Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
2287
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İLK AVR KULLANIMIM VE KURULUMU
N
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhaba arkadaşlar bugün itibari ile bende vsx-520-k alarak avr dünyasına giriş yaptım ve dünyam kaydı
yaklaşık 7 yıldır gözümün nuru megaworks thx550'im miladını doldurdu tamirci tamirci gezip nasıl yaptırırım diye düşünürken uzun zamandır aklımda olan avr li ve kule tipi hoparlör sistemini bugün satürnde gördüm kafama yattı ve satın aldım amfi avr vsx-520k,hoparlör seti ise denox lentushttp://www.sessistemlerimerkezi.com/Lentus-F-SC-Ev-Sinema-Hoparlor-Sistemleri,PR-9748.html. Açıkçası denox un türk malı olduğunu görünce biraz şüphelendim ama ses sistemleri bölümünde çalışan eleman ısrarla tavsiye etti.
Kurulum benim için tam bir işkenceydi malum ilk defa avr kurulumu yaptım ama cihazı çözmem 6 saatimi aldı akşam 7 de başladım ve şu an gecenin 3'ü sonunda bitirdim diyebilirim.İlk bağlantı da hiç bir kolondan ses alamadım sök çıkar tak derken bütün hoparlörleri bağladım ama bu sefer menüsünde takıldım kullanma kılavuzu allah tan türkçe.
Aslında thx550 den sonra aklımda hazır pc hoparlörüne rakip ya ikinci el bir z5500 ya da sıfır z906 vardı.Z5500 yıllanmış şarap gibi maşallah en ucuz 550 600 tl ikinci el piyasası var ve ne kadar güvenilir tartışılır. z906 ise fiyatını kesinlikle haketmez diye düşündüm ve fiyatı satın almış olduğum sistemle aynıydı (899 tl ) ilerisini de düşünerek uzun süredir aklımda olan amfili li bir sistemi tercih ettim.
Kullanım amacım odamda tv yok avr yi sadece ps3 ve pc ye bağlı kullanmaktı.
İlk ps3'e bağlarken optical çıkışı kullandım sonra kafam dank etti (3 saat uğraştıktan sonra )ve hdmi ile bağlantı kurdum.Elimde blue-ray film olmadığından oyunlarda ve bir kaç orj. dvd de denedim. Oyunlarda bir kaçı hariç hepsi dolby digital ses verdi aynı şekilde filmlerde de, ancak amacım dts ses alabilmekti forumda uzun bir araştırma sonucu bu sorunu ps3 içindeki ses ayarları bölümünden pcm ve dolby digital kutucuklarının işaretlerini kaldırarak kaydettim ve sonuca ulaştım sorunsuzca dts ses alabiliyorum
Bilgisayar bağlantısını ise optic kablo ile creative x-fi titanium'un optık çıkısından cihazın optic girişine bağladım ve burda da sorunsuzca 5.1 ses alabildim
Tabi bunlar kolay olmadı menülerden bu ayarları seçip bulmak o kullanım ve kurulum kılavuzunu eskittim resmen mazur görün ilk avr deneyimim yine de fena sayılmazdım .

Bu işten pek anlamayan biri olarak ve benim gibi hazır sistemlerden amfili sisteme geçiş yapıcaklara ilk gözlemlerim gerçekten harbi harbi baya baya fark ediyormuş. Belki giriş seviyesi bir sistem ama hazır setlere göre detaylar ses zenginliği inanılmaz.Hep övündüğüm thx550 mi bile iki dakikada satarım arkadaş.z906 lara filan o kadar paralar harcayanlara acımadım değil.
Sistem hakkında görüşlerim
pioner vsx520 aslında kurulumu öğrendikten sonra oldukça basitmiş dedim pek teknik kısmına giremicem ama kesinlikle verdiğim paranın hakkını verdi ses gayet güzel surround performansı beklentimin üzerinde yıllarca 5.1 sistem kullandığım halde arkamda iki tane kolon olduğunu hatırladım kolonların ayarlarını isterseniz içinden çıkan mikkrofonu amfiye bağlayıp otomatik olarak veya manuel olarak kumandan da yapabiliyorsunuz ben hepsini tek tek manuel olarak yaptım.istediğim sesi alabildim.
Hoparlörlere gelirsek denox türk markası olduğu için pek bir önyargılı baktım ama gayet güzel arka hopalörler 4 yollu .hazır set kullandığımdan subwoofer eksikliği duymadım değil ileride kesinlikle eklemeyi düşünüyorum ama sesteki detaylar hoşuma gitti.İlk ses biraz cansız ve boğuk geldi cihazı baya bir kurcalayarak bu sorunuda halletim.
Kısacası fiyat ve performans bakımından hazır setlere göre kanımca çok başarılı bir set tek sorunu çok fazla yer kaplaması.Hoparlör setinin tümü devasa boyutta center ın bile uzunluğu 50 cm den fazla frontlar da aynı şekilde arka hoparlörleri sığdırmak için odada ufak bir değişiklik yapma zorunda kaldım.Belki gözüm alışamadığından boyutları kaba geldi.avr yi mönitorumun yanına koyunca ps3'e yer kalmadı onu da mecbur üsütüne koydum
Şimdi sormak istediğim ve çözemediğim bir kaç sorum var

