Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
575
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Transformatör kullanımı hakkında (amfide)
T
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba. Takıntı yaptığım ve kararsız kaldığım bir sorum var da size sormak istiyorum. Transformatörlerin yapısını da pek bilmiyorum.
Elimde kendi yaptığım preamfi ve güzel bir güç katı devresi var 2x20watt değerinde(tda1554q kullanılan, 2 kanallı meşhur devrenin amfisi ayrılmış şekli). Tam 40watt güç vermiyor zaten, tek kanaldan 16-20watt arası anca alabiliyorum.
2x12Volt/35watt gücünde bir transformatör aldım ben de devre için fakat eve gelince kutulamayı düşünürken preamfi devresinin besleme kısmını unuttuğumu farkettim(transformatörü sadece güç katı devresi için almıştım).

Şimdi ben transformatörün boşta kalan diğer ucu ile preamfi için de çıkış alsam transformatörün watt değeri bölünür/düşer mi ?

Yani 0-12 ile güç katına, diğer 0-12 ile de preamfiye versem ikisi de 35watt kullanabilir mi ayrı ayrı yoksa bölünüp yarı yarıya mı kullanırlar ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 12 Haziran 2012; 4:33:52 >

K
12 yıl
Yarbay

preanfi güç harcamasını göze alman gereksiz..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Preamfi zaten fazla kullanmıyor fakat transformatörün iki kısmını da kullanınca yarıya bölünme gibi birşey olur mu ondan çekindim, bağlayıp deneyim bugün olmazsa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Yarbay

... mw çekecektir preanfin..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.