Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
95
Cevap
20134
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PSN isim ve bölge değiştirme, hesap kapatma ve trophy transferi. (Sony'den yanıt geldi.)
I
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba ey ahali.


Malûm hacılar, yıllardır bir sürü kullanıcı bu özellikleri bekliyor.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Özellikle güzel ülkemizde Türkiye PSN çok geç açıldı.< Resime gitmek için tıklayın >

PS3 2006'da satılmaya başladı, Türkiye PSN 2010'da açıldı.
Bu yüzden çoğu Türk kullanıcı ya Us ya da Uk PSN kullanıyorlar.(Üşüyoruz reis.)

Sadece biz değil, dünyada bir çok ülkenin PS3 kullanıcıları da aynı derdi çekiyor.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Dünyada bir sürü insan ülke değiştiriyor, taşınıyor vs bunlar da var. Bu bir ihtiyaçtır.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



İkinci dert ise PSN ismimizi değiştirememek. Bir sürü kullanıcı online ismini değiştirmek istiyor (Bende dahil. Caniko'nun suçu ne?) ama Sony'den hâlâ bir atak yok.< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
PSN isim değiştirme kısmen Japon PSN'de var sayılır ama pek kapsamlı değil. Hemen anlatayım;
Hesap Yönetimi / Hesap Bilgileri bölümünde online kimliği değiştirebiliyoruz ama sadece oyunlarda değişiyor. Onun dışında herşey aynı kalıyor.


Örneğin Japon PSN'nizin ismi "SonyyiDürtek", Hesap Yönetimi bölümünden Japonca harflerle bir isim alıyorsunuz ama sadece oyunlarda geçerli.
Mesela birine mesaj attığınızda ya da arkadaş eklediğinizde ya da "Karşimmm ekleeee" dediğinizde yine "SonyyiDürtek"i kullanacaksınız.

Bu PSN isim değiştirmeden çok, klan< Resime gitmek için tıklayın > adı vermeye benziyor. Yani gereksiz birşey.

Biz Sony'den gerçek PSN isim değiştirme bekliyoruz.

(Ver gazı) Hadi Sony'm aslansın< Resime gitmek için tıklayın >, Sen Allah tarafından gönderilmiş büyük bir kılıç ustası< Resime gitmek için tıklayın >, büyük bir samuraysın.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



Hesap kapatma olayı da önemli. Sonuçta bir sürü saçma sapan yan hesap açıldı.
Hesap kapatmada aslında direk PSN isim değiştirme ile bağlantılı; Çünkü sevdiği isimdeki PSN'yi sonradan benim gibi açanlar var.
Şimdi ben geçenlerde IcoTurk diye ID açtım. (Yan hesap olarak duruyor şuan belirsizlikten dolayı.) PSN isim değiştirme gelse de ben bu ID'yi kullanmak isterim. Bunun içinde İcoTurk hesabımı tamamen kapatırım ve ana hesabımın isminİ "IcoTurk" yaparım. (Adını İcoTurk koydum)
Bu yüzden hesap kapatma olayı da çok önemli. Ayrıca etraf hesap çöplüğüne< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın > döndü resmen.



Trophy transferi... Bilirsin Joe... < Resime gitmek için tıklayın > Aslında en önemlisi bu sayılabilir. Yukarıdakileri tamamen boş verelim. Bu özellik ile hem isimlerinden hemde bölgelerinden memnun olmayan kullanıcılar tüm bilgilerini, oluşturdukları istedikleri hesaba taşıyabilirler.

Bunlar gerçekten önemli eksiklikler. XBOX 360' ta achievement transferi dışında bu özelliklerin hepsi var. Sony'de artık bu açıkları kapatmalı. Online olarak bu yönden biraz geri kalıyor. Onun dışında şahsen memnunum.

Sony'den istediğimiz;


PSN bölge değiştirme
PSN isim değiştirme
PSN hesap kapatma
Ya da direk PSN trophy transferi.


Yıllardır PSN'im Amerika
Yazarım sana matbaada tuka taka
Tak beni Kaz abi, gömleğin polo yaka
İsterim bunları yoksa Sony tüü kaka

İsterim ICO'lu aydi (ID)
Kırma beni Sony haydi
Olurum sevinçten tatlı Bambi
Gözlerim oldu şeker Candy
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Evet hacular, sizin de fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada yakında Sony ile bu konu hakkında iletişime geçmeyi düşünüyorum.

