Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
444
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TM Sıralamaları ile ilgili bir düşüncem bir baksanıza ..
D
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2 gündür kafamı kurcalayan birşey var tm sıralamalarında sizinde fikrinizi almak istedim.. konu biraz karışık ama basit bi şekilde anlatmaya çalışıcam.. 2011 de tm2-15.000 ile almış görünen bir A bölümümüz olsun.. yani 0,15li taban basarı sırası 15,000 gözüküyor ... şimdi gecen sene 0,15 li basarı sırası 15.000 olan ögrenci bu bölüme yerleşiyor... buraya kadar normal ama sorun şurda baslıyor .. 0,15 ve 0,12 herkes için hesaplanıyor yani sayısal ea fark edilmeksizin aynı torbada hesaplanıyor... 15,000 basarı sırası olan kişinini önündede 2 bin sayısal ögrencisi var 13 14 binler bunlarla dolu .. şimdi bu sayısalların gercek sıralaması 12 puan kesildiginden 13-14 bin gözüksede gercek sıralaması mesela 18 19 binlerde oluyor.. kendni 15 bin sanan tmci arkadas o sayısalların puanının kesilmesiyle aslında gercek sıralmaı 13-14 bine çıkıyor .. velhasıl kelam bu sene tmcilerin durumu muamma çünkü gecen sene 15,000 sıralama ile almış gözüken bölüm gercekte en son 13 bininciyi almış oluyor .. bilmem anlatabildimmi yani bu sene tamamen sayısalcıların ne sececgi durumu belirleyecek çünkü gecen sene 10-12 puanları kesilerek önümüzden çekilebiliyorlardı ama şuan çekilip çekilmemeleri onların ellerinde yani diyecegm o ki 15 binle alan biryer gecen sene gercekte 15 binle degl daha az bir sıralamayla almış oluyor ... daha da basite indireym.. yani gecen sene sıralaması 15 bin sıralama aslında önündeki sayısalcıların puanlarının kırılmasıyla 13 binlere geliyorsa bu sene 15 bin gözüken sıralama 15 bindir bu durumda gecen sene 15 binle alan bir yere girip giremeyecegnzi tamamen önünüzdeki sayısallar belirleyecektir yani bir nevi onların eline düştü tmciler özellikle 10-20 bin aralıgındakiler.. umarım benim dediklerimi anlayan çıkar .. bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadpool_00 -- 1 Ağustos 2012; 14:22:13 >

T
12 yıl
Yüzbaşı

kesinlikle haklısın..
bu sene özellikle daha gerideki başarı sıralamalarında sanal bir öndelik sırası sözkonusu, bu yüzden 50k-100k'dan sonraki sıralamalarda tercih aralığını daha esnek tutmak da fayda var..
kolay gelsin..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
12 yıl
Binbaşı

ilk TM'de 30k yı etkilemeyeceğini düşünüyorum. Hatta katsayı kalktığı için yedekde dursun diye edebiyata giren Mf'ciler de şuanki Tm syısının içinde.
Buda hesaba katılır ve bu Mf ciler Mf den tercih yaprsa, Tm cilerin deyme keyfine..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: behcet98

ilk TM'de 30k yı etkilemeyeceğini düşünüyorum. Hatta katsayı kalktığı için yedekde dursun diye edebiyata giren Mf'ciler de şuanki Tm syısının içinde.
Buda hesaba katılır ve bu Mf ciler Mf den tercih yaprsa, Tm cilerin deyme keyfine..


evet o dogru bi düşünce katılıyorum ama burda anlatmak istedgm gecen seneye göre terch yapıyoruz ya hah işte orda 15 binse bunu 13 14 bin gibi algılayıp ( bilemiyorum ne kadar sayısalcı oldugunu) ona göre tercih yapmak çünkü gecen sene ne kadar sıralama 15 bin gözüksede önünde puanı kesilmemiş gözüken sanal olarak orda bulunan sayısalcıların sıralamayı geri gibi göstermesi ..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.