Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
25271
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Ardream Mage Item ve Stat Rehberi
L
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese iyi günler. Ardreamde gördüğüm ve naçizane olarak kendime farklı gelen buildler görüyorum ve bunlar genelde harcanılan paranın hakkını vermiyor; hüsranla sonuçlanıyor. Gelelim 3 farklı mage classının ardreamde ne item takması ve ne kadar, hangi statlara vermesi gerektiğine:

Flame Mage

Flame mage özü gereği diğer classlardan(glacier ve lightning) fazla vurması, bunun için de mp statının yüksek olması gerekir. Maksimum Crystal Set giyilmelidir (maksimum 144 int geriye kalan statların hepsi mp'ye verilmelidir). Crystal'den alt setlerin de giyilmesi söz konusu olabilir ama asla Crimson set giyilmemelidir. Fazladan verilen 16 int az gibi gözükse de zaten 59 Level'daki statlar düşüktür ve 54-51 skilleriniz az damage vuracaktır. Yüzük olarak Flame Ring +3 dual takılmalıdır ya da en az +2 dual. Küpe konusunda ise Agate Earring(mp ve defansı yüksek olduğundan) ya da Warrior Earring(direkt olarak hp verdiği için ve gerekli resistleri olduğundan) takılmalıdır, We-Agate ikilisi de tercih edilebilir. Gelelim staffa: Scorching Staff(+8,+9),Candy Cane(16,26) veya Hell Blood takılmalıdır. Scorching Staff verdiği dd sayesinde gayet kullanışlıdır ve daha az int ister bu sayede yarı paper kıyafet giyebilirsiniz, stafftan gelen DD ve HP bonus da çok yararlı olacaktır; Candy ise gerek tekli, gerek staff damagelerinde Crystal Setle giyilen Scorching'e göre yüksek vurur ama DD ve HP bonusu yoktur tercih size kalmış[Yarı Paper Set giymiş +9 Scorching takmış bir mage, Crystal Set giymiş ve +26 Candy takmış bir mage ile aynı staff ve tekli damageleri vurur]. Wreath Of Erenion nam-ı diğer Woe'yi ise tavsiye etmem; staff atağı düşüktür;42 skillinde az vurur, Woe giydiğinizden dolayı tam performans almak için yarı paper olmanız gerekir(defansınız düşük olur ve staffta DD olmadığından anti taksanız dahi kırılgan olursunuz) ve tekli skiller Crystal Set ile birlikte takılmış Scorching,Candy Cane kadar vurur yani kullanışlı değildir.


Ice Mage

Ice mage, rakibi çıldırtmaya ve tam olarak dondurmasa da ufak ufak dondurmakla deaktif etmeye oynamalıdır. Ice tutma oranının kesinlikle int ile alakası vardır(aynı karakterde sadece statlar oynanarak, aynı enemy'e karşı denenmiştir). Bu yüzden asla Crystal Set altı setler giyilmemelidir; Crimson veya Crystal Set tercih edilmelidir(144 veya 160 int gerisi mp olarak dağıtılmalı).Yüzükler kesinlikle dual Shio Tears +3 olmalıdır. Küpe konusunda, yüksek int ve hp'yi veren Cleric Earring veya defans ve int veren White-silver Earring takılmalıdır(Crystal Set giyiyorsanız ve düşman olarak fazla mage yoksa, defansınız düşük olduğundan dual Wse takmanızı öneririm). Ce-Wse ikilisi de kullanılabilir. Staff da flame mage ile aynı mantıkta düşünülebilir. Oasis Staff, Candy Cane, Elixir Staff veya Garp takılmalıdır. Garp'ın yüksek atağı ve int bonusu ile ice rate'niz artacaktır, staff damageniz ise staffın atağı yüksek olduğundan iyi performans verecektir. Oasis Staff ise velinimettir; verdiği bonuslar sizi tam anlamıyla sağlam bir mage yapacaktır; atağının da yüksek olması tekli skillerde ve staff skillinde işe yarayacaktır. Glacier Erenion'u tavsiye etmiyorum yine, staff damagesi oasise göre 30-35 aralığında düşüktür, tekli skillerde ise diğer saydığım stafflara göre(aynı +'da olmaları şartıyla) fazlası yoktur, eşittir denebilir. Staff skillinde ice diğer classlara göre daha uzak range'den vurur, s kombosu yaptığınızda özellikle vslerde karşı tarafın skillini vuracağı mesafeden çıkmanıza veya kombosunu bozmanıza yarar. Ayrıca enemy'nin karakteri buzla kaplı olacağından vurduğu skilleri göremez ve tecrübesiz bir oyuncuysa telaşa kapılır.