Artık bir mücahid şart.< Resime gitmek için tıklayın >






Güncelleme:


< Resime gitmek için tıklayın >

Pek resmi konuşmacı değilim ama Sony'ye mektup yazdım.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın > (Gerçi pek mistik bir ortam oluşmayacak, Sony "Yuppi mektup aldım.< Resime gitmek için tıklayın >" demeyecek. Alt tarafı "Bildirim< Resime gitmek için tıklayın > uyarısı alacak.) Haydi mesaja.< Resime gitmek için tıklayın >



Sony, uzun yıllardır Playstation konsollarını ve Sony ürünlerini kullanan bir kullanıcı olarak bazı eksiklikleri ve mağdur olduğumuz konuları belirtmek istiyorum.

Öncelikle bazı ülkelerde PS3 ilk günden satıldı ama Store yıllar sonra açıldı. Ben bir Türküm ve Türkiye'de PS3 ilk günden satıldı ama Türkiye PSN Store 2010 yılında açıldı.
Ayrıca düntada bir çok insan ülke değiştirip taşınıyor.
PSN'de bölge değiştirme olmaması büyük bir eksik.

Ve bir çok PSN kullanıcısı online ID ismini değiştirmek istiyor. Ama sadece PSN ismi değiştirme gelmesi yetmez. Bunun yanında hesap kapatmada gelmeli.
Benim gibi istediği isimde hesabı çok sonradan açıp yedekte tutan onbinlerce kullanıcı var.
PSN isim değiştirme ve hesap kapatma sayesinde sonradan açıp yedekte tuttuğumuz istediğimiz isimdeki hesabı kapatıp, ana hesabımızda PSN ismimizi değiştirerek o kapattığımız sevdiğimiz hesabın ismini verebiliriz.

Ya da en azından trophy transferi gelmeli.
Böylece yanlış bölge PSN hesabı kullanalar & PSN isminden memnun olmayanlar direk trophylerini istedikleri bir hesaba taşıyıp, içleri rahat bir şekilde kullanabilirler.

Bu özellikler paralı olsalar da sorun değil, yeter ki gelsinler. Ve karışıklıkların önüne geçmek için her kullanıcıya bir hak verilebilir.

Ve PS4'te trophyler sıfırlanacak mı? PS3 trophylerini görebilecek miyiz?

Bu arada buda konu ile ilgili forumdaki konumuz:
http://forum.donanimhaber.com/m_71295387/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71332038

Teşekkürler.



Çeviri tamamlandı:


I want to describe about some problems and the subjects which we are aggrieved, as a user of Sony products and Playstation consoles for years.

First of all, PS3 has been sold at the first day but PSN Store has been opened many years later. For example; in Turkey, PS3 has been sold at the first day but PSN Store has been opened in 2010.
As well as too many people in the world, move and change their location. It’s the biggest problem that cannot change location at PSN.

Also many PSN users want to change their online IDs. However it’s not enough to change it only. There should come an account deleter too. There are too many users who get an account with their names which they want and keep it stand-by like me.
Because of changing names and deleting accounts, we may delete our stood-by accounts and change PSN name of our main account.

Or hereby, there should come a trophy transfer, so the PSN users who are using wrong locations and not glad of their names, may move their trophies to another account which they want to, and use it happily.
These properties are not important even we pay some, they come as long as. And to solve these problems, users should have only one chance.

Will trophies be reset at PS4? Will we see the PS3 trophies? It’s going to be very good for too many users if trophies will be reset. Hereby everybody may leave their accounts which they are not glad of, and they may use account which they want.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bunu gönderelim, Sony'yi bombardımanı tutalım millet.< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın > UK Destek.
You can contact us by email at: help@uk.playstation.com
For PSN related queries: networksupport@uk.playstation.com


Destek sayfası
https://support.us.playstation.com/app/ask


< Resime gitmek için tıklayın > Türkiye Destek.
networksupport@tr.playstation.com


Playstation Facebook
Playstation Twitter.
Playstation Forum.

