Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1535
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hibernet 50mbit - testlerde 42 mbiti gecmiyor?
A
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar yeni hibernet 50 mbit 3lü avantaj bağlattım.

Telekomdan bana ZTE ZXHN H168N modem verildi. Tivibuda bağlandı. Buraya kadar hersey guzel ve internet güzel calıstı.

Apartman girisinde 100 mbit alınıyor. saha dolabı bizim binanın girisinde. YAlnız ben bilgisayarımda 50 mbit goremiyorum. Acaba hattımdamı sıkıntı var diye ttnet elemanları geldi kontrol etti cihazlarla. Hattımda 49 mbit değer gordu snr kotuydu. splitter paralel vs tum ayarlamaları yaptılar. modeme dogrudan temiz hat cektiler ve tset yaptılar. Hersey guzel 51000 küsür gozukuyor snrde cok iyi oldu.Modeme kadar 93 mbit alabileceğimi 50 mbitin modemle artık tam bulustuğunu söylediler. zaten apartman girisinde 100 mbit alındığını ve belki ic kablolamada sorun olabileceğii ama bende en ufak sorun kalamadığını ve 93 mbit temiz alınabildiğini soylediler.(benim ev dorduncu katta.) apartman ic kablolaması vs girişteki 100 mbitin 93 mbite düsmesi olabiilri normal.

Ancak Modeme 50 mbit giren hat ethernet kablo ile bilgsayara bağlayıp tum testleri yapmama rağmen(ttnet hiztesi speedtest vs) 42mbiti gecmiyor. tivibu wireless vs hersey kapalı. sadece dogrudan modemden cıkıs alıyorum 42 mbit.

Sonra tivibuyu bağladım hd kanal actım. Test yaptım. Gene 42 mbit bir azalma olmadı. Aklıma soyle bir sorun geldi acaba bu yeni zte modemler hattın yuzde 16sını veya 8mbite kadar olan kısmını otomatik iptvyemi ayırıyor. iptv bağlı olsada olmasada biz o kısmı kullanamıyormuyuz. cunku tivibu bağlı ikende 42 bağlı değilkende 42 mbit cıkıyor değer.

Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır. Neticede telekomdan gelen arkadaslar bana yok iste bu test programları dusuk cıkar vs dedi ama. modeme girişte 50 mbit elde edilen değer modemden cıkısta 42 mbite dusmesi bana sacma geliyor tek mantıklı acıklama bu iptv destekli modemlerde boyle bir ayrımmı var oldu. Bu konuda bilisi olan. yada 50 mbit bağlatıp gercekten ttnet hiztesti sitesi veya speedtest.net te 50 mbit gorebilen varmı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archieduke -- 30 Mart 2013; 16:11:20 >

M
11 yıl
Binbaşı

yukarda menüde ttnet destek var oraya mesaj at açıkcası beni 1 kere bile madur etmediler 5-6 ay önce hemen ulaşıyorlardı bana şimdi bilmiyorum tabi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

P
11 yıl
Yarbay

C
11 yıl
Teğmen

Bende gecen ay ayni pakete gectim ve ayni modem var, modemde ulasilabilir deger 160 mbit, bana gelen 52 mbit ve hiz testinde 42 mbit cikiyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.