Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
11908
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Monk Sınıf Rehberi(Yeni Başlayanlara)
E
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Giriş:

Mists of Pandaria paketiyle oyuna eklenen yeni sınıftır.

Arka plan:

Hibrid bir sınıf olan monklar, silahsız dövüşte uzmanlaşmış ve oyun içinde Deathknight'ların Rune sistemi, Paladin'lerin Holy power'larının farklı bir versiyonu olan enerji kaynağı Chi kullanırlar.
Monklar oynayabildikleri tank, healer ve melee dps rollerinin hepsinde yeteneklidirler.

Irklar:

Oyunda bulunan tüm ırklar, Mists of Pandaria paketiyle gelen Pandaren dahil, Monk sınıfını oynayabilirler. Irklara göre stat dağılımları aşağıdaki şekildedir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Oynanmak istenen role göre tercih yaparken tablodan faydalanılabilinir.

Armor:

Druid ve Rogue sınıfları gibi, Monklar sadece Leather ve Cloth Itemları kullanabilirler. Shield kullanamazlar ancak Off-hand Itemlar kullanabilirler. Asıl statları Tank ve Dps için Agility, Healer için Intellect'tir. Kullanılacak Item tercihleri buna göre yapılmalıdır. 50 Level'da gelen Leather Specialization sebebiyle Leather Itemlar giyilmesi, tercih edilmesi önemlidir.

Silahlar:

Monklar, One hand Axe, Mace ve Sword'larla beraber Fist Weapon, Staff ve Polearm kullanabilirler.

Talent Ağaçları:
1. Aşama Talentları (Level 15)

Level 15'te seçilebilecek 3 talent da hareket üzerine.

Celerity : Pasif olarak Roll ve Chi Torpedo skillerinin tekrar kullanılma sürelerini 5 sn. azaltırken, sayılarını da 1 artırıyor.

Tiger's Lust : Hedeften tüm hareket engelleyen etkileri silip, 6 sn. süre ile %70 daha hızlı hareket etmesini sağlıyor. Kendine veya bir başkasına uygulanabiliyor. 30 saniyede bir kullanılabilen yetenek 1 Chi gerektiriyor.

Momentum : Pasif olarak Roll ve Chi Torpedo kullanımı sonrasında hareket hızını 10 saniye boyunca %25 artırıyor. Ard arda iki roll veya chi torpedo sonrası hız 2 katına çıkıyor.

2. Aşama Talentları (Level 30)

Chi Wave : En yakındaki 7 hedefe yönelik bir yetenek. Eğer yakında düşman hedef varsa damage yaparken, dost hedefleri healliyor. Düşük canı olan hedefleri heallemek için ideal, 8 sn. yeniden kullanma süresi var ve kullanım için 2 Chi gerekiyor.

Zen Sphere : 16 sn. boyunca her 2 sn.'de bir heal alınmasını sağlayan HoT(Heal Over Time) bir yetenek. Hedefi heallerken, 10 yard içindeki düşmanlara da damage uyguluyor. Tekrar yüklenme süresi yok, kullanımı için 2 Chi gerekiyor. Monk sadece 1 Sphere halde bulundurabilir. Aktif bir Sphere varken, Zen Sphere kullanılırsa, varolan Sphere'in patlar; 10 yard içindeki düşmanlara ortalama bir damage ve aynı sınırlar içindeki dost hedeflere de heal yapar.

Chi Burst : Hedefe göre damage/heal yapan yetenek, asıl hedef ile monk arasında bulunanlara da aynı etkiyi yapıyor. Kısa bir cast süresi var, tekrar yüklenme süresi yok ve kullanım için 2 Chi gerekiyor.

3. Aşama Talentları (Level 45)

Power Strikes : Pasif olarak Jab yeteneğinin ekstra 1 Chi kazandırmasını sağlar. Bu özelliğin 20 sn. yenilenme süresi vardır. Maksimum Chi olması durumunda, Chi sphere karakterin yanında belirir ve üzerinden geçildiği taktirde +1 Chi olarak kaydedilir.

