Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
9545
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BEKLENEN YAZI SMART FORTWO 1999 - 2007 MODEL ARASI DETAYLI INCELEME
S
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hepınıze öncelıkle saygılarımı sunarım smart hakkındakı yazılarım ıcın cok dönuşler oldu cok ınsanı smart sahıbı yaptım bu yazılarımı sadece ön yargılardan kurtulunması smartın gercekten tanınması için yazıyorum . Yurt dısında her sokakta 1 2 tane gordugumuz bu aracların turkıyede pek tutulmaması gercekten üzücü .
3 adet smart fortwo aldık ve sattık bugune kadar allah nasıp ederse 4. sunude alıcaz cok yakında malum annem bir smart tutkunu ve smarttan baska markaya bınmıyor :)
Sımdı sıze ılk olarak 2000 model smart fortwo pulse modelını tanıtıcam
99 dan ıtıbaren 2004 e kadar olan motorlar smartın 3 silindirli 599 cc makyajlı kasaya gore 100 cc daha kucuk bır motor bulunmakta beygır gucu 51 hp dir . Gene butun smartlarda oldugu gıbı 6 ileri yarı otomatık sanzıman var . Şanzımanlarda 2 seçenek var vites yanında dugme olup olmayan onunda anlamı yanında dugme olanlar otomatık moduna alınıp vıtesı kendı kendıne atabılıyor . Dugme yok ıse sureklı olarak aracta sızın vıtes atmanız gerekmektedır . 720 kg aracın agırlıgı bulunmakta ve ortalama yakıtı 100 km de 4.9 lıtredır .
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Bu benım aracım halen ara sıra ılanlarda görmekteyım . Arac dolu modelıydı otomatık vıtes , ek göstergeler , klıma , cam tavan , çelik jant bulunmaktaydı
smartların hepsınde on 2 dısk fren abs , asr , esp mevcut boş da olsa doluda bu araclarda standart . Aracın tum turuncu gozuken yerlerı plastık alaşımdır ve bu kısımlardan boya anlaşılmaz heryerı yıldız tornavıda ıle sokuldugunden dolayı degısende anlasılmıyor :) sadece grı yerlerınden yanı celık tıtanyum alısım trıdon denılen kafesınden boya anlasılabılır . Benım tavsıye ettıgım sey ıse almadan once şaselere bakın ve tridon kafesın boyasına bakın . Aracın motoru cok onemlıdır sanzımanıda . sanzıman aşırı tıtreme yapıyorsa vites gecısınde cok sarsıyorsa veya arkadan sankı tekme atar gıbı sarsıntı yapıyorsa sanzımanda sıkıntı olabılır. Motor ise bunlar kucuk hacımlı motor oldugundan dolayı sılındırlerı cok kucuktur . cıft atesleme sıstemıne sahıptır . 3 sılındırlı olmasına karsın 6 tane bujı vardır . turboludur . Arac motor arızası oldugunda arıza ısıgı yakmakta . alıcagınız aracın arıza ısıgı yakmamasına dıkkat edın . Silindirlerın kucuk olmasından dolayı fazla sıkıstırılırsa yanlıs kullanılırsa uzun km lerde arac pıston kırmakta veya yenı motor ıstemektedır 80 bın km den sonra . Smartta dıkkat edıcelecek bır hususta aracı dıger turbo araclarda oldugu gıbı calıstırınca ve kapatmadan once beklemek gerekmektedır . vıtes gecıslerını yaparkan R ve D ye takarken frene basarak beklıyerek degıstırılmelıdır . Yuksek devır fazla kullanılmaması gerekmekte .
Arac dusuk hacımlı motora ve az beygıre sahıp olabılır . Ama gidişi cogu 1.2 1.4 aractan ıyıdır kullananlar bunu cok ıyı bılır . Klımaları akuden almaktadır her smart gıbı benzın yakısını ve cekısı fazla etkılememektedır . Aracı 2 -3 sene once ılana koyduktan sonra 1 hafta ıcınde satmıstım :)

