 yıl
Yarbay

Merhaba,
Ayrı bir forum açarsanız aynı şeyler orada da olacak ve sürekli tartışmalar ile hosting veya domain hizmeti veren kişi veya kuruluşlar orada da birbirlerine kötü veya rencide edici sözler söyleyecek fakat özellikler Hosting veya Domain adına bir bölüm açarsanız "Gereksiz Mesajlar" bölümüne benzeyen kaliteli kalitesiz gerçek sahte güvenilir her çeşit hosting veya domain hizmeti veren kişiler oraya reklam amacıyla mesaj yazacaklar. Fakat Web tasarım'ın Web Hosting ve Web Domain'den çok farklı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bu nedenle ayrılması iyi olur aslına ayrılırsa da yukarıdakiler olur. Bu nedenle en mantıklı olan yeni bölüm açıp içine gerçekten Yöneticilerin dikkat ettiği ve sürekli kontrol ettiği bir şekilde kurallar konulması ve disiplinli bir ortam yaratılması en güzeli bence.

Bu bölümün disiplinli olması için gereken düzenlemeler;
Örnek olarak üst konu yapılacak olan "Bedava Hosting Veren Siteler" ve "Bedava Hosting Veren Üyeler ve İsteyenler" adlı 2 başlık mutlaka olmalı ve bu konular dışındaki mesajlar silinmeli böyleye 2 büyük sorundan da kurtulmuş olacağız. Bedava hosting aramak için sürekli mesaj yazan üyelerden ve bu özelliklerde şu kadar kişiye hosting veriyorum diye ilan veren üyelerden kurtulmuş olacağız.

Çeşitli rehberler localhost'tan yayın, bilgisayarda ASP veya PHP çalıştırma hosting şirketi seçerken dikkat edilecek noktalar ve özellikler gibi rehberler.
Site, grafik, logo, banner tasarımı yapanların en az bir tane o konu ile ilgili yaptığı ürününü olması. Ve hosting veya domain satışı yapan kişi veya firmaların web sitelerinin olması.


Bende bu konuda yardımcı olmaya her zaman hazırım sürekli de DonanımHaber'e yardım ederim.

Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokristal -- 19 Haziran 2006; 14:58:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
18 yıl
Onbaşı

Web tasarım ve hazır kodlar bölümünde web hosting kategorisi var zaten..
Bu kategoriye "ücretsiz hosting" diye alt kategori açılabilir..

Yeni bir bölüme gerek yok bence..






İyi çalışmalar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
18 yıl
Er

Forumların belirli bir çerçeve altında katılaştırılması bence forum mantığına aykırıdır. Konu bütünlüğünü dağıtmadan, her firma burada kendi reklamını sadece bir mesajla belirtse, yaptığı kampanyaları yayımlasa bence hem forumdaki insanlar kaynak bulmuş olacak hemde firmalar para kazanacaktır. Tabii bunda da donanimhaber in büyük katkısı olacaktır. Ücretli ya da vergi levhalarını belirten büyük firmaların yazabileceği, insanların da buraları kaynak olarak görebileceği yer bence donanimhaber.com için kesinlikle gereklidir. Bu benim şahsi görüşümdür, herhangi bir rant peşinde değilim. Az önce hatalı bir giriş yapıp reklam belirttim. Bunu adına özür dilerim, Cihan KIZILGÜL...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
18 yıl
Er

Bence yeni bir bölüm açılması en doğru olur. Çünki ben gibi internet ortamlarına yeni başlayanların
neyi nerden bulacağını öğrenmesi çok iyi olacaktır. diğer forumlarda bedava host? veren varmı gibi
konularlada kalaballık yapmayız.. Şuanki Web formunda daha ciddi konulara yer verilebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@pckey, amaç zaten bi alt bölüm oluşması yönündedir ama bu alt bölüm sağlıklı olur mu olmaz mı? sorusunun cevabını bulacağız birlikte

@Immunity, zaten şu anda da bu tür reklam kokulu mesajlar yer almakta, amacımız bunların daha sağlıklı bir şekilde üyelerimize sunulması ve sizlerin a-b-c kişilerinden yada kurumlarından faydalanırken en doğru seçimi yapmanıza yönelik olacak. Bu teklifleri tek bir başlık altında tutmak.