Ascension : Maksimum sahip olunabilen Chi sayısını 1 artırır (4ten 5'e), maksimum manayı %15 artırır, enerji yenilenme hızını %15 artırır.

Chi Brew : Anlık olarak tüm Chi'leri restore eder. 1.5 dk. tekrar kullanım süresi var.

4. Aşama Talentları (Level 60)

Deadly Reach : Paralysis yeteneğinin 20 yarda kadar mesafeden kullanılabilmesine olanak tanır. Monklar normalde bu yeteneği melee mesafesinde kullanabilirler.

Charging Ox Wave : Bu yetenek Monkun önünde, 30 yard mesafedeki tüm düşmanları 3 sn. süre ile stun etmeyi sağlayan bir OX çıkarır. 1.5 dk. tekrar kullanım süresi vardır.

Leg Sweep : 5 yard içerisindeki düşmanları 5 sn. süre ile stun etmeyi sağlayan yetenektir. 45 sn. tekrar kullanım süresi vardır.

5. Aşama Talentları (Level 75)

Healing Elixirs : Her Brew ya da Tea içtiğinizde maksimum canınızın %10'u kadar heal alırsınız. Bu yetenek 18 sn.'de bir gerçekleşebilir.

Dampen Harm : Yetenek kullanımı sonrasında 45 sn. içerisinde alacağınız maksimum canınızın %10'undan yüksek3 atağın, damage'ları %50 oranında azaltır. 1.5 dk. yeniden kullanma süresi vardır.

Diffuse Magic : Üzerinizdeki tüm magic debuffları siler. Ek olarak 6 sn. boyunca aldığınız magic damage'ı %90 oranında azaltır ve size karşı kullanılan tüm spelleri geriye yansıtır.

6. Aşama Talentları (Level 90)

Rushing Jade Wind : Bir hortum çıkarmanızı sağlar, hortum 30 yard önünüzdeki tüm düşmanlara Nature damage yapar. Aynı zamanda Spinning Crane Kick yeteneğinizden aldıkları damage'ı 8 sn. boyunca %30 artırır. Ayrıca yeteneği her kullandığınızda Shuffle etkisi alırsınız. Tekrar kullanım süresi 30 sn. ve kullanım için 2 Chi gerekiyor.

Invoke Xuen, the White Tiger : 3 dk. yenilenme süresi olan bu yetenekte, asıl hedefinize ve yanındaki diğer 3 hedefe de saldıran bir kaplan çıkarıyorsunuz, asıl hedefinizi tauntluyor. Kaplan 45 sn. boyunca yanınızda kalıyor.

Chi Torpedo : Roll yeteneğinin yenilenmiş hali. Monk kısa bir mesafe yuvarlanıyor ve mesafe içerisindeki düşmanlara damage vururken, dost hedefleri healliyor.

Bufflar, Debufflar, Faydalı yetenekler

Bufflar

Legacy of the Emperor Hedefin/parti ya da raidin Intellect, Strenght ve Agility'lerini %5 oranında artırır. Benzer diğer sınıf yetenekleriyle aynı anda kullanılmaz.
Avert Harm 6 sn. boyunca 10 yard içerisinde bulunan parti ya da raiddekilerin aldıkları damage miktarının %20'sini Brewmaster'a yansıtır. Canınız %10'un altına düşerse Avert Harm otomatik kapanır.

Debufflar

Keg Smash : Hedef düşmanın aldığı fiziksel hasarı %10 oranında artıran bir debuff bırakır. Benzeri diğer sınıf yetenekleriyle kullanılmaz.

Faydalı Yetenekler

Detox : Dost hedefin üzerinde bulunan tüm Poison ve Disease etkileri siler.
Grapple Weapon : Düşman hedefin silahını elinden almayı sağlar. Eğer alınan silah Monk'un silahından daha iyiyse Monk %5 damage ve healing buff ile %5 damage azaltan buff kazanır(Disarm).
Spear Hand Strike : Düşman hedefin castini durdurur ve 5 sn. süresince tekrar cast etmesini engeller(Interrupt).
Zen Meditation : 8 sn. süresince alınan magic damage'ı %90 oranında azaltır, aynı zamanda 30 yard içerisinde bulunan parti/raid üyelerine yönelik cast edilen 5 spell'in geri dönmesini sağlar. Melee atak alınması durumunda Zen Meditation kapanır.