2004 model smart fortwo cabrıo yu ınceleyecegım sımdıde :) Aracı zamanında cok aradık ve aldıgımızda 32 bın km de ıdı . 1.5 yıl sonra 45 bınde yenı sahıbıne verdık . Aracta kaza bela kusur yoktu ender bulunucak bır smart anlıyacagınız turkıyede .
bu modelde 699 cc 62 beygır gucunde motor bulunmakta . 4.7 ortalama tuketıme sahıp ve arac 10 kg daha agır eskı kasaya gore 730 kg dır . bence yakıtı eskı kasaya gore daha az benım kullanımımda ben oyle hıssettım . smartın passıon modelınde aslında bu kasada pek bırsey farketmıyor . Sadece jantlar daha guzel goruntuye sahıp smartın bu modellerınde orjınal cd calar bulunmakta tabıkıde orjınal cdler harıcındekı cdlerın cogunu okumamakta . Bende buna cozum olarak 9 dolara yurt dısından aux kablosu getırerek cozmustum orjınal soket ıle guzel ve keyıflı oldu . Smartın bu modelındekı cabrıo yarı otomatık sayılır . tavanın acılması gerı gıtmesı assagı ınmesı elektrıklı olarak kendı yapıyor fakat yandakı barları cıkartmak sıze kalıyor :) ek olarak cabrıolarda koltugun altında kılıtlı cekmecesı bulunmakta . bu aracta torpıdo gozunun olmamasına bakarsak gercekten ıse yarar bırsey :) abs , asr ve esp ye ek olarak bu modelde hıllholder yokus kalkıs destegı bulunmaktaydı benım hosuma gıden bı sıstem smartlar cunku yokusta gerıye kaydıran bır sanzımana sahıp bu sayede gerıye kayması engellenıyor. 2004 modelde yuksek kmde motor bıtmekte 2000 model ıcın yazdıgım hersey bundada gecerlı . Aractan pek yok bu arac ta tanınabılır sadece ılana gırdıgınden 3 gun sonra satıldı . Smartlar tutulmuyor dıyenlere satılmıyor dıyenlere yazıyorum satılma gunlerını . Her markanın kotu aracı satılmaz eger arac duzgunse her zaman bır alıcısı vardı . Fotograflarını eklıyorum :)

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Şimdide 2006 model smart fortwo pulse u tanıtıcam smartın bence o kasada cıkarttıgı en dolu en ıyı model araclar 2006 da cıktı . hem beygır gucu olarak yuksek hemde donanım olarak pulse olmasına ragmen eskı model passıon lardan daha dolu arac. aracta 699 cc 82 beygır motor bulunmakta ıdı teknık verılerını tam olarak bılmıyorum fakat 2004 model cabrıoma göre daha fazla yakıyordu araç. Araçta ek olarak 3 kollu spor jant , F1 dıreksıyondan vıtes , hıll holder bulunmaktaydı . En cok zevk aldıgım smart oydu dıyebılırım . Araç arkadan itiş arkada motor oldugu ıcın gaza tam yuklendıgımde arkayı savurması hosuma gıdıyordu :) esp yı kapatmanın yolu olmadıgı ıcın araştırarak esp nın sıgortasını soktum ve arac tam bır drıft makınesı oldu :) kendı etrafında sıfır cızebılıyordu acıkcası . 2006 modellerden cogu yesıl aynı jantlara vs sahıp ama 82 beygırlık olanı cok az dıye bılıyorum . Smart cabrıo yu aldıgımız ıcın sattık acıkcası 2 tane kucuk araba aıleye cok kucuk geldıgınden dolayıda olabılır :)
Fotograflarını eklıyorum :)
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >


Smartın fortwo nun parçaları forfour unkı kadar ucuz olmasa eskı yıllara gore daha cok bulunmakta parça sıkıntısı fazla yok fıyatlarıda bır vw den pahalı degıl . Özel servısler ıstanbul maslakta , izmir de benım bıldıgım mevcut . Çoğu mercedes servisi zaten ilgilenmekte . Şehiriçi için buyuk sehırde park sıkıntısı cekmemek ıcın cok ıdeal . Aklıma gelen herseyı yazdım atlamıs oldugum seyler olabılır . SMART SAHIBI OLAN YADA OLMAK ISTEYEN ESKI SMART SAHIPLERI BANA BURDAN ILANLARI PAYLASABILIRSINIZ YORUMLAYA BILIRIZ ARACLARI VEYA BANA FACEDEN VEYA TWITTERDAN VEYA MAILDEN ULASABILIRSINIZ .
c.s.saglam@gmail.com
www.facebook.com/cemsinan
https://twitter.com/cssaglam



