Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
718
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GW2 almalı mıyız?
I
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar öncelikle.
Nişanlım ve ben GW2'yi düşünüyoruz, fakat almalı mıyız bilemiyoruz. Normalde kendi araştırmalarımızla buna karar verebilecek kapasitede olmamıza rağmen, ben kendi adıma 220TL'yi boşa harcama riskini alamıyorum.

Ben WoW'u sevmiyorum, çok denedim, sevemedim. FPS'ci olarak geçiniyordum ta ki zorla Aion'a başlatılana kadar, sonra sevdim kanat falan derken, 55'i göremeden server merge yüzünden bıraktık. Çeşitli MMO'ları denedik, nişanlım da benim gibi Wow sevmediği için WoW denemedik bir daha, ama kendimizi keşfettik. Bir MMO'dan ne bekliyoruz, ne şart, ne olmasa da olur gibi.

Ortak olduğumuz konular mantıklı olanlar, mantıksız olanlar benden kaynaklı.

Uzun yılalr boyu UO ve Dofus oynadım, Yani PVP (kazanç karşılığı tabii ki, anlamsız town ortası it dalaşı şeklinde kesinlikle değil) olmalı, ki nişanlım için ayrı bir heyecanı var o anlamsızlığın bile (Men..)
Grafikler güzel olmalı, gerçekçi olmalı, ha gerçekçi olma çabaları varsa tabii ki, ama zaten şirin ebidik gübidik grafik ise amaçları, onu becermeliler. Tera'yı betasında denedik, çoook beğendik ama bi eksiklik vardı hep sanki birşeyler oturmamış gibi, boş gibi, mesela townlar kocaman ama boş alan fazlaydı galiba, hala adını koyamadım şehirlere dair neyin rahatsızlık verdiğini.
Savaş sistemi kesinlikle yetenek istemeli. Yine Tera'yı beğenme nedenlerimizden biri. Ki şans eseri Dragon Nest oynuyorduk Tera'yı duyduğumuz cumartesi sabahında o yüzden pek bi beklentiyle dolmuştuk, nitekim DN F2P ve chibimsi bir oyun. Her oynayışımızda oyunun daha gerçekçilik arayışında bir oyun olmasını istemiştik, ki Tera da oynanış açısından buydu.
Farm, farm, farm. Ben pek sevmesem de nişanlım grind işini ÇOOOOK sever. (Ben hala onun oyunu Dofus diyorum ama... -RPG delisi ve FF hastası insan, hala arada açıp eski FF'leri oynar-) Aion'da herkesten önce her şeyi yapıp (biz hala MM'de sürünürken gelip q'lara yardım ederdi) daha da iyilerine ulaşma çabası vardı. Bunun nedeni oyun kendini tekrar ettiriyordu evet, ama sıkmıyordu da. Benim için Dofus'tan sonra devede kulaktı tabi grind (Dofus oynayanlar bilir -165 lvl'a kadar dayandım çünkü ÇOOOK tembeldim) o yüzden çok rahatsız etmedi.
Diablo... Biz var sevmek diablo. O en azından bir karakteri para lvl 100 yapalım, lokomatif olsun der, itemleri karakterler arasında değiştirir (Son durumda bütün hepsini -benim zorumla- 60 yaptık, adamın topu topu 3-4 yüzüğü var, hangisiyle oynayacaksa ona veriyor) o karakter diğerlerini giydirsin der, kendi dükkanı günde 3-5 saat solo farm yapar, run yapar, ben oturur 2-3 azmo run yapar, bırakırım (Bende hepsi full teçhizat değişim yok ama hepsi kendine zor yetiyor xD )
Veee LoL. Oynuyoruz biz o oyunu, pek de hırslı planlı oynuyoruz. İstiyoruz ki rank'imiz 1400'lerde değil 1800'lerde olsun. Türkiye'de turnuva olsun gidelim katılalım, Blitz'in hook'una takılmasın takım arkadaşlarımız, Ez'in skillshotlarına kafa atmasınlar, ward almayı öğrensinler, face check yapmasınlar, adamı sinir etmesinler.... A-hem yani öyle hırslıyız biz.

Aion'dan sonra MMO arayışımız LoL ve Diablo ile durdu. Şimdi yeni bir MMO geldi, eski Aion arkadaşlarımızdan birkaçı oynuyor, çağırıyorlar, ama çalışan bir insan+işsiz kalmış bir insan, artı evlenme arifesi ev alışverişi gibi gerçeklilklerle de yüz yüze olan biz için, (Nişanlım o kadar düşünmese de benim için en azından) biraz kararsız kaldım. Hani oyun güzel belli ki, farklı gibi de. Ama şimdi Diablo aldık, az da olsa "O kadar para verdik oynıcazzzz" diye oynuyorum bir yandan da. Hani o his %10 Diablo için. Ama %30 falan olsa pişman olurdum aldığıma Diablo'yu. Evdeki eksiklere bakıp "Üff keşke diablo yerine yeni bi masa alsaydık" derdim (Dişi mantığı öyle birşey.) Ama GW2'yi alacaksam en az şöyle bi 6-7 ay oynamış olmak istiyorum, ondan önce sıkılırsam olmaz.

