Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1139
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Java da access bağlantısı (32 ile 64 arası uyumsuzluk)
G
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Her ne kadar sevmesem de (JavaDB kullanmak daha kolay geliyor bana) arada bağımsız bir veritabanı kullanma ihtiyacı hissedebiliyorum. O zaman ilk aklıma gelen ms access. Eskiden bu tür bağlantılar jdbc:odbc kullanarak rahatlıkla gerçekleştirilebiliyordu.

Ancak uzun bir aradan sonra dün bir deneme için bağlantı kurmak istediğimde yönetimsel araçlardan veri kaynakları (ODBC) altında sistem DSN olarak tanıtmak istedim ve access'in seçenekler içerisinde olmadığını fark ettim.

Basit bir araştırma neticesinde ODBC penceresini açan exe'nin C:\Windows\System32\ altındaki odbcad32.exe adlı dosya olduğunu öğrendim, ancak 64bit sistemler için bu yol C:\Windows\SysWOW64\ şeklindeymiş. Gerçekten orada access ile ilgili Sistem DSN eklenebiliyordu. Ancak yine de sistem bu dsn i ekliyor ama göremiyor. Nedenini araştırmadım. Başka bir yol seçtim.

Sorun Windows 7 Home 64bit işletim sistemi ve office 2007 32bit yüklü bilgisayarımda 64 ile 32 bitler arasındaki uyumsuzluktanmış. Yani micropsoft hatası veya seçimi.

MS sitesinden AccessDatabaseEngine_x64.exe isimli dosyayı indirdim. Ama kurulmadı. Nedeni 32 bit office kullanmammış.

Neyse office 2010 64bit indirip kurunca sorun çözüldü (tabi lisanslı ürün yerine lisanssız ürün kullanmak sorunu ne kadar çözecek o ayrı soru).

Neyse ben de office 2010 64bit sürümü tekrar kaldırdım. AccessDatabaseEngine_x64.exe isimli dosyayı kurdum (nasıl olsa office 2007 yi kaldırdım). Sonra office 2007 yi tekrar kurdum.

Kod hala çalışıyor.

Cansıkıcı bir durum. Belki bir kolayı vardır, boşa uğraşmışımdır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.