Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1369
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1xSSD ve 2xHDD raid [halledildi]
J
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

merhaba, yeni bir ssd kullanıcısıyım. 2 adet 1tb hdd ye sahibim bunları raid0 olarak kullanmak istiyorum ve SSD ye windows kurmak istiyorum. anakartım p5q deluxe, gerekli ayarları raid konumunda bırakıp windows kurduğumda kurulup bittikten sonra windows açılmıyor, yani siyah ekran geliyor ve ne kadar beklersem bekleyeyim bu kısmı geçmiyor. hata nerededir, yardımcı olabilir misiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josh -- 27 Temmuz 2012; 7:22:30 >

J
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

G
12 yıl
Yarbay

Nasıl hallettiğinizi yazsaydınız belki birilerin işe yarar



P
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Josh

sorun halledilmiştir.

evet hocam bi mini rehber şeklinde makale hazırlasanız kullanıcıların çok işine yarayacaktır. ben de bugün 2x 500 gb hdd ile raid kurmaya niyetlendim de


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

daha önce zaten 2x1tb raid şeklinde kullanıyordum. SSD aldıktan sonra tek yaptığım SSD 'yi sata 1 portuna diğer hddleride sata2 ve 3e bağlamak oldu -raid olan HDDleri c ve d şeklinde ikiye böldüğüm için formattan evvel raid bozup tekrar raid oluşturdum tek bir HDD şeklinde kullanmak için-. daha sonra windows 7 ultimate kurdum. özel olarak hiçbirşey yapmadım. şu an sorunsuz ve trim açık bir şekilde kullanmaktayım.
yaptığım yanlışlık şuydu, ahci modunda SSD ye format atmak ve daha sonra eski HDD'lerimi bilgisayara bağlamaktı. hiçbirşey yapmanıza gerek yok sadece SSD 'yi ana HDD olarak gösterin ve kurulumu yapın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.