Kalabalık Kontrolü (CC = Crowd Control)

Paralysis : Düşman hedefi 30 sn. boyunca hareketsiz kılan bir yetenektir, eğer hedefin arkasından uygulanırsa bu süre 2 katına çıkar. Herhangi bir damage alması durumunda hedef normale döner.


Brewmaster:

Rotasyonlar

Tek Hedef Rotasyonu

Dövüşün özelliğine, taktiğe, hedefe göre değişiklik göstermesi mümkün olmakla birlikte tek hedefe yönelik rotasyon genel olarak aşağıdaki şekilde ve önem sıralamasında olmalıdır.
Chi kazandıran yetenekler;
1. Keg Smash : 2 Chi kazandırır, dolayısıyla 2 ya da daha az Chi sahibiyken kullanılmalıdır.
2. Expel Harm : 1 Chi kazandırır, canınız full değilken kullanmak uygundur, az da olsa bir miktar self-heal yapar.
3. Jab : 1 Chi kazandırır, Monklar için standart Chi dinamosudur. Aynı zamanda fazla enerjiyi de harcamayı sağlar.
Chi harcama yetenekleri;
1. Blackout Kick : Shuffle buffını aktif tutabilmek için 6 sn.'de bir kullanılması gerekir. Eğer son talentınız olarak Rushing Jade Wind almışsanız, kullanım süresi doldukça Blackout Kick yerine kullanılabilir rotasyon içerisinde.
2. Tiger Palm : Dövüş başlarken ve hedef üzerinde daha fazla threat / damage avantajı için sık kullanılmalıdır. Chi/Enerji gereksinimi olmadığı gibi, tekrar kullanılabilir olması için beklemeye de gerek yok. Guard yeteneğini kullanmadan önce Tiger Palm kullanılmalıdır ki Guard'ın sağladığı absorbansı artırsın.
3. Başka kullanacak aktif yetenek olmadığı durumlarda Tiger Palm kullanılmalıdır.

Çoklu Hedef Rotasyonu

Aynı anda fazla sayıda hedefe yönelik kullanılabilecek 3 yetenek var. Ancak 2 hedefle mücadele ederken tek hedef rotasyonunu kullanıp, hedefler arası geçiş yaparak aynı şekilde devam edilmesi önerilir.
Dizzying Haze Düşmanın hareket yeteneğini sınırlayan bu yetenek aynı zamanda yüksek oranda threat yaratmaktadır. Bu debuff düşman üzerinde sürekli bulundurulmalıdır.
Breath of Fire Düşman üzerine DoT (Damage Over Time) etki yapan bu alan yeteneği düşmanlar üzerinde DoT sürekli kalacak şekilde kullanılmalıdır.
Yine çok kalabalık gruplarla karşı karşıya kalındığında Spinning Crane Kick yeteneği aktif şekilde kullanılmalıdır.

Aktif Damage Azaltımı

Brewmaster'lar yukarıda bahsedilen defansif yeteneklerin haricinde, daha uzun sürede tekrar kullanılabilen 2 yeteneğe sahipler.
Fortifying Brew : Büyük damage alınması muhtemel durumlar öncesi kullanılması tavsiye edilen yetenek, 20 sn. boyunca maksimum canı %20 artırırken, alınan damage miktarını da %20 azaltır.
Avert Harm 6 sn. boyunca 10 yard içerisinde bulunan parti ya da raiddekilerin aldıkları damage miktarının %20'sini Brewmaster'a yansıtır. Canınız %10'un altına düşerse Avert Harm otomatik kapanır.

Taunt

Provake : Brewmaster'ın tek hedefe yönelik kullanabileceği tek taunt yeteneğidir. Eğer tauntlanan hedef, o anda Brewmaster'ın summon ettiği Black Ox Statue hedef almışsa, hedef ve etrafında 8 yard içerisindeki diğer hedefler de Brewmaster'a yönelirler.
Glyph of Leer of the Ox sayesinde Brewmaster Leer of the Ox yeteneği kazanır ve bunu Provake gibi kullanabilir.

