Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
78
Cevap
1989
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PROFESYONEL FİFA OYUNCULARI LİGİ'ni PS3 için kuralım
Z
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

http://forum.donanimhaber.com/m_60142634/mpage_1/key_/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_59890240/tm.htm

Yukarıdaki 2 linkte Fifa 2012 oyunu için PC platformunda düzenlenen Profesyonel Fifa Oyuncuları Ligi ( PFOL ) hakkında bilgiler var.
Bu konuyu başlatan KennyOil isimli arkadaşımıza da değinmiştim. PS3 için neden yok veya neden yapılmıyor ? Offline turnuvaların PS3'te yeterince yapıldığından bahsetti ve ekledi ;


dostum bir sey degismiyor, offline turnuvalar zaten ps3'te yapiliyor ve bunun icin 2004 senesinden beri gelip bize danisiyorlar. 3-4 takimla donecek is degil, bizim projemiz boyle online'dan daha fazlasi 10 kulup-20 kulup lazim. oyle herkesin ben en iyileri bir araya toplayayim dedigi bir ortamda haliyle rekabet saglanmaz. umarim toplarsin 6 ay sonra dusundugumuz buyuk projede alternatifimiz olur.


pc ve ps3 zaten ayni oyun, her ikide elimde oldugundan dolayi biliyorum. herneyse bizim projemizde "bakin bu kitle pc'den ibaret degil, oyun ayni oyun ps3 oyunculari da var pc'de bu kadar, ps3'te bu kadar adam var offline mekan etkinligi duzenlersek bu kadar ortalama adam var daha hesaba katmadigimiz adamlar var." demek, yani takimlar kurulmadan istikrar gelmez, tek basina nereye kadar?


Ben de yine yukarıda linkini verdiğim konulara baktım ve PS3 için bir talep potansiyeli gördüm.

Arkadaşlar , biz PS3 oyuncuları da aramızda bu tür birşey başlatabiliriz;

* 7-8 kişilik takımlar kurabilir,
* Head to Head şeklinde maçlar yapabilir ,
* sonuçlarla ve puan durumu ile ilgili işleri yürütecek bağımsız hakem arkadaşları atayabilir ,
* güzel bir rekabt ortamı oluşturabiliriz.


şu an olayı tam olarak kafamda tasalarmadım. birlikte bu organizasyonu geliştirebiliriz ve takımları kurarak ve iyi oyunculari bir şekilde dağıtarak en az 3-4 takım olsa dahi güzel bir organizasyona başlayabiliriz.
Forumda bizzat tanıdığım müthiş H2H oyuncuları var.

Takımları kurarız ve takım arkadaşları birbirinin oyununu geliştirmesine yardımcı olur.
Galibiyet 2 , beraberlik1 puan olur.
maç günlerinde her takımın 5 oyuncusu diğer takımın 5 oyuncusu ile rastgele dağılım düzeninde 2 kez H2H maç yapar. toplanan puanlar takım puanlarını oluşturur.
Bu puanları güzel bir tabloda listeleyebilir ve daima güncel tutabiliriz.

Ne dersiniz ???

Var mı PS3 için böyle bir adım atmak isteyen ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zala -- 2 Mayıs 2012; 19:24:41 >

J
12 yıl
Teğmen

Sevgili dostum guzel atilim yapmisin yalniz eksik, karga tulumba atlamisin. 7-8 kisi cok fazla oldugunu dusunuyoruz PS3 icin. Ha sen neden diye soracaksin. Madde madde siralayayim ben en iyisi;

1. Potansiyel cok yuksek, hatta PC oyuncularindan daha aktifler bunun farkindayiz zira ps3 oyunlari cok pahali oldugu icin genelde oyuncularin cogu 1 full time oyun + 2-3 tane de part time oyunlari tercih ediyor. Fakat cok fazla PS3 oyuncusu olmasina ragmen PC oyunculari gibi yine farkli forumlarda takiliyorlar yani elimizde tam bir rakam yok.