TLDR; zaten bi ton oyun oynuyoruz nişanlımla, vakit de kısıtlı, eve de bissürü şey lazım, aldığıma pişman olur muyum GW2'yi? Yoksa beğenir miyim "Amaaan güzel vakit geçiriyorum para her zaman olur diğer ihtiyaçlar için ama şu an paha biçilemez yea" der miyim?

Edit; Bir de Borderlands2 geliyor, FPS'ci ben ile RPG'ci nişanlımın kesişim noktasıydı BL. ÇOOOOOK sevmiştik, bitince üzüldük o derece, şimdi 2'si geliyor, kesin oynayacağız (Kor-ahem-san) bi de o var yani. Çook arada kaldım çok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 8 Eylül 2012; 13:59:06 >

P
12 yıl
Yarbay

Guild Wars 2 için, PvP de sPvP o kadar ayrı bir amacı olmamasına rağmen WvWvW gayet amaçlı. Sadece maç kazanmak ile kalmıyorsun, server çapında buff da kazanıyorsun ki, gayet önemli şeyler. PvP içinde kale almak falan ise, direk PvP içinde de sana destek veriyor. -Çok fazla oynamama rağmen bunları söyleyebilirim, daha çok bilen birisi aydınlatırsa güzel olur.-

Grafikler güzel, özellikle ufak detaylar benim çok hoşuma gidiyor. Ancak sistem gereksinimi biraz fazla görüntüye göre, optimizasyon sorunu var hafif.

Savaş sistemi genel olarak takım çalışması ve yeteneğe bakıyor diyebilirim. -WvWvW için, level 80 tamamlayıp statlardan biarz daha fazla yararlanıyorsun, sPvP için ise herkes direk eşit zaten.-

Grind işi biraz daha değişik yani oldskool grind arıyorsan ben pek göremedim, ancak fazla da aramadım. Ama eminim biraz bile olsa yapılıyordur. -Etrafı gezmenin exp vermesi ve benim bunu sevmemin baya bir ilgisi vardır.-


Kısaca özetim, en azından biraz stream falan bakın deneyin derim



V
12 yıl
Binbaşı

Age Of Conan iyi bir sisteminiz varsa sizi fazlasiyla tatmin etcektir. hybrid free2play yapisi vardir , oyun hosunuza giderse ilerde premium alabilirsiniz. ( premium aylik üyelik gibi düsünün 11.99 olmasi lzm) Sorun su ki 4. yilini dolduran age of conan da oyun bosalmaya basladi ama en azindan deniyebilirsiniz. Aslinda almaliminisniz gw2 almamalimisiniz , tamamen zevk meselesi. gw2 hesaplarini simdiden satan bir sürü insan olmakla beraber oyunu deli gibi seven insanlarda var, gw2 + - leri tarzindan basliklari okumak sorunuzu daha iyi yanitlayacaktir

Buda bir yil önce oyunu birakmadan kisa bir süre önce yaptigim age of conan pvp videom ,size fikir verebilir

http://www.youtube.com/watch?v=4cEllvM-SQU





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viik -- 8 Eylül 2012; 14:51:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

AoC denedim ben kendi adıma, serverı GOA mıydı ne, galiba o yüzden bırakmıştım zamanında xD Öğrenciyken tabi paraya acımıyor alıyor :D Pek hoşuma da gitmedi açıkçası çok klasik MMO gibi gelmişti, çok değil bi 20 lvl falan kastım tabi doğru olur mu bilmem yorumum
Stream falan bakmak iyi olur sanki doğru söylüyorsun. Ben aslında 1-2 ay bekleme taraftarıyım bi yandan akıbetini anlamak için oyunun. Explore işini severim gezmeyi tozmayı atmosfer benim için ÇOK önemli. Örneğin oynayanlar bilir, Aion'da bi quest seni uçarak Abyss'te Core'un altına ufak bi adacığa gönderiyordu. Yaşadım ben orayı işte, soğuk terler döktüm, 1 ay Abyss'e gidemedim bi daha. Kötü bir örnek oldu da, anladınız işte :p
O zaman yorumları bekliyorum, bi yandan da stream arıyorum.
Şimdiden teşekkürler ilginiz için.

Edit: Sistem konusunda sıkıntı yok bizde iki nerd olarak xD





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 8 Eylül 2012; 16:22:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

Pmden konustugmuz gibi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 8 Eylül 2012; 16:42:19 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.