Stance

Brewmaster sürekli Stance of the Sturdy Ox formunda olmalıdır.

Statue

Brewmaster her zaman Black Ox Statue yeteneğini aktif olarak kullanmalıdır.

Stat Önem Sıralaması

Stamina > Agility > Expertise (15%) > Melee Hit (7.5%) > Crit >= Haste > Parry > Dodge > Mastery

Bu önem sıralamasına göre;
Expertise %15 cap'e ulaşmak için 90 Levelda 5,100 Expertise Rating sahibi olmak gerekiyor. Bazı ırkların, bazı silahları kullanmaları durumunda bu sayı azalmakta, şöyle ki;
Gnome'lar 2 tane sword kullanmaları durumunda,
Dwarf'lar 2 tane mace ya da tek mace kullanmaları durumunda,
Human'lar 2 tane mace/sword ya da tek mace/sword kullanmaları durumunda,
Orc'lar 2 tane axe ya da tek axe kullanmaları durumunda,
ırksal uzmanlıkları sebebiyle %1 oranında daha düşük bir değer olan 4760 Expertise Rating ile %15'lik cap'e ulaşabilirler.

Hit Rating %7.5 cap'e ulaşmak için 90 Levelda 2,550 Hit Rating sahibi olunması gerekirken, Dranei'ler ırksal özellikleri sebebiyle bu cap'e 2,210 Hit Rating ile ulaşabiliyorlar.

Gemler, Enchantlar

Gemler

Meta Socket Gemler
Alınan Magic damage'ın yüksek olduğu karşılaşmalarda Effulgent Primal Diamond diğer durumlarda Austere Primal Diamond kullanılır.
Prismatic Socket Gemler
Expertise ve Hit cap olunması durumunda Haste gemleri, aksi durumda Expertise ve Hit veren gemler kullanılmalıdır cap tamamlanana kadar.
Kırmızı Socket Gemler
Expertise ve Hit cap sağlanana kadar Agility+Hit/Expertise ya da Haste+Hit/Expertise gemleri tercih edilmelidir. Cap sağlanmışsa Agility+Haste gemleri kullanılır.
Sarı Socket Gemler
Expertise ve Hit cap sağlanana kadar Agility+Hit/Expertise ya da Haste+Hit/Expertise gemleri tercih edilmelidir. Cap sağlanmışsa Agility+Haste gemleri kullanılır.
Mavi Socket Gemler
Expertise ve Hit cap sağlanana kadar Expertise/Hit+Stamina gemleri, sağlandıktan sonra Haste+Stamina gemleri idealdir.

Enchantlar

Shoulder : Greater Ox Horn Inscription, Greater Tiger Claw Inscription
Cloak : Enchant Cloak - Accuracy, Enchant Cloak - Superior Critical Strike
Chest : Enchant Chest - Superior Stamina , Enchant Chest - Glorious Stats
Bracers : Enchant Bracer - Greater Agility
Gloves : Enchant Gloves - Superior Expertise, Enchant Gloves - Greater Haste
Belt : Living Steel Belt Buckle
Legs : Shadowleather Leg Armor
Boots : Enchant Boots - Blurred Speed
Weapon : Enchant Weapon - Dancing Steel

Tavsiye Talent

< Resime gitmek için tıklayın >

Glyphler

Glyph of Guard : Tavsiye edilir. Magic damage avantajı ya da alınan +%30 heal'ın sürekliliği.

Glyph of Breath of Fire : Tercihe bağlı. Daha iyi kalabalık kontrolü.

Glyph of Clash : Tercihe bağlı. 2. taunt yeteneği için mesafe avantajı.

Glyph of Expel Harm : Tercihe bağlı. Asıl heal/damage yeteneği için mesafe avantajı.

Glyph of Fortifying Brew : Tercihe bağlı. Aktif kullanılması durumunda dayanıklılık avantajı.

Glyph of Leer of the Ox : Tercihe bağlı. Çoklu hedeflere karşı faydalı, ekstra taunt yeteneği.