1.Bahsettiğim gibi oyunlarda dts ses alabildim ancak cihazın özelliklerinde ve ps3 un menusunde cıkan dts hd ve master audio gibi formatları göremedim.Acaba oyunlardan kaynaklı mı düz dts seste sıkıntı yok.

2.pc'de media player ve çeşitli oynatıcılarda oyunlarda,müziklerde ve filmlerde 5.1 ses alabiliyorken internetten izlediğim videolarda sadece 2.1 ses alabildim arka hoparlörden ses alamadım.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler



S
11 yıl
Yarbay

sordugun 2 soruya şöyle cevap vereyim.cihaz ne olursa olsun ps3 xbox bluray amfi falan filan fakretmez. cihaza ne formatta dosya oynattıgın veya caldıgın önemli.
yani pc de sen 2 kanal kaydedilmiş bir dosyayı calarsan amfidede oyle alır ve hoplara gonderir.boylece 2 hoptan ses cıkar.
youtube da internet ortamında digiturk ve dsmartta bir cok kanal hd olmasına ragmen 5.1 ses yerine stereo ses vermektedir.bu seni yanıltmasın.
zaten 5.1 ses alabildigini soyluyosun.demekki dinlediiklerin 5.1 olarak kodlanmıslar.sorun yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Şimdi hatam varsa düzeltin ama cihazın içindeki dolby plxx gibi özellikler 2 kanallı ses dosyalarını surround olarak hoparlöre iletiyor aynı şey kullanmakta olduğum x-fi titaniumda da var yani 2 kanallı ses dosyalarını x-fi cms-3d özelliği ile sanal surround yaratarak 5.1 ses vermesini sağlıyordu şu an mp3 dosyalarından ve indirdiğim video codeclerinin hepsinden 5.1 ses alabiliyorum ekranda dolby digital yazısı çıkıyor bunu cihaz mı yapıyor yoksa ses kartı mı anlamadım sadece internetteki videolarda 2.1 ses alıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay

merhaba aramıza hoş geldiniz ilk olarak mp3 sadece 2 kanal sestir ve sanal olarak 5.1 alırsınız cihaz dolby surround moda ayarlıysa sanal olarak 5.1 yapar takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı

öncelikle hayırlı olsun kardeşim bendede xfi titanium ses kartı creative s750 uydular logitech z5500 woffer ve dekoder var hi fi sisterm aldım diyelim 5.1 dts şarkılarda anfi ile ses kartının bağlantısını optiktenmi alıcaz analogtanmı
ek olarak anfinin arkasında yeşil turuncu siyah giriş mevcutmu yani analog



N
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Oncelikle sorunu tam olarak anlamadim kardesim sahip oldugun dekoderi degistirip yeni avr li bir sistem mi alicaksin yoksa elindeki sistemi xfi titanium a mi baglicaksin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı

ses sistemini satıp avr almak istiyorum xfi kart kalıcak bağlatı şeklini soruyorum optiktenmi bağlasan daha iyi ses alırım analogtanmı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bilgiğim kadarı ile ses kartını optik kablo ile bağlamanın avantajları da ar dezavantajları da.Şöyle ki ben kablo karmaşası olmasın diye tek bir kablo ile yani optik bağlantı ile bağladım bu durumda bütün kontrol avr de yani ses kartı sadece ses sinyalini amfiye yolluyo ve bütün işi amfi yapıyor.Bu durumda ses kartının sesi amfiye taşıması dışında hiç bir fonksiyonu yok ses açıp kapamayı bile console launcher dan değil amfi den yapıyorsun.Araştırdığım kadarı ile pc ile amfi bağlantısını ses kayıplarını ve gecikmelerini engellemek için analog olarak yapılması yönünde.Ancak ben kullandığım amfinin xfi titanium dan daha kaliteli olduğunu düşündüğüm için optik olarak bağladım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı

Bilgi için saol.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.