2. Ispanyollarin kendine has kurdugu buyuk sponsorlarin oldugu (h2o, Redbull, EASports Ispanya, MadCatz vs.) bir lig mevcut ve bu takimlar da buyuk paralar, forma ekipman vs. donmesine ragmen ekiplerde maksimum 5 oyuncu ile sinirlandirilmis zira Bireysel ligler vs. cok daha onemli oldugu ve de FIFA12 oyununda ligin 4v4(takim degil bireysel maclar yine anlattigim sekilde) dondugu icin. Yani 8 kisilik bir takimda 2 kisinin Turkiye Sampiyonasi veya bir ligde basari elde etmesi genele indirgenir ve basarisizliktir. Profesyonel bir takim icin oynaniyorsa kotu olan oyuncular menajer tarafindan sutlanir gercekte oldugu gibi cunku kulubu yoneten birey basarisizlik halinde elindeki sponsoru kaybetme riskine sahiptir. (Sponsorluk konusunun kolay saglanmadigi ulkemizde colde su bulup ayaklarini yikamak gibi bir seydir bu.)

3. Kurulacak takimlarin basarisi sizi buyuk kuluplerin teklifine goturur fakat bir kulup 7-8 kisilik bir takimi ESL'de oynamiyor ve offline turnuvalara katilmiyor ise kabul etmez; Zira verecegi seyler(progaming ekipman(ne bileyim yeni joyistik FIFA13) + forma vs. haddinden fazla masrafa sokar.

4. Takimlarin az oyuncu + cok ekipten olusmasi ulkemizde bireysel ve takim rekabetini de tetikler; Cunku Avrupa'da takimlar bazinda sadece Fransa ve Ispanya'da boyle bir etkinlik yasandigi icin elimizde konsol olarak bir global lig olmamasi bizi ananemizin liginde bunu kurmaya yonlendiriyor.

Dipnot: forum turnuvalari ile profesyonellik gelmez.

5. ESWC turnuvasinin bu yaz gerceklesmesi durumunda PC ve PS3 olarak 2 farkli turnuva yapilmasi planlanmaktadir. Bu islerin forum ile donmeyecegi de asikar oldugundantopluluk olusturduktan ve bir liste hazirlandiktan sonra ESL Turkiye'de PS3 Takimlar Ligi, PS3 1on1 Ligi acilmasi gerekmektedir.


bu sartlarin olusmasi durumunda profesyonellikten soz edebilir; ilk adimi atabiliriz. dedigim gibi profesyonellik sadece cok iyi oyunculugu gerektirmez, disiplini ve genis goruslulugu gerektirir. lig basladiktan sonra ya ben oynayamam edemem gibi tavir sergileyecek arkadaslar sadece sizi degil tum oyunculari yuzustu birakacagi icin secimlerin iyi olmasi gerekmektedir. boyle durumda yardimci olabiliriz, mevcut olan global kurallar vs. disinda hareket etmeniz kimsenin hayrina olmayacagi icin insanlari cok profesyonel is yapiyoruz diye kandiririz(tipki turkiye'de kendini 2 adam vurdum diye profesyonel oyuncu sanan ergen familyasi counter strike oyunculari gibi.)

http://youtu.be/zDaLqOjWyew Anlattigim seyin uygulamali goruntusu; FIFA11
http://youtu.be/0gqGr2wUEd0 Bu da ilerde projelendirecegimiz; Video Oyunlari Profesyonel Ligi temasi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Crichton -- 3 Mayıs 2012; 3:37:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Binbaşı

dıpnot olarak dusmussun dostum oraya gorum turnuvalarından profesyonellık gelmez dıye fakat turnuva ıcın ıyı bır organızasyon bulup kı bunda katılımcı sayısını cok onemlı takım sayısı eger yeterlı olursa sponsor mutlaka bulunur.