Lightning Mage

Light magenin en büyük özelliği stun(rakibini hareketsiz bırakması, sadece pot basmaya itmesi) ve el kesmesidir(heal, wolf gibi cast özelliği taşıyan skilleri atmayı önlemek). Stun özelliğinin int ile alakası vardır lâkin el kesmenin int ile hiç bir alakası yoktur. Int fazlalığı ice mageye göre daha etkilidir. Takımdaki rolü asıl damageyi vurmak değil, katkı sağlamaktır. Bu yüzden Crystal Set veya Crimson Set(144 veya 160 int, geri kalan statlar mp olarak dağıtılmalı) giymelidir. Küpe ise yüksek int ve hp veren, Cleric Earring veya White-Silver Earring olmalı(Agate Earring veya Warrior Earring giyilmemelidir). Crystal Set giyiyorsanız ve düşman olarak fazla mage yoksa, defansınız düşük olduğundan dual Wse takabilirsiniz. Chaotic Staff, Elixir Staff, Elysium veya Candy Cane takılmalıdır. Lightning Erenion'un atağı düşüktür, verdiği yüksek lightning damage fazlalığı iyi gibi gözükse de gerek damage gerekse stun özelliğinde pek bir artısı yoktur. Elysium ise yüksek atağı ve int fazlalığıyla lightning magenin gerçek amacına ulaşmasını sağlar. Elixir ve Candy Cane de kullanışlıdır, atakları ve lightning damageleri yüksektir. Eğer amacınız tank olmak ise Chaotic Staff'ı tercih edebilirsiniz ama saydığım diğer stafflara göre 42 skillinde ve tekli skillerde daha düşük damage vurursunuz ve stun özelliğiniz azalır. Yüzükler kesinlikle +3 dual Imir Ring olmalıdır. Diğer classlara göre (flame-ice) az vursa da diğer yüksek artılarıyla güçlü ve birebirde yenilmesi zor bir classtır. Vsde enemy'niz karakterini göremez ve kombosunu yapamayabilir; ayrıca sürekli bir stun yeme olasılığı vardır.


Gelelim üç farklı classta da giyilmesi gereken ortak Pendant ve Belt'e:

Bu konuda seçim şansınız geniş değildir; Neck olarak (int, yüksek hp ve defans veren) Elemental Pendant veya Iron Neck (tüm joblara göre anti defans) takmalısınız. Kişisel görüşüm ise kesinlikle Elemental Pendant takılması yönünde(verdiği int, daha fazla hp ve defans sebebiyle). Bazı kesim anti-defçidir ama 59 Levelde her karakterin hp'si (özellikle mage karakterinin) düşüktür. Level düşüklüğünden kaynaklanan 1 health bonus'un karakterinizin hp'sini arttırması da düşüktür dolayısıyla saf hp(HP bonus), defans ve int veren Elemental Pendant takılmalıdır. İsterseniz kendiniz +2 EP ve Iron Neck alıp deneyebilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi, HP olmadan anti def'in önemi yoktur. Parazit veya Malice yemiş bir Ardream Mage'de sizi kurtaran Hp'niz olacaktır.

Belt olarak: 3 class için de Glass Belt öneriyorum +'sı size kalmış.

Dipnot 1: Attack Pathoslar staff damagenizi, kime karşı attack aldıysanız 20-30 arttıracaktır. Ice ve Lightning classları için int'in sağladığı yararlarda bir etkisi yoktur.


Dipnot 2: Yazdıklarım Ardream Mageleri için geçerlidir. CZ veya RLB mageleri için bir kısmı geçerli, bir kısmı geçerli değildir.





Aklınıza takılan sorularınız olursa Dies'te bana her zaman KajiLR'den ulaşabilirsiniz, online olduğum süre zarfında sizleri cevaplamaktan keyif alırım. Saygılar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LauterLust -- 3 Mayıs 2013; 21:18:01 >

B
11 yıl
Yüzbaşı

Magede stat konularında hep şaşırırdım yararlı olmuş teşekkürler :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Er

Sırf yorum atabilmek için üye oldum, teşekkürler çok işime yaradı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LauterLust -- 31 Ocak 2016; 5:29:48 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kaan963
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.