Glyph of Spinning Crane Kick : Tercihe bağlı. Fazla AoE(Area of Effect - Alan etkili) dövüşlerde hareket avantajı.

Glyph of Stoneskin : Tercihe bağlı. Bleed damage yüksek olan dövüşler için avantaj.

Mistweaver:

Rotasyonlar

Tek Hedef Heal

- Düşük damage sırasında : Hedefe Soothing Mist channel edilir, her tik 1 Chi kazandırır.
- Düşük - Orta damage sırasında : Hedefe Soothing Mist channel edilip Chi kazanılırken, Enveloping Mist cast edilir. Enveloping Mist 3 Chi harcar.
- Yüksek damage sırasında : Hedefe Soothing Mist channel edilip Chi kazanılırken, Enveloping Mist cast edilir. Enveloping Mist hedefin üzerinde bulundurulurken, Surging Mist sürekli cast edilir. Surging Mist 1 Chi kazandırır.
- Acil durumlarda : Vital Mists sebebiyle Surging Mist'in cast süresi olmayıp instant durumdayken kullanılır. Soothing Mist cast edilip, hemen ardından yine Surging Mist cast edilir.
- Hareket halindeyken : Heala ihtiyacı olan hedefin altına Healing Sphere bırakılır. Healing Sphere Chi kullanmaz ve harcamaz.
Burada önemli olan Soothing Mist channel edilirken, Enveloping Mist ve Surging Mist instant durumdadır. Bu skilleri kullanmak için channel durdurmaya gerek yok.

Çoklu Hedef Heal

Mistweaver'ın multi hedef healı sırasında kullanabileceği 2 tane yeteneği var. Standart bir kullanım sıraları var.
Herhangi bir raid/parti damage söz konusu olduğunda Renewing Mist(1 Chi kazandırır), ardından damage yoğunlaştığında Uplift(2 Chi harcar) kullanılır.
Uplift'i sürekli kullanabilmek için sadece Renewing Mist kullanmak Chi yetersizliğine sebep olacağından, arada Surging Mist ve Soothing Mist kullanılması gerekir.

Ek Olarak Yapılacaklar

Eminence ve Serpent's Zeal aktif kullanıp avantaj sağlayabilmek için mümkün olduğunca fazla Boss'un(düşman hedefin) melee mesafesinde bulunulması gerekiyor.
Mana Tea aktif mana kazanımı için düzenli olarak kullanılmalıdır.
Mistweaver kullandığı Statue'nün doğru yerde olduğuna emin olmalıdır.
Thunder Focus Tea dövüş sırasında mümkün olduğunca fazla sayıda kullanılmalıdır. Surging Mist ve Uplift yerine kullanılabilir.
Heallediğiniz hedef büyük bir damage almak üzereyken, zamanlamayı ayarlayarak Life Cacoon kullanıp, alınacak damage'ı minimize etmeniz mümkün.
Tüm parti/raid üyeleri üzerinden Poison, Disease ve Magic debuffları silip onları heallemeyi sağlayan Revival'da Mistweaver'ın en önemli yeteneklerinden biridir.

Stance

Mistweaver Monk her zaman Stance of the Wise Serpent formunda bulunmalıdır.

Statue

Her durumda Summon Jade Serpent Statue aktif olarak bulunmalıdır.

Stat Önem Sıralaması

Spirit > Haste (Breakpoint) > Intellect > Crit > Mastery > Haste (Past Breakpoint)

Burada önemli olan soft Haste cap yapıp, Enveloping Mist ve Reneving Mist yetenekleri için ekstra tik alabilmek. Bunu yapabilmek için %16.65 olan soft cap'e ulaşmak gerekiyor, bunun içinse eğer parti ya da raidde +%5 Haste buff varsa 3145, yoksa 4719 Haste Rating'e sahip olmalısınız.

