Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1192
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Rome II Total War[ANA KONU]
K
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Rome Total War efsanesinin devam oyunu:

Rome II Total War

Creative Assembly ve Sega tarafından yapılan Total War serisinin yeni oyunu olacak olan Rome 2 Total War, serinin kullandığı mevcut warscape oyun motorunun geliştirilmiş haliyle karşımıza çıkacağını Jack Lusted belirtmiştir.
Oyunun hangi tarihte çıkacağı tam olarak bilinmese de Rome 2 tasarımcısı James Russell tarafından 2013 sonbaharı gösterilmiştir.
Rome II, Roma Cumhuriyeti'nin gelişimiyle adlandırdığımız Roma İmparatorluğu'nun tarihleri arasında olacağı sanılmaktadır. Gelişmiş oyun motorunun avantajları ve günümüz oyunlarının görsel açıdan aşırı geliştiğini göz önüne alırsak savaşların ve grafiklerin en iyi Total War oyunu olacağının kanıtıdır. Rome 2'yi tanıtan videolarda da görüldüğü gibi gerçekte yaşanılanlar oyuncuya sunulacaktır. Devletlerin yönetim şekillerinin tarihi gerçekçiliği ön planda olan Rome 2'de beklenen en büyük gelişmedir.

Oyun Haritası
Oyunun haritası ilk oyundan daha büyük olacağını ayrıca kuzey ormanlarında Barbar Kavimler, çöllerde Doğulu Krallar ve tabi ki de Roma'nın kendisi olacak. Afrika bölgelerine de yer verilmiştir, böylece Roma ve Scipii devletlerinin gerçekçiliği ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda oyuncu, Roma'nın gelişimiyle bir imparatorluk kurmaya yada imparatorluğu çöküşten kurtarmaya çalışacak. Görsel açıdan da oyuna yeni bir sistem eklendiğini, bu şekilde sahnelerin çok daha detaylı olacağını söylemiştir.
Büyük seferde Roma sadece tek devlet olacaktır. Yani Roma ailelerin hepsi büyük seferde olmayacak. Buna ek olarak oyuna dlcler ekleyeceklerinin ipucunu veren Jack Lusted, oyunda yapay zekanın insan zekasına benzeyeceğini, böylece diplomasinin ve savaşlarında bu sayede gerçekçiliğini daha da arttıracağını belirtmiştir. Sefer haritasında bulunan bölgelerde tek bir bölgede bile birden çok işgal altına alınabilecek noktalar olacaktır Buna ek olarak her bölgede bir şehrin olmayacağı da yapılan röportajlarda öğrenilmiştir.
Her Total War oyununda olduğu gibi Rome 2'de de scriptler olacak. Scriptler önceki oyunlara göre Shogun 2'ye benzeyecek, tabi daha geliştirilmiş ve döneme uygun hale getirilmiş şekliyle. Sur üstünde savaşan iki düşman askerin birbirine kılıçlarını sallarken yüz ifadelerine kadar her şeyiyle birlikte gösterilen scriptlerden örnekler verebiliriz.


Şehrin İçinde Savaşlar Daha Güzel
Şehirlerin Rome 2'de daha büyük olacağını söyleyen James Russell, surların alınmasıyla savaşın bitmeyeceğini, askerlerin şehirlerde dar sokakların yerini geniş sokaklara bırakmasıyla birlikte daha kanlı savaşların şehrin her yerinde karşımıza çıkacağını söylemiştir. Oyuna eklenen diğer bir yenilik ise savaş sırasında birden bire savaşın durabileceği, duyulan bir sesle bu asker nidası da olabilir savaşın bütün hızıyla devam edeceği de öğrenilmiştir.
Sefer haritasında bilindiği gibi ordunun tek olarak gözükmesi, miktarının da bayraktan anlaşılması tamamen değiştirilmiştir. James Russell bunun değiştiğini artık tek bir askerin değiştiğini söylemiştir. Anlaşılan o ki artık sefer haritasında o klasik ordu modeli daha gerçekçi hale getirilmiş.

Temsilciler
Her Total War oyununda olduğu gibi Rome 2'de de suikastçi, ajan, tüccar ve diplomat olacaktır. Tanıtım videosunda da suikast yapan kadın olduğunu görüyoruz. Böylece oyunda bulunan suikastçilere yenisi de eklenmiştir. Diplomatları her Total War oyununda olduğu oyuncunun ve yapay zekanın diplomasiyi yürütmek için kullanırlar. Yapay zekası bu açıdan da geliştiren Rome 2 oyuncuya karşısında gerçek oyuncu varmış gibi hissiyat vererek gerçekçiliği kazandırmayı başarmıştır.

Savaşlar

Rome 2 ekibinin baş tasarımcısı James Russell oyunda savaşların gerçekçiliğin üst düzeyde olacağını, savaşların gerçek zaman dilimindeki gibi savaşların 15 saat sürebileceki ve molaların verilecek. Animasyonların daha gelişeceği Rome 2 oyununda savaş sırasında yanındaki askere ok isabet eden diğer asker tepki verecek, yapılan savaşlarda yenilgi veya galibiyet esnalarında askerler tepki verecek, böylece savaşlarda yeni bir güzellik daha olacak.

Açıklanan oynanabilir devletler

1.Roma< Resime gitmek için tıklayın >




2.Kartaca< Resime gitmek için tıklayın >




3.Makedonlar< Resime gitmek için tıklayın >


Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasis65 -- 22 Ocak 2013; 18:43:29 >

K
11 yıl
Yüzbaşı

F
11 yıl
Yüzbaşı

Ana konu açılmıştı sanırım yanlış mıyım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Compulsive1337

Ana konu açılmıştı sanırım yanlış mıyım?

ben bulamadım varsa link atabilirmisin lütfen


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Moderatör

quote:

Orijinalden alıntı: karasis65

quote:

Orijinalden alıntı: Compulsive1337

Ana konu açılmıştı sanırım yanlış mıyım?

ben bulamadım varsa link atabilirmisin lütfen

http://forum.donanimhaber.com/m_38566362/tm.htm



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.