onemlı olan alaz abının dedıgı gıbı eger bızler katılım gerceklestırebılırsek kı bunu sen dıyosun esl vs lıgler var bunlar neden turkıye de olmasın ?
belkı arastırabılenler olmayabılır dogrudur ama dedıgım gıbı katılım gerceklestırebılırse kısıler bu turnuvaya cok guzel bır ekıp kurabılırız he bunu da gecelım ;

cok fazla cıddıyete gerek yok dıyelım forumdan 8 takım cıkardık her takım 5 kısı den olusucak forma vs tanıtım takımların kendılerıne aıt olucak ve mac yapılıcak yanı turnuvaya katılıcak olan takım uyelerı ıstanbulda veya farklı bır semtte toplanıp o gun mac yapabılır dusunsenıze 10 takımdan yapar 50 kısı bır yer kıralarız butun takımlar bunda ortak olur ps3 lerı dızerız :) herkes kendı ps3 getırse yeterlı olur . 1 veya 2 gun surucek haftasonu maclarında guzel bır etkınlık yapabılırız 10 takım x 5 kısı = 50 kısı demek kı yaz mevsımıne gırıyoruz acık olan bır alanda bulabılırsek festival nıtelıgınde bıle olur bu ıs maksat eglenmek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kenny , iyi kotu bir adim atilmasi gerekiyordu. Once katilimci bulalim ki kurallari izah edecegimiz insanlar olsun.

En ba$inda dedim , koordineli bir $ekilde yurutmek lazim.

Bu i$ olur. Yeter ki katilim olsun.



J
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: gkyakem

Sonra onlar ermis muradina biz cikalim kerevitine.. Masali ne guzel bitirmissin ama hosuma gitti temiz kalpli yazmisin.

Guzel dostum benim, bir is yapildiginda tam yapilir kiytirik idarelik bir is yaparak profesyonellikten veya organizasyondan bahsedemezsin. 3-5 adami bir araya toplayarak forumda yaptigin turnuvalar degildir bu. Organizatorluk, progaming vs. hakkinda bir sey yaparken o konuda kafana gore hareket edemezsin. Vakt-i evvelinde global turnuvalarin Turkiye ayagi WCG, DreamHack boyle sunu ederiz, bunu ederiz diye yapildi ellerinde patladi, yani bu isler samanlik seyranlik hayallerle yurumuyor. Gun Oksay yonetiminde bir site icine sponsorlu ligi sen acamazsin cunku sistem, site sana ait degil. Sponsor dedigin kimse sizi degil sirket sahiplerini muhattap alacaktir. Herhal bunlari hic bilmiyorsun. Bos bir mekani kiralamak kolaydir, PS3'te getirdin diyelim. Mekan(halka acik alanda etkinlik yapmak senin harcin degil baban cok zengin ise ok.) + Tv + Koltuk + Yemek + Yol bunlari en fazla bir defa cebinizden karsilarsiniz fazlasi degil. Offline turnuvada streaming olmadan bir lig olmaz zira yayinlanmamis bir macin degeri de olmuyor. Ornek Yayin Ekibi;

< Resime gitmek için tıklayın >

Yani iyi atilim yapin vs. fakat kafamiza gore yapariz agaaaaaaaaaaaaaa bizim onumuzde kim durabilir ne farkeder gaziyla yola cikilmaz. Ciddiyete gerek yok dedigin bir ortamda insanlar sana nasil guvensin ve kefil olsun ki?

Sen daha yazdiklarimi bile tam okumayip, goz ucuyla gezdirirken onu ederiz, bunu yapariz deme zira bu isler bedavaya gelmiyor ve biz Turkiye'de insanlar fukara oldugunu herkesin bir seyleri karsilayabilecek durumda olmadigini bildigimiz icin minimumu saglamaya calisiyoruz yani senin dedigin gibi fittiri fittiri yihhuu bitti olsaydi ben su anda acun ilicali safir kulelerinin tepesinde 5 cayi iciyor olurdum. Bu islerin yolu zaten mevcut olan ESL Turkiye'dir. Kendi forumunda facebookunda vs. nerede orgutlenmek istersen orgutlenirsin, iletisimini fikir birligini saglarsin ESL'de ligin acilir oynarsin. Budur yani.

quote:

Orijinalden alıntı: Zala


Atilim dogru da izahi dogru yapmak lazim. Hayalperest insanlarla her zaman hayal kirikliklari yasanir, yasadigimiz ulkenin Turkiye gercegi oldugunu ve insanlarin kafasinda profesyonel oyunculugun, liglerin takimlarin hedelerin olmadigi gercegini ve de en onemlisi cogunlugu boyle seyleri surekli cebinden karsilayabilecek nitelikte "zengin" olmamasini goz ardi edilemez. Boyle seylerin ha deyince olmayacagi asikar olan ortamda ben kafama gore kurarim mantigi ile gittigi icin daha oncede belirttigim gibi 1000 FIFA oyuncusu var ise hepsi birbirinden ayri forumlarda birbirini tanimadan yada h2h vs. takilarak zaman geciriyor. Olay bu, organize hareket etmek buyuk olan topluluga dahil olmak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kenny sen de birazcık yazı şekline dikkat etsen olmaz mı?
hayır belki yaşın büyük de muhattapın kişilerden ben 32 yaşındayım. azarlar gibi dalga geçer gibi konuşma da yol göstereceksen madde madde göster.
her postunda bir bilmişlik bir dalga geçme var. böyle olmaz. ya güzelce konuşalım yapabileceklerimize bakalım ya da hiç başlamayız biz olur biter.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Zala

Kenny sen de birazcık yazı şekline dikkat etsen olmaz mı?
hayır belki yaşın büyük de muhattapın kişilerden ben 32 yaşındayım. azarlar gibi dalga geçer gibi konuşma da yol göstereceksen madde madde göster.
her postunda bir bilmişlik bir dalga geçme var. böyle olmaz. ya güzelce konuşalım yapabileceklerimize bakalım ya da hiç başlamayız biz olur biter.

Ben en dogru seyi anlatmaya calisiyorum, kimseyi de azarladigim yok. Ha yok arkadas bu isler boyle olmaz, boyle olur diyen birisi var ise eyvallah. Dostum emin ol yasim senden ufak fakat forum ortamindaki cogu kisiden yuksek, dert yas degil. Sen bana diyorsun ki madde madde yaz, ben farkli bir sey mi yaptim? Yine kafasina gore is yapacak insanlar var ne anlami var kitle, sistem olusturmanin. Bazi seyler kafada basliyor, e-sporlar da onlardan birisi.

12 yasinda ortaokula giden cocugu dahi kazanmak icin karsimda kocaman adam varmis gibi konusuyor sorulan en sacma sorulara bile anlayacagi sekilde cevap veriyorken sen bana ukala oldugumu, sizinle dalga gectigimi soyluyorsun. Insanlar ile alay etmek taraftari olsaydim neden burada olayim ki? Arkadaslarim gibi darlanip, kirilmayacagini bildigim rahat bir ortam varken. Derdim tartismak degil siz de uzatmazsaniz iyi olur. Yeter ki hayalperest olmayin, kafaniza gore bana ne diye ayri kasaba kurmaya calismayin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: KennyOii

Ben en dogru seyi anlatmaya calisiyorum, kimseyi de azarladigim yok. Ha yok arkadas bu isler boyle olmaz, boyle olur diyen birisi var ise eyvallah. Dostum emin ol yasim senden ufak fakat forum ortamindaki cogu kisiden yuksek, dert yas degil. Sen bana diyorsun ki madde madde yaz, ben farkli bir sey mi yaptim? Yine kafasina gore is yapacak insanlar var ne anlami var kitle, sistem olusturmanin. Bazi seyler kafada basliyor, e-sporlar da onlardan birisi.

12 yasinda ortaokula giden cocugu dahi kazanmak icin karsimda kocaman adam varmis gibi konusuyor sorulan en sacma sorulara bile anlayacagi sekilde cevap veriyorken sen bana ukala oldugumu, sizinle dalga gectigimi soyluyorsun. Insanlar ile alay etmek taraftari olsaydim neden burada olayim ki? Arkadaslarim gibi darlanip, kirilmayacagini bildigim rahat bir ortam varken. Derdim tartismak degil siz de uzatmazsaniz iyi olur. Yeter ki hayalperest olmayin, kafaniza gore bana ne diye ayri kasaba kurmaya calismayin.