Gemler, Enchantlar

Gemler

Meta Socket Gemler :
Revitalizing Primal Diamond
Prismatic ve Mavi Socket Gemler : Mana rejen sıkıntısı varsa prismatic Spirit gemleri, sıkıntı yoksa Prismatic socketler için Intellect gemleri kullanılmalı, mavi socketler içinse duruma göre Spirit ya da Intellect+Spirit gemleri kullanılabilir.
Kırmızı Socket Gemler : Mana sorunu olmadığı durumlarda Intellect, aksi durumlarda Intellect+Spirit gemleri kullanılır. Mana sıkıntısı olmayıp, Haste desteklemek için Intellect+Haste gemleri de kullanılabilir.
Sarı Socket Gemler : Haste, Intellect+Haste ve Intellect+Critical Rating gemleri kullanılabilir.

Enchantlar

Shoulder : Greater Crane Wing Inscription
Cloak : Enchant Cloak - Superior Intellect
Chest : Enchant Chest - Glorious Stats, Enchant Chest - Mighty Spirit
Bracers : Enchant Bracer - Super Intellect
Gloves : Enchant Gloves - Superior Mastery, Enchant Gloves - Greater Haste
Belt : Living Steel Belt Buckle
Legs : Greater Pearlescent Spellthread
Boots : Enchant Boots - Pandaren's Step
Main Hand : Enchant Weapon - Jade Spirit
Off Hand : Enchant Off-Hand - Major Intellect
Two Hand : Enchant Weapon - Jade Spirit

Tavsiye Talent

< Resime gitmek için tıklayın >

Glyphler

Glyph of Mana Tea : Tavsiye edilir. Mana rejenerasyonunu bariz artırır.
Glyph of Renewing Mists : Tercihe bağlı. Parti veya raid üyelerinin dağınık bulunduğu durumlarda Renewing Mists yeteneğinin etkisini artırır.
Glyph of Retreat : Tercihe bağlı. Roll ve Chi torpedo kullanımı sonrası, bir süre Threat azalmasını sağlar.
Glyph of Spinning Crane Kick : Tercihe bağlı. AoE heal sırasında hareketlilik avantajı sağlar.
Glyph of Uplift : Parti veya raidin ağır şekilde damage aldığı durumlarda Uplift yeteneği üzerinden avantaj sağlar.
Glyph of Zen Meditation : Eğer kullanılıyorsa, Zen Meditation sırasında hareket edilebilmesini sağlar.

Windwalker:

Rotasyonlar

Tek Hedef Dps

Chi Kazandıranlar: (Full Chi sahibi değilken kullanılmaları gerekenler)
Expel Harm : Canınız dolu değilken, hatta %80'in altındayken kullanılması öneriliyor, 1 Chi kazandırıyor.
Jab : Standart Chi kazandıran yetenek. Aynı zamanda fazla enerjinin harcanmasında kullanılır. 1 Chi kazandırır.
Chi Harcayanlar:(Önem sırasına göre)
Rising Sun Kick : Uyguladığı buff sebebiyle, kullanılabilir olduğu her durumda kullanılmalıdır.
Tiger Palm kullanılarak Tiger Power debuff'ı sürekli aktif halde hedef üzerinde bulundurulmalıdır.
Fist of Fury : Kullanımı mümkün olduğunda kullanılmalıdır. Ancak, eğer Rising Sun Kick kullanıma müsaitse, ya da müsait olmak üzereyse; enerji düşük seviyedeyse; Tiger Power debuff'ı silinmek üzereyse ya da kullanımın hemen ardından hareket edilmesi gerekiyorsa Fist of Fury kullanımı ertelenmelidir.
Mastery: Combo Breaker avantajıyla procladığı zaman, Blackout Kick veya Tiger Palm kullanılmalıdır.
Ekstra Chi harcamak için Blackout Kick kullanılır.
Bunların haricinde Enerji ve Chi yokken Flying Serpent Kick kullanılır, her müsait olunduğunda.

Çoklu Hedef Dps

Basit olarak 2 hatta 3 düşmana kadar tek hedef dps sıralamasının kullanılması uygundur.
4 ve daha fazla düşmanla mücadele sırasındaysa;
Hedeflerden birine Rising Sun Kick ile vurduktan sonra, Spinning Crane Kick ile dps'e devam edilir.