S
11 yıl
Teğmen

üstü açık olan iyimiş kaç para


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

şuan araçların hıc bırı bende degıl bunlar benım eskı arabalarım :) fıyat konusunu bılmıyorum fakat yazın 23 bın tl ye satmıstım . Ederıde o civarlarda .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
11 yıl
Yarbay

Elinize sağlık,keyifle okudum...Özellikle cabrioyu beğendim.

Teşekkürler.



S
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Teşekkürler ne demek soruları olan varsa alabilirim :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
11 yıl
Er

eline saglik cok güzel aciklamissin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Er

eline saglik cok güzel aciklamissin...



R
11 yıl
Yarbay

Eline sağlık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl
Yarbay

güzel paylaşım emeğinize sağlık
hiç kullanma şansım olmadı ama (benim için her aracın ayrı bir tadı vardır) çok keyifli olacağından hiç şüphem yok.
bu arada yakın arkadaşlarımdan birisinin kardeşi almıştı.
dediğiniz gibi satarken biz bayağı bekleyeceğini düşünürken aynı haftada aldığından daha yüksek bir fiyata satmıştı.



A
11 yıl
Binbaşı

İstisnasız yolda her gördüğümde şöyle bir baktığım araç oyuncak gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yarbay

Emeğine sağlık süper yazı olmuş


Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
11 yıl
Yarbay

Peki Roadster hakkında bi bilgiye sahipmisin? Çok istiyorum böyle bi 10-20 km kullanmayı ama bulmak imkansız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmanders -- 5 Mart 2013; 18:09:45 >

İ
11 yıl
Yarbay

Guzel konu, keyifle okunuyor.



S
11 yıl
Binbaşı

emeğinize sağlık,

araç çok pratik görünüyor, tarzı olan bir araç fakat bu araçla yapılacak bir kazayı düşününce direk soğuyorum araçtan açıkcası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Smarttakı guvenı acıkcası MINI COOPER da hıssetmıyorum cunku ızledıgım vıdeolarda 130 la duz duvara vuruldugunda o kapı açılıyorsa ıcınden sağlam cıkarsın .
http://www.youtube.com/watch?v=ju6t-yyoU8s bu 1. crash test 130 km ıle beton duvara vuruyorlar .
http://www.youtube.com/watch?v=sKSPxQjPOm0 buda c180 ile yapılan crash test göruldugu gıbı trıdon yanı ınsanın bulundugu alanın ıcıne gırmıyor .
Bunlar belkı yardımcı olur .
Smart Roadsterı 1 sene boyunca kullandım :) ızmırdekı meshur 35v0159 benım aracımdı sorucak sorunuz olursa yanıtlayabılırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Er

buda benim smart fortwo 2000 model,yikanmamis hali..
malesef resim yüklenmemis,ilginc..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merlin Dagli -- 21 Mart 2013; 10:25:45 >

T
11 yıl
Yüzbaşı

Güzel inceleme teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
11 yıl
Yarbay

Güzel konu olmuş.

Kullanırken (eğer olduysa) ne gibi masraflar çıkardı, parça-bakım fiyatları, periyodu, pratikte yakıt durumu gibi şeyler eklersen daha güzel olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

Güzel bir konu olmuş teşekkürler. Benimde almayı çok düşündüğüm bir araç.İstanbul trafiği için ideal artık b segmenti hb araç bile fazlalık geliyor bana,şehir içi tüm işimi smart rahat rahat görürür beni tek düşündüren şey ikinci elde temizini bulmanın zorluğu.



S
11 yıl
Yarbay

Bu aracin 500 SEL ile kafa kafaya çarpışma testi vardı. On cam kirilmiyor bile.. Özellikle yaşam alanı yekpare ceviz kabuğu gibi. Boyutuna göre ağırlığı çok çok iyi. B sınıfı 1000kg araçtan çok daha guvenli.. mukavemeti çok iyi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >