Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2001
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Motor ve düşme
D
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba uzun süredir motor kullanma hayalim var ,ciddi şekilde özeniyorum.

Yaklaşık 10 yıldır araba kullanırım ve arabam var ancak şöyle ufaktan bir motor ile başlamak istiyorum bu işe.(cbr 125r düşünüyorum)

Normalde araçta sakin bir sürüş tarzım var ,uygun bulduğumda hız yaparım.Motor bilgim 0 ,eğitim alıcam mutlaka.

Benim en büyük korkum motordan düşme bu konuda ,malum yaş 30lara dayandı bunu kaldıramaybilirm öğrenme aşamasında düşmek kaçınılmaz birşey mi?

Hayat bu tabi ne zaman ne çıkacağı belli olmaz özellikle bizim yollarımızda ancak ışıkta dururken veya yavaşca bir virajı dönerken düşmem beni soğutabilir motordan bu konuda ne önerirsiniz?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 yıl
Binbaşı

Düşüp ciddi şekilde yaralanırsanız tabi motosikletten soğuyabilirsiniz. Fakat koruma ekipmanları ne için var? Çok sürat yapmadığınız (ki şehir içinde isteseniz bile o kadar hızlanmanız zor) ve tam korumalı gezdiğiniz sürece düşseniz bile kalkıp yolunuza devam edebilirsiniz. Ufak tefek düşmeler zaten size de motora da zarar vermez. Hatta tecrübe edinip büyük kazaları engellersiniz iyi olur. Yaşınız çok değilmiş ben de 27 yaşındayım ve yeni başladım. 2 kere düştüm, şükür ki bir şey olmadı. Korkmayın, çok eğlenceli bir şey


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
11 yıl
Yarbay

29 yaşındayım, konforlu bir motorunuz varsa şehir içinde trafikten sıyrılmanın keyfini yaşarsınız fakat bir yandan araba şart.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl
Yarbay

Ben ilk defa motora sınavdan bir gün önce kursta bindim ondan sonra 4-5 ay motorla işim olmadı sonra gittim bitane scooter aldım. 600 km oldu henüz düşmedim :) Kendini bildikten sonra gereksiz yerlerde fazla sürat yapmadıktan sonra düşmezsiniz.



Ö
11 yıl
Yüzbaşı

Turkiyede motor kullanmak zor saygisiz suruculer delik desik yollar kendini bilmez yayalar ama o yuzden bu zevkten mahrum kalmayin
Arkadas 600rr ile sorun yasamazken vespa ile ayagini kiriyodu
Sans nasip kismet

Edit- ehliyet kask mont sart ama.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öztürk35 -- 12 Mayıs 2013; 2:28:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.