Energizing Brew : Maksimum enerjiyi aşıp, heba olmadıktan sonra dövüş içerisinde mümkün olduğu her zaman kullanılmalıdır.
Tigereye Brew : 10 Stack'e her ulaştığında kullanılmalıdır.
Touch of Death : Mümkün olduğu her zaman kullanılmalıdır. Bosslar üzerinde kullanmaya vakit olmayabilir :)

Stance

Windwalker Monk her zaman Stance of the Fierce Tiger formunda bulunmalıdır.

Stat Önem Sıralaması

Çift el silah kullanılması durumunda : Melee Hit (7.5%) > Agility > Expertise (7.5%) > Crit > Haste > Mastery
2 adet tek el silah kullanılması durumunda : Melee Hit (7.5%) > Agility > Expertise (7.5%) > Haste > Crit > Mastery

Bu sıralamaya göre %7.5 olan hit cap'e ulaşıp, özel atakların 'miss' şansını sıfırlamak için 2550 Hit Rating gerekiyor. Dranei'ler ırksal özellikleri sebebiyle 2210 Hit Rating ile cap'e ulaşabilirler.

Expertise %7.5 cap'e ulaşmak için 90 Levelda 2550 Expertise Rating sahibi olmak gerekiyor. Bazı ırkların, bazı silahları kullanmaları durumunda bu sayı azalmakta, şöyle ki;
Gnome'lar 2 tane sword kullanmaları durumunda,
Dwarf'lar 2 tane mace ya da tek mace kullanmaları durumunda,
Human'lar 2 tane mace/sword ya da tek mace/sword kullanmaları durumunda,
Orc'lar 2 tane axe ya da tek axe kullanmaları durumunda,
ırksal uzmanlıkları sebebiyle %1 oranında daha düşük bir değer olan 2210 Expertise Rating ile %15'lik cap'e ulaşabilirler.

Gemler, Enchantlar

Gemler

Meta Socket Gemler :
Agile Primal Diamond
Prismatic Socket Gemler :
Delicate Primordial Ruby
Mavi Socket Gemler :
Glinting Imperial Amethyst , Accurate Imperial Amethyst
Kırmızı Socket Gemler :
Delicate Primordial Ruby
Sarı Socket Gemler :
Deadly Vermilion Onyx , Deft Vermilion Onyx

Enchantlar

Shoulder : Greater Tiger Claw Inscription
Cloak : Enchant Cloak - Accuracy , Enchant Cloak - Superior Critical Strike
Chest : Enchant Chest - Glorious Stats
Bracers : Enchant Bracer - Greater Agility
Gloves : Enchant Gloves - Superior Expertise , Enchant Gloves - Greater Haste
Belt : Living Steel Belt Buckle
Legs : Shadowleather Leg Armor
Boots : Enchant Boots - Blurred Speed
Weapon : Enchant Weapon - Dancing Steel

Simulasyon-Craft hesaplamasında, 496 ilevel ve tüm raid buff-debuffları bulunduğu durumda yukarıda bahsi geçen rotasyon ile 2 tane 1h silah kullanan Windwalker'ın 2h silah kullanan birine göre yaklaşık %5'lik daha fazla dps yaptığı bulunmuş.

Tavsiye Talent

< Resime gitmek için tıklayın >

Glyphler

Major Glyphler :

Glyph of Spinning Crane Kick : Tavsiye edilir. AoE dps yaparken hareketlilik avantajı sağlar.
Glyph of Expel Harm : Tercihe bağlı. Ufak bir menzil avantajı sağlar.
Glyph of Retreat : Tercihe bağlı. Roll ve Chi torpedo kullanımı sonrası, bir süre Threat azalmasını sağlar.
Glyph of Touch of Death : Tercihe bağlı. Touch of Death yeteneğini Chi olmadan kullanmayı sağlar.
Glyph of Touch of Karma : Tercihe bağlı. Touch of Karma yeteneğinin 20 yard mesafeden kullanılmasına izin verir.
Glyph of Transcendence : Tercihe bağlı. Transcendence: Transfer yeteneğinin mesafesini 10 yard artırır.

Minor Glyphler :

Glyph of Blackout Kick : Tercihe bağlı. Hedefinizle yüz yüze karşılaşma durumunda avantaj sağlar.


