Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
526
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yurtdışında Yüksek Lisans (ABD - İNGİLTERE)
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben yolun henüz çok başındayım öyle ki yerleştirme sonuçlarını bekliyorum büyük ihtimalle İstanbul ya da Dokuz Eylül üniversitesi ingilizce iktisat bölümlerinden birisi gelecek.

Ancak benim ve kız arkadaşımın şöyle bir planı var ki okul bittikten sonra yüksek lisans için yurt dışına çıkmak, ABD veya İngiltere ikisinden biri. Bunun için biraz internetten fiyat araştırmaları yaptım, senelik 15000 dolar gibi fiyatlardan bahsedilmekte. Buna daha orada yaşamak için gerekli harcamalar da eklenecek haliyle.

E şimdi biz okul bitince elimize mesleğimizi almış insanlar olarak ki okuduğumuz bölümler ve üniversitelerin denkliği de var yurtdışındaki okullarla, Yüksek lisans için bu ülkelerdeki bi üniye kabul edildikten sonra bir yandan da çalışarak eğitim ve yaşam giderlerimizi karşılamamız mümkün olabilir mi ?

Asıl soru ise okul henüz başlamamışken bu yüksek lisans işini yapabilmek için neleri yerine getirmek gerekiyor tam olarak bilmiyorum. Belli bir ortalama deniyor ama bu ortalama kaçtır ? Toefl'ın dışında GMAT diye bir sınavdan daha bahsediliyor bu sınavın içeriği nedir ? Kısacası yurt dışında yüksek lisans maddi / manevi yönden çok mu zordur ?



G
12 yıl
Yüzbaşı

konu güzel bende cevap bekliyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

up



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.