Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1872
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Suzuki Splash - Kim Demiş Şehirle Oyun Olmaz Diye!
A
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kompakt otomobil üretmekteki başarısıyla tüm dünyada tanınan Japon Otomobil Devi Suzuki'nin yeni ustalık eseri Splash 'Kim Demiş Şehirle Oyun Olmaz Diye' sloganıyla tanıtılmıştı.

Suzuki Splash,
İlk olarak 2006 yılında Paris Otomobil Fuarında Splash Projesi duyuruluyor.
2007 yılında Frankfurt Otomobil Fuarında ve yine 2007 yılında Tokyo Motor Show'da konsept araç olarak tanıtılıyor.
2008 yılında Suzuki Motor Corporation ve Opel Adam AG ortak çalışmasıyla geliştiriliyor. Bu arada Splash'ın Opel markasındaki teknik kardeşinin ismi ise Agila.
2008 yılında seri üretimine ve Avrupa Pazarında satışına başlanıyor.
Yine 2008 yılında Japonya piyasasında da satışına başlanıyor.
2009 yılında Splash Hindistan'da da üretilmeye ve satılmaya başlanıyor.
Splash bazı ülkelerde ise Suzuki Maruti Ritz ismiyle tanınıyor.

Splash o dönemde 1.0 ve 1.2 olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneği ve bir de 1.3 dizel motor seçeneği ile piyasaya çıkmış. Dizel versiyonunda ise Fiat'ın ünlü 1.3 Multijet motoru kullanılmış.
Şu anda Türkiye'de Splash GLS donanımı 1242cc, 94 beygir, düz sıralı 4 silindirli, çok noktalı enjeksiyonlu benzinli motoru ile manuel ve tam otomatik şanzıman seçenekleri ile satılıyor.

Kompakt boyutlarıyla şehir içinde sağladığı avantajı, ferah ve geniş iç hacmi, yüksek yapısı, renkli ve modern dış dizaynı, fonksiyonel düşünülmüş iç yapısı, kullanım kolaylığı, sağlam ve dayanıklı gövdesiyle güven hissi vermesi bu kompakt arabanın 25-40 yaş arası gençlere ve ailelere hitap etmesini sağlıyor.
1.2 (1242cc) motoru Türkiye'de vergi avantajı sağlaması, bakım ve kullanım maliyetlerinin uygun olması Splash sahiplerini mutlu ediyor.
Diğer taraftan gelişmiş çevreci motoru sayesinde 119mg/km ile çok düşük bir karbon salımına imza atıyor.

ABS, EBD, sürücü yolcu ve yan hava yastıkları, yol bilgisayarı, elektirk destekli direksiyonu, klima, yükselik ayarlı ön koltukları, dieksiyondan kumanda edilkebilen CD/Mp3 çalar müzik sistemi, elektirik kumandalı ön camlar, elektirk kumandalı ve ısıtmalı yan aynlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ... gibi standart özelliklerle satılan Splash tercih nedeni oluyor.
Bu arada Splash'da Panasonic marka yüksek kalitede müzik keyfi sunan bir müzik sistemi kullanılıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.