Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
3218
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü'nden gelecek telefonlara dikkat
C
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bugün bir telefon geldi. Kendilerini ‘Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü’ diye tanıtan şirket elektrik abonelerini arayıp bir şekilde güven ortamı yaratarak kart bilgilerinize ulaşmaya çalışıyor. Buna alet olmayın. Elektrik faturalarınızı bundan sonra %30 düşüreceğiz gibisinden saçma şeylere inanmanızı sağlıyorlar.

Fakat çok güzel güven ortamı yakalamaya çalışıyorlar. Güvenliğiniz için bu görüşme kayıt altına alınıyor yada birazdan soracağımızı bilgileri kimseyle paylaşmayın filan diyorlar. Bende madem öyle siz niye soruyorsunuz deyince biz güvenilir bir kuruluuz diyor. Nereden bileyim deyince saçmalamaya başladılar ve neredeyse telefonu yüzüme kapadılar.

Bu tip kişilere aldanmayın. Kredi kartı bilgilerinizi kendi bankanızın sesli yanıt sistemi sorsa bile tamamını vermeyin... Selamlar...

Not: Biraz araştırma yaptıktan sonra foyalarının ortaya çıktığını gördüm. Aman DİKKAT...

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/654412-dikkat-carpar



Y
11 yıl
Çavuş

Bu dolandırıcılar çok insanın canını yakmışlar. Banada öyle bir sms gelmişti, çekilişe katılmadım, pilet almadım, neden bana forma versinler? diye düşünmüştüm. Aylar sonra tesadüfen internette dolandırılanların videoları ile karşılaştım. Dolandırılanlardan biri konuşmayı kaydetmiş. merak edip biraz internette araştırında, yüzlerce (belkide binlerce) insanı aynı şekilde dolandırıp, kredi kartlarını boşalttıklarını öğrendim. Çok ilginç konuşmayı sizlerle paylaşayım:

"enerji tasarrufu genel müdürlüğü" gibi çakma bir kurum adı yapmışlar. ne gelel müdürlüğü? hangi bakanlığa bağlı? öyle bir kurum yok, tamamen dolandırıcılık amacı ile şebeke kurmuşlar, tedaş'ında adını kullanmışlar.
dolandırdıkları insana, önce hangi bankanın hangi şubesi ile çalıştığını soruyorlar. onu öğredikten sonra, kredi kartı numarasını istiyorlar ve tuza düşene güven verebilmek için, siz ilk 4 hanesini bizimle paylaşmayın diyorlar. yani 16 haneli kredi kartı numarasının ilk dört harfini paylaşmayıp, son 12 hanesini paylaşıyorsunuz. ilk dört haneyi zaten, hangi bankanın hangi şubesi ile çalıştığınızı öğrendiklerinde, onuda öğrenmiş oluyorlar. sonra kartın cvv'sini yani güvenlik numarasını ve son kullanma tarihini soruyorlar. bu bilgileri isterkende, sadece ve sadece kontrol amaçlı istediklerini söylüyorlar. ama daha konuşma devam ederken anında da karttan paranızı çekiyorlar.


http://www.youtube.com/watch?v=-5f_sFKYYk8

para kaptırmayan uyanık birisi bakın nasıl herşeyi kaydetmiş..

ya kimse durup duruken forma kazanmaz, bilmem kaç kişilik tatil kazanmaz, bunların tamamı dolandırıcılık amaçlıdır. insanları kandırabilmek için, bir santral cikazı koyuyorlar, sanki devasa büyük bir kurum havası veriyorlar. yanlarında da diksiyonu düzgün beş - 10 zavallı çalıştırıyorlar ve allah bilir onlar haftalık yada aylık ücerlerini bile alamıyordur bu şebekeden.

böyle mesaj yada telefonlara itibar etmeyin hatta polise bildirin.@



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.