Kaynaklar :

Icy-Veins.com - Class Guides
Noxxic.com - Pve Class Guides
Wowhead.com - Database
WowDb.com - Database


Elimden geldiğince Türkçe kullanmaya çalıştım ama malumunuzdur her şeyde olmuyor.
Umarım kişilerin ihtiyacını, en azından başlangıç ölçüsünde karşılar. Başlıkta belirttiğim gibi, yeni başlayanlar ve 'Nedir bu Monk?' diye soranlar içindir. Sonrasında zaten kendi oyun şeklinize göre ayar verirsiniz.
Bilgilerin tamamı kaynaklarda belirtilen sitelerden alınmıştır, eğer şikayetiniz varsa kendileriyle iletişime geçebilirsiniz.
Düzeltilmesi gerektiğini düşündüğünüz bölüm(ler) varsa, elimden geldiğince ayar verebilirim.

İyi oyunlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecanonline -- 24 Şubat 2013; 12:46:41 >

E
11 yıl
Teğmen

Eline emeğine sağlık dostum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
11 yıl
Binbaşı

oha cok ayrıntılı olmuş gz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
11 yıl
Onbaşı

Güzel olmuş eline sağlık



S
11 yıl
Yarbay

Benim monk karakteride bu arkadas kasti cok guzel rehber olmus tebrikler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yarbay

Birden çok kaynaktan yararlanman çok güzel. Zaten rehberin güzelliğine ve ayrıntısına diyecek bir şey yok. Eline emeğine sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Binbaşı

Güzel rehber olmuş



K
11 yıl
Yarbay

tebrikler, eline koluna sağlık dostum.çok yararlı olmuş, insanda rehber hazırlama isteği uyandırıyor.o zaman bende zoraki mainim olan druid üstüne bir rehber hazırlayayım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

bu konuyu ust konu yada sticky vb. yapmak lazim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Binbaşı

Güzel olmuş tebrikler, eline sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yarbay

burda benim merak ettiğim neden expertise ve hit bu kadar önemli?
brewmaster (tank) için dodge ve mastery daha önemli değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Stat sıralamasına göre;

Stamina zaten malum, maksimum canı artırmak dışında bir faydası yok. Health mutlaka önemli ama diğer statlarla denge sağlanmadığında avantajını yitiriyor. Healerların cast sürelerine göre ardı ardına gelen 2,3 darbeyle ölmemeyi sağlayacak kadar HP yeterli.

Agility ; Brewmaster'ın Attack Power, Dodge ve Crit Ratinglerini artırıyor. Dodge, söylediğiniz gibi tanklık için önemli. Attack Power, Guard yeteneğinin absorbladığı damage miktarını artırıyor. Crit rating ise Brewing : Elusive Brew yeteneğinin daha çabuk stacklenmesi için önemli.

Expertise & Hit ; Bilindiği üzere, Expertise düşman hedefin ataklarınızı Dodge ya da Parry ile savuşturmasını engelliyor. %7.5 Expertise atakların Dodge olmasını, %15 Expertise ise Parry olmasını engelliyor. Diğer tank sınıflarının aksine, Brewmaster Monklar Parry için cap olan %15 Expertise'e sahip olmalıdırlar ki, Chi kazanımını maksimize edip Shuffle ve Gift of the Ox yeteneklerinin sürekliliğini sağlamak adına diğer yeteneklerini kullanabilsinler. Yine aynı sebeplerden dolayı Hit'in de %7.5 olan cap'e ulaşması gerekiyor, yetenek vuruşlarında 'Miss' yaşanmaması için. Tabi vuruşlarını ıskalamamak Threat-Aggro üretimi açısından da çok önemli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Yarbay

Expertise için soft-cap hard-cap tartışması hiç bitmedi ama ben ikisini de denedim,hard-cap ile bir sonraki castin dodge ya da parry olmayacağını bilmek ve ona göre cast yapmak en azından mental olarak rahatlatıyor onu söyleyebilirim healerlar pek fark hissetmedi damage konusunda o yüzden pek aman aman bir fark olduğunu zannetmiyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.