Burada da tüm ülkeler için destek adresleri var.
http://faq.en.playstation.com/app/answers/detail/a_id/842/locale=en_GB



Sony'den yanıt geldi.< Resime gitmek için tıklayın >

Hello Murat,

Thank you for taking the time to contact PlayStation® Technical Support with your ideas. My name is Ken, I will be assisting you today.

We truly appreciate your enthusiasm and continued support for our PlayStation® family line of products. We are always happy to receive new ideas and suggestions. I am going to take note of this for you today, and I highly recommend posting your suggestions our Share Blog so it can be viewed there as well. I suggest this because we are constantly reviewing this forum to see what our consumers are requesting.

This link will provide you with the opportunity to give us feedback on a daily basis. Feel free to submit any of your ideas for games, or suggestions that will make the PlayStation®3 system more enjoyable.

http://share.blog.us.playstation.com/

Unfortunately, as much as I would like to answer your question regarding trophies on the PS4, I am unable to. We cannot comment on future PlayStation® developments, projects, or products. We hope you understand our position. You may however, visit our website athttp://www.us.playstation.com/ and view our current press releases and future updates.

Thank you for contacting PlayStation Support today. You may receive a brief email survey. Please feel free to answer some questions regarding your email experience with us today.

Sincerely,
Ken O.
PlayStation® Technical Support
1-800-345-7669
http://us.playstation.com


Meali:

Fikirlerinizi Playstation Support'a iletip zaman ayırdığımız için teşekkür ederim.
İsmim Ken, bugün sana yardımcı olacağım.

Biz her zaman yeni fikir ve önerileri almaktan mutluluk duyuyoruz.
Bugün senin için bu konuya dikkat çekmek için gidiyorum. (Eyvallah Ken)

Bu bağlantı bize geribildirim vermek için iyi bir fırsat. Oyunları ya da PS3 sitemini daha eğlenceli kılacak öneri ve fikirlerinizi göndermekten çekinmeyin.
http://share.blog.us.playstation.com/


Ben ne kadar PS4 ile ilgili trophy sorularınıza cevap vermek istesemde ne yazık ki yapamam.Biz gelecekteki Playstation projeleri, gelişmeleri ya da ürünler hakkında yorum yapamayız. Umarım bizi anlıyorsundur. (Anlıyorum tabii hacı, Mazallah işinizden olursunuz.)
Fakat bizimhttp://www.us.playstation.com/ adresindeki web sitemizi ziyaret edip bizim güncel basın bültenlerimizi ve gelecekteki güncellemelerimizi görebilirsiniz.

Bugün Playstation Support'a ulaştığınız için teşekkür ederim. Bizimle postalaşmaktan çekinmeyin.

İçtenlikle,
Ken O.
PlayStation® Technical Support
1-800-345-7669
http://us.playstation.com


Anlayacağınız hacılar, PS4 çıkmadan bunları öğrenmemiz çok zor. Ama en azından böyle bir çalışmaları var mı yok mu onu söyleseydiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I-C-O -- 12 Şubat 2013; 13:21:54 >

A
11 yıl
Binbaşı

selamlar...
büyüksün tamamiyle katılıyorum hadi hakkımızda hayırlısı mücahit kardeşim
bu aradada demeden geçemeyeceğim hesap kapama olayı var bildiğim kadarı ile hesap bilgileri menüsünde deactive diye bir seçenek var oradan istediğin hesabı deactive edip silebiliyorsun
hayırlı günler...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adoreco -- 5 Şubat 2013; 18:40:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
11 yıl
Yarbay

O mücahid ben olabilirim!!!!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
11 yıl
Yarbay

Hesap kapama yok. Açılan hesaplar mevcut olarak duruyor. Deactive olayı lisans olayı aygıtlar üzerinde. Başka birşey değil.