Alternatif olarak bu tür satışı yapanlar için 2. el ve sıcak fırsatlarda kullanılması da bir alternatiftir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
18 yıl
Binbaşı

Biz de işin içinde olan insanlar olduğumuzdan bu tarz bir düzenlemenin yapılmasını elbette destekleriz. Bu konuda bazı adımların atıldığını görmek sevindirici. Herkes için en iyisi olur umarım. Benim önerim aşağıdakine benzer bir kategorilendirme. Tabi ki kategori isimlerini anlaşılabilir olsun diye öylesine verdim. Daha yaratıcı şeyler düşünülebilir. Ayrıca bu kategorilerde ciddi bir yapılanma gerekiyor. Bolca moderatör alımı gerekebilir. Bu konulara dikkat edilmeli. Bu belirlediğim 2 kategori başı boş bırakılmamalı bana göre. Sürekli birileri dolaşmalı. Teşekkürler


Web Hosting ve Domain
-Ücretsiz hosting hizmeti verenler (bu tarz soruları sıkça görüyoruz zaten. ASP destekli ücretsiz yerler vs gibi)
-Hosting alım/satım (burası alım/satımın yapılacağı bölüm)
-Hosting konusunda problemler/ipuçları (panellerin kullanımları ve sık karşılaşılan sorunlar)
-Domain (sık sık sorulan domain alınacak yerler gibi konular ve dns nedir, domain nasıl yönlendirilir vs.)

Web Tasarım ve Hazır Kodlar
-Tasarım ve Grafik
-Hazır forum ve portallar
-Webmaster kaynakları (site için resimlerin veya bazı kodların anlatıldığı, linklerin verildiği bir bölüm)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 19 Haziran 2006; 18:28:03 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl
Binbaşı

@oneex, ewet arkadaşım senin önerin gerçektende güzel bende destek veririm böyle bir şeye


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
18 yıl
Er

bence kendi sitesini başkasının sitesi gibi tavsiye edenlere ve diğer hosting firmalarını felan kötüleyenler

engellenirse bence sorun çözülür çünkü iyi niyetle bazen bir siteyi önerebiliyoruz sahibiyle hiç alakamız

olmasada


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
18 yıl
Er

Şu an mesela süper bir kampanya gerçekleştiriyorum. Bunu burada tüm insanlarla paylaşmak isterim. Bedava hosting yerine yılda neden 10 YTL gibi ücretlerle insanlar hosting sahibi olmasın ya da aylık 4 ytl ücretle neden reseller olmasın? Bence bu tip şeyler hem insanların hizmet sunmasını hem de para kazanmasını sağlayacaktır. Açıkça konuşmak isterim ki, iyinette çok rahat bir şekilde firmalar reklamlarını yapabiliyor. Ancak o kadar çok insanların işine bilip bilmeden karışanlar var ki anlatamam. Ticari ahlak dışına da çok çıkılıyor desem yeridir. Böyle bir yer açılacaksa bence kesinlikle firma bilgileri vs. belgeler istenmelidir. Bu şekilde yapıldığında eminim ki düzgün bireyler arasında "ticari ahlak" a uygun satış yapılacaktır. Yine de açıp açmamak sizin bileceğiniz iştir. Şu an kampanyamı donanımhaberde duyurmaktan başka isteyeceğim birşey yoktur. Problemin uygun bir çerçeve içinde hallolması dileğiyle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
18 yıl
Binbaşı

Bence gereksiz bir olay olur hocam.
Sonuc olarak firma arastırması hostbul üzerinden yapılabiliniyor.
DH ye ücretli reklam vermek içinde talepte bulunmustum Gun'ın söylediği birşey vardı bana VT'nin sponsorlugunda o şekilde baska bir reklam alamayız şeklinde.

Benim görüşüm olmamasından yana. Kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.