Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1863
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çoklu monitör kullanıcıları: Tercihinizi Nvidia'dan yana yapın!
E
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam;

Sistemimde 3 monitör kullanan birisi olarak, ileride çoklu monitör kullanmayı düşünenlere yönelik bir uyarıda bulunmanın faydası olacağını düşünüyorum:

Olay şu ki, AMD tabanlı ekran kartlarıyla yaptığım 3 monitörlü Eyefinity kullanımlarımda pencereleri sürüklerken yahut aşağıdan yukarı alırken yaşadığım pencere çerçevelerin dalgalanması/kırılması sorununu ne yaparsam yapayım çözemedim.

Bilindiği üzere Eyefinity kullanımı için muhakkak ekranlarımızdan birisinde Display Port girişi olması gerekiyor. İşte sorun da muhtemelen buradan kaynaklanıyor çünkü dvi girişleri üzerinden çift ekranla yaptığım kurulumlarda hiçbir sorun yokken üçüncü ekranı bağladığım zaman pencerelerde dalgalanma başlıyor.

Sorunun ekranlarda, kablolarda vs. olmadığı da kesin çünkü envai çeşit kombinasyon ve farklı kablolarla (dvi/hdmi/dp ve 3 farklı çevirici ile denedim) yaptığım hiçbir girişim de sorunu çözmedi. Keza 12.8'den başlayarak tüm sürücüleri kurdum, sonuç yine aynı.

Daha da enteresan olansa ekranlar yatay durumda iken böyle bir sorun olmaması, sadece monitörü pivot pozisyonuna alıp ekranı da dikey moda getirdiğimizde oluşuyor problem.

En üzücü şey ise, konuya ilişkin AMD'ye göndermiş olduğum e-postanın, yetkililer tarafından tam 10 gün sonra ve iki satırlık, olabildiğince baştan savma bir cevapla yanıtlanmış olması. Tüketicilerden şimdiye değin böyle bir sorun yaşandığına yönelik hiç bir geri bildirim almadıklarını söylemeleri ise tam anlamı ile trajikomik. Sanki her 3 kişiden biri çoklu monitör kullanıyor da sorunun çözümü için dillendirilecek kadar yaygınlaşmasını bekliyorlar!

Velhasıl şu son 2 haftasonum resmen Vatan PC ile evim arasında mekik dokumakla geçti. Elimdeki sorunsuz çalışan 660 Ti'yi sattıktan sonra gidip ucuzundan bir 7850 aldım. İlk olarak bu kart ile karşılaştığım bu sorunu muhtemelen kart bozuk diye iade ettim ve yerine başka bir tanesini aldım onda da sorun çıkınca 7870 GHz Edi. aldım. Yine aynı terane ile karşılaşınca belki de 7800 serisine mahsus bir sorundur diyerekten Asus 7950 DC2 ile değiştirdim ve son olarak da XFX 7970'de denedim. Ve tahmin edeceğiniz üzere kartların hepsi de bana aynı sorunu yaşattı. Sağolsun Vatan'daki arkadaşlarla artık akraba gibi olduk! Her gidişimde de hiç sorun çıkarmadan değiştirdiler. Hatta ilk iki seferden sonra artık kartı kontrol bile etmeden iade kuponu vermeye başladılar. :)

En son olarak yine Nvidia'ya dönmeye karar verdim ve gidip GTX 670 aldım.

AMD'de bu denli ısrar etmemin sebebi Eyefinity teknolojisinin ekran ölçeklendirmesinde Nvidia'nın Surround sistemine oranla daha başarılı olması fakat ne yazık ki pivot kurulumlarla yapılan Eyefinity'lerde pencerelerdeki kırılma oldukça can sıkıcı bir sorun.

Velhasıl dediğim gibi, eğer çoklu ekran kullanıcısı iseniz tercihinizi Nvidia'dan yana kullanmanız çok daha isabetli bir seçim olacaktır. Benim yaşadığım bu sıkıntıları sizin de yaşamanızı istemem.



H
11 yıl
Yarbay

İyi yazmışsın dost Hangi vatan mağazası bu şimdiden sevdim orayı

Geçmiş olsun sorunu halletmişsin, paylaşımın için teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

İyi yazmışsın dost Hangi vatan mağazası bu şimdiden sevdim orayı

Geçmiş olsun sorunu halletmişsin, paylaşımın için teşekkürler.

Sağolasın kardeşim. Hallettim çok şükür ama dediğim iki haftamı aldı. Onca gel-git, sürücü kurma, farklı kombolar deneme vs. derken yaşanan onca vakit kaybı da cabası. AMD'nin böylesi ilgisiz tutumu ise kendilerine olan 'mazlum sempatimi' sıfırladı adeta.

Gittiğim şube, Vatan Topkapı. Orada OEM'de Hakan, Müşteri İlişkilerinde de Ferdi diye iki görevli var. İkisi de birbirinden anlayışlı. Özellikle Hakan bileşenler konusunda da ciddi bir bilgi birikimine sahip bir kardeşimiz. Birbirimizle epey paslaştık.

Hülasa, gösterdikleri bu tutumla, Vatan Bilgisayar gözümde İnventus, Eksen ve Çizgi gibi firmalar arasına girdi. Tabii burada hiçbir gidişimde kartı iade etmek istemediğimi de hatırlatayım. Hepsinde üste bir şeyler koyarak bir diğerini aldım. İade etmek istesem nasıl bir tutumla karşılaşırdım bilmiyorum açıkçası. İnventus ile geçmişte bir hafta içerisinde 3 kere anakart iadesi yapmışlığım vardır. Hiçbirinde de gık demediler. Aksine çay içip, sohbet ettik bir de. :) Ama Vatan da açıkçası kendisi çapında bir firmadan beklenmeyecek denli anlayışlılık gösterdi. Genelde malum büyük firmaların burnu da büyük olur. Akortek'in kuruluşlarından Teknobiyotik bu burnu büyüklerin güzel bir örneğidir mesela.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Binbaşı

Nvidia kartlar tavsiye edilir zaten ekstrem oyunculuk için. Çoklu ekran kartı,aşırı yüksek grafikler,3D gaming ve çoklu monitör gibi ekstrem oyunculukta Nvidia daima öndedir.

Ve evet genelde Vatandan pek beklenmeyen bir davranışa tanıklık etmişsiniz geçmiş olsun



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.