ayrı kasaba kurmaya çalışmıyoruz. he eğer ki kurarsak misal yani buna ne sen karışabilirsin ne de bir başkası..
zaten akıl yaşta başta muhabbeti yapmadım. azarlamadan , madde madde anlat. azarlamıyorum diyorsun da dalga geçmediğini söyleme bari. onlar ermiş muradına vs vs.. ne bu ? :)

Konumuza dönecek olursak , diğer forum başlığında da siz 5 kişi olmayın gelmeyen etmeyen olur en iyisi 7-8 kişilik takımlar kurun demişsin diye 7-8 kişi yazdım ben de.
madde madde neyi yapamayacağımızı , babamızın zenginliğini değil de neleri yapmamız gerektiğini yazsan olmaz mı ? misal ;

1- önce katılımcıları bulun takım kurun
2- ESL'ye başvurun ..
3 - sponsor bulun..

gibi bişeyler yani.. anlatabildim mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Binbaşı

ustad ben yazdıklarımda aramızda kurabılıcegımız bır lıg olabılır maksadı ıle yazdım yanı ıse cıddıye almadan yazdım , fakat ısı alaz abı gıbı cıddı olarak dusunursek eger emın ol turkıyenın en ıyı fırmalarını sponsor da yaparım gerekırse kendı sırketımı one atıp sponsor olurum.

bızım burda yapmaya calıstıgımız bır organızasyon ya real olur ya kafadan olur hıc problem degıl ve bu forumda kı katılıcak ınsanların daha dogrusu katılmasını ıstedgımız arkadaslarımız ıle realde bırbırımı gorup konusmuslugumuz veya kendı ıs yerlerınde oturup yemek yemıslıgımız mevcut.Bu durumda burda alaz abının dedıgı gıbı ne yapılması gerekıyor ıse madde madde yavas yavas teker teker yapmaya calısırız ısı cıddı olarak dusunursek tabı bunlar.

eger cıddı olmaz ıse yıne altını cızerek soluyorum (konu bır sponsor bır reklam vs vs para mara dedgıın sen zengınsın kelımelerının dısında ) aramızda konustugumuz gorustugumuz arkadaslarla ufak capta haftasonu etkınlıgı duzenleyebılıcek kapasıte de ınsanlarız , yabancı arkadasların katılımı ıle de guzel bır ufak capta haftasonu etkınlıgı gıbı bır organızasyon yapabılırız.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
X
12 yıl
Yarbay

uzun uzun yazılar yazılmış bazılarını okuyamadım sonuç olarak PS3 için olmuyormu? yokmu yolu yordamı?



J
12 yıl
Teğmen

zala ben ayni sey icinde sana mevcut kuluplerin konsol takimlari kurulur da dedim, ustte de madde madde yazdim konu hakkinda cok hakim olmadiginiz icinde madde madde siraladim. Ha sen hala dalga gectigimi dusunuyorsan, ok dusun ben orada "ucma" diyorum sen ne anlamak istersen onu anla. 300 post ikna etmeye calissam belki olursun, belki de olmazsin ama buralar copluk olur konu kisisel bir konuya donusur. degil mi?

amacimiz ufak capta bir sey yapmak degil bunu anlatamiyorum. senin yasin var, benim yasim var, onun yasi var 45 yasinda "arkadas ben proyum" demeyecegiz cogunlugumuz global seviyede olmadigi icin(en iyi ulkenin oyunculari exp; almanya icinde gecerli) birakacagiz biz eglenelim gerisi salla dememek, gelecek olanlarin onunu acmak icin caba gosteriyorum. yoksa otur online'da fiwc kas, virgin turnuvasina kas vs. ne yapabilecegiz tek basina hic.. bir yerden sonra da bayginlik gelip abuk subuk modlara saracagiz ya da baska bir oyuna vs.

senin ahmetin mehmetin para vermesinin ya da sirketimi one atarim demenin de bir ehemmiyeti yok yani bu opsiyonu kullandigimizda zaten profesyonel bir etkinlik yapmiyor olacagiz(yani bu ise sadece fifa olarak bakarsak patlariz bunun cs, pointblank, sc2 ayaklari var tek oyundan ibaret degil, keske almanya'da oldugu gibi binlerce oyuncu olsaydi da oyle bundesliga gibi bir sistem yaratma sansimiz olsaydi), dedigim gibi bunun streaming, basili medya vs. bir cok ayagi var uzar gider.