PSN ID değiştirme gelmesi gerekiyor ama neden hala bu seçeneği sunmuyor Sony merak konusu ve tartışmaya açık bir durum. :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Yarbay

Bırak Donanım Haber Forumlarını, belki dünyadaki tüm forumlarda bir mesaj için bu kadar çok uğraşan biri yoktur. Takdir ettim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yarbay

Hahahahah ibrahime katiliyorum

Yeteerr lco demiroren yeterrr :D



A
11 yıl
Yüzbaşı

Ben yeni ps3 siparişi verdim. Yarin gelir herhalde. Buradan anladığım hesap açarken US yerine TR nin seçilmesi gerektiği midir? Geri dönüşsuz ise sormak isterim. TR olmasının bir dezavantajı yoktur değil mi?
Hesabı web üzerinden mi açıyoruz yoksa PS3 üzerinden mi?
Ve tavsiyeleriniz neler? Var mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
11 yıl
Yarbay

Reyiz bunu buraya degilde sony e yazsan emege saygı der hemen yaparlardı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
11 yıl
Binbaşı

hocam hakılınız tamamiyle fakat sony gibi bir firma 2006dan beri böyle birşey yapmıyorsa bildikleri vardır diye düşünüyorum (yazılarınızda pek renkli)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yarbay

müthişsin vesselam

aynen katılıyorum


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
11 yıl
Yarbay

Desteğimiz arkanda Ico reyiz Kurtan beni şu UK'den



I
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

adoreco

Eyvallah ama hesap kapatma yok. Benim dediğim o ID'yi evrenden tamamen silmek.

GoldPunch, TheMarjinaLs
Sağolun kankiler, eksik olmayın.

DrAdkA10
Kesinlikle Türkiye PSN aç ve nickini iyi seç. Türkiye PSN'nin hiçbir eksiği yok, artısı var ve internetten de PS3'ten de hesap oluşturabilirsin.

geoxid
Yazacağım reis. Ve İnşallah beni Ceo yaparlar.

ali1903kemal
Hacı, o senin müthişliğin.

CLAIRV0YANT
İnşallah hacı. Ordumuz güçlendi.

newrotix39, Affliction
Efendiler, büyük ihtimal online Sony'nin alt yapısı yetersiz.

Ekulac


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yarbay

Bazen iyi ki bir sürü hesap açmamışım diyorum. Sadece UK ve US PSN açmıştım o da sadece demoları daha erken indirebilmek içindi. Bunun sıkıntısını çekmediğim için sizi pek anladığımı söyleyemem.

Ama dürüst olmak gerekirse TR PSN'deki kullanıcı ismimden pek memnun olmadığımı ben de söyleyebilirim.
Bir an önce açayım da başlayayım diye aceleye getirdim. Yeni hesap açmayı da göze alamıyorum fazla trophy'm yok ama yine de verilen emeğime yazık diye düşünmeden edemiyorum.



J
11 yıl
Yarbay

Yapma Reyiz Çıldırdım Başlığı Görünce Yine Mükemmel Bir Yazı PerfecT.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ThDcdy
Trophy demek, emek demek. Gerçekten hesabımı bırakırsam onca emeğe acırım.
PS4'te gelir diye umuyorum İnşallah.



orkun.t
Öyle reis. Valla hesaba önem veririm ben.
Gerek her şeyi istediğim gibi olacak. Plus ve oyun almayı düşünüyordum, hangi hesapta oynayacağıma karar veremediğim için bekliyorum.
Sadece isim değiştirme de yetmez, hesap kapatma da gelmeli. Ya da sadece direk emek transferi gelsin.

Sony'ye güzel bir mail hazırlayacağım Türkçe ama işte İngilizcem pek süper değil. (Oyunları vs iyi anlarım ama işte iyi konuşamam)



YusufTaziM
Teşekkürler, iyi güldüm Ezyo.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yarbay

bence böyle giderse bu konu patlar ve istedikler(imiz)in olur gibi
hadi hayırlısı
konuyu güncel tutalım



G
11 yıl
Yüzbaşı

Ben de maalesef US hesabı açmıştım trophy de kastım şimdi de TR ye geçmek istiyorum alışveriş için fakat durum ortada ben de mağdurum reis :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

Nick sorunlarından dolayı her cod için ayrı hesap kullandım. Kesinlikle eklenmeli arkandayız ico.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
11 yıl
Binbaşı

Güzel konu

Bence de isim değiştirme gelirse güzel olur. Aslında PS4'le bütün arayüz değişse daha iyi olur bence.



A
11 yıl
Yüzbaşı

PSN'ye özgürlük!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.