Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
649
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Öneri
K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Yalnız sınav stresidir falan derken teknolojiden oldukça uzak kaldım. Bana oyun oynarken donmayacak sağlam ve ''ısınmayan'' kapanma sorunları olmayan bi laptop önerirseniz sevirim. Eğer 2 3 ay bekle çok güzel modeller cıkacak dersenız bekleyebılırım de suanlık benı ıdare eden bır masaustum var cunku. Ve bılgısayarı kulanma amacım oncelıkle unıversıtedekı egıtımım ıcın olcak ama ben oyun da oynama zevkını doya doya yasamak ıstıyorum. Or: Dc universe tarzı oyunları oynarken donmasın ıstıyorum. şimdiden yardımcı olan arkadaslara çok tesekkur ederım...



X
11 yıl
Binbaşı

Bunu genel laptop da yazsaydın daha iyi olurdu sanırım. Eğer oraya yazarsan fiyat aralığını ve senin için mobilite mi yoksa performans mı önemli olduğunu belirtirsen yardım alabilirsin. Şu an dediklerinden ne istediğini sende bilmiyormuş gibi bir hava sezinleniyor. Oyun oynamak için ekran kartı güçlü olmalı ısınmaması için performanstan ödün vermelisin m qm değilde U ile başlayan işlemcilere bakmalısın hangisini daha çok istediğine bağlı. Genel olarak performans işlemcileri qm ile başlayanlardır sonra m ile başlayanlar gelir u ile başlayan işlemciler max mobilite için üretilmiş işlemcilerdir performansı diğerlerine nazaran düşüktür ama 5 - 6 saat şarj süresi sağlarlar. Fazla özelik istemeyen oyunlar için yeterlidir. Benim için performans önemli dersen qm serisine bakıcaksın şarjın 2 saat olcak ısınma sorunun illaki olcak.

Ben şahsen fiyat aralığını bilmesem de ultrabook işlemcisi olan U ile başlayan işlemcilerden öneririm gerisi ekran kartı benchmark larına bakarak karar vermelisin işlemciden u ile başlayan işlemciler de oyunlar için yeterlidir. Darboğaza girebilecek bileşenler ram ve ekran kartı

Gerisi sana kalmış Kolay gelsin..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
11 yıl
Yarbay

Haziran sonu veya temmuz gibi yeni nesil ürünler gelecek, biraz beklemeni öneririm. Hatta bazı oyuncu serileri satışa da sunuldu zaten.



K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Zaten çok fazla anlamıyorum elektronik şeylerden. Biraz eski kafalı tabiri olacak ama ''sadece kullanıyorum içeriği bilmem'' tarzı birisiyimdir. Ve daha önce forum kullanmadım hiç o yüzden yanlış yere açmış olabilirim kusura bakmayın. Bi de dediklerinizi pek anlayamadım ama kısacası şöyle diyim önceliğim yüksek kaliteli oyunları oynamak. Isınma sorununu da soğutucu ile halledebilirim fakat Hp kullanıyorum şu anda ve ısınma sorunu hiçbir şekilde çözülemiyor. Isınınca da kendini kapatıyor. Beni o tarz zorlayacak bir notebook olmasın istiyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XemreG
K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Genel Laptop başlığı altında yenı konumu açtım. Oradan da bana yardımcı olmaya devam edersenız sevinirim. İyi forumlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
11 yıl
Binbaşı

Ozaman asus ve dell önerebilirim kasa kalitesi olarak iyidirler aldığın modele göre tabi sana tavsiyem bütçeni bilmiyorum ama qm serisi bu işlemcilerin yanında qm yazar quard mobil işlemciler. İnternetten değil dokunarak alman çok daha iyi i5 alman bütçe ve performans olarak daha faydalı i7 işlemci için okadar fazla ücrete gerek yok oyun için.. Ekran kartın önemli ekran kartlarında ramden ziyade destekledikleri drectx ve bit leri önemlidir 128 bit 2gb ekran kartı olan bir modeldense 1 gb 256 bit olan bir model tercih etmek daha uygun olacaktır. Buna göre bir araştırma yapıp beğendiğin laptopları markalarını veya linklerini buraya koyman fayda salayacaktır..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

E
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: king0194

http://www.teknosa.com/urunler/125032529/asus-k56cb-xo032h-notebook
Bu ürün nasıl sizce?

Orta sınıf bir i5u işlemci ve harici, gt740m barındırıyor. İşlemcisi, standart işlemcilerden daha düşük randımanda. Yalnız günlük kullanım ve oyunlarda pek randıman farkı olmaz, standart işlemcilerle. Güncel oyunları da orta-yüksek ve karışık ayarlarda, akıcı şekilde oynayabilirsin. Hem hafiflik hem de donanım-ekran kartı babında iyi bir ürün, oyun ve günlük kullanım için alternatif olabilir. Bu arada fiyatı, indirimle 1350-400 tl gibi fiyatlara düşüyor. İşlemci biraz daha yüksek olursa, ileriye dönük kullanım babında, güncellik açısından iyi olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Sızın onerınız olan bı bılgısayar var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sipahi68
F
11 yıl
Yarbay

hocam bütçeniz nedir ona göre tavsiyede bulunalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @king0194
X
11 yıl
Binbaşı

Güzel ve tercih edilen bir model u işlemciler performanstan ziyade mobilite ürünleridir uzun süre şarja takmadan gündelik işlerinizi yapabilirsiniz. Fişini taktığınızda performansı normal işlemcilere nazaran biraz daha kötü olsada oyunlar için önemli sayılacak bir ölçü değildir. Bu model vatan da hafta sonu indiriminde baya iniyordu hafta sonunu bekleyip f/p ürünü bir ürün alıcaksanız bu modeli önerebilirim. Asus kasa olarak incedir bunun i5 U modelininde katkıları var normal bir laptopdan daha zariftir. Sakın olaki o laptoba okadar para vermeyin o model vatanda hafta sonu indirimiyle 1400 ila 1500 liraya satılıyor..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaslar butce aralıgım 1500-2500 arasıdır. Yurtdısından da urunler onerebılırsınız. Benım oncelıgım aslında Amerıkadan getirtmek. Çünkü bıze uygulanan fıyatlar ıle onlara uygulananlar cok farklı malumunuz. Yardım ve onerılerı beklıyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Yarbay

şu saatten sonra haswelli beklemek daha mantıklı..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.