ben size anamizin karnindan sponsor ile profesyonel ciktik demiyorum tabi ki, bu isi cok ciddiye alin da demiyorum cogu insanin isi, gucu, okulu, vizesi, finali, askerligi var bunlarin farkindayiz ben dahil bunlara bos zaman buldugum anda abaniyorum. sadece alternatifler uretmeden(bu en son opsiyonumuz oldugu icin, kisitlamaya calistigim icin degil.) dogru olan yapilsin diyorum. Her neyse takimlar kurulsun da bakilir caresine.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@Ali ,önce takımları kurmamız lazım. henüz başlayan birşey yok.

Kendi çevremizdekilere bu işin profesyoneliğini ve devalmılığını anlatmamız lazım. yoksa şu anda 50 tane H2H oyuncusunu buraya dökeriz biliyorsun bunu. insanlar kafaını UT'den kaldırıp buraya bakmalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Zala

@Ali ,önce takımları kurmamız lazım. henüz başlayan birşey yok.

Kendi çevremizdekilere bu işin profesyoneliğini ve devalmılığını anlatmamız lazım. yoksa şu anda 50 tane H2H oyuncusunu buraya dökeriz biliyorsun bunu. insanlar kafaını UT'den kaldırıp buraya bakmalı.

aynen öyle abi, aslında kaba taslak baktığında mükemmel zevkli birşey şahsi dşüşüncem; OTP(online team play) ile Pro Club arası birşey bu... bu konuda gerekli konular açıldı aslında ama Ps3 için pek işi araştıran olmadı.. acaba sormak istediğim avrupadadamı Ps3 için uygulanmıyor bu sistem? veya xbox?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: XaViEsTa

quote:

Orijinalden alıntı: Zala

@Ali ,önce takımları kurmamız lazım. henüz başlayan birşey yok.

Kendi çevremizdekilere bu işin profesyoneliğini ve devalmılığını anlatmamız lazım. yoksa şu anda 50 tane H2H oyuncusunu buraya dökeriz biliyorsun bunu. insanlar kafaını UT'den kaldırıp buraya bakmalı.

aynen öyle abi, aslında kaba taslak baktığında mükemmel zevkli birşey şahsi dşüşüncem; OTP(online team play) ile Pro Club arası birşey bu... bu konuda gerekli konular açıldı aslında ama Ps3 için pek işi araştıran olmadı.. acaba sormak istediğim avrupadadamı Ps3 için uygulanmıyor bu sistem? veya xbox?

PS3 olarak Italya ve Fransa'da oynaniyor 3on3+2 yedek ve bireysel turnuvalar fakat PC'de Online Leagues ile oynaniyor, PS3'te sanirim online friendlies uzerinden Online Squad ile oynanir, arastiririz. Sorarim Ovvy'e.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Teğmen

Online Friendlies ve online squad kullanilarak oynaniyor.



G
12 yıl
Binbaşı

Alaz abi sen durumu Degerlendir bi taslak olusturup yeni bir konu ac , yeni konuda artik ilgilenen arkadaslar olursa kurmaya baslariz takimlari



Z
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Taslak olusturmak sorun degil Gokay. Oncelikle cevremizdekilere ve UT'cilere konuyu bi citlatalim. Organzasyon benim i$im :) kolay i$ o kismi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
12 yıl
Yarbay

ben ve birlikte katilacak bircok arkadasim var en az 10-15 :) okuldan ve diger yerlerden yani gercekten tanistigim guvenilir sevdigim iyi oynayan kisiler.

bana nasil katkida bulunabilecegimi soylerseniz elimden geleni yaparim



F
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Zala

Taslak olusturmak sorun degil Gokay. Oncelikle cevremizdekilere ve UT'cilere konuyu bi citlatalim. Organzasyon benim i$im :) kolay i$ o kismi.

Çıtlattınız sayılır konuyu takipteyim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

bende katılmak istiyorum güzelmiş

nasıl, nereden bu işe başlıyoruz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.