Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
733
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ücretsiz İşCep uygulamasından ücret alındı.
B
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar, Turkcell'e bir kılım da bu konuda. İşBankası uygulaması İşCep'in yüklenmesi de kullanımı sırasındaki veri kullanımı da ücretsiz.
Uygulamayı açar açmaz 90 kuruş ücretlendirme mesajı gelince itirazda bulundum. Turkcell'le epeyi kavga ettim ancak sonuç alamadım. Başka uygulamadan kaynaklıdır deyip durdular.

Sonuç alamayınca BTK'ya şikayet ettim. Bir turkcell mühendisi pek kafası basmadığından bazı aksaklıkları giderdikten sonra hattımı dinledi ve uygulamayı kullanmamı istedi. Yine ücretlendirme olunca kendisi de şaşırdı ve incelemeye devam edeceğini söyledi.

Nihayet gün sonunda arayıp "wap ayarlarını yanlış yapmışsınız, PROXY üzerinden bağlanmıyor İşCep. Doğrudan bağlanmış, bu yüzden ücretlendirme olmuş" dedi. Wap ayarlarını otomatik aldığımı, SMS ile yaptığımı söyleyince tekrar bir inceleme yaptı ve bu sefer "telefonunuz kendi insiyatifinde proxy'i atlayarak bağlanmış" dedi.

BTK'daki şikayetim önce "wap kullanımından kaynaklı" diye Turkcell tarafından yanıtlanıp kapatıldı. Yukarıdaki durumu anlatıp şikayetimi tekrar açınca "wap ayarlarınızı doğru yaptığınızın ispatı mümkün olmadığı gibi telefonunuz arızalı da olabilir" deyip ikinci şikayeti de kapattılar.

Haliyle, epeyi kıl birikti bende. Cihazım kafasına göre proxy kullanmadan internete bağlanmış bile olsa uygulama ile ilgili sayfada proxy ile ilgili hiçbir şey yazmıyor. Yazan tek şey "UYGULAMANIN KULLANIMI ÜCRETSİZdir" . Ben haklıyım ve bağlandığım IP adresinin tespiti ile dolandırıcılık iddiasıyla savcılığa başvuracağım. Sizler de dikkatli olun.Paketiniz varsa farkında olmadan internet paketinizden düşüm olmuş mu kontrol edin. Internet paketiniz yoksa zaten bu aralar ücretlendirildiğinize ve internet paketi satın almanızın uygun olacağına dair SMS geliyor.

Böyle haksız ücret almalara, dolandırıcılığa müsade etmeyelim.



M
11 yıl
Yarbay

Bu btk da traş bi kurum olmaya başladı.Hakem heyetine başvurdunuz mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aynen öyle. Şikayeti açıp işletmeciye gönderiyorlar, işletmeci cevap verince şikayetin kapatılıyor.
Hakem heyetine mi başvurayım, savcılığa mı gideyim kararsızım. IP adresinin ispatlanması ancak savcılık aracılığıyla mümkün. Kendi elemanları kendi ağzıyla söyledi İşCep'ten kaynaklanıyor diye ama hala bana bok atıyor koskoca Turkcell.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.