Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1408
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Notebook WiFi Modemin kapanmasına neden oluyor
T
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, yeni bir notebook aldım (samsun np300e5a)
Alt kat komşumla internetimi paylaşıyorum ve modem onun evinde. Eski notebookumda 4/5 çeken internet bunda 2/5 çekiyor ama sorun aslında tam olarak bu değil.

Notebooku Wifi çeken yerlerden kaldırıp çekmeyen bir yere koyduğumda wifi'da sorun oluşuyor, diğer hiçbir aygıt da bağlanamıyor(telefon,psp). Kablolu internetten modemin router sayfasına girip wifi access pointe restart atmam gerekiyor ki bu da yeterli olmuyor şifreyi tekrar eskisi gibi yazıyorum sonra restart atıyorum çünkü başka şekilde geri gelmiyor.

Hub ile notebooka kablolu internet çekmeyi veya harici bir wireless modem almayı düşünüyorum şimdi, bunlara başvurmadan önce yapabileceğim başka bir çözüm yolu var mıdır?

Teşekkürler



K
12 yıl
Yüzbaşı

Güç seceneklerini acip, Plan ayarlarını degiştirip sececeksin, gelişmiş güç ayarlarını sectikten sonra, kablosuz güç ayarlarına gelip pil'de ve prize takılı seceneklerin ikisinide en yüksek performans secersen sorun ortadan kalkıyor. Modeminizin markası nedir ? Cisco WAG160Nv2 model ile benzer sorunlar yaşadım başka modemlerde sorun yoktu, samsung'un bu serisinde kablosuzda sorun yaşamayan az kişi var, ayarları tekrar deneyin yine olmazsa ise öncelik başka bir modem ile baglantıyı deneyin yine aynı sorun devam ederse resimini ve videosunu cekerek teknik servise gönderin zira kolay kolay ikna olmayan bir servisi var samsungun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

O ayarlar bilgisayarda zaten yapılı ve malesef modemimin markası hakkında bir bilgim yok ama router sayfasında

Product Information
Model Number AR7WRD

yazıyor. Servisle daha önce de konuştum ama modemden olduğunu söylediler. Sanırım harici wireless alıcı almaktan başka çarem yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yarbay

sorun modemde ise harici wifi alıcının ne faydası olucak ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sorunun modemde olduğunu düşündüğümü söylemedim zaten, bana böyle söylendiğini söyledim fakat ben böyle düşünmüyorum çünkü önceki bilgisayarlarımda böyle bir sorun yoktu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Yarbay

Başka bilgisayarda aynısı olmuyorsa sorun büyük ihtimalle laptopdadır. Bence servisi biraz zorlayın, oluyosa değiştirsinler ama seri komple hatalı üretimse yapacak birşey yok, wifi adaptörle yola devam..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Yüzbaşı

Seride böyle bir sorun var istanbul'da ki 2 servis sorunsuz diyor ama Adana servisine gönderdigimde sorunlu olduguna ikna ettim, Eger ürünü alalı 1 ayı gecmediyse degişim isteyen, internetten aldıysanız ve degişim yapmıyorsalar direk iade edin. Samsung zarif ve güzel bir ürün ama bozulduğu zaman teknik servisinde hep sorun oluyor, daha önceki R522 laptop'um vardı 2 adet onlarda servise gönderdigimde çok sıkıntı olmuştu Eğer ürün hoşunuza gittiyse ve tamir ettirmek istemiyorsanız kablosuz adaptör alıp kullanmak mantıklı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ürünü alalı 1 ayı çok geçti servisten bıktım artık uğraşmak istemiyorum. En yakın zamanda bir teknoloji markete gidip wireless adaptor bakıcam. Kullandığınız iyi modeller varsa yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler yardımlarınız için.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.